Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

πόσα δέντρα?
όλα ποτίζονται το ίδιο?
δηλαδή μία ζώνη όλα?
υπάρχει πάντα νερό και πίεση?
υπάρχει ρεύμα?

εγώ έχω 99% τελειώσει την εγκατάσταση ενός
http://www.skroutz.gr/s/6725934/Hunter-Industries-XC-8.html
με το
https://www.hunterindustries.com/irrigation-product/sensors/solar-syncr

και μου μένει να βάλω μία δεξαμενή με πιεστικό γιατί δεν έχω πάντα νερό και έτσι δε ξέρω πότε ποτίζεται τί!

2 ζωνες για δεντρα (20 περίπου) μετα υπαρχουν διάφορα λαχανικά. Ρεύμα υπάρχει. Νερο ειναι από γεώτρηση. Πίεση νερού καλή. Λογικά ανάλογα με το λάστιχο φ και πόσα μέτρα πόσες σταγόνες κτλ εξαρτώντε ολα. Βρίσκουμε κανενα οδηγό ?!

Αν εκανες ενα σκαριφηματακι με τα δεντρα θα βοηθουσε πολύ. Οπως τα ειπες, αναλογα το μήκος και τα δεντρα σε κάθε γραμμή πάει ο σωλήνας και τα μπεκ. Μια τυπική λύση ειναι σε κάθε γραμμή σωλήνας Φ25 και ενα μπεκ (ή δύο δεξια αριστερά) ρυθμιζόμενο 0-120λιτ σε κάθε δέντρο.
Αν θελεις και να ποτίζει μόνο του τότε θα βαλεις και μια προγραμματιζομενη ηλεκτροβάννα ή προγραμματιστή βρύσης. Αν η γεωτρηση δίνει μόνο στο χωράφι σου αρκεί ενας ηλεκτρονικός χρονοδιακόπτης στον ηλ.πίνακα.

2 ζωνες για δεντρα (20 περίπου) μετα υπαρχουν διάφορα λαχανικά. Ρεύμα υπάρχει. Νερο ειναι από γεώτρηση. Πίεση νερού καλή. Λογικά ανάλογα με το λάστιχο φ και πόσα μέτρα πόσες σταγόνες κτλ εξαρτώντε ολα. Βρίσκουμε κανενα οδηγό ?!

Γιά νά γίνει μιά σίγουρη μελέτη θά πρέπει νά έχεις κάνει 2 μετρήσεις στήν έξοδο τής γεώτρησης
1) Νά ξέρουμε τήν μανομετρική πίεση
2) Νά ξέρουμε τήν παροχή νερού λίτρα ανά ώρα

Επίσης θά πρέπει να ξέρουμε τήν απόσταση από τήν γεώτρηση μέχρι τό τελευταίο δέντρο,
καί τήν απόσταση από τήν γεώτρηση μέχρι τόν λαχανόκηπο.

Αν δέν έχει πολύ νερό η γεώτρηση γιά να κάνει πλήρη κάλυψη τού ποτίσματος,θά πρέπει να μπεί δεξαμενή μέ φλοτέρ καί πιεστικό.

φετος στο κτημα πολλα παρα πολλα τριβολια ξερει κανεις πως να τα εξολοθρεύσω?

φετος στο κτημα πολλα παρα πολλα τριβολια ξερει κανεις πως να τα εξολοθρεύσω?

Δυστυχώς αυτήν τήν εποχή μέ άν είναι μικρή η μεσαία επιφάνεια τσάπα η χορτοκοπτικό μέ δίσκο - η όργωμα μέ τρακτέρ άν είναι μεγάλη επιφάνεια.
Καί τήν άνοιξη πού θά αρχίσουν να βγαίνουν ψέκασμα μέ Roundup

Roundup ρε Μήτσο;;;
Γιατί δεν του προτείνεις καλύτερα ν`ανέβει στην ταράτσα και να πηδήξει;Θα είναι πιο σύντομο και πιο ανώδυνο.

Roundup ρε Μήτσο;;;
Γιατί δεν του προτείνεις καλύτερα ν`ανέβει στην ταράτσα και να πηδήξει;Θα είναι πιο σύντομο και πιο ανώδυνο.

Εσύ ποιό προτείνεις ?

Α όχι δεν προτείνω τίποτα,δεν είμαι γεωπόνος και δεν έχω την παραμικρή ιδέα από το ζήτημα.
Ωστόσο το νούμερο 1 παγκοσμίως καρκινογόνο παρασκεύασμα οφείλω να το ξέρω.
Και δεν θα με ένοιαζε και ιδιαίτερα αν η αρνητική του δράση περιοριζόταν στο χωράφι κάποιου που ζει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά μου.
Αλλά όταν ρίχνεις ένα δράμι απ`αυτό το ρημάδι στο χωράφι σου και σχεδόν αυτούσιο περνάει στον υδροφόρο ορίζοντα,ο οποίος δεν γνωρίζει από χιλιομετρικές αποστάσεις,ε τότε μάλλον με αφορά κι εμένα.

Και βέβαια δεν είναι το κατάλληλο νήμα για να συζητήσουμε πως επετράπει στην Ευρωπαική Ένωση αυτή η πυρηνική βόμβα.
Monsanto.Η μία και μοναδική αρχή στην γεωργική παραγωγή.
Είτε θες να βάλεις ντομάτα είτε κολοκύθια με τη ρίγανη είτε μεταλλαγμένη σόγια,μόνο ένας προμηθευτής υπάρχει.

Ηλία όπως είδες η ερωτηση του φίλου πήρε ορθή απάντηση από τον ειδικό.
Όταν λέμε μάστορες επί πάντως το εννοούμε.
Σωστά! Πονάνε αρκετά τα φόρουμ από μικρή συμμετοχή οπότε ας μην αποπερνουμε τα νέα μέλη! Μπράβο στο φόρουμ Κ στην κατηγορία που αποτελεί πια ένα από τα πρώτα αποτελέσματα στο Google ακόμα Κ στα εργαλεία Κ τα μαστορέματα!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Α όχι δεν προτείνω τίποτα,δεν είμαι γεωπόνος και δεν έχω την παραμικρή ιδέα από το ζήτημα.
Ωστόσο το νούμερο 1 παγκοσμίως καρκινογόνο παρασκεύασμα οφείλω να το ξέρω.
Και δεν θα με ένοιαζε και ιδιαίτερα αν η αρνητική του δράση περιοριζόταν στο χωράφι κάποιου που ζει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά μου.
Αλλά όταν ρίχνεις ένα δράμι απ`αυτό το ρημάδι στο χωράφι σου και σχεδόν αυτούσιο περνάει στον υδροφόρο ορίζοντα,ο οποίος δεν γνωρίζει από χιλιομετρικές αποστάσεις,ε τότε μάλλον με αφορά κι εμένα.

Ολα τά χημικά έχουν βαθμό τοξικότητας,άλλα λιγότερο,άλλα περισσότερο.
Αν δέν θέλει να χρησιμοποιήσει χημικά τότε υπάρχει η χειρωνακτική λύση πού προανέφερα.

Το Roundup (που περιέχει glyphosate) και έχει πλέον ελευθερωθεί η πατέντα και το παρασκευάζουν με άλλες ονομασίες δεκάδες εταιρίες ανάμεσα τους και ελληνικές δεν είναι καρκινογόνο. Ύστερα από συστηματικές έρευνες όλων των Ευρωπαικών Ινστιτούτων δεν σχετίζεται με κανενός είδους καρκινικές μεταλάξεις. Αν ήταν καρκινογόνο θα είχε απαγορευτεί. Φυσικά χρησιμοποιείται ευρύτατα και στην Ελλάδα και όλες τις μεσογειακές χώρες, Ιταλία Γαλλία Ισπανία κυρίως στην αμπελουργία και σε άλλες καλλιέργειες.

Καθώς ασχολούμαι επαγγελματικά με την παραγωγή φυτοφαρμάκων πρέπει να σας πω ότι αν δεν υπήρχε η γλυφοσάτη, οι τιμές των προιόντων (κρασιών, ακτινιδίων, μήλων, κλπ) θα ήταν τουλάχιστον διπλάσιες καθώς με την δημιουργία της, διπλασιάστηκε η απόδοση της καρποφορίας.

Η γλυφοσάτη αποβάλεται αμέσως από τον ανθρώπινο οργανισμό και παραμένουν ελάχιστα ίχνη της. Στις έρευνες που έχουν γίνει όση ποσότητα έχουν οι Έλληνες στο σώμα τους τόση έχουν και οι Βέλγοι οι Γερμανοί κλπ, μάλιστα παρατηρήθηκε στις έρευνες ότι οι Ευρωβουλευτές έχουν περισσότερη ποσότητα από τον μέσο μεσογειακό πλυθυσμό.

Καλησπέρα στην παρέα,

σκέφτομαι να αγοράσω ένα ηλεκτρικό κονταροπρίονο (για κλαδιά οπωροφόρων και φοίνικες) και είμαι μεταξύ αυτών των δύο:
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8687#texnika
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8814#texnika

Έχει πάρει κανείς κάποιο από αυτά για να μοιραστεί τις εντυπώσεις?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό ...αποκαλόκαιρο.

Εγω θα προτιμουσα το gardena επειδη το αντιστοιχο αλυσοπριονο gardena που εχω, εχει αποδειχτει εργαλειο πολυ καλης κατασκευης, αντοχης και λειτουργιας.
Φτανει και πιο ψηλα απ'οτι βλεπω.

Καλησπέρα στην παρέα,

σκέφτομαι να αγοράσω ένα ηλεκτρικό κονταροπρίονο (για κλαδιά οπωροφόρων και φοίνικες) και είμαι μεταξύ αυτών των δύο:
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8687#texnika
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8814#texnika

Έχει πάρει κανείς κάποιο από αυτά για να μοιραστεί τις εντυπώσεις?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό ...αποκαλόκαιρο.
Επίσης καλό φθινόπωρο

Exω αγοράσει γιά δεύτερο τό ηλεκτρικό τής B&D καί είμαι ευχαριστημένος γενικά γιά μικροκλαδέματα.
Εχει λάμα 25 cm έναντι τού Gardena πού έχει 20 cm λάμα,μικρή η διαφορά μέν,αλλα αναγκαία άν χρειαστεί.
Δέν νομίζω Μιχάλη τό Gardena νά έχει κοντάρι + μοτέρ - λάμα στά 4,4 μέτρα σύνολο,αναφέρει οτι μπορεί να κόψει στά 4,4 μέτρα μαζί μέ τόν ανθρώπινο παράγοντα γιαυτό αναφέρει 4,4 μέτρα ολικό από τό στήθος του ανθρώπου περίπου.
Καί τά δύο έχουν ρυθμιζόμενη κεφαλή,λίγο πιο ισχυρό είναι τό B&D 800 watt ,έναντι τού Gardena στά 720 watt,αλλά τό Gardena έχει λίγο πιό γρήγορη ταχύτητα αλυσίδας 13 ms έναντι 11 ms τού B&D.

Αυτά έχουν ολικό μήκος κοντάρι - μοτέρ - λάμα κάπου στά 2,80 - 3 μέτρα.

Βέβαια τα Gardena έχουν τρομερή αξιοπιστία,έχω χειροκίνητο ψαλίδι μπορντούρας 20 χρόνια καί δουλεύει ακόμα,καί τί δέν έχει κόψει.

Γυαλιά προστασίας πάντα καί προσοχή.

prio110.jpg