το θέμα κλειδώνει έως ότου ο καθένας κάνει την αυτοκριτική του, τι γράφει και που το γράφει .... διέγραψα τα περί ανέμων και υδάτων και αναμένω να πάρετε στα σοβαρά τη σύσταση του Α.Γ.Δ.
Προφανώς οι δυνατότητες του iphone συμβαδίζουν πάντα με την τιμή του, κι απ' τη στιγμή που η τιμή του ξεπέρασε την τιμή της μέσης DSLR με kit φακό, το ίδιο κάνουν και οι δυνατότητες.
Κι επιπλέον ανοίγει ο δρόμος, τώρα με τις 3 κάμερες, να ξεπεράσουν -τιμή & δυνατότητες- τις αντίστοιχες μιας DSLR με σετ 3 φακών...
Δεν ξέρω αλλά αυτή η μόδα να συγκρίνονται τα κινητά (κυρίως τα iphone) με διαφορες μηχανές έχει ξεκινήσει από περισυ. Υπάρχουν δεκάδες βίντεο στο YouTube που σύγκριναν το xs Max πριν κανα χρόνο με dslr, απόψεις διαφόρων επαγγελματιών κτλ κτλ. Φέτος η μόδα λέει pro Max του χρόνου το 12 κοκ.
Κάπου έχω αρχίσει και πιστεύω ότι όλα είναι μάρκετινγκ προώθησης κινητών (η κινητού). Και εγώ υπέρ των κινητών είμαι άλλωστε δεν έχω ούτε για χόμπι μηχανή αλλά δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης όταν πάμε σε επαγγελματικό επίπεδο.
Εννοείται ότι το 99,99% αυτών που τραβάνε με κινητά και νομίζουν ότι ξαφνικά έγιναν Helmut Newton είναι θύματα του marketing (και της ματαιοδοξίας τους). Προφανώς ΔΕΝ αναφέρομαι στους πολλούς (κι εγώ ανάμεσά τους) που απλά καταγράφουν στιγμές με το κινητό τους όπως κάνανε μέχρι πρότινος με την compact ή την polaroid.
..."Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας"
Όλα τα βίντεο λένε το ίδιο που λέμε κι εμείς.
Ότι κανείς επαγγελματίας δηλ. δεν πρόκειται να αφήσει τη μηχανή του για ένα κινητό.
Δεν είναι άλλωστε αυτός ο στόχος τους.
Στόχος είναι να έχεις καθημερινά μια αξιοπρεπή μηχανή μαζί σου.
Να καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες ενός μεσου χρήση .
Να αποτελεί και καλή εναλλακτική , για όταν δεν έχεις μια μηχανή μαζί σου και μάλιστα με πολλούς φακούς.