Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το έχω σκεφτεί αλλά........Όταν χαλαρώνει η αλυσίδα ξερυθμιζεται κ ο τεντωτηρας.Ο τεντωτηρας είναι μια βίδα που μόνο με κατσαβιδακι ρυθμίζεται.Δυστηχως,σε μένα δεν βγήκε καλό το συγκεκριμένο εργαλειο.Σε αντίθεση με το κλαδευτήρι μπαταριας της ιδιας μάρκας που είναι μια από της καλύτερες αγορές που έχω κανει ever.
Πρόσεξε δε λέω να βάλεις μαργαρίτα στον τεντωτηρα αλλά στην κεντρική βίδα σύσφιξης της λάμας.
Έτσι όταν χαλαρώσει ο τεντωτηρας θα μπορείς εύκολα με το χέρι να λασκαρεις λάμα και να σφίξεις με το κατσαβίδι σου.

αυτο ειναι και brusless και με λαδάκι. αλλά χοντροκομμένο το βλέπω

για καποιον που εχει να κοψει ξυλα, κουτσουρα για τζακι κλπ τα αλυσοπριονακια αυτα δεν ειναι η καλυτερη λυση
σε αυτη τη περιπτωση , καλυτερα να αγοραζεις ενα προσθετο για γωνιακο τροχο (που εχει και δοχειο με λαδακι) και μετα βαζεις ειτε τον μπαταριας σου ειτε τον ρευματος, οτι σε βολευει.
ετσι εχεις και δυναμη και ταχυτητα αλλου επιπεδου.
εγω αν εχω πολυ δουλεια, βαζω το προσθετο (καπου στα 16 ευρω αγορασμενο αν θυμαμαι καλα απο νετ) στον μπρασλες δριλλπρο των 30€ και παει βολι!
και στον παρκσαιντ ρευματος θα πηγαινει ακομα πιο σφαιρα αλλά θα εχανα την φορητοτητα!

στην πρωτη ευκαιρια θα ψωνισω κι εγω μια λαμα 4 ιντσων με την αλυσιδα της για να ειναι ακομα πιο ευλεκτο απο την εξαρα και θα ειμαι ο "αρχοντας του κηπου" :)
πολυ πιο βολικη η 4αρα δεν φοβασαι οτι θα πληγωσεις αλλα κλαδια και δουλευει και με λιγοτερες τριβες και ζορια

Πρόσεξε δε λέω να βάλεις μαργαρίτα στον τεντωτηρα αλλά στην κεντρική βίδα σύσφιξης της λάμας.
Έτσι όταν χαλαρώσει ο τεντωτηρας θα μπορείς εύκολα με το χέρι να λασκαρεις λάμα και να σφίξεις με το κατσαβίδι σου.
Μα φυσικά στην κεντρική βιδα,Κυριάκο.Ομως κ πάλι πρέπει να έχεις κατσαβιδακι μαζί σου για τον τεντωτηρα,η πρόσβαση στον τεντωτηρα είναι πολυ στενή ,γενικά καλύτερα με πριονι χειρος από το να περνάς αυτό κάθε 2-3 κοπες.Το θέμα ξεκινά με τα μαλακά πλαστικά,που δεν επιτρέπουν να σφίξεις σωστα(δυνατα), κεντρικο παξιμάδι κ τεντωτηρα.Μολις βάλεις λιγο παραπάνω δύναμη στο σφίξιμο,τα πλαστικά αρχίζουν να λυγίζουν κ πάνε για σπάσιμο.Μαλλον η συγκεκριμένη παρτίδα πλαστικών έχει θέμα κ είναι κρίμα,γιατί γενικά προκεται για ωραίο εργαλείο.

• Like
Reactions: enduras1
Μα φυσικά στην κεντρική βιδα,Κυριάκο.Ομως κ πάλι πρέπει να έχεις κατσαβιδακι μαζί σου για τον τεντωτηρα,η πρόσβαση στον τεντωτηρα είναι πολυ στενή ,γενικά καλύτερα με πριονι χειρος από το να περνάς αυτό κάθε 2-3 κοπες.Το θέμα ξεκινά με τα μαλακά πλαστικά,που δεν επιτρέπουν να σφίξεις σωστα(δυνατα), κεντρικο παξιμάδι κ τεντωτηρα.Μολις βάλεις λιγο παραπάνω δύναμη στο σφίξιμο,τα πλαστικά αρχίζουν να λυγίζουν κ πάνε για σπάσιμο.Μαλλον η συγκεκριμένη παρτίδα πλαστικών έχει θέμα κ είναι κρίμα,γιατί γενικά προκεται για ωραίο εργαλείο.

εγω για αυτο προτιμω οπου μπορω τα δριλλπρο (και τα τοπσακ) εναντι ολων των αλλων γιατι ειναι πιο καλοφτιαγμενα
δεν μου κανει τα ιδια κολπα τοσο συχνα, πρεπει να κοψω αρκετα μεχρι να χαλαρωσει η αλυσιδα του δριλπρο

μαλλον ειναι σαν τα παρκυ :)
πρεπει να τα αγαπας για να δουλεψουν σωστα :ROFLMAO:

ισως παιζει ρολο οτι γενικα το χρησιμοποιω σε μικρης σχετικα διαμετρου κοψιματα , σαν και αυτον στο βιντεο της worx
για μεγαλυτερα αν και εχω κοψει με το δριλπρο μεχρι και κορμο συκιας και λεμονιας που ξεραθηκαν, βαζω τον γωνιακο με προσθετο αλυσοπριονου

Φίλε με πολύ αγάπη τα ξεκίνησα και εγώ αλλά στην πορεία τσακωθηκαμε.
Άχρηστες μπαταρίες για να τα οδηγήσουν, ασθενικά μοτέρ που οδηγούνται στην δύση της ζωής τους.
Αν θυμάσαι στην αρχή είχα γράψει τα καλύτερα για το μοτέρ και την ικανότητα κοπής που την διέκοπτε η κακή μπαταρία.
Είχα κόψει 15 εκ κορμό μαστιχοδεντρου και είχα ενθουσιαστεί.

• Like
Reactions: nickolas
κυριακο μου εγω ειχα παρει αυτο στα 33€
με τις δυο μπαταριες που παραδοξως μου εχουν βγει καλες σε ολα τα εργαλειακια πλην τροχων και φυσητηρα και ετσι τις χρησιμοποιω σε ολα τα αλλα επειδη ειναι ελαφριες (δραπανοκατσαβιδο, παλμικο, ψαλιδα κλπ)
https://www.banggood.com/Drillpro-6...rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=47184531931

με 33 ευρω το αλυσοπριονακι με βγαζει ασπροπροσωπο παντου σε κηπο και περιβολι και λιοστασακι.
στο χωριο μου ομως λενε οτι : με πορδες δεν βαφεις αυγα :)
αν καποιος το θελει να το δουλευει επαγγελματικα ολημερις , τοτε σαφως θα παει και στην αναλογου κοστους λυση , ειτε ειναι worx , ειτε στιλ ειτε ντεβαλτ

απο την αλλη θα ηταν ανοητο να πληρωσω 150+ αντι για 33 για ενα στιλ , για να το δουλευω που και που στο περιβολι
με την διαφορα παιρνω αλλα 3-4 εργαλεια!
δες ποσο απλα ειναι τα πραγματα
με τα 120 ευρω διαφορα, παιρνω αλλο ενα αλυσοπριονακι με αλλες 2 μπαταριες, μια μπρασλες ψαλιδα (50-55), μια σπαθοσεγα (20) και ενα προσθετο (αλυσοπριονου) γωνιακου τροχου (15)
πρωτα θα τα παιξει το στιλ και μετα ολα αυτα , συν οτι καλυπτω ολες τις δουλιες κηπου με δαυτα.

μη συγκρινουμε λοιπον μηλα με πορτοκαλια...

Last edited:
σε ολα τα ειδη, σε ολους τους τομεις, ισχυει αυτο. για ενα κλικ παραπανω , το κοστος πολλαπλασιαζεται
και στα αρωματα ακομα, και στα ρουχα ακομα, και στα πισι ακομα κλπ κλπ...

ειδα τις κριτικες του worx που εβαλες. κι εκει παραπονα.
σαφως θα ειναι ενα κλικ καλυτερο απο το δριλλπρο αλλά κι εκει θες περι τα 170 με δυο μικρες μπαταριες.
ειναι κανεις εχεφρων ανθρωπος με νορμαλ οικονομικη τσεπη που θα προτιμησει το worx ή το στιλ ή το 200€ τοταλ (περαν της αισθησης οτι και καλα εχω καλο εργαλειο) αντι του να εχει
ενα 4ιντσο+ ενα 6ιντσο + σπαθοσεγα ενος χεριου + ψαλιδα μπρασλες + 10 ιντσο προσθετο γωνιακου +4 μπαταριες και δυο φορτιστες?

ο αλλος λεει (στο γουορξ) του εσπασε η αλυσιδα με λιγη χρηση. εγω με 5 ευρω ηδη εχω μια ετοιμη 6ιντση για ανταλλακτικο και αν θελω να το κανω 4 ιντσο με μια πραγγελια των 10 € εχω την 4ιντση λαμα με την αλυσιδα της
με άλλα 5-10 εχω παρει ηδη δυο ζευγαρια ανταλλακτικες λεπιδες για την ψαλιδα μου αν και οι παλιες παρα του οτι εκοψαν μονοκλωνο δυομισαρι καλωδιο κρατανε ακομα σαν καινουριες!
και δεν εχω κοψει και λιγα ειτε με το αλυσοπριονακι της δριλλπρο ειτε με την ψαλιδα.

για αυτο πιστευω οτι κανεις λαθος, σε ολα τα πραγματα το κοστος ειναι ο κυριαρχος παραγοντας.
κατω απο αυτο το πρισμα πρεπει να συγκρινουμε το οτιδηποτε εκτος και αν ειμαστε επαγγελματιες και δουλευουμε καθημερινα με το καθε εργαλειο μας , οπου εκει τα εργαλεια ειναι μηχανες παραγωγης πλουτου για εμας.

και παλι ομως εκει , για τις συνηθεις εργασιες, και οι επαγγελματιες πολλες φορες χρησιμοποιουν ερασιτεχνικα εργαλεια τις περισσοτερες φορες

Νικόλα ψαλίδα που να δουλεύει τις μπαταρίες Parkside X20V που έχω με το ανταπτοράκι για Makita τι διαθέτει η ανατολή ?? :cool:

Μηπως πρωτα αναλογως το τι παιρνεις πρεπει να οριοθετηθει τι μπορεις να κανεις....;
Δεν ειναι λογικο με 30-40 ευρω να μην υπαρχει απαιτηση...και η χρηση να ειναι εντελως λογικευμενη...;
Επισης σε βαθος χρονου η σχεση αποδοσης τιμης τι μου εχει δωσει...;
Τα αγοραζω ξεροντας οτι δεν μπορουν κανουν και πολλα και ειναι για 15-20 κοψιματακια την φορα....και ως εκει...

Νικολα στο εχω ξαναπει αλλο η επαγγελματικη εργασια με την ερασιτεχνικη και αλλο το επαγγελματικο εργαλειο με το ερασιτεχνικο στην χρηση...
Η διαφορα ενος επαγγελματικου εργαλειου δεν ειναι μονο στην ποσοτητα αλλα κυριως στην διαφορα του τροπου που δουλευει και που,πως θα το χρησιμοποιοησουμε απο το πρωτο κοψιμο...

Θα σου δωσω ενα πολυ απλο τυχαιο παραδειγμα το οποιο αντιμετωπιζει ο περισσοτερος κοσμος ο οποιος ασχολειται ερασιτεχνικα με τον κηπο και χωραφια...ενας απο αυτους ειμαι και εγω..το κανουν οι περισσοτεροι για απασχοληση και χομπι και να περασει δημιουργικα η ωρα τους....
Εχω να κλαδεψω (ας πουμε μεχρι 7-8 ποντους διαμετρο) για μια φορα το χρονο 3 ελιες/3 πορτοκαλιες/3 λεμονιες...ειναι στο χωριο μου...
Θελω να παω να κανω την δουλεια μου και να γυρισω πισω....

Υπαρχουν 2 λογικες...
Στην πρωτη λογικη αγοραζω ενα απο τα παραπανω που εχεις παρει εσυ και ο Κυριακος και παω να ξεκινησω να το κανω....
Βλεπω οτι αρχικα το μηχανημα δουλευει αλλα σε βαθος χρονου κολλησιεργει,οι μπαταριες αδυνατουν να κοψουν και η δουλεια γινεται με τα χιλια βασανα..
Αρχιζω και σκεφτομαι οτι εαν ξαναπαω του χρονου θα αντιμετωπισω τα ιδια και υπαρχει η πιθανοτητα το εργαλειο να εχει εξασθενησει με οτι αυτο συνεπαγεται...
Παω του χρονου και μου ξανακανει τα ιδια...
Εδω δυστυχως ξεκιναει το σκεπτικο αγορας ενος νεου εργαλειο σαφως δυνατοτερου και ακριβοτερου για ανταπεξελθει η θα το αναλαβει αλλος..

Η αλλη λογικη ειναι αγορα ενος εργαλειου γυρω στο μεσο ορο της αγορα συμπεριλαμβανομενου και των κινεζιων αλλα και το πολυ ακριβων εργαλειων -επαναλαμβανω απευθυνομαι σε ερασιτεχνες-με ενα λογικο μπατζετ..
Παω κανω την δουλεια μου....βλεπω οτι σε βαθος χρονου δεν αντιμετωπιζω σοβαρα προβληματα και γενικα ειμαι ευχαριστημενος γιατι η δουλεια εγινε καλυτερα και πιο γρηγορα απο το αναμενομενο...φευγω ευχαριστημενος και δεν σκεπτομαι αγορα αλλου εργαλειου....
Υπαρχει η πιθανοτητα να μην βγει και τοσο καλο αλλα ειναι μικρη σε σχεση με το πολυ φτηνο....

Ποιος του 2 ειναι κερδισμενος...;

Με τα παραπανω,που ως σκεπτικο αντιμετωπιζει το 95% των αγοραστων,θελω να καταληξω οτι ειναι πολυ δυσπιστη η αγορα των παραπανω φτηνων εργαλειων γιατι η φτηνια τρωει τον παρα....

Εγω δεν κινουμαι σε Total επειδη μου περισσευουν..απεναντιας θελω να εχω το κεφαλι μου 2-3 κλικ πιο ησυχο ως προς την ποιοτητα....εαν δεν ηθελα καθολου να εχω αγχος θα πηγαινα σε Stilh...αλλα πολλα τα χρηματα και δεν αξιζει...

Last edited:
Ετσι ισως να ειναι Νικολα σε γενικες γραμμες(**), αλλα απο την αλλη οσα Dacia και να αγορασουμε, μια Mercedes δεν κανουν.
Ποιοτητα, αξιοπιστια, εργονομια, δυναμη, αντοχη, απολαυση στην αισθηση και φυσικα στη χρηση. Απολαυση ακομα να τα βλεπεις να καθονται και στο ραφι :)
Ολα τα παραπανω δεν χρειαζεται να ειναι προνομια μονο ενος επαγγελματια, μπορει να τα χαρει και ο καθε ερασιτεχνης.

(**)Με την διαφορά οτι εγω πιστευω οτι πρωτα θα βγουν αχρηστα τα 4 κινεζικα και μετα το ενα Stihl, πχ. Ειτε μιλαμε για μοτερ, ειτε για εξαρτηματα, για ειτε μπαταρια.

+++++

Επαιζα χθες με το νεο αλυσοπριονο (20εκ. λαμα) της Ryobi και μου εκανε τεραστια εντυπωση το γεγονος οτι δεν ειδα καμμια, μα καμμια διαφορα, στην δυναμη κοπης με το γερικο Gardena (για την ακριβεια Husqvarna) με την επισης γερικη μπαταρια δεκαετιας+!!! Κανενα απο τα δυο δεν εχασε ροπη οσο και αν τα ζοριζα σε ξερο ξυλο!!

H Ryobi το αποκαλει αλυσοπριονο 'κλαδεματος', 'pruning chainsaw' και ετσι ειναι.
OFRu6Yc.jpg

Δυστυχως βιαστηκα να αγορασω αντικαταστάτη του Gardena (λογω πανακριβης μπαταριας) γιατι καθως φαινεται εχει αρκετη ζωη ακομα..οχι μονο το μοτερ αλλα και η μπαταρια!

Συγκρινοντας τα δυο αλυσοπριονα, τα σημεια που υπερτερει το Ryobi ειναι το χαμηλοτερο βαρος του και η καλυτερη εργονομια του καθως ειναι αριστα ζυγισμενο.
Το Gardena απο την αλλη διαθετει δοχειο λαδιου (το οποιο βεβαια δεν το προτιμω γιατι χανει), αφαιρεση αλυσιδας χωρις εργαλεια και φυσικα μεγιστη αξιοπιστια.
Eυτυχως που το Ryobi εχει μια εξυπνη υποδοχη στη λαβη για να αποθηκευεται μονιμα ενα κλειδακι/κατσαβιδι που χρειαζεται για το ανοιγμα του εργαλειου.

Αναφορικα με την δυναμη και την ροπη στα ζορια, τα δυο αλυσοπριονα ανταποκριθηκαν αψογα και πανομοιοτυπα, λες και ειχαν το ιδιο ακριβως μοτερ!
Ισως εαν το Gardena/Husqvarna ειχε καινουρια αλυσιδα και καινουρια μπαταρια και οχι την γερασμενη, να βλεπαμε καποια διαφορά.

H9NyngO.jpg

Να πω τελος οτι το Ryobi ειναι πιο λιγο πιο ησυχο στη λειτουργια και οτι πραγματικα θα ηθελα να αφαιρειται η αλυσιδα χωρις εργαλεια, οπως το Gardena αλλα και τα υπολοιπα μοντελα αλυσοπριονων της Ryobi.

Πριν κανα χρονο, το συγκεκριμενο εργαλειακι με 2 μπαταριες και φορτιστη, κοστιζε 99 δολλαριακια στις HΠΑ -σε σχεση με τα 140 εως 160 ευρω solo στην Ευρωπη..
Με αλλα λογια, μαζι με τις μπαταριες και τον φορτιστη σου εκαναν δωρο το αλυσοπριονο.

Παιδιά ποιος σας είπε ότι τα δριλλπρο είναι για 15-20 κοψίματα? Αν ήταν έτσι ούτε εγώ θα τα αγόραζα και θα τα είχαν φτήσει ήδη στα χέρια μου. :)
Τα κινέζικα είναι μια χαρά εργαλεία για αυτό που καλούνται να κάνουν, να βγάλουν δηλαδή μια λελογισμένη δουλειά στα χέρια ενός ερασιτέχνη. Άλλη όμως η απαίτηση από ένα εργαλείο των 35 και άλλη η απαίτηση από ένα εργαλείο των 235 ! Και η ερώτηση είναι εγώ σαν ένας μέσος ερασιτέχνης θα κάνω τη δουλειά μου 8 φορές καλύτερα η ταχύτερα? Όχι βέβαια. Και το σκεπτικό ακόμα του Μιχάλη πάλι δεν είναι σωστό. Γιατί αν έχω μια οικογένεια 8 ατόμων συμφέρει να έχω οκτώ ντατσια παρά μια μερσεντες γιατί δεν γίνεται να καλύψω τις ανάγκες και των οκτώ με ένα μόνο αμάξι. Άλλο το να έχω οκτώ μερσεντες ;) Αν έχω τα λεφτά για οκτώ μερσεντες και μου περισσεύουν, τοτε κι εγώ μαζί σας... Ένας λοιπόν κήπος, περιβόλι, λιοστασι,πρέπει πρώτα να καλυφθεί με τα φθηνά εργαλεία και αν μετά δει κάποιος ότι θέλει μια ανώτερη ποιότητα σε κάποιο από αυτά τότε λογικά θα ξηλωθεί και θα πληρώσει. Ένας νεοασχολουμενος λοιπόν που τωρα μπαίνει στο χώρο των εργαλείων κήπου, συμφέρει να πάρει ένα από το κάθε εργαλείο να καλύψει όλο το φάσμα παρά να προσπαθεί να κλαδέψει κλαράκια με αλυσοπρίονο για παράδειγμα , επειδη παρασύρθηκε και αγόρασε ένα καλό αντί για δύο φτηνά συν ψαλίδα κλπ

Last edited:
  • Like
Reactions: altctrldel
Νικόλα ψαλίδα που να δουλεύει τις μπαταρίες Parkside X20V που έχω με το ανταπτοράκι για Makita τι διαθέτει η ανατολή ?? :cool:
Κλασική μπρασλεςτης violeworks των 50-55 ευρώ. Εγώ αυτή έχω και είμαι υπερ-ευχαριστημενος ;)

• Like
Reactions: osatosa
Αν τα φέρουμε από Γερμανία, η ελληνική Lidl σε καλύπτει σε τυχόν βλάβη?
Μπορούμε να το μάθουμε?
Καλή ερώτηση....μας ενδιαφέρει πολλούς και το 12ν.
Το πιο πιθανό είναι να πάρεις χρήματα πίσω εφόσον δεν τo εισάγει η Lidl Hellas...αλλά από που θα το μάθουμε αυτό...

• Like
Reactions: elninioz
Παιδιά ποιος σας είπε ότι τα δριλλπρο είναι για 15-20 κοψίματα? Αν ήταν έτσι ούτε εγώ θα τα αγόραζα και θα τα είχαν φτήσει ήδη στα χέρια μου. :)
Τα κινέζικα είναι μια χαρά εργαλεία για αυτό που καλούνται να κάνουν, να βγάλουν δηλαδή μια λελογισμένη δουλειά στα χέρια ενός ερασιτέχνη. Άλλη όμως η απαίτηση από ένα εργαλείο των 35 και άλλη η απαίτηση από ένα εργαλείο των 235 ! Και η ερώτηση είναι εγώ σαν ένας μέσος ερασιτέχνης θα κάνω τη δουλειά μου 8 φορές καλύτερα η ταχύτερα? Όχι βέβαια. Και το σκεπτικό ακόμα του Μιχάλη πάλι δεν είναι σωστό. Γιατί αν έχω μια οικογένεια 8 ατόμων συμφέρει να έχω οκτώ ντατσια παρά μια μερσεντες γιατί δεν γίνεται να καλύψω τις ανάγκες και των οκτώ με ένα μόνο αμάξι. Άλλο το να έχω οκτώ μερσεντες ;) Αν έχω τα λεφτά για οκτώ μερσεντες και μου περισσεύουν, τοτε κι εγώ μαζί σας... Ένας λοιπόν κήπος, περιβόλι, λιοστασι,πρέπει πρώτα να καλυφθεί με τα φθηνά εργαλεία και αν μετά δει κάποιος ότι θέλει μια ανώτερη ποιότητα σε κάποιο από αυτά τότε λογικά θα ξηλωθεί και θα πληρώσει. Ένας νεοασχολουμενος λοιπόν που τωρα μπαίνει στο χώρο των εργαλείων κήπου, συμφέρει να πάρει ένα από το κάθε εργαλείο να καλύψει όλο το φάσμα παρά να προσπαθεί να κλαδέψει κλαράκια με αλυσοπρίονο για παράδειγμα , επειδη παρασύρθηκε και αγόρασε ένα καλό αντί για δύο φτηνά συν ψαλίδα κλπ
Νικόλα από το πρώτο κοψιμο κόβει όπως ένα μεσαίου μεγέθους εργαλείο...ναι η οχι...;
Εμένα αυτό με ενδιαφέρει..
Το έχεις συγκρίνει με κάποιο καλύτερο...;
Εκεί θα φανεί τι κάνει...

Όταν λέω 15-20 κοψίματα εννοω με μια 3αρα η 4αρα μπαταρία στα χαρτιά σε προαναφερθέντα δέντρα...

Νικόλα από το πρώτο κοψιμο κόβει όπως ένα μεσαίου μεγέθους εργαλείο...ναι η οχι...;
Εμένα αυτό με ενδιαφέρει..
Το έχεις συγκρίνει με κάποιο καλύτερο...;
Εκεί θα φανεί τι κάνει...

Όταν λέω 15-20 κοψίματα εννοω με μια 3αρα η 4αρα μπαταρία στα χαρτιά σε προαναφερθέντα δέντρα...
Στην αρχή μια χαρά είναι.
Κόβει αρκετά περισσότερα ακόμη και με 2αρα μπαταρία.
Με τον καιρό ασθμαινει και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη το μοτέρ του.
Με σωστή 2αρα μπαταρία μετά την πατέντα με τον ανταπτορα για του Λιντλ δε το βλέπω να μένει για πολύ μαζί μας καθώς φαίνεται ο τρόπος που δουλεύει το μοτεράκι του.

• Like
Reactions: KOSSTV