Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Θα παρεις ενα δθηνο ηλεκτρικο ή μπαταριας για τα δικα σου. Για τα διπλανα οικοπεδα θα δινεις ενα εικοσαρικο σε καποιον εργατη και θα στα καθαριζει μια φορα το καλοκαιρι.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εχεις να προτείνεις κάποιο μοντέλο/μαρκα?

Καλημέρα σας.
Το γκαζόν της αυλής μου γεμίζει σιγά-σιγά σε κάποια σημεία της με πλατύφυλλα, αγριάδα και .. μουχρίτσα.
Στα σημεία που τα ανωτέρω δεν είναι μεμονωμένα ώστε να τα τραβήξω με το χέρι, έχετε κάποια συμβουλή ώστε το γκαζόν να κυριαρχήσει και πάλι;

Καλησπέρα και καλό μήνα,
επειδή πλησιάζει η περίοδος ελαιοσυγκομιδής...
Πρέπει να ψάξω για μπαταρία και φορτιστή για το ελαιοραβδιστικό.

Μπαταρία θα δω στα καταστήματα της περιοχής για 12V 80aH βαθείας εκφόρτωσης.

Για τον φορτιστή όμως... Θα ήθελα την γνώμη σας.

Έχω καταλήξει να είναι πάνω από 9A για να την φορτίζει σε ένα βράδυ.
6-7 γυρίζω σπίτι, 7 φεύγω για χωράφι (είναι και μακρυά).

Συνήθως προτείνουν την TELWIN 15.
Εγώ έχω σταμπάρει και τις Imperia 20 ή 27 και ARCMAX FAST MAX 30

Η γνώμη σας; Τι να προσέξω στην επιλογή φορτιστή;

Ευχαριστω

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μερικοι ηλεκτρονικοί φορτιστές, οταν η μπαταρία έχει χαμηλή τάση, δεν ξεκινάνε καν. Πάρε κάποιον απο τους 2 συμβατικούς φορτιστές που γράφεις. Αν βρεις και κάποιον άλλο με περισσότερες από 2 σκάλες ( να βάζεις την μικρή για συντήρηση μπαταρίας και την μεγάλη αν βιαζεσαι στη φορτιση) ακόμη καλύτερα.

Καλησπέρα στην παρέα, ψάχνω να βρω πως περνάω την μεσινεζα σε αυτόματη κεφαλή σε χορτοκοπτικό efco, στο YouTube δεν βρήκα κάποια ίδια, γνωρίζει κάποιος; έως τώρα χρησιμοποιουσα άλλες κεφαλές και είπα να δοκιμάσω λίγο την αυτόματη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μερικοι ηλεκτρονικοί φορτιστές, οταν η μπαταρία έχει χαμηλή τάση, δεν ξεκινάνε καν. Πάρε κάποιον απο τους 2 συμβατικούς φορτιστές που γράφεις. Αν βρεις και κάποιον άλλο με περισσότερες από 2 σκάλες ( να βάζεις την μικρή για συντήρηση μπαταρίας και την μεγάλη αν βιαζεσαι στη φορτιση) ακόμη καλύτερα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Κι εκεί που έλεγα για τον Imperia CT-30... έρχεται ο άλλος και μου λέει για τον CEMONT FAST 18
Άντε πάλι ψάξιμο :bang:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Κι εκεί που έλεγα για τον Imperia CT-30... έρχεται ο άλλος και μου λέει για τον CEMONT FAST 18
Άντε πάλι ψάξιμο :bang:

και η δική μου cemont ειναι (πιο μεγαλο μοντελο). Την εχω περιπου 25χρονια

Και πήγα να ρωτήσω για μπαταρία και μου έβαλε ψυτιλιες ο μάστορας...

Ότι καλό είναι να πάω σε ηλεκτρονικό φορτιστή ώστε να κόβει μόνος του όταν φορτίζει η μπαταρία, να μην (Ω μη γένοιτο) γίνει καμιά στραβή που θα κάθεται στο ρεύμα το βράδυ.

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όλοι κόβουν μόνοι τους αν δεν ζητάει η μπαταρία.Οι ηλεκτρονικοί δεν έχουν αντίκτυπο σε απλή μπαταρία,το μόνο που χρειάζεσαι είναι να προλαβαίνει να την φορτίζει στις ώρες που θέλεις,άρα άθροισμα 80ah στο ωράριο σου.Ο μεγαλύτερος θα κόψει γρηγοροτερα,ο μικρότερος δεν θα προλάβει. Στα 10+ ανά ώρα νομίζω θα είσαι εντάξει.Απο ποιότητα μην πολυασχολεισαι δεν έχουν και τίποτα ιδιαίτερο μέσα τους.Εμπειρικα εγώ θα έπαιρνα imperia,Όχι ότι οι άλλοι δεν είναι καλοί απλά τους είχα συνηθίσει. Η ύπαρξη δυνατότητας γρήγορης φόρτισης ίσως να μην σου χρειαστεί ποτέ αλλά καλό είναι να υπάρχει...για τη δουλειά που τον θέλεις.

Καλησπέρα στην παρέα, ψάχνω να βρω πως περνάω την μεσινεζα σε αυτόματη κεφαλή σε χορτοκοπτικό efco, στο YouTube δεν βρήκα κάποια ίδια, γνωρίζει κάποιος; έως τώρα χρησιμοποιουσα άλλες κεφαλές και είπα να δοκιμάσω λίγο την αυτόματη

https://youtu.be/KzpJTzbrYWI

Σε αυτά τα λεφτά, εγώ θα κοίταζα και για κάποιον φορτιστή που φορτίζει όλους τους τύπους μπαταρίας. Δεν έχω να σου προτείνω κάποιον συγκεκριμένο επειδή αυτοί που έχουν περάσει από τα χέρια μου ήταν όλοι μοντελισμού, αλλά γενικά είναι μεγάλη ευκολία να έχεις έναν για όλες τις περιπτώσεις.

Καλησπέρα πρώτη φορά μπαίνω στο forum, να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος φίλος για ξεκίνημα με ελαιοραβδιστικά, τι εξοπλισμό πρέπει να πάρω;
Είναι περίπου 50 λαδοελιές μικρές 6 ετών, αλλά να πάρω κάτι που να μπορεί σιγά καθώς μεγαλώνουν οι ελιές να είναι "αναβαθμίσιμο". Ευχαριστώ.

Καλησπέρα πρώτη φορά μπαίνω στο forum, να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος φίλος για ξεκίνημα με ελαιοραβδιστικά, τι εξοπλισμό πρέπει να πάρω;
Είναι περίπου 50 λαδοελιές μικρές 6 ετών, αλλά να πάρω κάτι που να μπορεί σιγά καθώς μεγαλώνουν οι ελιές να είναι "αναβαθμίσιμο". Ευχαριστώ.
Πολύ καλό ραβδιστικό ειναι της agrotechnic. Υπάρχει και με κεφαλή με ανθρακονήματα που έχει 10-20% μεγαλύτερη απόδοση απο την απλή, αλλά δημιουργούν πληγές και καρκινώματα στα δέντρα (εγω εχω την απλή). Το θετικό με αυτά τα ραβδιστικά είναι ότι δουλεύουν και με 12v μπαταρία αυτοκινήτου, οπότε δεν χρειάζεται να πάρεις γεννήτρια (δεν συμφέρει για 50δέντρα).
Αλλες καλές κεφαλές είναι του Κεφαλάκη, της Yamastick, Μινος και Αγγελή .

Καλησπέρα

Εμένα η γνώμη μου να ρωτήσεις κ να κάνεις έρευνα αγοράς σε καταστήματα της περιοχής σου να δεις τι μηχανήματα δουλεύουν γιατί αναλόγως την ποικιλία αγοράζεις το αντίστοιχο.

Εγώ σε (κυρίως) βρώσιμες δουλεύω τον δονητή της stihl (1 χρόνο) και το zanon karbonium 33V (5 χρόνια). Το απλό το 12V της Zanon δεν θέλω ούτε να το βλέπω. Αυτός είναι ένας συνδυασμός που παίζει αρκετά στην περιοχή μου. Επίσης παίζει αρκετά και το αντίστοιχο με το zanon της agrotechnic (Αν θυμάμαι καλά και δεν μπερδεύω την εταιρεία ).

Άλλο παράδειγμα ο κολλητός μου σε κορωνείκη κ ενώ έχει το zanon karbonium 33V έχει παρατηρήσει καρκινώματα.

Αυτά κ από μένα

Στάλθηκε από το SM-A320FL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ποιες οι διαφορές μεταξύ https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL...οι-κινητήρες-Kombi/21432-1481/KM-56-RC-E.aspx και αυτού https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL...ι-κινητήρες-Kombi/247939-1481/KM-94-R-CE.aspx , πέρα από το βάρος ?
Στο σύστημα kombi τα ανταλλακτικά αλλάζουν εύκολα ? , π.χ. από θαμνοκοπτικό σε φρέζα , γιατί διαβάζω αρκετά παράπονα για την δυσκολία αλλαγής του κάτω εξαρτήματος , κυρίως βέβαια σε αμερικάνικα φόρα (κρατάω βέβαια και μια επιφύλαξη για τους Αμερικανούς και τα όσα λένε)
Δημήτρη , (και λοιποί) τα φώτα σας …..

Ποιες οι διαφορές μεταξύ https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL...οι-κινητήρες-Kombi/21432-1481/KM-56-RC-E.aspx και αυτού https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL...ι-κινητήρες-Kombi/247939-1481/KM-94-R-CE.aspx , πέρα από το βάρος ?
Στο σύστημα kombi τα ανταλλακτικά αλλάζουν εύκολα ? , π.χ. από θαμνοκοπτικό σε φρέζα , γιατί διαβάζω αρκετά παράπονα για την δυσκολία αλλαγής του κάτω εξαρτήματος , κυρίως βέβαια σε αμερικάνικα φόρα (κρατάω βέβαια και μια επιφύλαξη για τους Αμερικανούς και τα όσα λένε)
Δημήτρη , (και λοιποί) τα φώτα σας …..

Βαγγέλη οι διαφορές είναι πολύ μικρές στά δύο μοτέρ πού αναφέρεις,έχουν νά κάνουν μέ τήν ιπποδύναμη,τό βάρος,καί τήν χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου.
Οσο γιά τά προσαρτήματα kombi δέν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα στόν σύνδεσμο,καί αλλάζουν όλα τάχιστα καί πανεύκολα.