Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Να κάνω μία ερώτηση αν κάποιος γνωρίζει...

Είχα μαζέψει καναδυό τσουβαλάκια κουτσουλιά από κότες πριν απο μερικά χρόνια και τα έχω ακόμη.Αύριο θα αφρατέψω ένα παρτέρι 14,0 χ 0,80 στο οποίο έχω τρινταφυλλιές και σκεφτόμουν να ρίξω μέσα την κουτσουλιά για λίπασμα.Θα είναι χρήσιμο ή να πάω να πάρω λίπασμα από κανένα μαγαζί και να αφήσω τις πατέντες???

Εφόσον είναι χωνεμένη (έχει μείνει δίπλα στό κοτέτσι σκεπασμένη νά μήν βρέχεται) καί έχει γίνει πλέον χώμα,τότε μπορείς να τήν βάλεις στά παρτέρια,πού θά έχεις σκαλίσει καλά πρίν,καί μετά πότισε καλά.
Η κοπριά ώς γνωστόν θά σου βγάλει αχριόχορτα σταδιακά.

Εχω καποια παλια αγροτικα φαρμακα που θελω να τα ξεφορτωθω.
Ειναι τυπου cuprexx, cuproxol, antrakol και κατι αλλα για την ελια.
Τι μπορω να τα κανω? Να τα αδειασω αποχετευση?

Νεκτάριε μήν τά αδειάσεις στήν αποχέτευση,ρώτησε τόν τοπικό σου γεωπόνο,κάπου στο χωριό η παραέξω θά υπάρχει ανακύκλωση φυτοφαρμάκων.

Θυμάμαι απο τον παππού μου όταν βάζουμε ένα νέο δέντρο, σπρώχνουμε το χώμα περιμετρικά της μπάλας προς τα κάτω για να φύγει ο αέρας και να ενσωματωθεί με τη μπάλα.
Και με το στειλιάρι ενός εργαλείου γίνεται για ευκολία.

Επίσης τις πρώτες μέρες ποτίζουμε καθημερινά ίσα ίσα να γεμίσει ο λάκος πάλι για να ενσωματωθεί η μπάλα (και να ποτίσουμε!).

Θυμάμαι απο τον παππού μου όταν βάζουμε ένα νέο δέντρο, σπρώχνουμε το χώμα περιμετρικά της μπάλας προς τα κάτω για να φύγει ο αέρας και να ενσωματωθεί με τη μπάλα.
Και με το στειλιάρι ενός εργαλείου γίνεται για ευκολία.

Επίσης τις πρώτες μέρες ποτίζουμε καθημερινά ίσα ίσα να γεμίσει ο λάκος πάλι για να ενσωματωθεί η μπάλα (και να ποτίσουμε!).

Ακριβώς!

Συν ότι έβαζαν σωλήνα πλαστική μέχρι το τέλος της τρύπας,έτσι ώστε να ποτίζεται και από κάτω και να πάει βαθιά η ρίζα.

Εχω καποια παλια αγροτικα φαρμακα που θελω να τα ξεφορτωθω.
Ειναι τυπου cuprexx, cuproxol, antrakol και κατι αλλα για την ελια.
Τι μπορω να τα κανω? Να τα αδειασω αποχετευση?

Aπό ότι κατάλαβα είναι χαλκούχα σκευάσματα μηκυτοκτόνα και όχι δηλητήρια.
Τηλεφώνησε στο δήμο σου στο τμήμα καθαριότητας να τους τα παραδώσεις να τα διαχειριστούν αυτοί.

Αλοίμονο μας πάντως ένας στους τρεις μας θα πεθάνει απο καρκίνο, αλοίμονο στα παιδιά και τα εγγόνια μας το νερό κάνει τον κύκλο του ξανά και ξανά και είναι επιβαρυμένο κάθε φορά και περισσότερο από τα τρομερά φυτοφάρμακα που κυκλοφορούν, κανείς δεν λέει την αλήθεια.

Ίχνη φυτοφαρμάκων υπάρχουν στον οργανισμό όλων των ανθρώπων γύρω μας. Δεν μπορώ να βρω το άρθρο πριν 5 -6 χρόνια έκαναν έρευνα στους Ευρωβουλευτές και όλοι είχαν ίχνη από γλυφοσάτη στο σώμα τους ανεξάρτητα από την χώρα τους. Φαντάσου τι θα γίνεται με τα πανίσχυρα εντομοκτόνα, πόσο εξιδικευμένα τεστ χρειάζονται να ανιχνευθούν και κανείς δεν κάνει τέτοιες έρευνες γιατί άραγε;
Πάντως κανείς δεν μπορεί να φτιάξει ντομάτες, αγγούρια μήλα ροδάκινα ελιές σαν αυτά που βλέπουμε στα ράφια των μαγαζιών χωρίς φυτοφάρμακα. Ας μην κορροιδεύομαστε.

Ο καλύτερος τρόπος για να "αποσύρουμε" ένα σκεύασμα είναι να το χρησιμοποιήσουμε για να διασπαστει στην ατμόσφαιρα. Ότι πετάμε στα σκουπίδια δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπει στο έδαφος και απο εκει στα υπόγεια ύδατα που είναι και το χειρότερο. ΑΝ δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, τα αποθηκεύουμε κλειστά και με σήμανση γιατι από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει τρόπος καταστροφής τους που να λειτουργεί για να κάνουμε την δουλειά μας σωστά. Οπότε η συλλογή από δήμους δεν μπορεί να λειτουργήσει. Απο όσα ξέρω ξαναλέω. Μακάρι να κάνω λάθος.
Από εκεί και πέρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα σκευάσματα και μετά την λήξη τους ΑΝ δεν έχει καταργηθεί η δραστική του. Τα σκευάσματά σου είναι χαλκούχα και αν δεν έχουν λασπώσει μπορείς ανάλογα να τα χρησιμοποιήσεις, τον βορδιγάλειο ας πουμε σε πάστα για μεγάλες τομές. Το αντρακόλ απο φέτος σταμάτησε η πώληση. Ο χρήστης νομίζω το βάζει για ένα ετος ακόμα.

για τα κενα δοχεια απο τα φυτοφαρμακα επικοινωνηστε με τον Δημο. Εαν δεν ξερουν τιποτα απαιτηστε να προχωρησουν σε προγραμματικη συμβαση με τον ΕΣΥΦ

Όταν ξεκίνησε πριν είκοσι χρόνια η πιστοποίηση των γεωργών, η οδηγία για τα χρησιμοποιημένα δοχεία ήταν το ξέπλυμα τρεις φορές, τρύπημα και κάψιμο στο χωραφι.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά καλησπέρα, έχω κάποια διαμορφωμένα Cold Crest και θέλω κάτω στο έδαφος να προσθέσω πρασινάδα περιμετρικά. Δεν θέλω όμως γκαζόν, γενικότερα, θέλω κάτι που να μη χρειάζεται κούρεμα και να μην υψώνεται πάνω από 1-2 πόντους. Το τριφύλλι κάνει για αυτό τη δουλειά; ποια ποικιλία να προτιμήσω;

Παιδιά καλησπέρα, έχω κάποια διαμορφωμένα Cold Crest και θέλω κάτω στο έδαφος να προσθέσω πρασινάδα περιμετρικά. Δεν θέλω όμως γκαζόν, γενικότερα, θέλω κάτι που να μη χρειάζεται κούρεμα και να μην υψώνεται πάνω από 1-2 πόντους. Το τριφύλλι κάνει για αυτό τη δουλειά; ποια ποικιλία να προτιμήσω;

Καλησπέρα
Μπορείς νά βάλεις,καί είναι τό καλύτερο γιά κάλυψη στήν σκιά η διχόνδρα (τριφύλλι) + ότι δέν θέλει πάτημα (μιάς πού θά είναι κάτω από τά διαμορφωμένα δέν θά πατιέται).
Απλά επειδή μέ τόν καιρό τά διαμορφωμένα Gold Crest έχουν τήν τάση νά κάνουν επιφανειακές καί χοντρές ρίζες,πρόσθεσε 10-15 cm χώμα κάτω από τά διαμορφωμένα Gold Crest καί "σβήστο" ομαλά τό χώμα μέ μιά τσουγκράνα μετά πρός τά έξω από τά διαμορφωμένα,άν καί μέ τά χρόνια μετά πάλι θά σηκωθούν οι ρίζες,απλά έτσι τό πάς μερικά χρόνια πιό πίσω.

Καλημέρα
κάποιος είχε αναφέρει παλιότερα το FLASH CUTTER ως εναλλακτική κεφαλή για χορτοκοπτικά.
Μπορεί να κάνει κάποιος μια σύγκριση με την απλή κεφαλή αλουμινίου;
Περισσότερο στην αντοχή των λεπίδων.

Έχω ένα Kawasaki TH48 αλλά επειδή τα χωράφια μας είναι τίγκα στις πέτρες... δεν φτουράει καθόλου η μεσινέζα, πρέπει να αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο.
Είναι με το Maori μπαστούνι, θα κάνει η κεφαλή FLASH CUTTER;

Εγώ το είχα αναφέρει.
Ξέχνα τις μεσινέζες... Αν θες να κάνεις τη δουλειά σου και να μην σου σπάμε τα νεύρα συνεχώς.
Κι εγώ σ´ένα Kawaski πλάτης τα χρησιμοποιώ.

1790004_1.jpg

Εγώ το είχα αναφέρει.
Ξέχνα τις μεσινέζες... Αν θες να κάνεις τη δουλειά σου και να μην σου σπάμε τα νεύρα συνεχώς.

1790004_1.jpg
Δηλαδη ρε σεις, αυτα καθε ποτε αντικαθιστονται? Δεν φθειρονται, σπανε λιγο λιγο?

Είναι τρομερά ανθεκτικά Νεκ... Σπάνε κι αυτά βέβαια αλλά καμία σχέση με τις μεσινέζες.
Άσε που μ´αυτά κόβεις και πιο χοντρά και σκληρά χόρτα, εγώ που έχω πολλά βάτα και καλάμια σώθηκα μ´αυτά.

Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πήρα εγω μια στριφτη 3.9mm και όταν κατέβω Αθήνα θα πάω να την δω από κοντά.
Είναι κι αυτές οι βρουβες... Δεν κόβονται με τίποτα! Φέτος με τις βροχές ειδικά ρίζα και τετραγωνικό

Εφόσον σωθηκες στα βάτα μια χαρά θα είμαι.
Ευχαριστώ Μπάμπη

Παρτέρι υπό διαμόρφωση,μέ τοποθέτηση κοντού ξύλινου φράχτη,οι πλάκες είναι πρόχειρα ακουμπισμένες.
Νεκτάριε η τσάπα Martin πού τήν εγκαινίασα σέ σκάψιμο 8 τετραγωνικά,πού βρήκε καί σέ πέτρες,μιά χαρά μού φαίνεται,ο χρόνος θά δείξει.

kipo110.jpg

Εγώ το είχα αναφέρει.

1790004_1.jpg

Παντως, τωρα στο χωριο που το συζητησα αυτο σε αγροτη που κοβει συνεχεια μου ειπε οτι καλο κι αυτο το συστημα (με τα σαν δεματικα), αλλα αυτος, λεει, βαζει καποια σαν συρματα (αν καταλαβα καλα), με μια μικρη μετατροπη στην κεφαλη και κανει δουλεια.
Απλως πληροφοριακα, προσωπικα δεν εχω ουτε μηχανημα τετοιο, ουτε ιδεα σχετικα :)

Σήμερα τό μενού είχε ξυλοκοπτική,κάτι κλάρες μεγάλες από πεύκο είχαν σπάσει από τόν αέρα πρίν κανα μήνα.
Ιεροσυλία βέβαια γιά αυτές τίς κλάρες 25 cm max 30 cm διάμετρο γιά τό Husqvarna 450 πού τίς έκοβε σάν βούτυρο.
Δοκίμασα καί τόν λοστό μέ τόν γάντζο,μεγάλη ευκολία στό γύρισμα τού κορμού.
Καί στό τέλος όπως πάντα νοικοκυροσύνη.

YΓ. Ωραίο πράγμα η μυρωδιά από τό ροκανίδι.

kl110.jpg

kl210.jpg

kl310.jpg

kl410.jpg

kl510.jpg