Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Υπάρχει κάποια πρόταση γεννήτριας για ραβδιστικά που να βγάζει 12V αλλά και 220V? Περισσότερο με ενδιαφέρει η αξιοπιστία και η χαμηλή κατανάλωση από την τιμή αγοράς. ..

Στάλθηκε από το SM-G800H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δέν είναι η κατάλληλη εποχή γιά μπόλιασμα τώρα
Η σωστή εποχή είναι Απρίλη-Μάη άντε βία 15 Ιουνίου,καί 15 Σεπτέμβρη μέχρι 15 Οκτώβρη πού δροσίζει.

Για τις τριανταφυλλιές είναι ο Αύγουστος.

Η μέση της περόδου ανθοφορίας.

Για τις τριανταφυλλιές είναι ο Αύγουστος.

Η μέση της περόδου ανθοφορίας.

Λάθος,μόνο άν είσαι βόρεια Ελλάδα μέ δροσιά καί αυτό αρχές Σεπτέμβρη,όχι μέσα στίς ζέστες τού Αυγούστου.

To μπόλιασμα είναι να πάρεις μάτι από μια τριανταφυλλιά και να το βάλεις σε άλλη.

Έτσι μπορείς να φτιάξεις μια τριανταφυλλιά που θα έχει γερό ριζικό σύστημα από μια ποικιλία και λουλούδια από άλλη.

Επίσης (εγώ αυτό προσπάθησα) μπορείς να πετύχεις ένα φυτό να βγάζει άνθη διαφορερικών χρωμάτων.
Ένα τμήμα του να βγάζει ροζ, άλλο κόκκινα και άλλο κίτρινα για παράδειγμα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mα είμαι στη βόρεια Ελλάδα... :)

Δέν τό γνώριζα,τότε είσαι οριακά εντάξει,ελπίζω νά έβαλες ειδική αλοιφή κατά τής αφυδάτωσης μεταξύ μοσχεύματος καί υποκείμενου,πρίν τά δέσεις.

Τι ειναι το μπολιασμα στις τριανταφυλλιες?
Κλαδεμα ποτε θελουν?

Είναι ένας τρόπος πολλαπλασιασμού τής τριανταφυλλιάς,από ίδια σέ ίδια ποικιλία,αλλά καί διαφορετικής,μπορείς να κάνεις μιά τριανταφυλλιά π.χ νά βγάζει 2 καί 3 διαφορετικά χρώματα λουλουδιών.
Τό κλάδεμα τής τριανταφυλλιάς γίνεται τόν Ιανουάριο

Δέν τό γνώριζα,τότε είσαι οριακά εντάξει,ελπίζω νά έβαλες ειδική αλοιφή κατά τής αφυδάτωσης μεταξύ μοσχεύματος καί υποκείμενου,πρίν τά δέσεις.
...

Δεν το ήξερα...

Πάντως μετά από 6 ημέρες και τα 4, είναι πράσινα!

Ευχαριστώ για την πληροφορία, θα κοιτάξω να βρω τέτοια αλοιφή για τα επόμενα μπολιάσματα.

Κερασιά με Κόκκινα φύλλα

Καλημέρα σας, έχω κερασίες και χθες παρατήρησα κόκκινα φύλλα σε μια από αυτές, είναι κάποια ασθένεια ή τροφοπενία?
Εδώ θα δείτε και φώτος Ευχαριστώ!

Attachments

• 20170828_083422.jpg
    20170828_083422.jpg
    124.3 KB · Views: 214
  • 20170828_083427.jpg
    20170828_083427.jpg
    141.9 KB · Views: 215
Re: Απάντηση: Κλαδευτικό Αλυσοπρίονο

Καλημέρα σας, έχω κερασίες και χθες παρατήρησα κόκκινα φύλλα σε μια από αυτές, είναι κάποια ασθένεια ή τροφοπενία?

Attachments

• 20170828_083427.jpg
    20170828_083427.jpg
    141.9 KB · Views: 189
  • 20170828_083422.jpg
    20170828_083422.jpg
    124.3 KB · Views: 189
Re: Κερασιά με Κόκκινα φύλλα

Καλησπέρα Mihka73 και καλωσόρισες στο φόρουμ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ.

Δεν θέλω να σε αποπάρω, αλλά έψαξες το θέμα με τα άρρωστα φύλλα της κερασιάς και το Google σε οδήγησε σε ένα φόρουμ για τον ΗΧΟ και την ΕΙΚΟΝΑ;

Και μάλιστα σε μια υποκατηγορία για εργαλεία;

Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι δεν το χειρίζεσαι σωστά το θέμα.

Θα σε συμβούλευα να ψάξεις το θέμα σου πρώτα στο Google, όπως εδώ: https://www.google.gr/search?q=φύλλ...WFXRQKHVqtDtYQ_AUICSgA&biw=1280&bih=894&dpr=1

και μετά ψάξε να βρεις και ένα φόρουμ για γεωπόνους, κηπουρούς ή όποιο άλλο ασχολείται με τα φυτά γενικότερα.

Όταν φτιάξεις τον κήπο σου και ψάχνεις να βρεις τι οθόνη να κρεμάσεις και τι ηχεία να βάλεις, ξαναπέρασε να σε βοηθήσουμε.

Πάντα φιλικά...-bye-

Re: Απάντηση: Κλαδευτικό Αλυσοπρίονο

Καλώς ήλθες
Από ότι μπορώ να διακρίνω στίς φωτογραφίες δέν είναι τροφοπενία γιατί τό φύλλο στρίβει και ξεραίνεται,αλλά ανθράκωση κερασιάς,είναι ένας μύκητας,πάρε 2-3 φύλλα καί δείξε τα σε έναν τοπικό γεωπόνο,άν είναι ανθράκωση θά σού συστήση να ψεκάσεις μέ μυκητοκτόνο.

Φίλε Ηλία ....αν δεν το έχεις δει το forun καλώς ή κακώς "διευρύνθηκε" και φιλοξενεί και άλλες κατηγορίες εκτός ήχου και εικόνας και μάλιστα με δυναμική παρουσία και κίνηση.
Επειδή εμείς τα μαστόρια ασχολούμεθα και με τις καλλιέργειες έχουμε ειδικό νήμα -Κήπος & Αγρός εργαλεία και απορίες- όπου και οι διαχειριστές μετέφεραν το θέμα.
Πάντα φιλικά -bye-

Καλως τον φιλο!
Σωστα ρωτησες εδω στην κατηγορια μας, απλα το ερωτημα σου θα μεταφερθει στο καταλληλο νημα 'Κηπος & Αγρος..."

Θα παρακαλουσα επισης να αποφευγονται οι παρατηρησεις και οι συστασεις προς τα μελη. Αυτα ειναι ευθυνη και ρολος των συντονιστων.

Καλως τον φιλο!
Σωστα ρωτησες εδω στην κατηγορια μας, απλα το ερωτημα σου θα μεταφερθει στο καταλληλο νημα 'Κηπος & Αγρος..."

Θα παρακαλουσα επισης να αποφευγονται οι παρατηρησεις και οι συστασεις προς τα μελη. Αυτα ειναι ευθυνη και ρολος των συντονιστων.

Ηλία όπως είδες η ερωτηση του φίλου πήρε ορθή απάντηση από τον ειδικό.
Όταν λέμε μάστορες επί πάντως το εννοούμε.

+100

Την είδα την απάντηση και μπράβο σας.

Απλά προς υπεράσπισή μου, να σας πω ότι μου φάνηκε εξαιρετικά παράταιρο, να κοιτάω τις νέες αναρτήσεις και ανάμεσα σε τηλεοράσεις, γνώμες εργαλείων, νέες σειρές, ταινίες κ.ο.κ., να ρωτάει κάποιος τι έχουν οι έρμες οι κερασιές μου και κιτρινίζουν τα φύλλα τους.

Το Google βρίθει πλέον φωτογραφιών και περιγραφών σε ότι αφορά κήπους και καλλιέργειες και σίγουρα ένα φόρουμ τεχνολογικό, για μένα δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για να ρωτήσω κάτι τέτοιο, εάν δεν έβρισκα μια λύση που να με ικανοποιούσε.

Αυτά είχα να πω, πάντα φιλικά...-bye-

Ειμαι σιγουρος Ηλια οτι εαν ειχες μια παρομοια ερωτηση για τηλεοραση η εργαλειο, θα ηθελες να εχεις επιπλεον μια εγκυρη και υπευθυνη απαντηση απο φιλους που γνωριζουν και που εμπιστευεσαι, μεσα στο φορουμ.
Ιδιως οταν η ορολογια ειναι λιγο τεχνικη η -ακομα περισσοτερο- οταν η γνωση/κατανοηση της αγγλικης γλωσσας του καθενος μπορει να του δημιουργησει δυσκολιες.

Το σημαντικο ομως σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι την ερωτηση την εκανε ενα νεο μελος το οποιο ισως καταλαβε οτι το μαλωνουμε επειδη εκανε 'λαθος' ερωτηση στο 'λαθος' μερος.
Ελπιζω να κανω λαθος και να τον δουμε να ξαναποσταρει.

έχει λίγο καιρό που το σκέφτομαι για αυτόματο πότισμα δέντρων .

ασχολήθηκε κανείς με αυτόματα συστήματα ποτίσματος ?

αξίζει ? κοστίζει ? αλλά και αν ειναι εφικτό!

δεν ξέρω αν μπορούνε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα μου! αλλά στο youtube δεν βρήκα κάτι να με καθοδήγηση πως να το κάνω!!

δεχτά όλα τα σχόλια!