Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Οι φωνές γιά μή φρεζάρισμα σέ επικλινή εδάφη είναι πολύ σωστό.
Τώρα όσο γιά τό φρεζάρισμα καί τήν καταστροφή του ριζικού συστήματος,εξαρτάται τήν καλλιέργεια καί τό βάθος,ο κάθε αγρότης γνωρίζει τό βάθος του ριζικού συστήματος τής καλλιέργειας του καί φρεζάρει μέχρι ένα ορισμένο όριο βάθους,καί φυσικά αρκετά περιμετρικά από τόν κορμό,καί έτσι δέν κάνει ζημιά στό ριζικό σύστημα τής καλλιέργειας.
Οσο γιά τό τρεχούμενο νερό σωστό μέν,αλλά από μόνο του μαζί μέ τούς γεωσκώληκες δέν φτάνει γιά να γίνει σωστός αερισμός.
Η θεωρία από τήν πράξη απέχει πολύ,έχω δοκιμάσει μέ θειικό σίδηρο νά αφρατέψω χώμα καί τό αποτέλεσμα δέν μέ ικανοποίησε στόν βαθμό πού έπρεπε.
Κακά τά ψέματα άν τά χώματα είναι αργιλώδη δέν μπορούμε να ρίξουμε καί άλλο νερό,γιατί είναι υδατοδιαπερατά και λασπώνουν γρήγορα μέ αποτέλεσμα νά γίνονται πολύ συμπαγή,τό μόνο πού παίρνει είναι φρεζάρισμα.
Επίσης στήν τροφοπενία χρησιμοποιώ θειικό σίδηρο μέχρι τέλη Μαίου χωρίς κανένα πρόβλημα,τό καλοκαίρι από εδώ καί πέρα μέχρι τόν Σεπτέμβριο άν χρειαστεί χρησιμοποιώ υδατοδιαλυτό χηλικό σίδηρο.

Ωχ...σκαρπελο, βαριοπουλα, χειροπριονο....no good... ουτε επιμονη ουτε υπομονη υπαρχει εδω περα. Aν δεν βρω αλλο τροπο να ανοιξω δρομο, θα φυγει σουμπιτο το γλυκο φοινικακι.

Τα αγαθά κόποις κτώνται συνγέροντα μου.
Δές το σάν μιά καλή γυμναστική καί ευεξία. -bye-

Ωχ...σκαρπελο, βαριοπουλα, χειροπριονο....no good... ουτε επιμονη ουτε υπομονη υπαρχει εδω περα. Aν δεν βρω αλλο τροπο να ανοιξω δρομο, θα φυγει σουμπιτο το γλυκο φοινικακι.

Μιχαλη με τα αλυσσοπριονακια σου θα κανεις δουλεια.
Το ιδιο εκανε ο κηπουρος ρου δημου εδω στο κερατσινι στα παρτερια μας οπου καποιοι φινικες χαλασαν.

Τωρα τα καθαρισα, τα λυπαμαι να τα ξαναβρωμισω. Εριξα και ειδικο σπρευ Stihl που μου εφερε ο Δημητρης και αστραψαν οι λεπιδες, ειναι σαν καινουρες.

Αν το σκαπτικο δραπανο δεν κανει δουλεια ομως, με αυτα θα γινει το καθαρισμα.

Τωρα τα καθαρισα, τα λυπαμαι να τα ξαναβρωμισω. Εριξα και ειδικο σπρευ Stihl που μου εφερε ο Δημητρης και αστραψαν οι λεπιδες, ειναι σαν καινουρες.

Αν το σκαπτικο δραπανο δεν κανει δουλεια ομως, με αυτα θα γινει το καθαρισμα.

Με το σκαπτικό φοβάμαι θα κάνεις πιο πολύ ζημιά στο χέρι σου απο ότι στον κορμό.

Τωρα τα καθαρισα, τα λυπαμαι να τα ξαναβρωμισω, ασε που μου εφαγε μισο απογευμα το καθαρισμα!
Εριξα και ειδικο σπρευ Stihl που μου εφερε ο Δημητρης και αστραψαν οι λεπιδες, ειναι σαν καινουρες. Mε κολλησε το μικροβιο και θα μου στοιχισει σε πολυτιμο χρονο :))

Αν το σκαπτικο δραπανο βεβαια δεν κανει δουλεια, με αυτα θα γινει το καθαρισμα.

Με το σκαπτικό φοβάμαι θα κάνεις πιο πολύ ζημιά στο χέρι σου απο ότι στον κορμό.

Ειναι μια ευκαιρια να τσεκαρω οπως ανεφερα το καινουριο σκαπτικο της Bosch με αυτο το vibration control που εχει και ισχυριζεται οτι κανει δουλεια :))

Ερώτηση!

Στα κηπευτικά μου μέχρι τώρα έχω βάλει μόνο
κομπόστα, χρυσό χούμο και κοπριά (3 χρόνων) στη φύτευση.

Νομίζω ότι χρειάζονται λίγο σπρώξιμο γιατί και στο σημείο καλλιεργώ χειμώνα-καλοκαίρι.
Ρίχνω το κομπόστ που φτιάχνω και αλλά μάλλον δεν αρκεί.

Εκτός απο το κλασσικό complesal και ένα Haifa Turbo-K ψάχνω κάτι πιο βιολογικό.
Βρίσκω στο νετ διάφορα. πχ. https://www.praktiker.gr/p/viologiko-lipasma-bio-neudorff-gia-laxanika-1kg-58866
Αλλά ψάχνω μία πιο επαγγελματική λύση.

Το χώμα μου είναι κόκκινο.

Σήμερα είχαμε ανδρικές εργασίες,κλάδεμα κάτι μεγάλες κλάρες Αείλανθου πού ενοχλούσαν.Τό κόψιμο γειτόταν σταδιακά,καί οι κλάρες κατέβαιναν μέ σχοινί.
Το κλαδευτικό Husqvarna Τ525 έδωσε τά ρέστα του.
Είχα καί καλό οπερατέρ :flipout:

klad110.jpg

klad210.jpg

klad310.jpg

klad410.jpg

klad510.jpg

klad610.jpg

klad710.jpg

klad810.jpg

Ερώτηση!

Στα κηπευτικά μου μέχρι τώρα έχω βάλει μόνο
κομπόστα, χρυσό χούμο και κοπριά (3 χρόνων) στη φύτευση.

Νομίζω ότι χρειάζονται λίγο σπρώξιμο γιατί και στο σημείο καλλιεργώ χειμώνα-καλοκαίρι.
Ρίχνω το κομπόστ που φτιάχνω και αλλά μάλλον δεν αρκεί.

Εκτός απο το κλασσικό complesal και ένα Haifa Turbo-K ψάχνω κάτι πιο βιολογικό.
Βρίσκω στο νετ διάφορα. πχ. https://www.praktiker.gr/p/viologiko-lipasma-bio-neudorff-gia-laxanika-1kg-58866
Αλλά ψάχνω μία πιο επαγγελματική λύση.

Το χώμα μου είναι κόκκινο.

Oργανικό ασβέστιο καί μαγνήσιο

http://www.gemma.gr/gr/proionta/leptomereies/11934/

Έκανες τον κασκαντέρ σήμερα Δημήτρη...!!!
Σε κάθε περίπτωση βλέπω ότι τα μέτρα ασφαλείας και ο εξοπλισμός είναι υψηλού βεληνεκούς και μπράβο για αυτο..!!!

Υποσχομαι οτι για το υπολοιπο του τρεχοντος ετους δεν θα σε ξανα αποκαλεσω 'γεροντα'. Τα σεβη μου ευελικτε νέοντα Δημητριε :worshippy:

respect και απο εμενα.
με χαρα ειδα να υιοθετουμε και μοντερνα πραγματα.
(μεχρι τωρα εβλεπα τον δημο να χρησιμοποιει καλαθι και οπου πεσουν τα κομματια)

δημητρη να κλεψω τις φωτο για να τις βαλω στο γορουμ τις ΠΕΕΓΕΠ?

Σάς ευχαριστώ Μιχάλη-Κωστή καί Κώστα

Μιχάλη τόπο στά νιάτα :flipout:-bye-

Κωστή πάντα μέτρα ασφαλείας γιά τήν ασφάλεια μας.

Κώστα δέν είναι κάτι καινούργιο νά κατεβάζεις τά κομμάτια μέ σχοινί στό έδαφος,απλά επιβάλλεται όταν τριγύρω υπάρχουν πράγματα πού μπορεί να γίνει ζημιά,είναι ευκολία να τά ρίχνει ο κλαδευτής κάτω τελειώνει σέ χρόνο dt,τό δέσιμο μέ σχοινιά στίς κλάρες τρώει χρόνο.
Σαφώς βάλε τίς φωτογραφίες,άν καί δέν είναι κάτι ιδιαίτερο,άν δείς βίντεο στό Youtube οι περισσότεροι έτσι τά κατεβάζουν.

Μέ τήν διαφορά ότι μάς συνδέει τό πράσινο Νεκτάριε !!! :ernaehrung004:

Συντήρησα καί τό αλυσοπρίονο μετά τήν εργασία,γιά να είναι "ετοιμοπόλεμο" γιά τήν επόμενη φορά.

sti510.jpg

sti610.jpg

sti710.jpg

sti810.jpg

sti910.jpg

Πςςςς πως ταχετε έτσι. να μη βάλω φωτο το δικό μου καλύτερα.

Λίπασμα λίγο βιολογικό δεν υπάρχει. Αν θες να βάλεις περιβόλι, καλό είναι να έχεις στην άκρη ένα σακί κομπλεζάλ (γερμανικό της compo) και κάποια χουμικά για παραπάνω ιχνοστοιχεία που θες.
Ασβέστιο μαγνήσιο σίγουρα θα χρειαστείς στο κοκκινόχωμα που έχεις. Αυτή η τάπα που λένε, είναι έλειψη ασβεστίου και για να μην έχεις σακί ασβέστιο, μπορείς να πάρεις σε υγρή μορφή ασβέστιο με μαγνήσιο σε χηλική μορφή. πχ MEDA2. εφαρμόζεις μόλις μεγαλώσουν οι πιπεριες και ντομάτες, ένα καπάκι ή δυο στον κουβά την πρώτη φορά και μετά ανα 3 ποτίσματα περίπου ένα καπάκι. Επίσης κάνει και για διαφυλικό ψεκασμό. Αν ψεκάζεις βάζεις και λίγο μέσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μεσηνεζα;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ε ναι, kawasaki rules.

Εχω αυτοτροφοδοτουμενη μεσινεζα. Ξοδευω περιπου 3 μετρα ανα 2 στρεμματα κοπης.
Οι αλλες που συζηταγαμε τις προαλλες, που σταματας να τοπθετησεις, ποσο αντεχουν! Επειδη εχει φθαρει η κεφαλη και αργα η γρηγορα πρεπει ειτε να την αντικαταστασω ειτε να νά παω σε αλλη κεφαλη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ε ναι, kawasaki rules.

Εχω αυτοτροφοδοτουμενη μεσινεζα. Ξοδευω περιπου 3 μετρα ανα 2 στρεμματα κοπης.
Οι αλλες που συζηταγαμε τις προαλλες, που σταματας να τοπθετησεις, ποσο αντεχουν! Επειδη εχει φθαρει η κεφαλη και αργα η γρηγορα πρεπει ειτε να την αντικαταστασω ειτε να νά παω σε αλλη κεφαλη.
Σκέφτομαι να πάρω ένα μεγάλο, κι έχω δει αυτά τα νακαγιαμα. Φθηνά βέβαια αλλά δεν ξέρω από ποιότητα τι λένε. Μέχρι τώρα (5στρ. ελιές) το κόψιμο των χόρτων γίνεται με τρακτέρ + καταστροφεα, αλλά μένουν αρκετά κοντά στην ρίζα.
Έχω μια μικρή μεσηνεζα (αλεξ πακ) 26 cc μόλις, και αντέχει μέχρι σήμερα για δουλειές στο οικόπεδο στο χωριό. Έχω αλλάξει τρεις φορές μέχρι τώρα κεφαλές γιατί στα χοντρά χόρτα φθείρεται και σπάει. Για πέντε στρ. Ελιές φοβάμαι ότι θα κλατάρει το μικρό γι αυτό και σκέφτομαι κάποιο μεγαλύτερο.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σκέφτομαι να πάρω ένα μεγάλο, κι έχω δει αυτά τα νακαγιαμα. Φθηνά βέβαια αλλά δεν ξέρω από ποιότητα τι λένε. Μέχρι τώρα (5στρ. ελιές) το κόψιμο των χόρτων γίνεται με τρακτέρ + καταστροφεα, αλλά μένουν αρκετά κοντά στην ρίζα.
Έχω μια μικρή μεσηνεζα (αλεξ πακ) 26 cc μόλις, και αντέχει μέχρι σήμερα για δουλειές στο οικόπεδο στο χωριό. Έχω αλλάξει τρεις φορές μέχρι τώρα κεφαλές γιατί στα χοντρά χόρτα φθείρεται και σπάει. Για πέντε στρ. Ελιές φοβάμαι ότι θα κλατάρει το μικρό γι αυτό και σκέφτομαι κάποιο μεγαλύτερο.

5 στρεμματα δεν ειναι λιγα.
Αν νομιζεις οτι θα κουραστεις πρώτος εναντι του χορτοκοπτικου, παρε φτηνο. Αν οχι παρε καλο για να μην σου μεινει.
Οπως ειπε ενας κοινος μας φιλος αλλο το ενα αλογο του kawasaki και αλλο το ενα αλογο του κινεζου. Το πρωτο ειναι ιπποδρομου το δευτερο του δρομου...
Φιλε αυτο το γρασαρισμα μου διεφευγε τοσα χρονια.
Πραγματι, τι γρασσο βαζουμε?