Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μιάς και μιλάμε για προγραμματιστές,εχω δύο και έχω δημιουργήσει δύο ζώνες ποτίσματος,επειδη μία γραμμή δεν σηκώνει όλα τα μπέκ,απο μία όμως βρύση.Υπαρχει κάτι σαν διαχωριστής ώστε να κουμπωσω κ τους δύο στην ίδια βρύση?Αυτη τη στιγμή έχω βάλει δύο απλα βανακια στη σωλήνα για να τα ελέγχω.

http://www.praktiker.gr/p/programmatistis-potismatos-galcon-9001d-me-othoni-70040

Last edited:
Γιάννη δες την φώτο με το Claber στο μυνημα μου από πάνω.

Ναι αρκετά καλό και στην ουσία εξοικονομω και έναν προγραμματιστή ...απλά θα πρέπει να βάλω δύο διαφορετικά προγράμματα με ένα λεπτό νεκρό στον προγραμματιστή.

Απλά δυσκολεύομαι να το βρω σε κάποιο ελληνικό eshop γτ δεν είμαι σίγουρος αν βλέπω το σωστό.

Αν το βρεις στείλε ένα λινκ.

Μιάς και μιλάμε για προγραμματιστές,εχω δύο και έχω δημιουργήσει δύο ζώνες ποτίσματος,επειδη μία γραμμή δεν σηκώνει όλα τα μπέκ,απο μία όμως βρύση.Υπαρχει κάτι σαν διαχωριστής ώστε να κουμπωσω κ τους δύο στην ίδια βρύση?Αυτη τη στιγμή έχω βάλει δύο απλα βανακια στη σωλήνα για να τα ελέγχω.

http://www.praktiker.gr/p/programmatistis-potismatos-galcon-9001d-me-othoni-70040

Aυτήν τήν διπλή παροχή θά αγοράσεις

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Κάνει την ίδια δουλειά με το claber,δλδ κάθε φορά που ανοίγει οδηγεί αυτόματα το νερό σε διαφορετική έξοδο?

Δημητρη,οταν μπορέσεις,γραψε για τα λιπασματα,τι να ριχνουμε και κάθε ποτε!

Φίλε Πάνο γιά τα λιπάσματα ρίχνουμε Ανοιξη καί Φθινόπωρο
Συνήθως Κομπλεζάλ-χηλικό σίδηρο-θειική αμωνία-
Καί τό 11-15-15 πού περιέχει άζωτο-φώσφορο-κάλιο,πού μπορούμε νά τό ρίξουμε καί Ανοιξη καί Χειμώνα

Αυτά είναι τά βασικά λιπάσματα

Επειδή είπες να κουμπωσω και τους δύο θεώρησα πως είχες δύο προφραμματιστες.

Ούτε αυτή που έβαλα εγώ ούτε ο Δημήτρης δεν σου κάνει.

Επειδή είπες να κουμπωσω και τους δύο θεώρησα πως είχες δύο προφραμματιστες.

Ούτε αυτή που έβαλα εγώ ούτε ο Δημήτρης δεν σου κάνει.

Kυριάκο όπως τό λέει ο janpap08 "εχω δύο καί έχω δημιουργήση δύο ζώνες",καταλαβαίνει ο συνομιλητής ότι έχει 2 προγραμματιστές ποτίσματος καί θέλει νά τούς βάλει σέ μιά βρύση,αρα θά χρειαστεί μιά διπλή παροχή.Αν τώρα εννοεί κάτι άλλο άς τό διευκρινήση καλύτερα.

Ναι έτσι είναι.
Αυτή που έχω εγώ είναι της Calcon και είναι αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία.

DSC_2708.jpg

Το βελάκι δείχνει την επόμενη γραμμή που θα υδροδοτηθει όταν δώσει έξοδο το ποτιστικο.

Εγώ κατάλαβα λάθος....δύο προγραμματιστές έχω οπότε πάω στις λύσεις που μου ειπατε.

Εντάξει φίλε μου,αγόρασε αυτήν τής Gardena η αυτή τής Klaber Πού έχουν πιό αξιόπιστο σύστημα στρόφιγγας,καί όχι τίς μικρές

Γιά πιό μακροχρόνια αντοχή όμως σού συστήνω μεταλική διπλή παροχή άν όμως τήν ξεβιδώνεις τόν χειμώνα γιά νά μήν σού πιάσει πάγο δέν θά έχεις πρόβλημα καί μέ τήν πλαστική διπλή παροχή τής Gardena η τής Klaber

Last edited:
έβαλα φέτος πρώτη φορά 10 καλαμποκιες
και παρατήρησα ότι τα μουστάκια έχουν μαραθει και έχει μέσα κάτι μικρά άσπρα σκουλικακια

ότι ψεκαζω είναι βιολογικου τυπου (πχ bactospeine)

υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα καλαμποκια?

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk

Μητσαρα οι ντομάτες θέλουν κάποιο ψεκασμα ? Επίσης δίχτυ σκιασης βοηθάει?

Φίλε Κυριάκο οι ντομάτες άν δέν έχουν πιάσει κάμπια-τετράνυχο-αλευρώδης-ακάρι κ.τ.λ απέφυγε τά ψεκάσματα,μόνο θειάφι νά ρίχνεις κάνει καλό στήν πρόληψη.Σαφώς βοηθάει τό δίκτυ σκίασης καί από την άμεση ηλιακή ακτονοβολία,αλλά καί άν είναι τό δίχτυ περιμετρικά κλεισμένο προφυλάσει καί από τήν κάμπια.

Εγώ κατάλαβα λάθος....δύο προγραμματιστές έχω οπότε πάω στις λύσεις που μου ειπατε.

Μάλλον ψάχναμε λύση για το ίδιο θέμα :chinscratch:

XeyVg7i.jpg

Εγώ μόλις σήμερα έβαλα το παραπάνω διαχωριστικό της Gardena και μετά 2 προγραμματιστές.
Μια γραμμή για το χόρτο (τι θα γίνει με αυτή την αγριάδα θα βγει ποτέ;;;;;; )
και μια για τα παρτερια (κάπου 10 μπεκάκια έβαλα).

Να σου πω δοκίμασα πρώτα ενα μικρό διαχωριστικό που είχα αλλά το "πέταξε".
Επίσης για την γραμμή με τα μπεκάκια μου είπαν να βάλω μειωτή πίεσης για να μη πετάξει κάποιο σωληνάκι.
Και πράγματι πέταξε το τελευταίο (όταν τράβηξα την φωτογραφία δεν το είχα βάλει ακόμα).

Δείτε κ μερικές φωτο από το γκαζόν.

Τελικα φύτρωσε κ στα υπόλοιπα σημεία κ μάλλον δεν θα χρειαστεί να κάνω τα καπάκια που μου είπε ο Δημητρης,παρα μόνο σε ελάχιστα σημεία (ίσως κάτω από την Ιτιά και πίσω αριστερά στην πόρτα).

IMG_20160605_090012_zpsufhdyxdc.jpg

IMG_20160605_090037_zpsueehqsau.jpg

Εδώ είναι το πώς ήταν πέρυσι...

IMG_20160228_103537_zpsvepl99ol.jpg

XeyVg7i.jpg

Εγώ μόλις σήμερα έβαλα το παραπάνω διαχωριστικό της Gardena και μετά 2 προγραμματιστές.

Επίσης για την γραμμή με τα μπεκάκια μου είπαν να βάλω μειωτή πίεσης για να μη πετάξει κάποιο σωληνάκι.
Και πράγματι πέταξε το τελευταίο (όταν τράβηξα την φωτογραφία δεν το είχα βάλει ακόμα).

Η αγριάδα γιά νά βγεί γρήγορα καί σωστά πρέπει όλο το 24 ωρο τό χώμα νά είναι βρεμένο (νωπό) πράγμα πού στήν φωτογραφία δέν φαίνεται νά είναι.Εδώ βλέπω καί τήν Ορτανσία αριστερά η καημένη έχει αρχίσει καί σουρώνει από τήν ανοβρία,πόσο δέ μάλλον η αγριάδα πού θέλει φούλ νερό γιά νά ριζώσει.

Αν έχεις λίγα μπεκάκια στήν γραμμή σου (πράγματι τά 10 μπεκάκια είναι πολυ λίγα γιά φούλ παροχή-πίεση γραμμής) δέν χρειάζεσαι μειωτής πίεσης,αλλά κλείσε όσο χρειάζεται τόν διακόπτη τής διπλής παροχής τής Gardena πού έχεις γιά νά μειώσεις τήν παροχή καί κατά συνέπεια τήν πίεση στήν γραμμή πού έχεις λίγα μπεκάκια,λογικά θά πρέπει νά έχεις ανοιχτό τόν διακόπτη μόλις στό 1/4

XeyVg7i.jpg

Το έχεις πάρει ζεστά το θέμα ε?

Σχετικά με την πίεση εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα ,ειδικα το καλοκαίρι μόνο το βράδυ ή νωρίς το πρωί μπορώ να ποτισω.