Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ωραια διαφημιση για την Stihl, να ζητησεις sponsorship :)

Kαλη δουλεια Δημητρη!! Ποσες μπαταριες ζητησε αυτο το εργο απο τα δυο αλυσοπριονα?

Μα διαφημιση δεν κανει? :fahne90:

Γεια σου ρε Δημητρη με τα Εργαλεια σου!

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μα διαφημιση δεν κανει? :fahne90:

Γεια σου ρε Δημητρη με τα Εργαλεια σου!

Eσύ μέ τά Makita Νεκτάριε,καί εγώ μέ τά Stihl

Πχιότητα !!!! -bye-

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Είσαι ωραίος ρε Μήτσο. έχεις και τα κατάλληλα εργαλεία οπότε η επιτυχία είναι δεδομένη !!-bye-

Καλημέρα Γιώργο,νά είσαι καλά. -bye-

Ωραίος και οικολογικός Δημήτρη!!!

Τοξικό δέντρο η βρωμοκαρυδια θελει προστασια κατα την κοπη σωστα?

Μήτσο θελω οδηγίες για διπλαδενια τι θέλει τι να αποφύγω κλπ κλπ!

Ωραίος και οικολογικός Δημήτρη!!!

Τοξικό δέντρο η βρωμοκαρυδια θελει προστασια κατα την κοπη σωστα?

Μήτσο θελω οδηγίες για διπλαδενια τι θέλει τι να αποφύγω κλπ κλπ!

Καλησπέρα Κυριάκο

Είναι τοξικό δέντρο η βρωμοκαρυδιά,από ότι γνωρίζω καλό θά είναι να μήν έρχετε σε επαφή ο κορμός της σε πληγές του δέρματος,καλό θα είναι να φοράμε γάντια.

Η διπλαδένια είναι ένα ωραίο αναρριχόμενο φυτό,με λουλούδια όλο το καλοκαίρι πού θέλει σκιερό η ιμισκιερό μέρος,γιατί η άμεση ηλιακη ακτινοβολία προκαλει εγκαύματα στά φύλλα ειδικά τούς θερινούς μήνες,από νερό ανάλογα την εποχη και την θερμοκρασια-υγρασία,το καλοκαίρι σχεδόν μέρα παρά μέρα.Από λιπασμα Ανοιξη και φθινοπωρο.Πιανει μελιγκρες με συνεπεια μια κολλώδη ουσία στα φύλλα τήν Ανοιξη επί το πλείστον και χρειαζεται εντομοκτόνο.

καλημερα
γνωριζει καποιος να μου πει γιατι κιτρινιζουν - ξεραινονται οι κορυφες απο πευκα αυτη την εποχη?
ειναι επικινδυνο για το δεντρο?
συμβαινει σε μικρα και μεγαλα πευκα σε ολη τη περιοχη
πρεπει να ψεκασω με κατι ?

Μήπως είχες δεί τήν Ανοιξη νά κρέμονται σάν τσαμπιά κουκούλια άσπρα μέ κάμπιες στα πεύκα πού έβλεπες ?
Αν ναί είναι από τίς κάμπιες,δέν ξερένεται τό πεύκο,αλλά δείχνει μαύρο χάλι,μετά μόλις οι καμπιες κατεβαίνουν κάτω σταδιακά μετά τό καλοκαίρι φτιάχνει.

Μπορώ να παραμερίσω τις πέτρες και να κάνω ενα σταυρο στο γεωφυσμα για να φυτέψω το φυτο. Οπότε λέτε καλύτερα πιξαρι για να καλύψει και τους σωλήνες....ανα ποσα εκατοστα να βάλω πυξαρι?

Οσο πιό πυκνά τόσο πιο σύντομα χρονικά θα καλυφθούν οι σωλήνες,καί καθε 20 cm μπορείς να βάλεις μικρό πυξάρι σε σακκουλάκι η μικρο γλαστράκι.Αν είναι πιο μεγαλα σε μεγεθος γλάστρας στο φυτώριο ανα 30 η 40 cm η και 50 cm αποσταση.

Μήπως είχες δεί τήν Ανοιξη νά κρέμονται σάν τσαμπιά κουκούλια άσπρα μέ κάμπιες στα πεύκα πού έβλεπες ?
Αν ναί είναι από τίς κάμπιες,δέν ξερένεται τό πεύκο,αλλά δείχνει μαύρο χάλι,μετά μόλις οι καμπιες κατεβαίνουν κάτω σταδιακά μετά τό καλοκαίρι φτιάχνει.

ευχαριστω για την απαντηση
δε πρεπει να ειναι καμπιες ...
ειχα ελαχιστες την ανοιξη επειδη ειχα ραντισει απο το χειμωνα.
δεν ειναι ξερες πευκοβελονες ειναι σαν σαπισμενες - κιτρινες ,αν τις τραβηξεις ξεκολανε αλλα δε σπανε.
εχω ριξει αλιετε και τωρα παλευω με decil φαινεται να καθυστερει η εξαπλωση - θα διξει.
το χειμωνα ειχα ριξει χαλκο και τα δικα μου πευκα ηταν πολυ καλυτερα απο τα υπολοιπα.
ευχαριστω και παλι για το χρονο σου.

Μαστόρια καλησπέρα

έχω την παρακάτω κεφαλή μεσινέζας στο stihl
0752a1d9bdc047b5876b6716f6307d54.jpg

χαζεύοντας έπεσα στην παρακάτω κεφαλη που δεν είναι και φτηνη
f3713a269eae4aff94e72e5a8377d794.jpg

Καταλαβαίνω οτι παίρνει ενισχυμένη μπετονιά με σύρμα μέσα για να μην σπάει τόσο ευκολα. Ομως αν σπάσει, σταματάς την δουλειά για την αλλάξεις.
Στην πράξη σπάνε ευκολα αυτές; Το γεγονός ότι σε ένα κύκλο κόβει 4 φορες, θα κάνει πράγματι πιο αποδοτικό το καθάρισμα;

ευχαριστώ

Ειναι πολύ καλή κεφαλή, με μεγαλύτερο θετικό το οτι αλλάζεις αμέσως τα κομματια χωρίς εργαλεία. Οποιαδήποτε κεφαλή με 4 κομματια και να πάρεις πιστεύω ότι κόβουν το ίδιο (ειχα πριν μια attilina με 4 κομματια) και ποιο γρηγορα απο αυτες με 2 οπως στην πρωτη φωτο. Μπορεις να το συνδυάσεις με μισινέζα πριονωτή 7μμ που κόβει εξαιρετικά, αρκεί να τα σηκώνει το μηχάνημά σου.

Το σύστημα που έχει η κεφαλή σου το έχει και το χορτοκοπτικό που είχα πάρει από τα Leroy Merlin, μάρκας Garland.
Από την πρώτη φορά που το δούλεψα είχα προβλήματα.
Εκτός του ότι είναι ιστορία να αλλάξεις μεσινέζα (συγκριτικά με άλλες κεφαλές) το καπάκι ξεκούμπωνε με το παραμικρό και έτρεχα μέσα στα χόρτα και τα βάτια να ψάχνω καπάκια, ελατήρια, μεσινέζα κ.λ.π. μετά από λίγα μόλις λεπτά δουλειάς.
Αποκορύφωμα, το ένα από τα «κλίπς» που συγκρατεί/ελευθερώνει το καπάκι της κεφαλής έσπασε. Μετά από μόλις 5 φορές χρήσης. όχι ελαφριάς αλλά δεν του ήπια και το αίμα.
Και δεν πρόλαβα καν να βάλω χονδρή μεσινέζα. Έχω την υποψία οτι πιθανόν να δημιουργούσε και το πάχος της προβλήματα. Αυθαίρετη βέβαια άποψη.

Με κλειστά μάτια λοιπόν πάρε την κεφαλή που λες.
Πόσο την βρήκες αν επιτρέπεται;

Για να είμαι δίκαιος, πάντως έχω ακούσει ακόμα και τους χρήστες ακριβών χορτοκοπτικών να αλλάζουν κεφαλή.
Μάλλον είναι ένα «αναγκαίο» after market εξάρτημα για να κάνεις το χορτοκοπτικό σου ακόμα καλύτερο..

Μαστόρια καλησπέρα

έχω την παρακάτω κεφαλή μεσινέζας στο stihl

χαζεύοντας έπεσα στην παρακάτω κεφαλη που δεν είναι και φτηνη

Καταλαβαίνω οτι παίρνει ενισχυμένη μπετονιά με σύρμα μέσα για να μην σπάει τόσο ευκολα. Ομως αν σπάσει, σταματάς την δουλειά για την αλλάξεις.
Στην πράξη σπάνε ευκολα αυτές; Το γεγονός ότι σε ένα κύκλο κόβει 4 φορες, θα κάνει πράγματι πιο αποδοτικό το καθάρισμα;

ευχαριστώ

Πολύ καλή κεφαλή τήν έχω δουλέψει δοκιμαστικά καί έχει αρκετή διαφορά από τήν πρώτη πού έχεις Stihl C 25-2.
Καί πιό γρήγορα καί πιό αντοχή.
Τό θέμα είναι ότι δουλεύεται από τό χορτοκοπτικό Stihl FS 260 καί πάνω,δηλαδή μηχάνημα πάνω από 40 cc.

Το σύστημα που έχει η κεφαλή σου το έχει και το χορτοκοπτικό που είχα πάρει από τα Leroy Merlin, μάρκας Garland.
Από την πρώτη φορά που το δούλεψα είχα προβλήματα.
Εκτός του ότι είναι ιστορία να αλλάξεις μεσινέζα (συγκριτικά με άλλες κεφαλές) το καπάκι ξεκούμπωνε με το παραμικρό και έτρεχα μέσα στα χόρτα και τα βάτια να ψάχνω καπάκια, ελατήρια, μεσινέζα κ.λ.π. μετά από λίγα μόλις λεπτά δουλειάς.
Αποκορύφωμα, το ένα από τα «κλίπς» που συγκρατεί/ελευθερώνει το καπάκι της κεφαλής έσπασε. Μετά από μόλις 5 φορές χρήσης. όχι ελαφριάς αλλά δεν του ήπια και το αίμα.
Και δεν πρόλαβα καν να βάλω χονδρή μεσινέζα. Έχω την υποψία οτι πιθανόν να δημιουργούσε και το πάχος της προβλήματα. Αυθαίρετη βέβαια άποψη.

Mήν συγκρίνεις τα Garland μέ τά Sithl είναι σάν να συγκρίνεις Mercendes μέ Pony (ούτε κάν Fiat)
Tήν κεφαλή πού έχει στήν πρώτη φωτογραφία ο Κωστας είναι η Stihl C 25-2 πού τήν δουλεύω χρόνια καί ποτέ δέν έχει ανοίξει τό καπάκι απο το κλίπ,καί να πεταχτεί η μεσινέζα έξω.

ευχαριστω για την απαντηση
δε πρεπει να ειναι καμπιες ...
ειχα ελαχιστες την ανοιξη επειδη ειχα ραντισει απο το χειμωνα.
δεν ειναι ξερες πευκοβελονες ειναι σαν σαπισμενες - κιτρινες ,αν τις τραβηξεις ξεκολανε αλλα δε σπανε.
εχω ριξει αλιετε και τωρα παλευω με decil φαινεται να καθυστερει η εξαπλωση - θα διξει.
το χειμωνα ειχα ριξει χαλκο και τα δικα μου πευκα ηταν πολυ καλυτερα απο τα υπολοιπα.
ευχαριστω και παλι για το χρονο σου.

Καλησπέρα
Μήπως μπορείς να βγάλεις 2 φωτογραφίες μιά κοντινή καί μιά μακρινή γιά να δω γενικά τό σύνολο τού πεύκου.
Decis τό εντομοκτόνο ηθελες να πείς.

Πολύ καλή κεφαλή τήν έχω δουλέψει δοκιμαστικά καί έχει αρκετή διαφορά από τήν πρώτη πού έχεις Stihl C 25-2.
Καί πιό γρήγορα καί πιό αντοχή.
Τό θέμα είναι ότι δουλεύεται από τό χορτοκοπτικό Stihl FS 260 καί πάνω,δηλαδή μηχάνημα πάνω από 40 cc.

Mήν συγκρίνεις τα Garland μέ τά Sithl είναι σάν να συγκρίνεις Mercendes μέ Pony (ούτε κάν Fiat)
Tήν κεφαλή πού έχει στήν πρώτη φωτογραφία ο Κωστας είναι η Stihl C 25-2 πού τήν δουλεύω χρόνια καί ποτέ δέν έχει ανοίξει τό καπάκι απο το κλίπ,καί να πεταχτεί η μεσινέζα έξω.

?
Καλησπέρα
Μήπως μπορείς να βγάλεις 2 φωτογραφίες μιά κοντινή καί μιά μακρινή γιά να δω γενικά τό σύνολο τού πεύκου.
Decis τό εντομοκτόνο ηθελες να πείς.

μπορεις να δεις το Pm sou ?

Δέν έχω λάβει κάτι στό pm

++++

Eνα μικρό βίντεο από τήν πρόσφατη κοπή τού Αείλανθου μέ τό αλυσοπρίονο μπαταρίας Stihl MSA 220 γιά τόν φίλο τον Γιώργο τόν Αγρότη πού τό είχε ζητήσει,καί περιέχονται καί τά άπταιστα Αγγλικά μου,μέ τήν Λονδρέζικη προφορά μου,όπως πάντα :flipout:

To κορμουδάκι τών 18 cm τό έκοψε σέ 3,5 second !!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δέν έχω λάβει κάτι στό pm

++++

Eνα μικρό βίντεο από τήν πρόσφατη κοπή τού Αείλανθου μέ τό αλυσοπρίονο μπαταρίας Stihl MSA 220 γιά τόν φίλο τον Γιώργο τόν Αγρότη πού τό είχε ζητήσει,καί περιέχονται καί τά άπταιστα Αγγλικά μου,μέ τήν Λονδρέζικη προφορά μου,όπως πάντα :flipout:

To κορμουδάκι τών 18 cm τό έκοψε σέ 3,5 second !!!

Έχω την εντύπωση ότι τα Αγγλικά σου βελτιώθηκαν σημαντικά :flipout::flipout:

Απίστευτη δύναμη το εργαλείο. μήπως όμως δεν ήταν και ιδιαίτερα σκληρός ο κορμός ; για δοκίμασε κάποια στιγμή σε κάτι σκληρότερο. σε ελιά π.χ.

Δύναμη πάντως έχει, αυτό είναι εμφανές. εξαιρετική η επιλογή σου Δημήτρη, μπράβο.

Δικαιως λοιπον ειναι το ισχυρότερο επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο που παράγει η Stihl!

:a0210:

Έχω την εντύπωση ότι τα Αγγλικά σου βελτιώθηκαν σημαντικά :flipout::flipout:

Απίστευτη δύναμη το εργαλείο. μήπως όμως δεν ήταν και ιδιαίτερα σκληρός ο κορμός ; για δοκίμασε κάποια στιγμή σε κάτι σκληρότερο. σε ελιά π.χ.

Δύναμη πάντως έχει, αυτό είναι εμφανές. εξαιρετική η επιλογή σου Δημήτρη, μπράβο.

Να σαι καλά Γιώργο
Η βρωμοκαρυδιά δέν έχει καί πολύ σκληρό ξύλο αλλά καί πάλι φαίνεται η δύναμη τού αλυσοπρίονου,θα δοκιμάσω έν καιρό καί σέ άλλα ξύλα.

αυτο ειναι τερας, δεν ειναι αλυσοπριονο :violent-smiley-030:
καλοδουλευτο φιλε!

Σε ευχαριστώ Νικόλα.

καλημερα κ
αι παλι σε ευχαριστω για το χρονο σου
σου στελνω τις ιδιες φωτο που εδωσα και στο τοπικο γεωπονο

οι πρωτες 2 αφορουν μικρο δεντρο ~10 ετων 2μ με πιο εμφανες προβλημαα
οι υπολοιπες αφορουν δεντρο μεγαλο 60-80 χρονων
ο γεωπονος λειε πως δε μπορουν να γινουν πολλα πραγματα και οφειλεται στη προπερσινη πυρκαγια στη κινετα( ημουν πολυ κοντα )
και παλι ευχαριστω

Attachments

• IMG_20200603_104419_resized_20200611_090148651_11.jpg
    IMG_20200603_104419_resized_20200611_090148651_11.jpg
    231.4 KB · Views: 107
  • IMG_20200603_104427_resized_20200611_090148189_12.jpg
    IMG_20200603_104427_resized_20200611_090148189_12.jpg
    236.2 KB · Views: 107
  • IMG_20200603_060130_resized_20200611_090147545.jpg
    IMG_20200603_060130_resized_20200611_090147545.jpg
    206.3 KB · Views: 107
  • IMG_20200603_060127_resized_20200611_090149326.jpg
    IMG_20200603_060127_resized_20200611_090149326.jpg
    222.8 KB · Views: 106
  • IMG_20200603_060055_resized_20200611_090147892.jpg
    IMG_20200603_060055_resized_20200611_090147892.jpg
    190.3 KB · Views: 106
  • IMG_20200603_060031_resized_20200611_090149108.jpg
    IMG_20200603_060031_resized_20200611_090149108.jpg
    228.5 KB · Views: 103
  • IMG_20200603_060024_resized_20200611_090149553.jpg
    IMG_20200603_060024_resized_20200611_090149553.jpg
    241.8 KB · Views: 102

Δεν έχει να κάνει με την μάρκα ή την ποιότητα αλλά με την σχεδίαση του εξαρτήματος και το πως κουμπώνει.
Κι ας μην πιάσουμε καλύτερα το ζήτμα που κατασκευάζονται τα επι μέρους εξαρτήματα, που συναρμολογούνται κ.λ.π. κ.λ.π.
Εγκυκλοπαιδικά, άστοχο το παράδειγμά σου. Η Mercedes είναι από τις πιο «ζημιάρες» εταιρείες εδώ και αρκετά χρόνια. Για τα Pony ποτέ δεν είχα ακούσει να αφήσει κάποιον στο δρόμο. Άλλα πράγματα πληρώνεις στην Benz, όχι την αξιοπιστία...

Εν πάσει περιπτώσει, ανέφερα την εμπειρία μου ώστε να την έχει υπόψη του.
Δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ κανένα κατασκευαστή.