Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

μετά άδειασα στην περίφραξη μία σκόνη που το απωθεί/σκοτώνει,
.

αυτο μου κανει για Γη Διατομων.Ειδες αποτελεσμα... Το ζητημα ειναι πςω κανεις την εφαρμογη της σε μια οικοδομη? Σιγουρα δεν θα πρεπει να τρεχουν νερα κτλ...

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

αυτο μου κανει για Γη Διατομων.Ειδες αποτελεσμα... Το ζητημα ειναι πςω κανεις την εφαρμογη της σε μια οικοδομη? Σιγουρα δεν θα πρεπει να τρεχουν νερα κτλ...

Δέν είναι απαραίτητο η σκόνη νά είναι γή διατόμων,μπορεί να είναι μαλάθειο σέ σκόνη.
Τήν σκόνη δέν τήν ρίχνεις ποτέ μέσα στό σπίτι,πάντα από έξω περιμετρικά,καί χωρίς νά βραχεί γιά όσο τό μεγαλύτερο διάστημα τόσο καλύτερο.
Μέσα στό σπίτι,αλλά καί έξω συνήθως εφαρμόζουμε τό K-OTHRINE

Σε ένα χώρο ~35τμ που είχα βγάλει και φωτογραφία παλαιότερα έχω βάλει περιμετρικά ράμνο για φράχτη και στο κέντρο ένα φίκο benjamin.

Όργωσα το χώρο 3 φορές, έβαλα τύρφη και χούμος, ετοίμασα το πότισμα με rain-bird he van και είμαι έτοιμος να φέρω έτοιμο χλοοτάπητα.
Έχω βάλει σε άλλο χώρο
http://www.hellasod.gr/poikilies_xlootapita/83/Platinum_Paspalum.htm
και εκτός απο την κάμπια δεν έχω άλλο θέμα.
Μου είπαν τιμή για paspalum (όχι αυτόν του λινκ) 6/τμ απο το γεωπονικό που συνεργάζομαι.
Για τον "platinum" μου είπαν 6.5/τμ

Υπάρχει διαφορά?
Να ψωνίσω απο αλλού για το "platinum"?
Στα 30τμ η χρηματική διαφορά είναι ελάχιστη.

Το νερό μου έχει πολλά άλατα και δε θέλω να ψεκάζω με αντιμυκητιασικά φάρμακα (έχω που έχω την κάμπια!) για αυτό επιμένω με paspalum.

Να δώ κάποια άλλη ποικιλία?
Έχω σκύλο και μικρά παιδιά, οπότε είτε θα το περιφράξω (έξτρα κόστος) είτε θα βάλω κάτι έτοιμο.

Τέλος, πώς στο καλό περιορίζουμε το paspalum εκτός απο τα ψεκάσματα?
Όπου αγγίξει ριζώνει και επεκτείνεται τάχυστα.

Αφού σκέφτηκα να κόψω κομμάτια και να τα μεταφέρω για να απλώσει μόνο του και τσάμπα!!!

Λέω να βάλω γεωύφασμα και απο πάνω βοτσαλόπλακα ή τσιμεντόπλακα ή τώρα που το σκέφτομαι να τοποθετήσω κάθετα (όρθιο) κυβόλιθο δύο σειρές για να μήν περνάει ανάμεσα!
Ιδέες?

Για παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία το γκαζόν θα φάει και τα λουλούδια σε 1-2 μήνες
133_4.jpg

Σε ένα χώρο ~35τμ που είχα βγάλει και φωτογραφία παλαιότερα έχω βάλει περιμετρικά ράμνο για φράχτη και στο κέντρο ένα φίκο benjamin.

Όργωσα το χώρο 3 φορές, έβαλα τύρφη και χούμος, ετοίμασα το πότισμα με rain-bird he van και είμαι έτοιμος να φέρω έτοιμο χλοοτάπητα.
Έχω βάλει σε άλλο χώρο
http://www.hellasod.gr/poikilies_xlootapita/83/Platinum_Paspalum.htm
και εκτός απο την κάμπια δεν έχω άλλο θέμα.
Μου είπαν τιμή για paspalum (όχι αυτόν του λινκ) 6/τμ απο το γεωπονικό που συνεργάζομαι.
Για τον "platinum" μου είπαν 6.5/τμ

Υπάρχει διαφορά?
Να ψωνίσω απο αλλού για το "platinum"?
Στα 30τμ η χρηματική διαφορά είναι ελάχιστη.

Το νερό μου έχει πολλά άλατα και δε θέλω να ψεκάζω με αντιμυκητιασικά φάρμακα (έχω που έχω την κάμπια!) για αυτό επιμένω με paspalum.

Να δώ κάποια άλλη ποικιλία?
Έχω σκύλο και μικρά παιδιά, οπότε είτε θα το περιφράξω (έξτρα κόστος) είτε θα βάλω κάτι έτοιμο.

Τέλος, πώς στο καλό περιορίζουμε το paspalum εκτός απο τα ψεκάσματα?
Όπου αγγίξει ριζώνει και επεκτείνεται τάχυστα.

Αφού σκέφτηκα να κόψω κομμάτια και να τα μεταφέρω για να απλώσει μόνο του και τσάμπα!!!

Λέω να βάλω γεωύφασμα και απο πάνω βοτσαλόπλακα ή τσιμεντόπλακα ή τώρα που το σκέφτομαι να τοποθετήσω κάθετα (όρθιο) κυβόλιθο δύο σειρές για να μήν περνάει ανάμεσα!
Ιδέες?

Platinum_Paspalum θά βάλεις γιά τήν περιοχή,είναι "τέρας" αντοχής χλοοτάπητας,πάνω κάτω τόσο θα το βρείς το μέτρο δέν θά βρείς διαφορές από κατάστημα σέ κατάστημα.

Τώρα γιά τό τελευταίο θέμα πού θέτεις μπορείς μέ χλοοκοπτικό μεσηνέζας νά κόβεις τόν χλοοτάπητα ίσια στήν άκρη,γιά νά μήν κλείσει σταδιακά τό παρτέρι.
Ωραίο το γεωύφασμα μέ τό βότσαλο αλλά δέν γίνεται σωστός αερισμός τού χώματος,σκάλισμα κ.τ.λ

Ωραία κλείσαμε στο platinum paspalum.

Αν βάζω τη μεσινέζα όμως κάτω απο τους ράμνους σίγουρα θα τους τραυματίζω.
Και κάθετα αν τη βάζω για να φτιάχνω το όριο θα πρέπει να περνάω κάθε 3-4 μέρες.
Στο τέλος θα καταντήσει να γεμίσει το παρτέρι paspalum που με το χέρι δεν ξεριζώνεται με τίποτα απο όσο έχω δεί!

Τελευταία ιδέα είναι το κράσπεδο
http://www.tsimentodomi.gr/gr/products_view/2/21/5/5/kraspeda_-_reithra

Με συνολικό κόστος 82 ευρώ θα κάνω ένα ωραίο περίγραμμα.
Και μία φορά το χρόνο ρίχνω ένα ψέκασμα για να ξεράνω ότι πέρασε.

Γνώμη?
Χωρίς γεωύφασμα ή αν βάλω θα είναι μόνο στο λάκο του κράσπεδου για να το αγκαλιάσει απο πίσω να μή περάσει απο τις ενώσεις τους.
Και το παρτέρι σκέτο χώμα.

Καλησπέρα σας! Έχω παραγγείλει αυτό το θαμνοκοπτικό https://www.skroutz.gr/s/10548729/Daewoo-DABC-520.html?keyphrase=Daewoo+DABC+520 και αναρωτιόμουν αν έχει κανείς άποψη πριν το παραλλάβω. Επίσης μια ερώτηση γενικά για θαμνοκοπτικά και δίχρονους κινητήρες. Τι πρέπει να προσέξω στην αρχή μέχρι να στρώσει το μηχάνημα. Για το καύσιμο άλλη μία, ο κατασκευαστής στο πιο πάνω θαμνοκοπτικό λέει 1:25 αλλά σε έναν μάστορα/πωλητή που ρώτησα μου είπε αν το λάδι είναι καλό βάζεις 1:40 ανεξαρτήτως οδηγίας, δε πολυκαταλαβαίνω τι γίνεται εδώ.. Και κάτι τελευταίο :drool1:, σε ένα παλιό θαμνοκοπτικό που έχω έχει χαλάσει η χειρόμιζα, το μόνο πρόβλημά του νομίζω, εκκίνηση με τρυπάνι είναι ασφαλές να κάνω? Ευχαριστώ πολύ!

To συγκεκριμένο είναι κινέζικο γιαυτό μην περιμενεις καμια φοβερή ποιότητα. Από συντήρηση φρόντισε να βάζεις καλό λάδι μίξης στην βενζίνη (stihl/husqvarna). Συνήθως είναι 100ml στα 5λιτρα, μην βάζεις πολύ παραπάνω γιατί μπορεί να μπουκώσεις την εξάτμιση. Οταν τελειώνεις την χρήση αδειαζε την βενζίνη από το τεπόζιτο και δουλευε το μηχανημα μεχρι να σβησει για να αδειασει η βενζίνη και από τα σωληνάκια και καρμπιρατερ. Επίσης βασικό να βάζεις γραφιτούχο γράσσο στην γωνιακή μετάδοση, συνήθως ανα 10ώρες. Στην αρχή που θα το βαλεις μπροστά τσεκαρε μετά από λίγο τις βίδες αν εχει ξεσφίξει καμιά και την χάσεις στο χωράφι. Αν έχει δίσκο μην τον βάλεις από την αρχή γιατί ζορίζει το μηχανημα πιο πολύ πό τη μισινέζα, ασε να στρωθεί λίγο ο κινητήρας και τον βάζεις μετά από 2-3 τεπόζιτα.

Ωραία κλείσαμε στο platinum paspalum.

Αν βάζω τη μεσινέζα όμως κάτω απο τους ράμνους σίγουρα θα τους τραυματίζω.
Και κάθετα αν τη βάζω για να φτιάχνω το όριο θα πρέπει να περνάω κάθε 3-4 μέρες.
Στο τέλος θα καταντήσει να γεμίσει το παρτέρι paspalum που με το χέρι δεν ξεριζώνεται με τίποτα απο όσο έχω δεί!

Τελευταία ιδέα είναι το κράσπεδο
http://www.tsimentodomi.gr/gr/products_view/2/21/5/5/kraspeda_-_reithra

Με συνολικό κόστος 82 ευρώ θα κάνω ένα ωραίο περίγραμμα.
Και μία φορά το χρόνο ρίχνω ένα ψέκασμα για να ξεράνω ότι πέρασε.

Γνώμη?
Χωρίς γεωύφασμα ή αν βάλω θα είναι μόνο στο λάκο του κράσπεδου για να το αγκαλιάσει απο πίσω να μή περάσει απο τις ενώσεις τους.
Και το παρτέρι σκέτο χώμα.

Μπορώ νά δώ μιά φωτογραφία μέ τούς ράμνους ? Γιατί αυτή πού έχεις βάλει είναι δεντρολίβανο στό παρτέρι άν μπορώ να διακρίνω καλά.
Καλύτερα βάλε γεωύφασμα γιά περισσότερη σιγουριά ,έτσι και αλλιώς φτηνό είναι.

Ευχαριστώ Πάρθ, είναι κορεάτικο, η φίρμα τουλάχιστον. 99% στη Κίνα θα φτιάχνεται όπως το συμπαν ολόκληρο αλλά η Daewoo αν μη τι άλλο μια σκάλα πιο πάνω από spartan bax nakayama κτλ θα είναι, και γι αυτό το διάλεξα. Αυτό που αναφέρω που χάλασε η χειρόμιζα 70ε το χα πάρει απ το μερλιν και η μηχανή του ήταν τούρμπο, όμως τα υπόλοιπα υλικά τελευταίας ποιότητας και όντως τη πρώτη φορά χάθηκε βίδα!

Για το λάδι 100ml/5lt είναι 1:20? Αν ναι νομίζω πολλά είναι, δε ξέρω, για αυτό έγραψα πως δε πολυκαταλαβαίνω :Banane0: Αυτό που λες για το άδειασμα του ντεπ'οζιτου κτλ πρέπει να το κάνω κάθε φορά ή όταν θα το αποθηκεύσω για το χειμώνα.

Αυτό για το δίσκο που επισημαίνεις το θεωρώ σημαντικό και δε μου χε περάσει απ το μυαλό καθόλου.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Μπορώ νά δώ μιά φωτογραφία μέ τούς ράμνους ? Γιατί αυτή πού έχεις βάλει είναι δεντρολίβανο στό παρτέρι άν μπορώ να διακρίνω καλά.
Καλύτερα βάλε γεωύφασμα γιά περισσότερη σιγουριά ,έτσι και αλλιώς φτηνό είναι.

Η φωτογραφία είναι τυχαία που βρήκα απο τη hellasod για παράδειγμα του τί λέω.

Οπότε κράσπεδο+γεωύφασμα!

Μόλις το ολοκληρώσω θα ανεβάσω φωτογραφία :)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Το 100ml /5lit είναι δοσολογία 1/50. Το αδειασμα της βενζίνης καλό είναι οσο πιο συχνά και τουλάχιστον το χειμώνα πριν την αποθηκευση. Η βενζίνη που θα βάλεις να μην την έχεις για πανω από 6μήνες σε δοχείο χωρίς να βάλεις τα σχετικά πρόσθετα. Επίσης το δοχείο που θα έχεις να είναι ειδικό για βεζίνη και όχι ότι ναναι (τα απλα πλαστικά δοχεια τα λιώνει σιγά σιγά η βενζίνη και περνά το πλαστικό στο μίγμα)

Προσωπικά τό μίγμα στά δίχρονα εργαλεία κήπου τό κάνω εδώ καί 25 χρόνια 1:40 έτσι μού είχε πεί ο έμπορας πού ήταν καί μάστορας έκανε καί service,καί μέχρι σήμερα τό κάνω 1:40 καί τα εργαλεία δουλεύουν ακόμα καί σήμερα απροβλημάτιστα.

Προσωπικά τό μίγμα στά δίχρονα εργαλεία κήπου τό κάνω εδώ καί 25 χρόνια 1:40 έτσι μού είχε πεί ο έμπορας πού ήταν καί μάστορας έκανε καί service,καί μέχρι σήμερα τό κάνω 1:40 καί τα εργαλεία δουλεύουν ακόμα καί σήμερα απροβλημάτιστα.

Το πιο σωστο ειδικά σε ζέστες είναι αυτό.
Τώρα και λίγο παραπάνω από 1:50 να είναι δεν υπάρχει θέμα, ποτέ όμως ακριβώς 1:50!

σε καποια ο κατασκευαστης δινει 1/50 σε καποια 1/40 σε καποια αλλα 1/25
καλο ειναι να ακολουθουμε αυτο που λεει ο κατασκευαστης.γνωμη μου παντα.
καθως ακομα καλο ειναι να χρησιμοποιουμε 100αρα βενζινα
εχω παρατηρησει χωρις να ειναι κανονας οτι οσο πιο φτηνο το μοτερ τοσο περισσοτερο λαδι χρειαζεται - χωρις αυτο να ειναι κανονας.

Το πιο σωστο ειδικά σε ζέστες είναι αυτό.
Τώρα και λίγο παραπάνω από 1:50 να είναι δεν υπάρχει θέμα, ποτέ όμως ακριβώς 1:50!

Δεν βγάζω νόημα
"Τώρα και λίγο παραπάνω από 1:50 να είναι δεν υπάρχει θέμα" ...δηλαδή το λίγο παρα πάνω είναι 1:60 .... δηλαδή λιγότερο λάδι.
....με αυτό το "ποτέ όμως ακριβώς 1:50" τι θέλεις να πεις ??? Οι περισσότεροι κατασκευαστές αλλά και τα καλύτερα λάδια για δίχρονους 1:50 γράφουν επάνω ... Πρέπει να ξέρουμε κάτι περισσότερο ? αν είναι γράψτο.

σε καποια ο κατασκευαστης δινει 1/50 σε καποια 1/40 σε καποια αλλα 1/25
καλο ειναι να ακολουθουμε αυτο που λεει ο κατασκευαστης.γνωμη μου παντα.
καθως ακομα καλο ειναι να χρησιμοποιουμε 100αρα βενζινα
εχω παρατηρησει χωρις να ειναι κανονας οτι οσο πιο φτηνο το μοτερ τοσο περισσοτερο λαδι χρειαζεται - χωρις αυτο να ειναι κανονας.

Σημασία δεν έχει τι λέει ο κατασκευαστής του μηχανήματος αλλά τι λέει ο κατασκευαστής του λαδιού.
Αν δουλεύεις λάδι Husqvarna τότε θα το δουλέψεις σε 1:50 (ασχέτως αν εγώ το δουλεύω στο 1:45- 1:40) σε όλα τα μηχανήματα. Τα φτηνά λάδια δουλεύονται σε μεγαλύτερες ποσότητες γιατί λόγω της σύνθεσης τους δεν λιπαίνουν επαρκώς τον κινητήρα.

Δεν βγάζω νόημα
"Τώρα και λίγο παραπάνω από 1:50 να είναι δεν υπάρχει θέμα" ...δηλαδή το λίγο παρα πάνω είναι 1:60 .... δηλαδή λιγότερο λάδι.
....με αυτό το "ποτέ όμως ακριβώς 1:50" τι θέλεις να πεις ??? Οι περισσότεροι κατασκευαστές αλλά και τα καλύτερα λάδια για δίχρονους 1:50 γράφουν επάνω ... Πρέπει να ξέρουμε κάτι περισσότερο ? αν είναι γράψτο.

Το παραπάνω του 1: 50 δεν είναι το 1:51 κλπ αλλά το 1:49...1.
Πάει αυτό.

Αν βάλεις ακριβώς 1:50 αναλογία μίξης τότε μπορούν να συμβούν τα εξής:

1) Αδειάζοντας το λάδι μπορεί να περισσέψει λίγο στο μπουκάλι του με αποτέλεσμα να μην έχεις επαρκή λίπανση.
2) Στο βενζινάδικο να σου βάλει παραπάνω βενζίνη και να συμβεί το ίδιο
3) Σε μηχανήματα με κυβισμό πάνω από 45 κυβικά και που δουλεύουν για πολλές ώρες η ανάγκη σε λάδι (και μάλιστα καλύτερο από ημισυνθετικό) είναι αυξημένη. Η Husqvarna ανεπίσημα προτείνει μίξη 1:40 (το ίδιο και σε καινούρια "άστρωτα" μοτέρ) ειδικά το καλοκαίρι. Τον χειμώνα και με 1:50 (προϋπόθεση κάτω από 45 κυβικά) δεν θα έχεις θέμα.

Τέλος γενική παρατήρηση, δεν χρησιμοποιούμε ποτέ λάδια δίχρονων κινητήρων (ακόμα και συνθετικά) σε δίχρονα εργαλεία κήπου. Ο λόγος απλός, δεν είναι σχεδιασμένα για χρήση σε φορτίο 8000-13.000 στροφών για πολύ ώρα.
Στην αρχή που δεν ήξερα κατάφερα με full συνθετικό λάδι μηχανής (για 2χρονους κινητήρες - Texaco Motex 2T) να κάνω γραμμές στο πιστόνι του θαμνοκοπτικού μου (το florabest).