Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

150 τ.μ ειναι ο χωρος

δεν θελω ηλεκτρικο γιατι απλα δεν υπαρχει ρευμα εκει κοντα...(υπαρχει αλλα οχι σε δικο μου χωρο ,οποτε πρεπει να ζηταω απο παραπλισια σπιτια και δεν θελω να γινουν παρεξηγησεις κτλ..)

βενζινοκινητο θα ηθελα και οντως δεν αξιζει να δινω συνεχεια 40αρια για 2-3 ωρες δουλειας σε διαφορα ατομα

για αρχη ψαχνω χορτοκοπτικο και αργοτερα θα ψαξω και για φρεζακι γιατι εκει ειναι αλλη πληγη (οικονομικη μου ζητανε τρελα λεφτα για φρεζαρισμα )

για χορτοκοπτικο μπορω να διαθεσω μεχρι 100-150 πιστευω αξιολογο ποσο για αραιη χρηση και μικρο κηπο

Απωθητικο γατών από γκαζόν & κήπο
Αν και υπάρχει σκύλος στην αυλή, στο σημείο που δεν έχει οπτική επαφή οι γάτες έχουν κάνει αρκετή περιοχή του γκαζόν..αφοδευτήριο τους..
Υπάρχει λύση;

Δοκίμασε νά ρίξεις ναφθαλίνη στό σημείο τού (WC).Προσοχή νά μήν πάνε μικρά παιδιά εκεί.

150 τ.μ ειναι ο χωρος

δεν θελω ηλεκτρικο γιατι απλα δεν υπαρχει ρευμα εκει κοντα...(υπαρχει αλλα οχι σε δικο μου χωρο ,οποτε πρεπει να ζηταω απο παραπλισια σπιτια και δεν θελω να γινουν παρεξηγησεις κτλ..)

βενζινοκινητο θα ηθελα και οντως δεν αξιζει να δινω συνεχεια 40αρια για 2-3 ωρες δουλειας σε διαφορα ατομα

για αρχη ψαχνω χορτοκοπτικο και αργοτερα θα ψαξω και για φρεζακι γιατι εκει ειναι αλλη πληγη (οικονομικη μου ζητανε τρελα λεφτα για φρεζαρισμα )

για χορτοκοπτικο μπορω να διαθεσω μεχρι 100-150 πιστευω αξιολογο ποσο για αραιη χρηση και μικρο κηπο

Γιά 100-150 ευρώ θά πάς αναγκαστικά σέ Κινέζικο μηχάνημα,γιατί 160 ευρώ έχουν τά μικρότερα Stihl καί Husqvarna καί δέν ξέρω άν θά σέ καλύψει ένα μικρό μηχάνημα μόνο μέ μεσινέζα πού δέν παίρνει δίσκο,έχω ακούσει καλά λόγια γιά τά Kraft,πού τό θέλεις γιά ερασιτεχνική χρήση,χωρίς όμως να τά έχω δοκιμάσει.

δλδ με λιγα λογια να εχω αφαιτηρια απο 200-250 και πανω?

Κοίταξε νά δείς,καταρχάς εφόσον τό θέλεις γιά ερασιτεχνική χρήση 4 φορές τόν χρόνο,πιστεύω ότι θά σέ καλύψει ένα Κινέζικο μέ καλές κριτικές,εκεί μέχρι τά 150 ευρώ.

Τώρα υπάρχουν καί άνθρωποι πού γιά ερασιτεχνική χρήση προτιμούν κάτι επώνυμο καί άς δώσουν κανα 250-300 άρι ευρώ σε χορτοκοπτικό,γιά νά έχουν τό κεφάλι τους ήσυχο κατά ένα μεγάλο ποσοστό μετά από μερικά χρόνια ότι όταν τραβάνε τό κορδόνι,θά παίρνει "σπίρτο" μπροστά καί δέν θά τούς βγάλει τόν "ανανία" μέ προβλήματα,φυσικά εφόσον τηρούνται τά service (καθάρισμα-αλλαγή μπουζί,καθάρισμα-αλλαγή φίλτρα αέρος-βενζίνης,καλό-φρέσκο μείγμα βενζίνης-λαδιού,άδειασμα ντεπόζιτο καυσίμου όταν είναι νά τό αποθηκεύσουμε γιά μακρά περίοδο μή χρήσης,καί να δουλεύει στό ρελαντί μέχρι νά σβήσει μόνο του,γιά προστασία στά διαφράγματα τού καρμπυρατέρ κ.τ.λ).Γιατί κακά τά ψέματα ότι πληρώνεις παίρνεις.

Για εκταση 500 μ κηπο στο σπιτι και 1800 μ ελιες εχω ενα κινεζικο kraft .του εχω βαλει κεφαλη ολουμινιου και βαζω μεσινεζα 4mm (το ζοριζω λιγο ) .το εχω 3-4 χρονια και δοτλευει αψογα .το προσεχω βεβαια μειγμα φτιαχνω παντα φρεσκο με πολυ προσοχη στις αναλογιες (με συριγγα βαζω λαδι για ακριβεια) συχνα γρασσο στην γωνιακη αλλαγες μπουζι ,καθαρισμα μετα την χρηση ,φυσιμα φ.αερος.επισης τα kraft τα φερνει η unimac και πιστευω (αν και δεν εχω χρειασθει ακομη) να βρω ανταλλακτικα εαν χρειασθει!

φιλε vasilisp77 αυτο που εχεις περνει και δισκο αν χρειαστει?
μπορεις να μου πεις πιο μοντελο ειναι?

Ναι περνει δισκο (τον εχει στην συσκευασια) δεν τον εχω δουλεψει ομως.το μοντελο θα στο πω αυριο ,θα παω στην αποθηκη να το δω γιατι δεν το θυμαμαι!

Καλησπερα ενδιαφερομαι να αγορασω ενα νεο χορτοκοπτικο βενζινης εχω ενα sterwins εδω και αρκετα χρονια αλλα λογο του οτι ειναι μικρης ιπποδυναμης με δυσκολευει ορισμενες φορες αν και ειμαι ευχαριστημενος απο την αντοχη του 6 χρονια τωρα. η χρηση του ειναι 1 στρεμμα αγριοχορτα 5 φορες τν χρονο. κοιταζω κατι με ταβανι τα 200 ευρω. ειμαι αναμεσα σε δυο ενα kraft που ναφερει και ενας φιλος πιο πανω και κοιταω και ενα nakayama κλεινω στο nakayama μια και εχει πιο πολυ δυναμη για να κανω την δουλεια μου ευκολα και γρηγορα αλλα δν ξερω απο αξιοπιστια πως ειναι η εταιρια αυτη.

PC080076.jpg
Εργασιες στον κηπο σημερα ,εβγαλα με μερικα ωραια κορμουδακια ελιας πρεπει πρωτα να παρω κορδελα και ξυλοτορνο για να τα αξιοποιησω!!

Μιχαλη για οικιακη -ερασιτεχνικη χρηση μου εχει βγει πολυ καλο ,αλλωστε εχει πολλα κομματια husgvarna πανω !

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μιχαλη για οικιακη -ερασιτεχνικη χρηση μου εχει βγει πολυ καλο ,αλλωστε εχει πολλα κομματια husgvarna πανω !

Εχει ενα ηλεκτρικο McCullogh o πατερας μου, πρεπει να το εχει πανω απο 30 χρονια, και συνεχιζει να κοβει απροβληματιστα.

View attachment 157363
Εργασιες στον κηπο σημερα ,εβγαλα με μερικα ωραια κορμουδακια ελιας πρεπει πρωτα να παρω κορδελα και ξυλοτορνο για να τα αξιοποιησω!!

Βασίλη, αυτό το ξυλαράκι τέρμα αριστερά ειναι κρίμα να το κάψεις...
Κυριάκο σου βρήκε υλικό ο Bill -bye-

Ωραία δουλειά Βασίλη,η αλυσίδα νομίζω ότι θέλει τέντωμα,η φταίει η φωτογραφία. ?
Εγώ τήν Mcculloch τήν έχω όπως ήταν παλιά τά skil μέ τήν Bosch,όπου skil δηλαδή Mcculloch καί όπου Bosch η Husqvarna.

Πάντος γιά μικρές διατομές κορμουδάκια πού έκοψες θά ήταν "ταμάμ" ένα κλαδευτικό αλυσοπρίονο γιά νά μήν σηκώνεις 5,5- 6 κιλά βάρος.
Πάντος καμμιά σχέση η παλιές σειρές αλυσοπρίονων Mcculloch μέ τις μεταλικές επιφάνειες μέ τά σημερινά.

Δημητρη καλως ηρθες και παλι ! Ναι η αλυσιδα θελει τεντομα αλλα χαλαρωσε απ την χρηση ειχα ενα θεμα με την λιπανση της αλυσιδας αλλα ειχε βουλωσει το σωληνακη μετα την αντλια λαδιου το φυσιξα με αερα ,ξεβουλωσε και ολα μια χαλα ! Ενα κλαδευτικο ειναι στην wish list!

Δημητρη καλως ηρθες και παλι ! Ναι η αλυσιδα θελει τεντομα αλλα χαλαρωσε απ την χρηση ειχα ενα θεμα με την λιπανση της αλυσιδας αλλα ειχε βουλωσει το σωληνακη μετα την αντλια λαδιου το φυσιξα με αερα ,ξεβουλωσε και ολα μια χαλα ! Ενα κλαδευτικο ειναι στην wish list!

Να σαι καλά Βασίλη.-bye-

Μάστορες καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για αδιάβροχα παπούτσια κυρίως για αγροτικές δουλειές. Η χρήση θα είναι καθημερινή οπότε η αντοχή και άνεση είναι οπωσδήποτε ζητούμενα. Δεν πάει άλλο με το αθλητικό οπότε είπα να στραφώ σε εργασίας.
Ευχαριστώ πολύ.