Θεωρητικά η εταιρεία συστήνει να αποθηκεύουμε τα πλαστικά μαχαίρια μέσα σε νερό...Σήμερα δοκίμασα σέ ξερά χόρτα τήν κεφαλή polycat 27-3 μέ τά πλαστικά μαχαίρια,πάρα πολύ καλή σέ ξερά καί πυκνά χόρτα,έκοψε γαιδουράγκαθο σέ διάμετρο 3 cm πανεύκολα,πράγμα πού η μεσηνέζα 2,7 mm απλά τό χάιδευε,βέβαια άν ακουμπάνε σέ πέτρα,τοίχο,χώμα,κ.τ.λ εμπόδια φθείρονται γρήγορα,σε 700 m2 χάλασα 6 πλαστικά μαχαίρια,αλλά είναι σχετικά φτηνά 5,20 ευρώ η 12 αδα.
![]()
![]()
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει δουλειά με πετονιά Θανάση. Εκεί θα βρείς από γαιδουράγκαθα που λέει ο Δημήτρης μέχρι χοντρά χόρτα που έχουν ξεραθεί και ξυλοποιηθεί.
Καλησπέρα,
έχω ένα stihl kombi και στο πακέτο είχε μια κεφαλή για μεσινέζα και έναν δίσκο κοπής.
Τι είναι πιο αποδοτικό για να καθαριστεί χωράφι με ψηλά χόρτα/ζιζάνια, γαιδουράγκαθα, βάτα και κάποιους θάμνους;
β’ Με το δίσκο κοπής πας τοπικά κόβεις τους γαιδουράγκαθα/θάμνους, τους απομακρύνεις από τον χώρο, και με την μεσινέζα στην συνέχεια περνάς τα χόρτα;
β’ Με την μεσινέζα πλακώνεις τα χόρτα και αφήνεις τους θάμνους σε επόμενο πέρασμα με τον δίσκο;
β’ Άλλο;
Θεωρητικά η εταιρεία συστήνει να αποθηκεύουμε τα πλαστικά μαχαίρια μέσα σε νερό...
Υποτίθεται πως αποκτούν καλύτερη αντοχή, έτσι. Στην πράξη δε ξέρω αν βοηθάει.
Μπαμπη, καθε χρονο κοβω τουλαχιστον 4 στρεμματα ξερο χορτο / βρωμη (εχει και λιγα γαιδουραγκαθα μεσα) και παρα πολλα μετρα χλωρα χορτα μεχρι και 2 cm κορμο περιμετρικα ενος ποτιστικου καλλιεργημενου κτηματος με μεσινεζα nakayama κιτρινη, σταματαω μονο για βενζινη!
Κατι αλλα χορτα πιο δυσκολα τα κοβω με 3πλο δισκο, και στις πετρες να χτυπησει τροχιζω το δισκο και ολα καλα, εχω και δευτερο δισκο για καθε ενδεχομενο.
Θεωρω οτι δεν συμφερουν τα πλαστικα μαχαιρια, σε σχεση με μια αυτοματη κεφαλη και μια καλη μεσινεζα.
Το κοστος για τα πλαστικα, περα απο την αγορα της κεφαλης, ειναι μεγαλο καθως με δεδομενο τη χρηση που εκανε ο Δημητρης, προκυπτει οτι για 1 στρεμμα θα δαπανησει περιπου 4 ευρω!!!!!! Επιπλεον σταματας αλλαζεις πλαστικα .... και ξανα!
Μπαμπη, καθε χρονο κοβω τουλαχιστον 4 στρεμματα ξερο χορτο / βρωμη (εχει και λιγα γαιδουραγκαθα μεσα) και παρα πολλα μετρα χλωρα χορτα μεχρι και 2 cm κορμο περιμετρικα ενος ποτιστικου καλλιεργημενου κτηματος με μεσινεζα nakayama κιτρινη, σταματαω μονο για βενζινη!
Κατι αλλα χορτα πιο δυσκολα τα κοβω με 3πλο δισκο, και στις πετρες να χτυπησει τροχιζω το δισκο και ολα καλα, εχω και δευτερο δισκο για καθε ενδεχομενο.
Θεωρω οτι δεν συμφερουν τα πλαστικα μαχαιρια, σε σχεση με μια αυτοματη κεφαλη και μια καλη μεσινεζα.
Το κοστος για τα πλαστικα, περα απο την αγορα της κεφαλης, ειναι μεγαλο καθως με δεδομενο τη χρηση που εκανε ο Δημητρης, προκυπτει οτι για 1 στρεμμα θα δαπανησει περιπου 4 ευρω!!!!!! Επιπλεον σταματας αλλαζεις πλαστικα .... και ξανα!
Γρήγορη δουλειά και σωστή χωρίς κόστος δεν γίνεται...!!!
Μόνο και μόνο που κόβει διάμετρο 3 πόντους φτάνει και περισσεύει..
Ένα εργαλείο που μου λείπει είναι το θαμνοκοπτικό και λέω σιγά σιγά να παίρνω ένα.
Την Άνοιξη καθάρισα με το χέρι 40τμ γεμάτο πυκνές μαργαρίτες του μέτρου και ήταν λίγο κουραστικό!
Η τσάπα δεν τα έκοβε και είχε και ένα άλλο φυτό που έρπεται και έμπλεκε κάτω οπότε γονάτισα και με ένα οδοντωτό μαχαίρι τα έκοψα!
Τώρα θέλω να καθαρίσω έξω απο το φράχτη και 1-2 μικρά σημεία στον κήπο και πρέπει να πάω χειροκίνητα πάλι.
Τα μπαταρίας τα αποκλείω γιατί μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση 1.5στρέμμα.
Τα ρεύματος δε τα έχω αποκλείσει γιατί δε μπλέκω με σερβις, λάδια, βενζίνες αλλά θα είμαι συνέχεια με μπαλαντέζα 100μέτρων.
Δε ξέρω και απο άποψη δύναμης τί κάνουν.
Αν ένα καινούργιο βενζίνης με έως + 50 απο ένα ρεύματος μείνει απροβλημάτιστο για καμιά 10αριά χρόνια με ~4-5 ώρες/έτος και τις προβλεπόμενες αλλαγές λαδιών απο εμένα δεν έχω πρόβλημα.
Στα γρήγορα που χάζεψα στη Stihl είδα το FSE 81 και το FS 40
Πέτυχα και αυτό (που δεν κολλάω στη μάρκα ειδικά για εργαλεία κήπου)
https://www.skroutz.gr/s/4627017/Makita-EM2600U.html
που το έχει προσφορά το πρακτικερ ~ 210 με 3 χρόνια εγγύηση (στα επώνυμα και με λίγη χρήση νομίζω είναι άχρηστη)
λίγο πιο βαρύ και λίγο πιο δυνατό απο το αντίστοιχο του (στα χρήματα) FS 50 C-E
Γενικά γίνεται χαμός με τα μοντέλα και με μικρές διαφορές μεταξύ τους (και χαρακτηριστικών και τιμής)
Αφου κοιτας για Α επωνυμο, δες και σε kawasaki. Makita καλη χρυση αλλα εδω ερχεται τριτη και βαλε.Επέκτεινα την έρευνα!
Δε ξέρω αν είναι πολύ μικρά και κάνουν μόνο για γκαζόν και ψιλά χόρτα.
Το χειρότερο μου είναι οι μαργαρίτες που φτάνουν το μέτρο. Λογικά δεν θα έχουν θέμα όλα (ακόμα και το πιο αδύναμο).
Οι τιμές είναι απο τα site των κατασκευαστών για τη STIHL και Husqvarna και η προσφορά για το μακιτα του πρακτικερ.
![]()
Το πιο άβολο απο όλα είναι το ΜΑΚΙΤΑ με τη περισσότερη δόνηση και μεγαλύτερο βάρος.
Και το Husqvarna 128R ελάχιστα καλύτερο αλλά πάλι απο τις χειρότερες επιλογές.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.