Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εχω μια δεξαμενη του τονου αλλα φοβαμαι θα θελει βαση να σηκωθει ψηλα για να δουλεψει παιδια.
Εγω σκεφτομουν να βαλω την αντλια κατευθειαν στο δικτυο των ποτιστικων.
Θα δουλεψει?

Θελει μελετη και αυτοματισμο. Θα πρεπει να κραταει σταθερη τη πιεση στο δικτυο. Εκτος και αν εχεις μονο ενα ακρο και οταν βαζεις μπροστα να τρεχεις με τη μανικα και να ποτιζεις.
Αλλιως θα πρεπει να ειναι ολα ανοιχτα και μολις ξεκινας να στελνει νερο. Αν θες να "παιζεις" με βανακια και διακοπτακια δυσκολο.
Το ποιο απλο ειναι δεξαμενη, ακομη και με αντλια μικρη, τη γεμιζεις τη νυχτα και το πρωι ποτιζεις με φυσικη ροη. Θα πρεπει να υπαρχει ομως ικανη υψομετρικη διαφορα για να γινει δουλεια, αλλιως θα χρειαζονται μεγαλες σχετικα διατομες σωληνων.

Αυτη η ψομετρικη διαφορα δεν υπαρχει.
Γυρω στα 100 κληματα εχουμε εκει και σκεφτομουν να προσαρμοσω την κεντρικη παροχη στην εξοδο της αντλιας και να ποτιζει ετσι οποτε ειναι συνδεδεμενη και ενεργη.

Κυριάκο,το έφτιαξα στη Θήβα σε φίλο.
Νερό από αντλία σε πηγάδι,πιεστικό και είτε πότισμα με σωλήνα,είτε με σταγόνα
Θέλεις ρεύμα όμως...

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αυτη η ψομετρικη διαφορα δεν υπαρχει.
Γυρω στα 100 κληματα εχουμε εκει και σκεφτομουν να προσαρμοσω την κεντρικη παροχη στην εξοδο της αντλιας και να ποτιζει ετσι οποτε ειναι συνδεδεμενη και ενεργη.

Ποσο παλιο ειναι το αμπελι, τι ποικιλια ειναι (ειναι ντοπιο?) και γιατι θες να το κανεις ποτιστικο?
Εαν ο μουστος προοριζεται για ιδια χρηση, γνωμη μου μην ποτιζεις το αμπελι, εκτος κι αν ειναι νεο ή υπαρξει παρατεταμενη ξηρασια στην περιοχη.
Υπαρχουν γειτονικα αμπελια? τι κανουν οι αλλοι ? τα ποτιζουν?
Στα ποσα μετρα ειναι η σταθμη του πηγαδιου το καλοκαιρι (οχι το φετινο αλλά το περσυνο)
Για ποτισμα με πολλα μετρα σταγονες θελεις πιεση, δεν κανεις δουλεια με νερο απο δεξαμενη.
Για τα κηπευτικα, εαν ποτισεις ποταμι -€“ ριακι θα γεμισεις ζιζανια! Αρα εκει θες οπωσδηποτε σταγονες και φιλμ εδαφοκαλυψης.

Στο πεζοδρομιο εξω απ το σπιτι μου υπαρχει μια κενη θεση για δεντρο.τι να βαλω ; θελω κατι που να μην ριχνει φυλλα και φυσικα να μην μου σηκωση-ραγισει το πεζοδρομιο οπως μια μουρια που ειχε !

Στο πεζοδρομιο εξω απ το σπιτι μου υπαρχει μια κενη θεση για δεντρο.τι να βαλω ; θελω κατι που να μην ριχνει φυλλα και φυσικα να μην μου σηκωση-ραγισει το πεζοδρομιο οπως μια μουρια που ειχε !

Καναβουρια...?

αμπέλια στην περιοχή της Λούτσας και Ραφήνας, τουλάχιστον 100 ετών, τα τελευταία 50 χρόνια δεν θυμάμαι να έχουν ποτιστεί ποτέ...

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Βασίλη αν έχεις το δικαίωμα να βάλεις κάτι, προτίμησε μία ωραία διακοσμητική μουριά!

Niκο μουρια ειχε και το ρημαξε το πεζοδρομιο.οταν λες δικαιωμα να βαλω κατι;

Update για μηχανή γκαζόν με κύλινδρο (χειροκίνητη).

Τελικά ξέφυγα λίγο και πήγα σε μια ακριβή αλλά σοβαρή υλοποίηση: fiskars StaySharpβ„’ Max Reel Mower

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όταν κάνω την πρώτη χρήση, θα σας ενημερώσω.

Update για μηχανή γκαζόν με κύλινδρο (χειροκίνητη).

Τελικά ξέφυγα λίγο και πήγα σε μια ακριβή αλλά σοβαρή υλοποίηση: fiskars StaySharpβ„’ Max Reel Mower

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όταν κάνω την πρώτη χρήση, θα σας ενημερώσω.

Τι θεριό είναι τούτο;;;;;

Πολλά τα όμως!

chrisssb πόσο????
ποιά η διαφορά με μία ηλεκτρική/βενζινοκίνητη?

και το ότι πετάει (απο ότι είδα στο βίντεο) τα κομμένα επάνω στο γκαζόν δεν θα θέλει dethatching πολύ συχνά που το ρημάζει λίγο το γκαζόν?

Kαλοριζικη!!
Η Rolls Royce των χειροκινητων μηχανων γκαζον!

Merci! :)

Τι θεριό είναι τούτο;;;;;

Πολλά τα όμως!

chrisssb πόσο????
ποιά η διαφορά με μία ηλεκτρική/βενζινοκίνητη?

και το ότι πετάει (απο ότι είδα στο βίντεο) τα κομμένα επάνω στο γκαζόν δεν θα θέλει dethatching πολύ συχνά που το ρημάζει λίγο το γκαζόν?

Όντως ακριβή. Την πήρα 350 .

Δεν έχει καμία σχέση όμως με τις άλλες. Είναι πολύ εύκολη στο σπρώξιμο (αν και 25 KG!!!) και γυρίζει τον κύλινδρο πολύ γρήγορα γιατί έχει γρανάζια και αλυσίδα.
Τα μαχαίρια της είναι πάρα πολύ κοφτερά και δεν θέλουν ποτέ τρόχισμα γιατί δεν έρχονται σε επαφή παρά μόνο με το γρασίδι.
Το ύψος κοπής μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10 cm (όταν οι άλλες κυλινδρικές φτάνουν μέχρι τα 4 cm).
Εννοείται ότι είναι εντελώς αθόρυβη.
Το γρασίδι κόβεται με πιο υγιή τρόπο από ότι με τις ηλεκτρικές και τις βενζινοκίνητες.

Και μετά που το περνάς πρέπει να το σκουπίζεις σωστά?

Δεν είναι σίγουρα για μένα!
Εγώ βαριέμαι το κούρεμα με τη βενζινοκίνητη που έχει και κίνηση για ευκολία :p

Αν θέλεις να μην μείνουν τα κομμενα ή τα μαζεύεις ή βάλεις το καλάθι.
Πάντως τα κόβει σε πολύ μικρά κομματάκια οπότε και να τα αφήσεις καλό κάνει στο γρασίδι.