Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

Πανο, ακου με που σου λεω! Παρε απο τωρα τα φτερά ...γιατι όταν τα χρειαστείς δεν θα τα βρίσκεις! Αφού περάσει ενας χρόνος και συνηθίσεις ως φυσιολογικές τις ληψεις που κάνεις, θα εκνευρίζεσαι γιατι χανεις το σήμα την μισή μέρα στο Sky Digital και θα θελεις να το έχεις όλη την ημέρα! (το πόσο κάνουν επιπλέον ρώτησε το απο τώρα, το μεγάλο όμως ζητούμενο είναι ΑΝ ΘΑ υπάρχουν όταν τα θελήσεις...που είναι βέβαιο ότι θα τα θελήσεις!)
Εγω να φανταστείς κάποια χρονιά είχα εξασφαλίσει την έγκριση του ...κογκρέσου για να βαλω τρίμετρο στην θέση του 2.40μ (που το είχα βρει υποτίθεται πολύ φτηνά...σε τιμή ξεφτίλα!) αλλά τελικά δεν το έβαλα γιατι έπρεπε να βάλω άλλη βάση (στο τωρινό σημείο θα ακουμπούσε) και πάλι θα ήταν οριακό στην βεράντα! Αργότερα έψαξα να βρω να μου φτιάξουν επέκταση να το κάνω έστω 2.80 (που χωράει οριακά στην τωρινή θέση) αλλά και πάλι δεν βρηκα κάποιον να μου το φτιάξει (με πούλησαν διάφοροι). Ετσι είμαι απο το 1990 με το ίδιο πιάτο και το ίδιο μοτέρ...αν είναι δυνατόν!
Μόνο όταν κερδίσω το λόττο και ...αγοράσω την βεράντα του γείτονα θα μπορέσω να βάλω μεγαλύτερο!

Λοιπον, μολις τηλεφωνησα και ρωτησα για τα "φτερα". Κοστος: 350 -400 επιπλεον!!! Οσο κανει ο δεκτης HD δηλαδη...Οποτε τα αφηνουμε για αργοτερα :blush:

Επισης μου ειπαν οτι παλι θα χανονται τα καναλια καποια στιγμη το βραδυ, οπως BBC, ITV,..., αλλα για λιγοτερη ωρα σε σχεση με το 2.40 μονο του. Επομενως εας αρκεστω προς το παρον με το ARIS 2.40 και στο μελλον εχει ο θεος :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

Επισης μου ειπαν οτι παλι θα χανονται τα καναλια καποια στιγμη το βραδυ, οπως BBC, ITV,..., αλλα για λιγοτερη ωρα σε σχεση με το 2.40 μονο του. Επομενως εας αρκεστω προς το παρον με το ARIS 2.40 και στο μελλον εχει ο θεος :grinning-smiley-043
vre pano an paris ton ari 2.40m kai den se kalipti sta sigoura argotera tou vazis ftera (oxi aeraplanou xaxa) kai tha ise mia xara !!!

Συγνωμη , για ποια περιοχη μιλατε ?
Εγω στην αθηνα και το Sky uk το πιανω οριακα με 1 μ.
(Δεν με ενδιαφερει bbc hd κλπ δυσκολα... μιλαω για τα υπολοιπα).
Σκεφτομουν απλα να το κανω 1,5 μετρα για πιο σιγουρα... εσεις τι λετε ?

Γιαννη, μιλαμε για τις 28.2° και για τα ελευθερα του SKY DIGITAL, τα οποια για να κατεβουν στην υπολοιπη Ελλαδα θελει πιατο 5μετρο και πανω. Απλα στη Ροδο και Κυπρο, λογω τουρισμου, εχουν ριξει καποιες δεσμες απο τον δορυφορο και μπορει καποιος να τα πιασει με 2.40μ πιατο. Για αυτα μιλαμε κι οχι για τα συνδρομητικα που εχει το μπουκετο.
-bye-

Απάντηση: Re: Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

του BBC εννοεις μαναμ

Αυτα, ναι, σωστα :damnyou: ...νεος ειμαι κι εγω βρε Larry, μαθαινω ακομα :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Στην Ρόδο τους πιάνει λίγο η "ειδική" δέσμη που έχουν για τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. Αν θέλετε και στην Αθήνα ή την Κρήτη Μπιμπισί δώστε και καμιά ...βάση στους εγγλέζους και να δεις για ποτε θα μειωθεί η απαιτούμενη διάμετρος λήψης!
Πάνο αν έχουν 400 οκ, αλλά πες τους να σου τα κρατήσουν απο τώρα, σε 1 χρόνο σίγουρα θα τα αγοράσεις τα φτερά!

Απάντηση: Re: Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

Στην Ρόδο τους πιάνει λίγο η "ειδική" δέσμη που έχουν για τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. Αν θέλετε και στην Αθήνα ή την Κρήτη Μπιμπισί δώστε και καμιά ...βάση στους εγγλέζους και να δεις για ποτε θα μειωθεί η απαιτούμενη διάμετρος λήψης!
Πάνο αν έχουν 400 οκ, αλλά πες τους να σου τα κρατήσουν απο τώρα, σε 1 χρόνο σίγουρα θα τα αγοράσεις τα φτερά!

Μολις πεσει η μονωση στην ταρατσα και ειμαι ετοιμος για να βαλω το πιατο, εαν μου βρισκονται εκεινη τη στιγμη ευκαιρα επιπλεον 350 μαλλον δεν θα την γλυτωσουν και τα φτερα...Θα γινει η ταρατσα "AIR PLATE" !!! :D
Οτι και να λεμε τωρα ειναι οπως μου την βαρεσει εκεινη τη στιγμη...γιατι απο λογια (δικα μου φυσικα :grinning-smiley-043) χορτασα!!! :slapface:

ο Πανος προ συμβουλών απο τα μελη του avclub.gr

usat.jpg

o Πανος μολις αρχισε να καταλαβαινει 2-3 πραγματα για δορυφορικα

images

μετα ηρθε ο Βορειος και τον ξεσηκωσε λιγακι

parkes_radio_telescope.jpg

και τελος ειδε και απο ειδε και αποφασισε οτι μια ειναι η λυση

satellite.gif

Πλακα πλακα Larry, οταν πρωτοξεκινησα να ασχολουμαι, εβαλα το πιατο που εχω προς το παρον στο σπιτι τωρα, δηλαδη το 1μ. (1η φωτο)
Μετα, στο νεο σπιτι βαζω το 2.40μ (2η φωτο)

Λες να βαλουμε και τα υπολοιπα μετα???!!! :eek::D

μια ακομη λυση Πανο μου ειναι μιας και εχεις εξοδα λογω γαμου και επειδη εμεις σεβομαστε τα μελη και συμπαραστεκομαστε σε αυτα

funnel.jpg

το εκπαιδευεις να βρισκει τα footprint των δορυφορων που σε ενδιαφερουν και εισαι τζετ....

Bulldog (ή ό,τι σκ..ά τέλος πάντων είναι)!!

dss.jpeg

Κι αυτό στη πόρτα, αντί του συνηθισμένου "Προσοχή, σκύλος"!

DRG5GAB-015-2.jpg

Last edited:
Σωτηρη, το δικο σου το πιατο ειναι πιο... αγριεμενο!!!

Αλλα το lnb του μου φαινεται σαν πιο αναισθητο :flipout::flipout:-bye-

Αυτό είναι το πιατάκι 6.3 μέτρων που έχουν βάλει στις Γούβες έξω απο το Ηράκλειο για να βλέπουν (περίπου) αυτά που θα βλέπεις εσύ απο 2D με τον φτερωτό Άρη! Το επισκέφτηκα φέτος το καλοκαίρι και φωτογραφήθηκα κιόλας δίπλα του για να πειστει η γυναίκα μου ότι το δικό μας είναι μικρό! (Το πιάτο εννοείται...)
Για να δεις πόσα γλυτώνεις! (Ο Ζώης-Αlpha111 να μας πει το κόστος του τέρατος γιατι...ξέχασα, νομίζω είναι της τάξεως ενός πολυτελούς αυτοκινήτου! Είναι στα 100 μέτρα απο το μαγαζί του)
Στην φωτό είναι στην φάση της εγκατάστασης....

Attachments

• DSC01173.jpg
    DSC01173.jpg
    74.6 KB · Views: 29
36000 euro kostise afto !!!
pano sou stelno me pm kai foto me to dikomou piato pou vgalame me ton filipa !!!
gia evnoitous logous den vazo tin foto tou dikoumou piatou edo,signomi giafto !!