Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτόν του Lidl, όταν τον έχει σε προσφορά. Κόστος νομίζω γύρω στα 30 και αρκετή εγγύηση.

Παιδιά τι λίπασμα προτείνετε για

1. Κάκτους
2. Αγκάθι του Χριστού

Aγάπη κοίταξε εδώ
Είναι λίπασμα γιά κάκτους καί ορχιδέες Gabi τής Gemma,το διαλύεις σέ νερό ανακάτεμα καί κάνεις ριζοπότισμα

Ευχαριστώ Δημητρη θα δω που μπορώ να το βρω εδω κοντά. Το ριζοπότισμα είναι κάτι ιδιαιτερο σε σχέση με το κλασικό πότισμα; Sorry για την αρχάρια ερώτηση αλλά δε το έχω με τα φυτά κλπ :)

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Γιατί δεν απευθυνεσαι και σε κάποιο γεωπονικο κατάστημα στην περιοχή σου;
Πολύ συχνά μου έχει τύχει να έχουν προϊόντα καλύτερα και σε ανταγωνιστικες τιμές.

Το ριζοποτισμα είναι αυτό που λέει η λέξη, ποτιζεις δηλαδή το φυτό με το μείγμα που έχεις δημιουργήσει.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ευχαριστώ Δημητρη θα δω που μπορώ να το βρω εδω κοντά. Το ριζοπότισμα είναι κάτι ιδιαιτερο σε σχέση με το κλασικό πότισμα; Sorry για την αρχάρια ερώτηση αλλά δε το έχω με τα φυτά κλπ :)

Αγάπη τά λιπάσματα είναι μερικά σέ στερεή μορφή π.χ βάζεις τό λίπασμα επάνω στό χώμα καί μετά ποτίζεις και σταδιακά λυώνει καί εισχωρεί στό ριζικό σύστημα,καί άλλα είναι υδατοδιαλυτά σέ υγρή μορφή,βάζεις την ανάλογη δοσολογία ανά λίτρο νερού σέ ένα ποτιστήρι,καί το γεμίζεις μέ νερό και κάνεις ριζοπότισμα.
Η λέξη ριζοπότισμα χρησιμοποιείται συνήθως στά γεωπονικά δρώμενα όταν επιλέγουμε νά βάλουμε στό φυτό η δέντρο λίπασμα σέ υγρή μορφή.

images hosting
Μιας και έμπλεξα και με τα της κηπουρικής μια ερώτηση για αυτό τον ανθοκηπο ~30m2.
Ειναι πλούσιος και πυκνοσπαρμενος σε διάφορα άνθη και φυτά για όλο την άνοιξη και καλοκαίρι. Στο μέλλον εχω σκοπό να σπειρω γκαζόν αλλα μέχρι του θέλει ποτισμα. Ειδικά αργότερα προς τους καλοκαιρινούς μήνες. Μέχρι τωρα ποτιζόταν με το λάστιχο. Λιγο νερό εδω λιγο εκεί και σε 10,λεπτα ότι ποτιστηκε.
Σκέφτηκα να βάλω μπεκακια και με αυτόματο ποτιστη να ποτίζεται γη νύχτα για καμια ώρα, σαν τεχνητή βροχή ας πούμε. Αξίζει το κόπο, βασικά θα ποτιζονται ικανοποιητικά? Επιφανειακή εγκατάσταση με λάστιχο σταγονιδίων και αξεσουάρ. Το χειμώνα θα μαζεύεται.

Καταρχας Νεκταριε πρεπει να μετρησης ποση παροχη λιτρα ανα ωρα βγαζει η βρυση ,και ποσες ατμοσφαιρες δινει πιεση ,και επισης ποσα συνολικα φυτα εχεις στον υπαρχων κηπο ? ( sorry για το ατονο λογο κινητου)

Εγω παλι μόνο στο κινητό βάζω τόνους...

Πρέπει να είναι καμια 100 σημεία φυτών. Τα ποιο πολλά ειναι ποώδη και βολβοειδη. Βγαίνουν κάθε χρόνο. Υπάρχουν και περίπου 10 τριανταφυλλιές στο χωμα όπως επίσης και μερικά δενδροειδή χωρίς απαίτηση για καρπούς.
1/2 ειναι η βρύση στην αρχή της παροχής και πρέπει να εχει 4bar τη νύχτα εύκολα.

Επισης ειχα παρει αυτο το λιπασμα.
Μισο καπακι σε 10 λιτρα νερο. Λιγο μου φαινεται, ειναι αρκετο? 600 λιττρα ολη η συσκευασια λεει οτι φτιανει εμπλουτισμενο νερο για ποτισμα στη ριζα ή στο φυλλωμα.

Αν σπείρεις γκαζόν θα τρως κάμποση ώρα για το κούρεμα αφού θα είναι ανάμεσα από τα λουλούδια σου.
Εγώ θα πρότεινα να βάλεις λευκό χαλίκι ή μικρές λευκές πέτρες ανάμεσα και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.
Μπορείς να βάλεις και ένα γεωύφασμα από κάτω και να μην βγαίνουν πολλά χόρτα.

Επισης ειχα παρει αυτο το λιπασμα.
Μισο καπακι σε 10 λιτρα νερο. Λιγο μου φαινεται, ειναι αρκετο? 600 λιττρα ολη η συσκευασια λεει οτι φτιανει εμπλουτισμενο νερο για ποτισμα στη ριζα ή στο φυλλωμα.

imag

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νεκταριε τι μηκος και πλατος εχει ο κηπακος σου;
Περιπου 3χ12.
Το γκαζον ειναι σκεψη για το μακρυνο μελλον και θα φυγουν σχεδον ολα τα φυτα.
Χαλικι δεν θελω γιατι τα χορτα κλπ τα κοβω και δημιουργουν αισθηση πρασιναδας κατι που ειναι επιθυμητο.