Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Κανονικά (αυτό που ξέρω εγώ), στις τριανταφυλλιές μπολιάζεις ένα μάτι μόνο.

Όχι όλο το στέλεχος (κλαρί) όπως κάνουν στα δέντρα.

Το αντέχει αυτό η τριανταφυλλιά? αυτό δεν ξέρω.

Κάνοντας βόλτα το σκύλο είδα ένα γείτονα και έβαζε λίπασμα στις ελιές του, παραξενευτηκα γιατί μου φαίνεται λάθος η εποχή.

Πετούσε ένα κοκκωδες λίπασμα (που έφτασε μέχρι το δρόμο) που όμως δεν ήταν σκόνη, πιάνοντας το με το χέρι, μέσα στο μπαλάκι είχε μικρούς κρυστάλλους, τι είδους λίπασμα είναι αυτό και γιατί μπαίνει τόσο νωρις;

Στάλθηκε από το LDN-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ουρία ήταν το πιο πιθανό. Είχε κλαδέψει πολύ το δέντρο;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ουρία ήταν το πιο πιθανό. Είχε κλαδέψει πολύ το δέντρο;

φίλε δεν το είχε κούρεψει, το είχε μακελεψει.

Οι ψυκτικοι κλεφτες θα γινουν?

Ο μπαξες μου θελει χωμα. Συνηθης πρακτικη εδω ειναι να φερνουν κοπρια.
Αν πω θελω χωμα για κηπευτικα, σε μεγαλη ποσοτητα ομως οχι να παρω μερικα σακουλακια για κηπο οπως αυτο του Δημητρο, τι ζηταω?

Καλά εκεί είς τήν Καβάλαν δέν έχει χωματουργικαί εργασίαι (μικρές μπουλντόζες,νά κάνουν χαρμάνια μέ χώμα σέ κοσκινίστρες) νά φτιάχνουν ειδικό μείγμα κηπόχωμα,καί να το φέρνουν στούς κήπους μέ γερανοφόρο σέ μεγάλους σάκους μέ τό κυβικό ?
Γιά ψάξτο αποκλείεται να μήν υπάρχει,τόσες βίλες,ξενοδοχεία,κήποι σέ πολυκατοικίες πού χρειάζεται αρκετό χώμα αυτός είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος.

Κανονικά (αυτό που ξέρω εγώ), στις τριανταφυλλιές μπολιάζεις ένα μάτι μόνο.

Όχι όλο το στέλεχος (κλαρί) όπως κάνουν στα δέντρα.

Το αντέχει αυτό η τριανταφυλλιά? αυτό δεν ξέρω.

Oχι φίλε μου δέν τό αντέχει από τήν πείρα μου,ένα μάτι μπολιάζεις μόνο στίς τριαναφυλλιές.

Κάνοντας βόλτα το σκύλο είδα ένα γείτονα και έβαζε λίπασμα στις ελιές του, παραξενευτηκα γιατί μου φαίνεται λάθος η εποχή.

Πετούσε ένα κοκκωδες λίπασμα (που έφτασε μέχρι το δρόμο) που όμως δεν ήταν σκόνη, πιάνοντας το με το χέρι, μέσα στο μπαλάκι είχε μικρούς κρυστάλλους, τι είδους λίπασμα είναι αυτό και γιατί μπαίνει τόσο νωρις;

ίσως είχε καί θειική αμμωνία,κάπως καθυστερημένα μέν,αλλά τό προλαβαίνει οριακά,λόγο τού καιρού φέτος.

Γνωρίζετε μήπως ποιά ψαλίδια κλαδέματος (κλαδευτήρια με μακριά λαβή) έχουν καλή σχέση τιμής προς απόδοση; Κυρίως τύπου anvil (ίσια κοπή). Το Geolia της Leroy
https://www.leroymerlin.gr/gr/garde...-kladion-megistis-diametrou-o-40-mm-81966055/
το έχει δοκιμάσει κανείς (για χρήση σε διάφορα φυτα σε έκταση ενός στρέμματος) ή πρέπει να κοιτάξει κανείς σε άλλη κατηγορία τιμής όπως τα Wolf και τα Gardena

Πήρα ένα πολύ φθηνό από τα Πράκτικερ τελικά. Δουλεύει καλύτερα από όσο περίμενα και όσο κρατήσει.

Μιας και ανέφερε το παλικάρι το Praktiker. Το φυτόχωμα TopSoil, που βγάζει τώρα χρόνια σε προσφορά 0,99 τα 20 Λίτρα, το έχετε χρησιμοποιήσει;

Είναι ότι οικονομικότερο κυκλοφορεί στην αγορά. Το χώμα είναι το Vitalia Top Soil SEEDS ενώ στο Site της Ελληνικής αυτής εταιρίας υποστηρίζεται ότι τα φυτοχώματα της περιλαμβάνουν τα παρακάτω υλικά σε μια κατοχυρωμένη σύνθεση, την Vitalia Mix Patent.

Πήρα δύο τσουβαλάκια να την δοκιμάσω, η σύνθεση της δε μοιάζει τόσο πολύ με καθαρό, "smooth" αν μπορούσα να το πω φυτόχωμα, μου δίνει την αίσθηση ότι περιλαμβάνει πιο πολλά φύλλα και κλαδάκια και γενικά μοιάζει να είναι σαν κομποστ που δεν έχει αποδομηθεί ακόμη εντελώς, λογικά το παραπάνω την κάνει να μυρίζει και έντονα κοπρια.

Ερώτηση μιας και δε βρήκα απάντηση στο ίντερνετ!

Οι καλαμποκιές μου έφτασαν μέχρι περίπου λίγο πιο κάτω απο το μισό μέτρο και πέταξαν τα άνθη τους. Τα φύλλα σαν να αρχίζουν να κιτρινίζουν.

Απο νερό αν συγκρίνω με πιπεριές, ντοματιές, μελιτζανιές, μαρούλια που ποτίζονται το ίδιο λογικά δεν έχουν θέμα.
Για λίπανση χρησιμοποιώ μόνο χρυσό χούμο και >3 ετών κοπριά μαζί με το φυτόχωμα/κομπόστ σε μίξη.

Επειδή έβαλα και άλλες 10 και φοβάμαι ότι θα έχουν την ίδια κατάληξη, καμιά ιδέα μπας και φάμε κανένα καλαμπόκι?

Απόσταση μεταξύ τους άφησα ~30εκ. που πρέπει να είναι λίγο. Να φταίει αυτό?

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καποιο σκουλικι θα ειναι. Τα υβριδια πλεον εχουν εχθρους και θελουν την αναλογη αντιμετωπιση.

Κίτρινα με πράσινα νεύρα είναι σίδηρος. Κίτρινα κίτρινα μπορεί και άζωτο. Δεν τη ξέρω την καλλιέργεια, μπορεί να θέλει κάποιος στοιχείο. Αν είναι σκουλίκι πάμε σε ακαριαίο θανατο. Κοίτα αν η κορυφή εξακολουθεί και τράβα φυσιολογικά και δε την βλέπεις κάπως μαραμένη .

Σήμερα ήθελα νά δοκιμάσω τό εξάρτημα κονταροπρίονο Stihl kombi,καί δέν χρησιμοποίησα τό κλαδευτικό αλυσοπρίονο,έκοψα μιά ξερή βερυκοκιά,η λεπτή αλυσίδα 1/4 picco micro μέ πλάτος οδηγού 1,1 mm,έκοψε 10-12 cm διάμετρο κορμού σάν βούτυρο,γρήγορα,καί χωρίς καθόλου κραδασμούς.

st7210.jpg

εντυπωσιακο!

Κυριάκο αν δέν τό έβλεπα καί δέν τό ένοιωθα στά χέρια μου,δέν θά τό πίστευα ότι αυτή η λεπτή αλυσίδα,πού να πώ τήν αμαρτία μου,δέν μού γέμιζε τό μάτι ότι θά κόβει τόσο καλά,γιαυτό καί ήθελα νά τήν δοκιμάσω μέ τήν πρώτη ευκαιρία,αλλά διαψεύστηκα οικτρά.

Κυριάκοοοοο... Την βερυκοκια μην ξεχάσεις να πάρεις..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οτι πληρωνεις περνεις...!!!...και η πραξη ειναι η καλυτερη αποδειξη...!!!
Ασε δε,και ειναι πολυ συμαντικο,ο κοπος γινεται ευκολια...!!!

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Οτι πληρωνεις περνεις...!!!...και η πραξη ειναι η καλυτερη αποδειξη...!!!
Ασε δε,και ειναι πολυ συμαντικο,ο κοπος γινεται ευκολια...!!!

+1 σέ όλα.:a0210:

Καλοδουλεμένα να είναι μάστορα!

Να σαι καλά φίλε Πάνο σέ ευχαριστώ,καλημέρα.
Ηθελα να σέ ρωτήσω μιάς καί έχεις τό εξάρτημα Kombi τό φρεζάκι BF-KM,αυτό κάνει μόνο για μαλακό μή πατημένο συμπαγή εδάφος να υποθέσω ? η η κατασκευή τών μαχαιριών πού είναι λεπτά,μπορεί να σκάψει μέ χρόνο βέβαια καί συμπαγή έδαφος ?
Θά ήθελα νά μού πείς τίς εμπειρίες σου πού τό έχεις δουλέψει,σέ τί καταστάσεις είναι ιδανικό.
Τό σκέφτομαι γιά μικρές επιφάνειες - παρτέρια,αλλά από τήν άλλη λέω μήπως τά κάνω εγώ πιό γρήγορα μέ ένα σκαλιστήρι,βλέπω βιντεάκια στό youtube μέ αυτό τό φρεζάκι αλλά δέν μπορώ να καταλάβω τό πόσο συμπαγή είναι τά χώματα πού τά δουλεύουν,μόνο σέ ένα βίντεο είδα ότι έβγαινε καί σκόνη μέ τό σκάψιμο και σάν να μου φάνηκε ότι ήταν συμπαγή τό έδαφος,αλλά ίσως κάνω καί λάθος.