Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σήμερα τό μενού είχε ξυλοκοπτική,κάτι κλάρες μεγάλες από πεύκο είχαν σπάσει από τόν αέρα πρίν κανα μήνα.
Ιεροσυλία βέβαια γιά αυτές τίς κλάρες 25 cm max 30 cm διάμετρο γιά τό Husqvarna 450 πού τίς έκοβε σάν βούτυρο.
Δοκίμασα καί τόν λοστό μέ τόν γάντζο,μεγάλη ευκολία στό γύρισμα τού κορμού.
Καί στό τέλος όπως πάντα νοικοκυροσύνη.

YΓ. Ωραίο πράγμα η μυρωδιά από τό ροκανίδι.

kl110.jpg

kl210.jpg

kl310.jpg

kl410.jpg

kl510.jpg

Ωραιος και νοικοκυρης και το εργαλειο δυναμη. Οντως ειναι overkill με αυτο :)
Εγω εκοψα μιση αγριομουρια με το ταπεινο parkside το Πασχα και τα εβγαλε περα μια χαρα...σκεψου αυτο.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ωραιος και νοικοκυρης και το εργαλειο δυναμη. Οντως ειναι overkill με αυτο :)
Εγω εκοψα μιση αγριομουρια με το ταπεινο parkside το Πασχα και τα εβγαλε περα μια χαρα...σκεψου αυτο.

Νά σαι καλά φίλε μου.
Κανονικά έπρεπε να είχα πάρει τό κλαδευτικό για αυτήν τήν δουλειά,αλλά αφενός ήθελα νά τό δοκιμάσω τό 450 γιατί δέν μού είχε τύχει νά κόψω κάτι πρίν κανα μήνα πού τό είχα αγοράσει,καί αφετέρου ήθελα να τελειώσω γρήγορα,γιατί εκτός αυτό είχα καί εργασία αποψίλωσης.
Η ροπή πού βγάζει είναι τό κάτι άλλο,η ταχύτητα κοπής επίσης,εχω κόψει καί μέ Stihl αλυσοπρίονο,αλλά πιστεύω ότι τά Husqvarna κόβουν πιό γρήγορα,έχουν αυτό πού λέμε νεύρο.Ενας έμπορας (παλιά καραβάνα) πού πουλάει καί Husqvarna καί Stihl,καί κάνει καί Service μού είχε πεί,μέχρι τά 55 cc προτίμησε Husqvarna από εκεί καί πάνω Stihl,δέν ξέρω τό κατά πόσο ισχύει η όχι.

Μεγάλο ρόλο παίζει η αλυσίδα,άν έχεις καλή αλυσίδα τροχισμένη,η καινούργια ακόμα καλύτερα,καί μέ parkside μιά χαρά τήν κάνεις τήν δουλειά σου,αργά μέν,αλλά τήν κάνεις.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πολύ καλά φαίνονται αυτά τα πλαστικά. Πώς λέγονται να τα ψάξω?
Αυτά που είναι σαν γραβάτες εννοώ.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νά σαι καλά φίλε μου.
Κανονικά έπρεπε να είχα πάρει τό κλαδευτικό για αυτήν τήν δουλειά,αλλά αφενός ήθελα νά τό δοκιμάσω τό 450 γιατί δέν μού είχε τύχει νά κόψω κάτι πρίν κανα μήνα πού τό είχα αγοράσει,καί αφετέρου ήθελα να τελειώσω γρήγορα,γιατί εκτός αυτό είχα καί εργασία αποψίλωσης.
Η ροπή πού βγάζει είναι τό κάτι άλλο,η ταχύτητα κοπής επίσης,εχω κόψει καί μέ Stihl αλυσοπρίονο,αλλά πιστεύω ότι τά Husqvarna κόβουν πιό γρήγορα,έχουν αυτό πού λέμε νεύρο.Ενας έμπορας (παλιά καραβάνα) πού πουλάει καί Husqvarna καί Stihl,καί κάνει καί Service μού είχε πεί,μέχρι τά 55 cc προτίμησε Husqvarna από εκεί καί πάνω Stihl,δέν ξέρω τό κατά πόσο ισχύει η όχι.

Μεγάλο ρόλο παίζει η αλυσίδα,άν έχεις καλή αλυσίδα τροχισμένη,η καινούργια ακόμα καλύτερα,καί μέ parkside μιά χαρά τήν κάνεις τήν δουλειά σου,αργά μέν,αλλά τήν κάνεις.

Κι ο θειος ο "μαστορας" κατω στο χωριο Husqvarna εχει και ειναι αλλο επιπεδο :)
Αλλα βλεποντας το parkside να κοβει (και δουλευοντας το λιγο) το ειδε "αξιοπρεπεστατο". Με καινουρια αλυσιδα oregon, βεβαια.

Σπάνια γράφω στο παρόν θέμα παρότι σας παρακολουθώ.

Έχω να πω πάντως πως φέτος με τους ανέμους και τη γύρη γεμίσαμε παντού μαργαρίτες! Μέχρι και μέσα στο γκαζόν έχουν ανθίσει παντού κίτρινα! Δεν έχω φωτό από το κτήμα αλλά έχει αλλάξει εικόνα, ακόμη και στα "κενά" παρτέρια (γύρω από τις τριανταφυλλιές μας) έχει κιτρινίσει ο τόπος!

Καλησπέρα, τα ζιζανια πόσο καιρό κάνουν να ξεραθουν μετά από ραντισμα;

Το γλυφοσειτ το γνήσιο οκτώ περίπου για να δείξει. Τα γενοσημα από δύο μέρες παραπάνω έως καθόλου. Δλδ υπάρχει περίπτωση να μη δουλέψει.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελικά τό παρτεράκι μέ εντολές άνωθεν έγινε ένα μικρός λαχανόκηπος.
Φυτεύτηκαν ντομάτες,πιπεριές,κολοκύθια,καί τοποθετήθηκε αυτόματο πότισμα μέ ρυθμιζόμενους σταλάκτες.
Επόμενο βήμα η σωστή τοποθέτηση τών πλακών,καί στύλωμα τών παραπάνω μέ καλάμια.

kipo3a10.jpg

Τελικά τό παρτεράκι μέ εντολές άνωθεν έγινε ένα μικρός λαχανόκηπος.
Φυτεύτηκαν ντομάτες,πιπεριές,κολοκύθια,καί τοποθετήθηκε αυτόματο πότισμα μέ ρυθμιζόμενους σταλάκτες.
Επόμενο βήμα η σωστή τοποθέτηση τών πλακών,καί στύλωμα τών παραπάνω μέ καλάμια.

kipo3a10.jpg

Πολυ περιποιημενο παρτερακι!!!

Ωραιος ο Δημήτρης.
Έχω μία παρατήρηση μόνο. Το aircondition δεν θα τα κάψει το καλοκαίρι? Εκτός αν δε το δουλεύουν.
Αν ειδα καλα την μοναδα αυτη εχει κεντρικο ανεμιστηρα που ρουφαει προς το κεντρο.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

και δυστυχως το προβλημα θα το εχει το κλιματιστικο καθως θα μαζευει στις κυψελες του τα παντα.

Οι ψυκτικοι κλεφτες θα γινουν?

Ο μπαξες μου θελει χωμα. Συνηθης πρακτικη εδω ειναι να φερνουν κοπρια.
Αν πω θελω χωμα για κηπευτικα, σε μεγαλη ποσοτητα ομως οχι να παρω μερικα σακουλακια για κηπο οπως αυτο του Δημητρο, τι ζηταω?

Λίγη από την σοφία σας παρακαλώ.

Έχω καταφέρει να μπολιάσω τριανταφυλλιά με μάτι από άλλη τριανταφυλλιά ώστε πλέον το ίδιο φυτό να μου δίνει 2 διαφορετικά χρώματα ανθών.
60088651_10214361079125228_2301400290747744256_o.jpg
Με τον ίδιο τρόπο στο φυτό αυτό θα βάλω άλλα 2 χρώματα.

Αλλά η απορία μου είναι άλλη. Έχω κάποια φυτά με εξαιρετικά τριαντάφυλλα, τα οποία όμως είναι πιο ευαίσθητα.
Σκεφτόμουν λοιπόν αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τις ρίζες από δυνατή τριανταφυλλιά και να μπολιάσω πάνω το πιο αδύνατο φυτό με τον τρόπο που γίνεται σε δέντρα
Δηλαδή να κόψω τον κορμό από το δυνατό φυτό (κρατάω ρίζες) και να βάλω πάνω "κορμό" (όχι μόνο μάτι) από το πιο ασθενές φυτό.

Mε αυτό τον τρόπο δηλαδή:

Tree-cutting-grafting-tools-grafting-machine-garden.jpg_350x350.jpg

Γίνεται?