Κινητά vs φωτογραφικές, υπέρ και κατά

Γιατί έχει σκοπευτραρα, , κορυφαίο Ibis , κορυφαία εστίαση για σπορ σε όλες τις συνθήκες με το κινητό σου ? Και ο ένας αισθητήρας του οτι κάνει καλά , αρα μια εστιακή εχεις της προκοπής π.χ. ένα 24-28mm φακό . Οποιο φακό Νικον πάρεις Dslr αντίστοιχο και τον βάλεις στη μηχανή σου διαφορες θα δεις αν πραγματικά θέλεις να δεις και κανεις συγκρίσεις όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικές

Το οτι βλέπεις άκρα πιο soft λογικό είναι αφού εχεις μεγάλο αισθητήρα , αν κλείσεις το διάφραγμα και έρθει το βάθος πεδίου στα ίδια με τον αισθητήρα του κινητού ξυραφι θα είναι
Σταθεροποίηση και εστίαση έχω αισθητά καλύτερα με το Xiaomi 14 ultra από ότι με την Nikon 6II, σκόπευτρο προφανώς δεν έχω!! Διαφορές οπτικές υπάρχουν, το θέμα είναι πόσο εύκολα τις βλέπεις αυτές τις διαφορές και πόσο στην πράξη σε επηρεάζουν, και ένα Yaris θα σε πάει στην δουλειά και μια Ferrari, χρειάζεσαι όμως την Ferrari για να πας στην δουλειά?
Mε λίγα λόγια τις φώτος που τραβάω τις βλέπω στην τηλεόραση και τις τυπώνω, σε αυτά τα 2 δεν βλέπω τίποτα σημαντικές διαφορές, προφανώς αν κάτσω στο μόνιτορ στους 40 πόντους με μεγεθύνσεις κλπ. ε φυσικά και θα βρω διαφορές, άλλα είναι αυτό ζητούμενο?? Για μένα δεν είναι.

Εάν το forum είχε bored emoji, θα το είχα πατήσει 20–30 φορές σε κάθε ένα εκ των post των τελευταίων 2 ημερών. Πάμε παρακάτω;
Ελα βρε συ, μετά από καιρό ένα νήμα στην κατηγορία του εξοπλισμού πήρε φωτιά, σχεδόν όλα νεκρά είναι με ένα post εδώ και εκει, εμφανίστηκαν και χρήστες που είχαν καιρό να γράψουν, αν βαριέσαι, απλά δεν διαβάζεις το νήμα και πας αλλού!! Ξέρεις πόσα νηματα δεν τα ανοίγω καν γιατί βαριέμαι με αυτά που γράφονται??? τουλάχιστον το 80% εδώ στο forum!!

Y.Γ. Και να πάμε παρακάτω να ανεβάσουμε τι? Τα μισά post στο νήμα του φωτογραφικού εξοπλισμού είναι Links από Youtube....ήδη κανένας δεν γράφει τίποτα, ε ας το κόψουμε να τελειώνει...

Last edited:
  • Like
Reactions: tiniakos
το ζητούμενο είναι να γράφουμε και αλήθειες με τεκμηριωμένες συγκρίσεις ,

από εκεί και πέρα οτι θέλει προτιμά ο καθένας μας με βάση τις μικρές ή μεγάλες ανάγκες του και την όρεξη που έχει για το hobby του

Last edited:
  • Like
Reactions: Simos.I
Εντάξει, είναι και πως την βρίσκει ο καθένας.
Προσωπικά σπάνια θα τραβήξω με κινητό αν δεν έχω μαζί μου την φωτογραφική μηχανή. Βέβαια, δεν έχω και κανένα σοβαρό κινητό για να το πιάσουμε και απο την αρχή. Και δεν έχω, ακριβώς επειδή το χρησιμοποιώ για κλήσεις και ιντερνετ και μουσική, αλλά όχι για φωτογραφία.
Το χειρότερο μου είναι όταν "Ελα ρε συ που είσαι και φωτογράφος, βγάλε μας μια καλή!" και μου δίνουν κινητό :LOL:
Πραγματικά δεν ξέρω τι περισσότερο περιμένουν απο εμένα απο το να κάνω κλικ. Οκ ίσως το να έχω ίσιο το κάδρο ξέρω 'γω ή να τους τοποθετήσω λίγο πιο σωστά ή να πάρω απο σωστό ύψος ή γωνία λήψης.
Πάντως κάθε φορά που τυχαίνει χαμογελάω!

Οκ, άλλος κόσμος. Δεν κρίνω. Όπως την βρίσκει ο καθένας.
Απλά ζω την διαφορά του "βγαίνω για φωτογραφία" με το "βγαίνω και αν χρειαστεί τραβάω φωτογραφία"
Αν δώσεις σε έναν επαγγελματία ή λάτρη της φωτογραφίας ένα οποιοδήποτε κινητό, θα βγάλει μια πολύ καλή φωτογραφία.
Αν δώσεις μια DSLR με prime φακό σε έναν άσχετο, θα βγάλει ένα αριστούργημα ή έστω μια καλή φωτογραφία;

Φυσικά και έχει τεράστια σημασία το καδράρισμα, το στήσιμο αν τους βάλεις σε σημείο να έχει και λιγο οπισθιο φωτισμό να φαινονται πιο 3d.

Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να βγάλει ένα iphone 15 pro, αν υπάρχει πραγματικά επαγγελματικός φωτισμός και στήσιμο. Και το καλό είναι το βγάζει χωρίς να πας να επεξεργαστείς καν τις φωτογραφίες.

Και φυσικά το απόλυτο αριστούργημα θα το βγάλεις με φωτογραφική δεν θα κορροιδευομαστε. Απλά κουβέντα. Και φυσικά είναι τέλεια να ασχολείσαι με οτι καλύτερο υπάρχει και μηχανές να αγοράζει πρέπει ο κόσμος και ηχοσυστήματα και όλα.

Αλλά και γιατί να μη κοτσάρει ενας επαγγελματίας και φωτογραφίες απο κινητά στο portfolio του; ή ένας χομπίστας στις συλλογές του; Μήπως θα το καταλάβει κανείς και θα τον μαλώσει; Ή μήπως αυτό δεν γίνεται ήδη;

το ζητούμενο είναι να γράφουμε αλήθειες
Αλήθειες δεν υπάρχουν στο κομμάτι της φωτογραφίας, άλλα πως το βλέπει ο καθένας...εγω θα πρόσθετα να ακούμε και λίγο τον άλλον, να έχουμε δοκιμάσει πριν κρίνουμε και να μην απαξιώνουμε ειδικά αν κάτι δεν αρέσει σε εμάς.

• Haha
Reactions: kbouk
Μία καλή απόδειξη του ανεκδοτολογικού χαρακτήρα των ποστ στα φόρουμ (που συχνά παρουσιάζονται ως γενικές πλειοψηφίες ή ως αντιπροσωπευτικά στατιστικά στοιχεία), είναι ότι και στα τρία παραπάνω που αναφέρεις δεν συναντιόμαστε πουθενά.

Η οικογένεια και οι φίλοι μου είναι αρκούντως άσχετοι ώστε να μη με απασχολεί η άποψη τους για τη φωτογραφία, οι περισσότεροι φίλοι μου - εκτός από κάτι εισοδηματίες - έχουν εισαγωγικά εως μέτρια κινητά, και εννοείται δεν ξέρω κανέναν που να μην έχει ούτε τηλεόραση ούτε υπολογιστή στο σπίτι του.
50% των κινητών που πουλιούνται στην Ελλάδα σύμφωνα με την Bari-Focus είναι αξίας πάνω των 500 ευρώ...

Τις φωτογραφίες τι βγάζω για να τις μοιράζομαι με τους φίλους και την οικογένειά μου, οπότε με νοιάζει και με πολυνοιάζει η άποψη τους, δεν χρειάζεται να είναι όλοι επαγγελματίες φωτογράφοι για να έχουν γνώμη.

Και ναι έχω 3 συναδέλφους νεά παιδιά (Γυναίκες) που δεν έχουν τηλεόραση σπίτι τους και βλέπουν ότι βλέπουν από το κινητό οι 2 και η άλλη από το Tablet...

Ελα βρε συ, μετά από καιρό ένα νήμα στην κατηγορία του εξοπλισμού πήρε φωτιά, σχεδόν όλα νεκρά είναι με ένα post εδώ και εκει, εμφανίστηκαν και χρήστες που είχαν καιρό να γράψουν, αν βαριέσαι, απλά δεν διαβάζεις το νήμα και πας αλλού!! Ξέρεις πόσα νηματα δεν τα ανοίγω καν γιατί βαριέμαι με αυτά που γράφονται??? τουλάχιστον το 80% εδώ στο forum!!

Y.Γ. Και να πάμε παρακάτω να ανεβάσουμε τι? Τα μισά post στο νήμα του φωτογραφικού εξοπλισμού είναι Links από Youtube....ήδη κανένας δεν γράφει τίποτα, ε ας το κόψουμε να τελειώνει...
Εντοπίζω 2 προβλήματα: Το ένα είναι ότι αναπαραγάγονται οι ίδιες και οι ίδιες απόψεις, σε κύκλους ολίγων μηνών, και μάλιστα από τα ίδια πρόσωπα, οπότε δεν προσφέρεται καμία προστιθέμενη αξία, πλην της αναφοράς των νεότερων μοντέλων σε κινητά και φωτογραφικές.
Το δεύτερο είναι ότι όπως σε κάθε versus (που σέβεται τον εαυτό του) στο forum, οι περισσότερες γνώμες είναι απόλυτες, αφοριστικές και στα όρια του flame. Χωρισμένα στρατόπεδα, "ναι μεν, αλλά", Παναθηναϊκοί εναντίων Ολυμπιακών, Iphone vs android, DSLR vs smartphone κοκ: Μια μόνιμη, φανμποϊκή πρεμούρα του καθενός να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τις επιλογές του.
Μου είσαι —προσωπικά— πολύ συμπαθής, αλλά όλο αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ (αν και δέχομαι το επιχείρημα του καλού του φόρουμ). Ακολούθως, σχεδόν πάντα, όπως είπες, "πάω αλλού". Αυτός είναι ο λόγος που δεν συμμετέχω σε "vs" νήματα, όπως αυτό (αν και είμαι ουδέτερος, μιας που δεν έχω κινητό με κάμερα) ή στα αθλητικά (αν και αμετανόητος βάζελος).

50% των κινητών που πουλιούνται στην Ελλάδα σύμφωνα με την Bari-Focus είναι αξίας πάνω των 500 ευρώ...

και ηλεκτρικά αγοράζουν. τι σημαίνει αυτό ? έγιναν πλούσιοι?

Τις φωτογραφίες τι βγάζω για να τις μοιράζομαι με τους φίλους και την οικογένειά μου, οπότε με νοιάζει και με πολυνοιάζει η άποψη τους, δεν χρειάζεται να είναι όλοι επαγγελματίες φωτογράφοι για να έχουν γνώμη.

οι περισσότεροι μπορει να κάνουμε έτσι.
όμως άλλο να αποτυπώνουμε στιγμές στο πιό βολικό μέσο που θα βρεθεί στην τσέπη μας και άλλο να βγάζουμε συνειδητά φωτογραφίες.
Και ναι έχω 3 συναδέλφους νεά παιδιά (Γυναίκες) που δεν έχουν τηλεόραση σπίτι τους και βλέπουν ότι βλέπουν από το κινητό οι 2 και η άλλη από το Tablet...

και?

είσαι διατεθειμένος να δεχτείς ότι οι περισσότεροι δεν νοιάζονται για ναυαρχίδες? (ότι υπάρχει ΚΑΙ αυτή η άποψη?)
είσαι διατεθειμένος να δεχτεις ότι επειδή μια συσκευή κάνει ΚΑΙ τη δουλειά μιας άλλης δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι την κάνει καλύτερα?
είσαι διατεθειμένος να δεχτείς ότι παρά την κυριαρχία των κινητών, υπάρχουν κάποια πράγματα που γίνονται καλύτερα με τον άλλο τρόπο?

ή έστω ότι κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη?

Εμένα μη με πιάνετε ως σοβαρό στη συζήτηση, είμαι ημιμαθής και πάντα με τους αδύναμους γιατί μου έκαναν μπουλινγκ όταν ήμουν μικρός.
Οπότε είμαι υπέρ των αδύναμων και σε αυτό το νήμα.

• Like
  • Love
Reactions: tiniakos and toupia
Εμένα μη με πιάνετε ως σοβαρό στη συζήτηση, είμαι ημιμαθής και πάντα με τους αδύναμους γιατί μου έκαναν μπουλινγκ όταν ήμουν μικρός.
Οπότε είμαι υπέρ των αδύναμων και σε αυτό το νήμα.
βασική προϋπόθεση όμως είναι να προσδιορίσουμε ποιός είναι ποιός....

Εντοπίζω 2 προβλήματα: Το ένα είναι ότι αναπαραγάγονται οι ίδιες και οι ίδιες απόψεις, σε κύκλους ολίγων μηνών, και μάλιστα από τα ίδια πρόσωπα, οπότε δεν προσφέρεται καμία προστιθέμενη αξία, πλην της αναφοράς των νεότερων μοντέλων σε κινητά και φωτογραφικές.
Το δεύτερο είναι ότι όπως σε κάθε versus (που σέβεται τον εαυτό του) στο forum, οι περισσότερες γνώμες είναι απόλυτες, αφοριστικές και στα όρια του flame. Χωρισμένα στρατόπεδα, "ναι μεν, αλλά", Παναθηναϊκοί εναντίων Ολυμπιακών, Iphone vs android, DSLR vs smartphone κοκ: Μια μόνιμη, φανμποϊκή πρεμούρα του καθενός να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τις επιλογές του.
Μου είσαι —προσωπικά— πολύ συμπαθής, αλλά όλο αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ (αν και δέχομαι το επιχείρημα του καλού του φόρουμ). Ακολούθως, σχεδόν πάντα, όπως είπες, "πάω αλλού". Αυτός είναι ο λόγος που δεν συμμετέχω σε "vs" νήματα, όπως αυτό (αν και είμαι ουδέτερος, μιας που δεν έχω κινητό με κάμερα) ή στα αθλητικά (αν και αμετανόητος βάζελος).
Αδικο δεν έχεις, η αλήθεια βέβαια είναι ότι εδώ στο φωτογραφικό εξοπλισμό είμαστε ενεργοί 10-15 άτομα, λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τι αρέσει και τι όχι στον καθένα, τον τρόπο που γράφει κλπ. στην πράξη για το συγκεκριμένο θέμα (φωτογραφικός εξοπλισμός) δεν έχουμε να μοιραστούμε κάτι που δεν το ξέρουν ήδη οι άλλοι ή δεν το έχουμε ήδη αναφέρει, από την στιγμή που δεν έχουμε νέα ροή φρέσκων προσώπων.

Βλέπω Euro και έχει διαφήμιση Vivo flagship είναι καλά αυτά τα Vivo; Γιατί βγαίνουν πρώτα και στο DXOmark; Κάτι παίζει με αυτά τα Vivo.

Άσχετα ποσοι γράφουμε να είστε σίγουροι οτι μας διαβάζει αρκετός κοσμος οπότε ας προσπαθήσουμε να ειμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβείς στις τοποθετήσεις μας.

Τα γνωστά μειονέκτηματα και πλεονεκτήματα της φορητότητας , λειτουργικότητας, εργονομίας κλπ. των δυο κόσμων δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αν αυτά είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής μας τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα και δεν θα αλλάξουν ούτε μετά από 10 χρόνια. Και έχουν υπεραναλυθει και εδώ και στο άλλο νήμα που αφορά τα κινητά.

Το νήμα περαιτέρω ως θεματολογία προφανως και δεν έχει σκοπό ούτε την αντιπαράθεση ούτε να αναπτύσσει ο καθένας μας τις απόψεις του με γενικολογίες απλά για να ζεστάνουμε το νήμα.

Μιας και ειμαστε τεχνολογικό φορούμ σκοπός του είναι να προσφέρει γνώση με παραδείγματα και συγκρίσεις των συσκευων όπως αυτές εξελίσσονται σε συγκεκριμένες φωτογραφικές συνθήκες και σενάρια. Εκεί ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα του και αποφασίζει τι του ταιριαζει.

Αν κάποιος θέλει να προσφέρει κάνει τα συγκριτικά και τα παρουσιάζει με τις δικές του παρατηρήσεις , σκέψεις κλπ. όπως π.χ. έκανε ο Τάκης σε συγκριτικό με την Sony του

Το ίδιο ισχύει και στο νήμα των κινητών, υπάρχουν μέλη με 2-3 κορυφαία φωτογραφικα κινητά διαφορετικών εταιριών , αν θέλουν να ζεστάνουν τα νήματα ας δούμε συγκριτικά μεταξύ τους να μιλήσουμε ουσιαστικά.

Last edited:

υπάρχει κάποιο λινκ για αυτή την έρευνα;

Η αναζήτηση βγάζει κυρίως το κάτωθι σε διάφορα σάιτ

Από την παραπάνω στατιστική είναι προφανές ότι οι φωτογραφικές μηχανές είναι είδος προς εξαφάνιση εμπορικά. Δεν λέω ότι δεν είναι καλές. Λέω ότι ο κόσμος δεν τις προτιμά.
Και φυσικά ο κόσμος είναι αυτός που οδηγεί τις εξελίξεις. Σκεφτείτε τι έγινε με το CD (φυσικό μέσο) και τα mp3 (άϋλο μεσο). Δεν πα να χτυπιομασταν να λέγαμε για καλύτερη ποιότητα ήχου και bitrate κλπ Κουραφέξαλα. Το ότι ο άλλος ξαφνικά κουβαλούσε χιλιάδες τραγούδια πάνω του σε μια μικροσκοπική συσκευή ήταν priceless.
Το κοινό και στα δύο αυτά παραδείγματα είναι ένα: ΕΥΚΟΛΙΑ ΧΡΗΣΗΣ. Αυτό ενδιαφέρει την συντριπτική πλειοψηφία σήμερα.
Το ότι υπάρχει ένα ποσοστό που αρέσκεται, ευχαριστιεται να τραβάει φωτογραφίες παραδοσιακά είναι σεβαστό και καλά κάνουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πείσει την συντριπτική πλειοψηφία ότι η διαφορά ποιότητας αξίζει έξτρα κουβάλημα και φακούς κλπ κλπ. Πόσο μάλλον τώρα που η ψαλίδα έχει κλείσει αρκετά (όσο και να μην το παραδέχεστε).

Last edited:
Από την παραπάνω στατιστική είναι προφανές ότι οι φωτογραφικές μηχανές είναι είδος προς εξαφάνιση εμπορικά. Δεν λέω ότι δεν είναι καλές. Λέω ότι ο κόσμος δεν τις προτιμά.
Και φυσικά ο κόσμος είναι αυτός που οδηγεί τις εξελίξεις. Σκεφτείτε τι έγινε με το CD (φυσικό μέσο) και τα mp3 (άϋλο μεσο). Δεν πα να χτυπιομασταν να λέγαμε για καλύτερη ποιότητα ήχου και bitrate κλπ Κουραφέξαλα. Το ότι ο άλλος ξαφνικά κουβαλούσε χιλιάδες τραγούδια πάνω του σε μια μικροσκοπική συσκευή ήταν priceless.
Το κοινό και στα δύο αυτά παραδείγματα είναι ένα: ΕΥΚΟΛΙΑ ΧΡΗΣΗΣ. Αυτό ενδιαφέρει την συντριπτική πλειοψηφία σήμερα.
Το ότι υπάρχει ένα ποσοστό που αρέσκεται, ευχαριστιεται να τραβάει φωτογραφίες παραδοσιακά είναι σεβαστό και καλά κάνουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πείσει την συντριπτική πλειοψηφία ότι η διαφορά ποιότητας αξίζει έξτρα κουβάλημα και φακούς κλπ κλπ. Πόσο μάλλον τώρα που η ψαλίδα έχει κλείσει αρκετά (όσο και να μην το παραδέχεστε).
Φυσικά θα μεγαλώσει το μερίδιο των κινητών έναντι των φωτογραφικών μηχανών, δεν έχει κανείς αμφιβολία για αυτό. Οι εταιρίες έχουν βρει τη χήνα με τα χρυσά αυγά και η μάζα ακολουθεί.
Και πράγματι η ψαλίδα ποιοτικά κλείνει, αλλά δεν μπορεί ποτέ να κλείσει τελείως, είναι θέμα φυσικής, και οπωσδήποτε δεν έχει κλείσει σήμερα που μιλάμε. Το πόσο μεγάλη είναι η απόσταση, ε, σε αυτό διαφωνούμε, ανάλογα με τις προσλαμβάνουσες και τα ποιοτικά στάνταρντς του καθενός. Για κάποιον το good enough είναι αρκετό, για κάποιον άλλον όχι.
Και σε ένα τεχνικό φόρουμ, το "good enough" είναι αναμενόμενο να μπει κάτω από σκληρή δοκιμασία. Tech freaks είμαστε όλοι εδώ μέσα, δε χρειαζόμαστε συστάσεις για να γίνουμε δήθεν ανοιχτόμυαλοι και να βγούμε από τη σπηλιά μας ξερωγω ακουμπώντας χιλιάρικα για να δοκιμάσουμε κινητά τηλέφωνα.

Φυσικά θα μεγαλώσει το μερίδιο των κινητών έναντι των φωτογραφικών μηχανών, δεν έχει κανείς αμφιβολία για αυτό.

Μα δεν ειναι νεο αυτο.

Παντα οι μηχανες κομπακτ υπερτερουσαν κατα πολυ μεγαλο ποσοστο των κανονικων μηχανων.

Αυτες τις καμερες και αυτην την χρηση αντικαθιστουν επι της ουσιας τα κινητα οποτε αυτη η μεγαλη διαφορα θα εδραιωθει φυσιολογικα μιας και το κοινο των κομπακτ παει στα κινητα.

Τωρα το οτι η εξαιρετικη τους τεχνολογια επιτυγχανει και φοβερα αποτελεσματα ειναι ενα μπονους αναλογως του χρηστη αλλα μεχρι εκει.

Το καλό το παλληκάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι, αφού δεν αποφασίζουν οι άνθρωποι, ο λόγος στην AI.
Απαντάει το μοντέλο Copilot (Μicrosoft) που είναι από τις πιο τίμιες και αντικειμενικές
ΑΙ η τελευταία τρέχουσα έκδοση: (όποιος τολμάει ας αμφισβητήσει τα γραφόμενα και το Copilot θα στείλει αυτοπροσώπως έναν Τerninator Τ800 που θα κρατάει μια φωτογραφική και ένα Vivo θα τραβήξει σελφι και με τα δύο και θα κάνει περαιτέρω ανάλυση..... ).

Ιδού τι λέει το μηχάνημα:

Τι να προτιμήσω για να βγάζω ποιοτικές φωτογραφίες, smartphone ή φωτογραφική μηχανή;

Η επιλογή μεταξύ smartphone και φωτογραφικής μηχανής για ποιοτικές φωτογραφίες εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τις ανάγκες σας, την ευκολία χρήσης και τον τύπο της φωτογραφίας που θέλετε να κάνετε. Εδώ είναι μερικά σημεία που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε:

Οι φωτογραφικές μηχανές συνήθως προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας λόγω των μεγαλύτερων αισθητήρων εικόνας και της δυνατότητας αλλαγής φακών. Αυτό τους επιτρέπει να καταγράφουν περισσότερες λεπτομέρειες και να έχουν καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό .

Τα smartphones είναι πιο εύκολα στη μεταφορά και συχνά έχουν πιο απλοποιημένες διαδικασίες για τη λήψη και την κοινοποίηση φωτογραφιών . Είναι επίσης πιο διακριτικά για την αστική φωτογραφία και τις στιγμιαίες λήψεις .

Οι φωτογραφικές μηχανές προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία με την αλλαγή φακών και τις ρυθμίσεις, πράγμα που είναι ιδανικό για επαγγελματική χρήση και ειδικευμένες φωτογραφικές τεχνικές
Τα smartphones μπορεί να είναι πιο οικονομικά από μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, αλλά η τιμή μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το μοντέλο και τις δυνατότητες .

Συνοψίζοντας, αν η προτεραιότητά σας είναι η ανώτερη ποιότητα εικόνας και η ευελιξία στις ρυθμίσεις, μια φωτογραφική μηχανή μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Αν όμως θέλετε κάτι πιο πρακτικό και εύκολο στη χρήση για καθημερινές λήψεις, τότε ένα smartphone μπορεί να είναι αρκετό. Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθήσουν στην απόφασή σας!

Με λίγα λόγια αντέγραψε η "μηχανή" όλα αυτά που είπαν τα παιδιά στα παραπάνω ποστ...

Same Sh1t...Different Day..

• Haha
Reactions: Highpriest