weather1967
Supreme Member
- 25 October 2010
- 7,814
Ευχαριστω πολυ!!!
Αναφορικα με το πατητηρι εχεις καποια εμπειρια?
Δυστυχώς δέν γνωρίζω Κυριάκο.
Ευχαριστω πολυ!!!
Αναφορικα με το πατητηρι εχεις καποια εμπειρια?
Καλημέρα σας, μπορεί κάποια να με κατατοπίσει τι είναι αυτό στην αχλάδια μου;
Είναι έντομα η μόνο στίγματα αυτά τά πολλά μικρά μαύρα ? άν είναι έντομα είναι μελίγκρες και χρειάζεται εντομοκτόνο,άν είναι στίγματα μοιάζει γιά τετράνυχος,κοίταξε μέ ένα μεγενθυντικό φακό άν έχει πίσω τό φύλλο άσπρους μικρούς ιστούς σάν αράχνης αλλά σέ μικρογραφία.
Εχει καί φουζικλάδιο από ότι βλέπω αυτά τά καφέ μεγάλα στίγματα,καί θέλει μυκητοκτόνο
Δύο ακόμη βοήθειες αν μπορείτε. Μια για τη μικρή συκιά μου και μια για τις αχλαδιές μου.
Η συκιά τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει το πρόβλημα που δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες. Κάπου προς τα τέλη Ιουνίου, όταν σφίγγουν οι ζέστες, τα φύλλα της αρχίζουν και γίνονται τρύπια...το πρόβλημα είναι πιο έντονα στα φύλλα που βρίσκονται ψηλότερα.
Μια πρώτη γνώμη που πήρα είναι ότι και καλά φταίει η πολλή υγρασία. Φέτος την ποτίζω ελάχιστα, μην πω καθόλου, και πάλι τα ίδια, ίσως και χειρότερα.
Προσεκτική επισκόπηση δείχνει ότι μάλλον υπάρχουν μικροσκοπικά μαύρα εντομάκια που κάνουν τη δουλειά.
Μπορώ να έχω και τη γνώμη σου Δημήτρη για το τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Για την αχλαδιά, κατά καιρούς είχα το πρόβλημα που ανέφερε ο φίλος george_av, αυτό οκ είναι μάλλον παροδικό, αλλά επιπροσθέτως πολλά αχλάδια είναι "χτυπημένα" από σκουλήκι (μπορώ να βάλω φωτό κι από αυτά αν χρειαστεί). Μπορώ να βοηθήσω κάπως την κατάσταση;
Ευχαριστώ πολύ πολύ!
Σε ευχαριστώ θερμά. Στα αχλάδια δεν επρόκειτο να κάνω κάτι, προτιμώ προς το παρόν να ψάχνω τα λίγα και γερά παρά να ψεκάζω.
Για τη συκιά όμως κάτι πρέπει να γίνει.
Έχω δυο φακελάκια ΝΕΟΤΟΨΙΝ, είδα τις οδηγίες αλλά δεν γράφει κάτι ειδικά για συκιές. Κάνει ή να πάω να ζητήσω κάτι άλλο από τον γεωπόνο;
Έχω επίσης και το κλασικό homemade σκεύασμα από πράσινο σαπούνι, οινόπνευμα, νερό.
Σήμερα έκανα την πρώτη μου προσπάθεια σε μπολιάσματα σε τριανταφυλλιές.
Fingers crossed!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.