Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

Καλημερα παιδια -bye-

Ποση ωρα θα κανει δηλαδη το 2.40 να στριψει??? Κατι σαν τον Μαντζιο δηλαδη??? :D

Πανο το δικό μου 2.4μ που κινείται σε μεγαλο τόξο απο 43 δυτικά μέχρι 90 ανατολικά θέλει γύρω στο ενάμισυ λεπτό για να πάει απο την μία άκρη στην άλλη (οταν βρω ευκαιρία θα το ξαναχρονομετρήσω μήπως δεν θυμάμαι καλά). Αυτό όταν κανεις ζαππινγκ δεν ειναι πρόβλημα, άλλωστε πας απο τον ενα δορυφόρο στον διπλανό του. Οταν αντίθετα θέλω να δω κατι και ξέρω που θα το βρω πάω το πιάτο στον δορυφόρο που με ενδιαφέρει και μένω εκει μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα. Βεβαια η ιδέα που δίνουν τα παιδιά είναι καλή, αλλά εγω δεν θέλω να δώσω ...λαβές, γιατι έχω πάντα στο μυαλό μια μέρα ένα δεύτερο μεγαλύτερο κινητό!

Λοιπον, η βαση για το 2.40μ μπηκε, καθως και μια βαση για το 1μ, που θα ειναι σταθερο απο διπλα (για Hotbird, Astra μονο). Το Σαββατο θα ανεβασω φωτογραφιες ενω υπαρχει και το ενδεχομενο να μπει και το πιατο λιαν συντομως! Θα σας κρατω ενημερους με τη διαδικασια της ολης τοποθετησης.
-bye-

Πω πω...μεγαλο ειναι τελικα! :D
Γιωργο, βλεπω εισαι απο Κρητη. Ευκαιρια να σε ρωτησω. Τα Premiere & ORF με αυτο το πιατο τα κατεβαζεις κανονικα απο τον Astra??

(γραφε στα ελληνικα σε παρακαλω, γιατι ειναι κουραστικα τα greeklish :grinning-smiley-043)

Ορίστε και το δικό μου 2.4μ...
Αυτή η άσπρη ...σκόνη που βλέπετε απο πάνω...ονομάζεται χιόνι και σπανίζει στην Ρόδο και την Κρήτη (στην Κρητη πρόσφατα βρέθηκαν άλλες άσπρες σκόνες!)

Ευτυχώς (για τους περισσότερους, δυστυχώς για κάποιους) αυτές οι "άσπρες σκόνες" δεν πέφτουν ως μάνα εξ ουρανού (όπως το χιόνι)!! ;)

Γιωργο, σε ευχαριστω για τις πληροφοριες :grinning-smiley-043

Φιλιππε, απλα ζωγραφισες με το σχολιο σου :flipout::flipout::flipout:
(παντως εκει που το εχεις εσυ το πιατο, δεν υπηρχε ουτε μια στο εκατομμυριο περιπτωση να με αφησει η γυναικα να το βαλω στο ιδιο σημειο!!! Πατησες τελικα τη γατα απο νωρις :worshippy::worshippy:)

Απάντηση: Re: Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

Ευτυχώς (για τους περισσότερους, δυστυχώς για κάποιους) αυτές οι "άσπρες σκόνες" δεν πέφτουν ως μάνα εξ ουρανού (όπως το χιόνι)!! ;)

ΣΩτηρη, εαν πεφτανε απο τον ουρανο, τοτε στα Ζ...α θα κυκλοφορουσαν οχι με πολυτελειας αμαξια αλλα με....μοτοσακο!!! :flipout::flipout:

Πανο...τα φαινόμενα απατούν! Αυτή είναι η κάτω βεράντα μου που έτσι κι αλλιώς δεν είχε θέα, ευτυχώς όμως είναι Νότια και βλέπει πολύ καλά τους δορυφόρους! Δεν υπήρχε περίπτωση να το βαλω στην πάνω βεράντα, αν το είχα κάνει...δεν θα ήμουν εδώ να σας μιλάω τώρα!

Συνεχιζω το θεμα, καθως χθες επισκεφτηκα με τη γυναικα μαζι τον τεχνικο που θα μου βαλει το πιατο. Θελαμε να δουμε για θυροτηλεφωνα και συναγερμους. Απεναντι απο το μαγαζι εχει στησει ενα 2.40μ πιατο για εναν Γερμανο που ζει στη Ροδο και θελει να βλεπει τα καναλια της χωρας του.
Δειχνω το πιατο λοιπον στη γυναικα και τι μου λεει????

"Τελικα δεν ειναι και τοσο μεγαλο. Πιο μεγαλο το φανταζομουν!!! Καλο ειναι εαν ειναι ετσι."

Τωρα τι να κανω?? Να του φορεσω και τα στεφανια για να μαθει τι θα πει μεγαλο??!!!:D:D

Βαλε ..τρίμετρο απο την αρχή και πες πως τελικά έβγαινε στα ίδια λεφτά και πως έτσι θα μπορεί να βλέπει τις αγαπημένες της σειρές στο BBC HD (φυσικά εσύ θυσιάζεσαι αποκλειστικά γι αυτήν, για να την κάνεις ευτυχισμένη!)
Ενταξει βαλε το Αρης 2.4μ αλλά παρε απο τώρα τα φτερά που θα το κάνουν 3.2μ, αν μπορούσα κι εγω να το μεγαλώσω έτσι θα ήμουν πανευτυχής!

Το θεμα ειναι Φιλιππε ποσο παραπανω θα βγει το κοστος για τα φτερα και την τοποθετηση αυτων...Ηδη ειμαστε αρκετα...ψηλα, οποτε εαν το ανεβασουμε κι αλλο...δεν ξερω...ολο σε σκεψεις με βαζεις εσυ!!! :smash::grinning-smiley-043