Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

ΟΗV= βαλβιδες επικεφαλής

hecht= κινεζικα μηχανηματα. Ποιοτητα περιπου οπως τα einhell, ισως λιγο πιο κατω. Οι κινητηρες και αυτοι κινεζικοι, πρεπει να παραγονται μαζικα σε εργοστασια και οι εισαγωγεις κολλα ο καθενας το δικο του αυτοκολλητο πανω κατα την εισαγωγή.

Έτσι ακριβώς!

Για ελαφριά χρηση δεν θα έχεις θέμα, επιπλέον ανταλλακτικά υπάρχουν!

Πήγα το είδα και το έβγαλα φωτογραφίες αν ενδιαφέρεται κάποιος.
Κινέζικο μοτέρ το οποίο δε μου άρεσε σε κάποια σημεία.

Ρώτησα και σε συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων και μου είπε μακριά απο κινέζικα παρόλο που δεν τον συμφέρει για ευνόητους λόγους.

ρώτησα και έχει δίσκο με μαχαίρια το οποίο θα θέλει άλλαγμα
απο ανταλλακτικά/σερβις το πάω στο πράκτικερ ηρακλείου και το στέλνουν Αθήνα και εκει γίνεται η δουλειά....

οπότε βάζω στην άκρη τα 420 και σε δύο χρόνια θα βάλω άλλα 600 (!!!!) (ή θα βρώ κάποιον να το μοιραστούμε) και θα πάω μάλλον σε κάποιο ντόπιο μηχάνημα
πχ.

https://www.youtube.com/watch?v=pCJ3J12xFRw

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δες και τα λάστιχα που έχει προσφορα η Unimac (spring).
Εγώ έχω και τις 2 ποιότητες 3 χρόνια εκτεθειμένα έξω και μόνο φέτος που έπιασε (μετά από 15 χρόνια) -20 βαθμούς το ένα σχίστηκε λίγο στην άκρη (αυτό με τα λιγότερα στρώματα).

Νίκο, είδα χθες σε μαγαζί με μεγάλη ποικιλία τα δύο λάστιχα της Unimac (Spring και Tenatex ή κάπως έτσι).
Δεν ξέρω αν είναι σε προσφορά αλλά, όπως είναι γνωστό, ο Νικολάου ορίζει σε όλους τους πωλητές την τελική τιμή πώλησης και στην περίπτωση των 3/4 είναι 26 για την κουλούρα των 25μ.

Δεν μου γέμισε, όμως, το μάτι από πλευράς πάχους του λάστιχου (ψωμί) και φοβάμαι το τσάκισμα αν και το λέει ασύστροφο.

Το έχεις έξω το δικό σου; Το βλέπει ο ήλιος και δεν έχει σκάσει; Έχει τσακίσει; Είσαι ικανοποιημένος γενικά;

Παιδιά καλημέρα.Μας έκαναν δώρο μια μικρή γαρδένια σε γλάστρα φυτωρίου.Τι πρεπει να προσέξω για τη μεταφύτευση?Μέγεθος γλαστρών ,χώμα κτλ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Νίκο, είδα χθες σε μαγαζί με μεγάλη ποικιλία τα δύο λάστιχα της Unimac (Spring και Tenatex ή κάπως έτσι).
Δεν ξέρω αν είναι σε προσφορά αλλά, όπως είναι γνωστό, ο Νικολάου ορίζει σε όλους τους πωλητές την τελική τιμή πώλησης και στην περίπτωση των 3/4 είναι 26 για την κουλούρα των 25μ.

Δεν μου γέμισε, όμως, το μάτι από πλευράς πάχους του λάστιχου (ψωμί) και φοβάμαι το τσάκισμα αν και το λέει ασύστροφο.

Το έχεις έξω το δικό σου; Το βλέπει ο ήλιος και δεν έχει σκάσει; Έχει τσακίσει; Είσαι ικανοποιημένος γενικά;

Δεν τα έχει ο Νικολάου αυτά τα λάστιχα Μάκη, είναι της Unimac.

Κανένα πρόβλημα τόσα χρόνια. Τρώει ήλιο, χιόνι, υγρασία κ.λπ. χωρίς να κάνει κιχ. Αν σε παίρνει πάρε το κίτρινο που είναι πιο ακριβό (όχι ότι το πράσινο τσακίζει).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν τα έχει ο Νικολάου αυτά τα λάστιχα Μάκη, είναι της Unimac.

Κανένα πρόβλημα τόσα χρόνια. Τρώει ήλιο, χιόνι, υγρασία κ.λπ. χωρίς να κάνει κιχ. Αν σε παίρνει πάρε το κίτρινο που είναι πιο ακριβό (όχι ότι το πράσινο τσακίζει).

Για το κίτρινο με την πράσινη ρίγα μιλάω, Νίκο.
Αυτό είναι το spring.
Το άλλο είναι το πράσινο.
Εσύ ποιο έχεις;

Είχα την εντύπωση ότι ο Νικολά ου αντιπροσωπεύει τη Unimac αλλά μπορεί να κάνω λάθος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Για το κίτρινο με την πράσινη ρίγα μιλάω, Νίκο.
Αυτό είναι το spring.
Το άλλο είναι το πράσινο.
Εσύ ποιο έχεις;

Είχα την εντύπωση ότι ο Νικολά ου αντιπροσωπεύει τη Unimac αλλά μπορεί να κάνω λάθος.

Έχω και τα δύο Μάκη.
Μαζί τα πήρα για 2 βρύσες που είχα στο χωριό. Φέτος μετά από 3 χρόνια (μόνιμα έξω συνδεδεμένα στην βρύση) και με θερμοκρασία που έφτασε -20 βάθμούς για αρκετές μέρες, το πράσινο σε μία άκρη του (γύρω στα 60-70 εκατοστά) σχίστηκε γιατί είχε μένει νερό.

Ο Νικολάου είναι εισαγωγική εταιρεία σαν την Unimac.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ορθώς έπραξες!
Να είσαι καλά και καλοχρησιμοποίητο!

Τελικά, αγόρασα το spring (κίτρινο με πράσινη ρίγα) και ... ο χρόνος θα δείξει...
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Καλορίζικο καί καλά ποτίσματα
Εκανες πολύ καλή επιλογή τό spring είναι ένα από τά πολύ καλά λάστιχα. :a0210:

Παιδιά καλημέρα.Μας έκαναν δώρο μια μικρή γαρδένια σε γλάστρα φυτωρίου.Τι πρεπει να προσέξω για τη μεταφύτευση?Μέγεθος γλαστρών ,χώμα κτλ?

Επίσης καλημέρα
Θα αγοράσεις μιά καινούργια γλάστρα μεγαλύτερη,και θά κάνεις τήν μεταφύτευση όταν είναι στεγνό τό χώμα τής υπάρχων γαρδένιας στήν παλιά γλάστρα,επίσης θα αγοράσεις καί θά βάλεις χώμα Καστανόχωμα.
Οχι τοποθέτηση σέ άμεσο ηλιακό φώς.

Τελικά, αγόρασα το spring (κίτρινο με πράσινη ρίγα) και ... ο χρόνος θα δείξει...
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Διόρθωση, για να μην μπερδευτεί κανείς:

"αγόρασα το spring (κίτρινο με μαύρη ρίγα)" και συγκεκριμένα το 621017

Attachments

• Spring 25m 621017.JPG
    Spring 25m 621017.JPG
    42.6 KB · Views: 295
Φίλοι για πείτε γνώμες για μεσινέζα χορτοκοπτικού. Το μηχάνημα είναι 2hp ψάχνω για μεγάλα και σκληρά χόρτα. Υπάρχουν αυτές οι στριφτές μαύρες μεσινέζες και είδα ότι λένε καλά λόγια όσοι τις χρησιμοποίησαν για σκληρά χόρτα. Τι μάρκες χρησιμοποιείτε; Τι χιλιοστά; Εγώ είχα σε μεγάλη ποσότητα φθηνή 2,4mm και δεν έχω δοκιμάσει άλλη. Πείτε και αν βάζετε 2 ή 4 ακτινικά στην κεφαλή. (Eγώ από την απλή βάζω μόνο 2) .

Έχει κανείς άποψη-εμπειρία επί του συγκεκριμένου; https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10006#texnika. :nounder: Τα αντίστοιχα (επώνυμα) στα ονομαστικά χαρακτηριστικά του σε stihl ή husqvarna οι τιμές είναι απλησίαστες...... :speechless-smiley-0

Τι θες να κάνεις;

Δεν είναι για πολλά πολλά τα συγκεκριμένα και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους καθώς και η ποιότητα κατασκευής τους είναι σε δεύτερη μοίρα.

Εγώ προσωπικά τίποτα..... :smash: Απλά το παρήγγειλε ο αδερφός μου από το Κέντρο Βίδας και με ενημέρωσε, αφού είχε κάνει το ....... φονικό. :rofl:... Το θέλει κυρίως για να τεμαχίζει αραιά και που, καμιά παλιά - σπασμένη παλέτα για τον ξυλόφουρνο.

Καλησπερα στην παρέα. Σπορά Αγριάδας από Σεπτέμβριο αλλά παπαλα, δεν βγήκε τίποτε.
Φρεζακι, καθαρισμα, ισιωμα και τελικα σπορα 200τμ φεστουκα είπε ο γεωπόνος.

Δεν είμαι εκεί οπότε Αυτόματο πότισμα με 1 μπεκ του λιντλ (αυτο σαν κανονακι). Είναι μάπα λέω γιατί κολλούσε. Αγόρασα gardena http://www.praktiker.gr/m/p/palmiko-rythmizomeno-mpek-gardena-comfort-69045
σε 3πλασια τιμή. Τηλέφωνο ο γείτονας, πάλι τα ίδια! Μα ελαττωματικό και αυτό;;; Τι να κάνω άμεσα τώρα που ο σπόρος θέλει νερό;;
Κάτι άρχισε πάντως να φαίνεται...
2e451a2696a7b7cbb10aa176741fb416.jpg
8682a50fd5cf9ebd7c607b6ab0f889ae.jpg

Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω θα επαιρνα καποιο μικρο μοντελο απο επωνυμη μαρκα (stihl-husqvarna-makita-oleomac-echo) που βγαινουν σε τιμές κατω απο 200 . Για μια στο τόσο θα εκανε δουλεια και με ηλεκτρικό αλυσοπρίονο (καπου 70 ειχε απο το Lidl)

Το gardena είναι πολύ καλό μπεκάκι και δεν θα επρεπε να εχεις προβλημα. Πού ακριβώς κολλούσε? Είναι θέμα αέρα, φραξίματος λόγω σκουπιδιών στη γραμμή, ή κακής κατασκευής?

Καλησπερα στην παρέα. Σπορά Αγριάδας από Σεπτέμβριο αλλά παπαλα, δεν βγήκε τίποτε.
Φρεζακι, καθαρισμα, ισιωμα και τελικα σπορα 200τμ φεστουκα είπε ο γεωπόνος.

Δεν είμαι εκεί οπότε Αυτόματο πότισμα με 1 μπεκ του λιντλ (αυτο σαν κανονακι). Είναι μάπα λέω γιατί κολλούσε. Αγόρασα gardena http://www.praktiker.gr/m/p/palmiko-rythmizomeno-mpek-gardena-comfort-69045
σε 3πλασια τιμή. Τηλέφωνο ο γείτονας, πάλι τα ίδια! Μα ελαττωματικό και αυτό;;; Τι να κάνω άμεσα τώρα που ο σπόρος θέλει νερό;;
Κάτι άρχισε πάντως να φαίνεται...

Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε μου είναι κρίμα νά έχεις κάνει τόσο κόπο σποράς,και νά μήν έχεις επιτυχία στό να φυτρώσει τό γκαζόν από κάποια "στραβή" στό θέμα τού ποτίσματος.
Τά Gardena είναι πολύ καλά μπέκ καί μού φαίνεται περίεργο πού δέν ποτίζει σωστά,τσεκάρισε άν έχεις πολύ ανοιχτή τήν παροχή τής βρύσης γιατί αυτού τού τύπου τά μπέκ όταν τούς δίνεις πολύ παροχή νερού "μπουκώνουν" καί τό παλλόμενο πλαστικό μέ τό ελατήριο δέν κάνει σωστή επαναφορά (κολλάει δηλαδή σέ ένα σημείο) καί έτσι δέν γυρνάει γύρω-γύρω τό μπέκ νά ποτίζει,απλά μείωσε τήν παροχή τού νερού κλείνοντας λίγο-λιγο τήν βρύση καί τσεκάρισε το.
Επίσης φρόντισε τώρα στήν αρχή μέχρι νά φυτρώσει ο σπόρος νά μήν κάνει λίμνες νερού και παρασύρει τόν σπόρο,αυτό έχει νά κάνει μέ τόν χρόνο ποτίσματος.