Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

To p40 ειναι κορυφαιο στην καμερα του.

Αλλα πασχει στο οτι ειναι της Huawei με οτι συνεπαγεται αυτο για κινητο android μετα την επεμβαση του Τραμπ .

Μην πολιδινεις σημασία στις βαθμολογίες του Dxo, προμοτάρουν τους «πελάτες».
Για video σε smartphone, τα iPhone είναι η καλύτερη πρόταση. Ακόμα και ένα iPhone SE τραβάει αξιοπρεπέστατα 4Κ 60fps.

Απάντηση: Re: Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

To p40 ειναι κορυφαιο στην καμερα του.

Αλλα πασχει στο οτι ειναι της Huawei με οτι συνεπαγεται αυτο για κινητο android μετα την επεμβαση του Τραμπ .
Έχω φύγει από το οικοσύστημα της google ούτως η άλλως οπότε δεν με απασχολεί αν δεν έχουν Google apps.

Υπάρχουν πολύ πιο ασφαλής browser και mail apps που δεν πουλάνε τα δεδομένα μας.

Βέβαια και στα huawei δεν ξέρω τι γίνεται.
Αλλά σίγουρα apple google δεν είναι καλές επιλογές αν θέλουμε λίγο καλύτερο privacy και security. Αλλά γενικά το privacy είναι πολύ δυσκολη υπόθεση στη εποχή που ζούμε.

Ακόμα και search engines που ξεκίνησαν ως private secure μόλις έγιναν λίγο γνωστές πουλήθηκαν και άλλαξε η πολιτική τους κάτω από το τραπέζι. Αναφέρομαι στην startpage.com

Έμεινε η qwant που χρησιμοποιούν και ex employee της google αλλά και αυτή δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει.

Βγήκαμε εκτός topic όμως.

Υπάρχει τίποτα στα 600-700 από dslr που να ξεπερνάει αυτά τα κινητά που λέμε; έστω και παλιότερα μοντέλα μεταχειρισμένα... ή θα πρέπει να δώσω τα διπλάσια για να πάρω αντίστοιχο αποτέλεσμα. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε φακός ούτε κάμερα..

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ,

Βασικά από τα βίντεο δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα γιατί δεν ξέρουμε και τι setting έχει χρησιμοποιήσει στην κάθε μία και τι επεξεργασία (αν έχει γίνει).

Πχ στην go pro 9 διάβασα ότι καλύτερα αποτελέσματα παίρνουμε αν γυρνάμε με flat profile και χαμηλωμένο sharpness.

Και από ότι φαίνεται και στο βίντεο της gopro φαίνεται πολύ artificial η εικόνα με σκληρό sharpness και σίγουρα S curve για δείχνει μεγαλύτερη αντίθεση αλλά δείχνει ψεύτικη.

Του iphone αν και λιγότερο ευκρινής και άτονη δείχνει να έχει πιο φυσικά χρώματα.

Το ιδανικό δηλαδή είναι καπου ανάμεσα στις 2, εκτός και αν δεν έχει βάλει ιδανικες ρυθμίσεις στην gopro 9.

Για το huawei p40 σε σύγκριση με την gopro 9 ή iphone 12 τι λέτε;

Στο dxo το huawei p40 το έχει πιο ψηλά από τα iPhone.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Αν η αναζήτησή σου είναι αποκλειστικά για βίντεο κοίτα μην και βολευτείς με το osmo pocket 2 ή 1, περισσότερα εδώ : https://avclub.gr/forum/showthread.php/172482-DJI-Osmo-Pocket-2, αν θες ότι πιο φθηνό και καλό κοιτάς τη βερσιον 1, δες και συγκριτικό εδώ με την GoPro και όλη τη συζήτηση που ακολουθεί : https://avclub.gr/forum/showthread....δράσης?p=1058554487&viewfull=1#post1058554487

Συνεχίζοντας απο το topic με compact 1" και για να ειμαστε on topic, θέλω να πω τα εξης. Καλως ή κακώς, δυστυχως ή ευτυχως, τα σημερινης γενιας high end smartphones ειναι στα ιδια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ επιπεδα με τις 1" compact τυπου rx100 κλπ.

Και για του λογου το αληθες

https://m.youtube.com/watch?v=zdWdi_HdQsg

https://m.youtube.com/watch?v=v2g3xaYBuic

Στάλθηκε από το Samsung Note 20 Ultra

Το βλέπω και καθημερινά, το ζω, όσο έχουν καλά κινητά το ξέρουν ήδη...έχουν εξελιχθεί πολύ τα κινητά πλέον. Θα το πήγαινα και ένα ακόμα βήμα πιο κάτω, ακόμα και με mirrorless/Dslr αν δουλεύεις μόνο με απλούς και φτηνούς κιτ φακούς και εκει τα χτυπάνε στα ίσια τα κινητά. Ενώ σε κάποια σημεία με την computerized phtotography μπορεί και υπο συνθήκες να δώσουν και ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα π.χ. σε Dynamic range, Hdr, ακόμα και νυχτερινή φωτογράφιση. Σε βίντεο δε τα περισσότερα καλά κινητά είναι καλύτερα από τις περισσότερες entry level μηχανές και όχι μόνο. Βασικά αν κάποιος δουλεύει μόνο με κιτ φακό και δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα το κράτημα/εργονομία/σκόπευτρο δεν υπάρχει λόγος να πάει σε μηχανή, μια χαρά θα τον ικανοποιήσει και ένα καλό κινητό ειδικά αν δεν θέλει κιόλας να επεξεργαστεί τα αρχεία. Ακόμα βέβαια και για φωτογράφους, χομπίστες κλπ. ένα καλό κινητό δουλεύει συμπληρωματικά και σαν backup της καλής μας μηχανής.

Εγω αυτο το "ψαρεμα" στο focus και τον θορυβο στο ISO ακομη και στα 3200 , δεν τα συγχωρω στο δευτερο Video . Ακομη παλευω να βγαλω μια σωστη φωτογραφια με το Note 20 . Προσπαθουσα να βγαλω προχτες την Αλω του φεγγαριου στο manual και στο τελος αγανακτησα , εβγαλα καμια 10αρια στο auto , διαλεξα την πιο ανεκτη και εσβησα ολες τις αλλες. Για πορτραιτα δεν το συζητω. Χειροτερη ποιοτητα και απο ρωσικο Helios των 30 . Σαν συμπληρωματικο για ωρα αναγκης καθαρα . Για δυο λογους χρησιμοποιω καμερα στο κινητο . Βιντεοκλησεις και ανεβασμα γρηγορων φωτογραφιων σε forum . δηλαδη πραγματα. Με μια mirrorless με Kit φακο στα 400 παιρνεις καλυτερα αποτελεσματα απο την rx100 ετσι κι αλλιως.

Ρε παίδες .. δεν οφελεί να κάνουμε αποσπασματικές συγκρίσεις .. ακόμη και τα καλύτερα σε φωτογραφία κινητά είναι πολύ πιο περιοριστικά απο μια RX100 .. κυρίως γιατί δεν καλύπτουν τα απαραίτητα (24-150mm κατά την γνώμη μου) εστιακά μήκη με καλούς αισθητήρες ..

Eγω έχω το xiaomi mi note 10 .. έχει μόνον 1 καλό αισθητήρα (τον βασικό στα 24-25mm ) που συναγωνίζεται μια RX100 .. ομως και εκεί με περιορίζει διότι έχει σταθερό διάφραγμα .. δεν μπορώ να κάνω λήψεις με μεγάλο βάθος πεδίου.

ο ευρυγώνιος (14mm) και οι τέλε (50mm & 90mm) είναι πολύ μικροί .. δεν το συζητάω καν να τους συγκρίνω με την RX100

Ρε παίδες .. δεν οφελεί να κάνουμε αποσπασματικές συγκρίσεις .. ακόμη και τα καλύτερα σε φωτογραφία κινητά είναι πολύ πιο περιοριστικά απο μια RX100 .. κυρίως γιατί δεν καλύπτουν τα απαραίτητα (24-150mm κατά την γνώμη μου) εστιακά μήκη με καλούς αισθητήρες ..

Eγω έχω το xiaomi mi note 10 .. έχει μόνον 1 καλό αισθητήρα (τον βασικό στα 24-25mm ) που συναγωνίζεται μια RX100 .. ομως και εκεί με περιορίζει διότι έχει σταθερό διάφραγμα .. δεν μπορώ να κάνω λήψεις με μεγάλο βάθος πεδίου.

ο ευρυγώνιος (14mm) και οι τέλε (50mm & 90mm) είναι πολύ μικροί .. δεν το συζητάω καν να τους συγκρίνω με την RX100

ισχύουν αυτά που λες, το θέμα είναι ότι για να πάρεις μια καλή rx100 (6-7) για να έχεις ζουμ θες άλλα 700-800-900 ευρώ στην καλύτερη και εν τέλει, μην νομίζεις στο κάτω άκρο είναι τα ίδια ή και χειρότερα από ένα καλό κινητό, δεν τραβάει βίντεο 4Κ60p, έχει crop στο βίντεο σε 30p, άθλιο hdr, μέτρια στην καλύτερη jpeg engine και άλλα πολλά, ουσιαστικά μόνο το πιο πολύ ζουμ κερδίζεις που και αυτό με κάποια καλά κινητά το πλησιάζεις π.χ. Huawei p40 pro.....προφανώς σε κάποια σημεία υπερέχει από όλα τα κινητά (π.χ. αλλαγή διαφράγματος, βέβαια τα galaxy S έχουν αυτή την δυνατότητα) άλλα σε άλλα χάνει, για μένα αξίζει αν θες όποσδήποτε το μεγάλο εύρος ζουμ και τον τηλεφακό. Αν όχι καλύπτεσαι μια χαρά με το κινητό, που κάνει και ένα σωρό άλλα πράγματα και δεν κουβαλάς και έχτρα μηχανή.

Το P40 pro+ κάνει 1000 και δεν έχει 4Κ60p στους τηλεφακούς ... και εκει που το έχει λένε (gsmarena) οτι σε 60π η ποιότητα χειροτερεύει ..
(Αλήθεια .. η μπαταρία του P40 pro+ .. πόσο κρατάει σε λήψη βίντεο 4Κ60π ??)

Σίγουρα κάποιοι καλύπτονται με την κύρια και γουστάρουν και το κερασάκι (την ultrawide) .. αλλά δεν νομίζω να αρκεί για να πούμε οτι είναι αρκετό αυτο .. η RX100 εχει και άλλα ατού εκτός απο το ζοομ .. π.χ. ριπές .. καλό AF .. klp

Εγώ δεν είχα μπάτζετ οπότε πήρα στα 400 παρα κάτι το Mi Note 10 .. απο αυτά ενα 150-200σαρι θα το έδινα έτσι και αλλοιώς αφου το παλιό μου κινητό αχρηστεύθηκε. Η αλήθεια είναι οτι το καταευχαριστήθηκα ειδικά με την Gcam .. κυρίως γιατί μου ταιριάζουν οι λήψεις στα 25mm .. (αν είχε και ρυθμιζόμενο διάφραγμα ..)

Το P40 pro+ κάνει 1000 και δεν έχει 4Κ60p στους τηλεφακούς ... και εκει που το έχει λένε (gsmarena) οτι σε 60π η ποιότητα χειροτερεύει ..
(Αλήθεια .. η μπαταρία του P40 pro+ .. πόσο κρατάει σε λήψη βίντεο 4Κ60π ??)

Σίγουρα κάποιοι καλύπτονται με την κύρια και γουστάρουν και το κερασάκι (την ultrawide) .. αλλά δεν νομίζω να αρκεί για να πούμε οτι είναι αρκετό αυτο .. η RX100 εχει και άλλα ατού εκτός απο το ζοομ .. π.χ. ριπές .. καλό AF .. klp

Εγώ δεν είχα μπάτζετ οπότε πήρα στα 400 παρα κάτι το Mi Note 10 .. απο αυτά ενα 150-200σαρι θα το έδινα έτσι και αλλοιώς αφου το παλιό μου κινητό αχρηστεύθηκε. Η αλήθεια είναι οτι το καταευχαριστήθηκα ειδικά με την Gcam .. κυρίως γιατί μου ταιριάζουν οι λήψεις στα 25mm .. (αν είχε και ρυθμιζόμενο διάφραγμα ..)

Μα αυτό είναι το θέμα που είπες, κινητό θα πάρουμε έτσι και αλλιώς και έτσι και αλλιώς θα το κουβαλάμε μαζί μας, ε λοιπόν δίνουμε κάτι παραπάνω ανάλογα με τα budget του καθενός παίρνεις μια καλύτερη συσκευή και έχεις και καλή φωτογραφική μηχανή όλα σε ένα νοικοκυρεμένα, οι υπόλοιποι φακοί που είπες έχεις ένα δίκιο δεν είναι καλοί, αν και προσωπικά πιο χρήσιμος μου φαίνεται ο ultrawide από έναν τηλεφακό. Εχω τραβήξει πάρα πολλά βιντεάκια με τον Ultrawide του Mi10 σε 4Κ60p με πολύ καλό αποτέλεσμα κάτι που δεν θα μπορούσα με μία π.χ. rx100.

Μια μικρή δοκιμή Lumix GX9 14-42mm vs iPhone 11

iPhone 11
by -NetRaider||-

GX9
by -NetRaider||-

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Είναι ξεκάθαρα καλύτερη της gx9, βέβαια τις διαφορές τις βλέπεις μόνο σε μόνιτορ και με ζουμ και μην ξεχνάμε ότι πλέον το iphone 11 είναι και προηγούμενης γενιάς μοντέλο πλέον ενώ η gx9 λόγω και καλής σταθεροποίησης που δεν έχουν όλες οι μηχανές κάνει δουλίτσα το βράδυ ακόμα και με τον κιτ φακό. Με την Gx9 την είχες σε τρίποδο?? Γιατί βλέπω χρόνο 8 sec. αν το έκανες στο χέρι μπράβο, αν όχι νομίζω δεν είναι δίκαιη η σύγκριση σε σχέση με το κινητό.

Σε τρίποδο και τα δυο, βέβαια το iPhone δε το χρειάζεται τόσο, καθώς όταν αντιλήφθηκε ότι είναι σε τρίποδο ανέβασε το S από τα 3sec στα 5sec. Είναι αρκετά σκοτεινά, δεν υπάρχει κάποια πηγή φωτός στη φωτό, οπότε ο kit φακός δε νομίζω να άντεχε στο χέρι. Θα δοκιμάσω όμως

Τι έγινε εδω ?? .. το exif στο flickr λέει 0,5sec οχι 5 !! .. μήπως έκανε πολλαπλές λήψεις των 0,5sec ?? ..

Και το υψος λήψης αρκετά διαφορετικό ...

Το exif για την πάνω φωτογραφία του iPhone που είπες είναι αυτό
eda7368b74c11e285e9d7a99cc280d68.jpg

Δοκίμασα και χεράτα, πάμε λοιπόν

iPhone
by -NetRaider||-

GX9 όπως την έβγαλε στα 3200 iso, στο 1 sec λόγω αέρα είχα κούνημα αλλά και blur στα δέντρα, ούτε ανέβασα iso στα 6400 γιατί ήδη ο θόρυβος είναι στα ύψη
by -NetRaider||-

GX9, επεξεργάστηκα το πάνω raw μέσα από την Lumix, ώστε να το φέρω στην ίδια περίπου φωτεινότητα με του iPhone
by -NetRaider||-

δείτε εδώ ενα απο τα καρέ που τράβηξε ριπή το Sony Xperia 5ii.
(SooC στο Auto)

DSC_0000_BURST20201130091920957.JPG

Κερδάει η GX9 πάλι .. και τουλάχιστον στο μέγεθος που βλέπουμε (2048Χ1536) ο θόρυβος είναι μια χαρα .. μην σου πω θα ήθελα να δώ και μια πιο γρήγορη για λιγότερο κουνημένα κλαδιά.

Το στακάρισμα του iPhone δεν κάνει καλή δουλειά σε αυτή την περίπτωση ..

προσωπικα διαφωνω... εχει πολυ εμφανη θορυβο η gx9 , που ειναι ορατος και ενοχλητικος.

Τα κλαδια δεν μ ενοχλουν....

Και αν δουλεψεις με το νεο pro RAW και στο iphone ειναι σιγουρο οτι θα εχεις ακομα καλυτερα αποτελεσματα.

YG... αν θελεις να συγκρινεις ομοια, δοκιμασε jpg και τα 2 και raw και τα 2. (αν εχεις το νεο PRO RAW στο iphone).

YG2... τωρα ειδα οτι εχεις το παλιο iphone 11, οποτε δε μπορεις.

Απάντηση: Re: Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

μην επικεντρωνεστε πάντα στο θόρυβο, δειτε και τις πινακιδες των αυτοκινήτων ή τα σύρματα της ΔΕΗ, αν π.χ. διαβάζονται ευκολα τα γράμματα, στο πρωτοτυπο αρχείο ισως φαινεται πιο ευκολα τυχον διαφορές. Σε ολα αυτα παιζουν σαφως ρόλο οι επιπλέον ρυθμίσεις των μηχανών σε jpeg.