Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Δημήτρη.
Μιλούσα το πρωί με έναν έμπορα ,και μου έθαβε το FS55R , γιατί στην αρχή γιαυτό σκέφτηκα να πάω .Μου λέει ο τύπος , άστο το FS55R είναι μόλις 1 ΗΡ , πολύ αδύνατο ,κάνει μόνο για χαμηλά χόρτα ,κ.λ.π .
Εγώ ήξερα ότι το από το 55R και πάνω αρχίζουν τα καλά χορτοκοπτικά . Έχει κανείς άποψη ?

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Δημήτρη.
Μιλούσα το πρωί με έναν έμπορα ,και μου έθαβε το FS55R , γιατί στην αρχή γιαυτό σκέφτηκα να πάω .Μου λέει ο τύπος , άστο το FS55R είναι μόλις 1 ΗΡ , πολύ αδύνατο ,κάνει μόνο για χαμηλά χόρτα ,κ.λ.π .
Εγώ ήξερα ότι το από το 55R και πάνω αρχίζουν τα καλά χορτοκοπτικά . Έχει κανείς άποψη ?

Βαγγέλη άν θέλεις κινητήρα Kombi γιά χόρτα μέχρι 1 στρέμμα πήγαινε στόν φτηνό ΚΜ 56,άν τώρα έχεις μεγαλύτερη έκταση πήγαινε στόν ΚΜ 131.
Μέ δίσκο καί μέ πλαστικά μαχαίρια,ο μικρός κινητήρας δέν κολλάει πουθενά,καί σέ σκληρά,μεγάλα,καί ξερά χόρτα.Απλά άν είναι πάνω από στρέμμα έκταση δέν θά κουράζει τό μοτέρ μέ τόν μεγάλο κινητήρα.

Τωρα άν θέλεις μόνο χορτοκοπτικό νομίζω ότι τό FS 120 σού αρκεί η ισχύς του,καί είναι value for money έν συγκρίση μέ τό FS 55

ευχαριστώ Δημήτρη.
Θα μαζέψω ακόμη κάποια χρήματα ,και θα πάω σε kombi , δεδομένου ότι μ´ αρέσει πολύ ότι είναι και εύκολο στην μεταφορά και αποθήκευση με το σπάσιμο στη μέση .

Ρεζερβουαρ μηχανης briggs stratton.
Εχει με τα χρονια φθαρει η φλαντζα του καπακιου και χυνεται βενζινη οταν παιρνει κλιση το σκαλιστικο.
Βρηκα μια ιδια, αλλα τελικα ηταν μονο σε διαστασεις.
Τι ειδους φλαντζα πρεπει να βρω για να μην «σκασει» απο τη βενζινη?
Καλοιος μου ειπε οτι παει μαζι με το καπακι.
Εχει γνωση καποιος?

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Με φλατζα σε μορφη κολλας θα κανεις δουλιτσα.
https://www.kaloumenos.gr/eShop/tab.../a/productid/9870/language/el-GR/Default.aspx

Μιλαμε για το ιδιο πραγμα, καταλαβες τι ζηταω Κυρ?
Επειδη ειναινσημαντικο θεμα και το κοστος καπακιου που βρηκα στον μπευ ειναι πολλαπλασιο.

Φτιάξε φλάτζα ροδελα από διπλη σαμπρελα με το στόμιο για πατρον.
Αν δεν κάνεις δουλειά πας για τάπα γιατί έχει βαλβίδα μέσα,ώστε να βάζει αέρα αλλά να μη βγάζει βενζινη.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Φτιάξε φλάτζα ροδελα από διπλη σαμπρελα με το στόμιο για πατρον.
Αν δεν κάνεις δουλειά πας για τάπα γιατί έχει βαλβίδα μέσα,ώστε να βάζει αέρα αλλά να μη βγάζει βενζινη.
Βρε κες να χαλασε η βσλβιδα και να νομιζω οτι φταιει η φλαντζα...?

Νεκ σχεδόν το ίδιο εργαλείο έχουμε ....αν δεν είναι η φλάντζα που μπορείς να φτιάξεις λαστιχένια ψάξε για τάπα από παλιό άχρηστο εργαλείο σε αυτούς που επισκευάζουν αγροτικά εργαλεία. Εγώ εκεί βρήκα εξάτμιση για την άλλη μηχανή του γκαζόν.
Είναι και 1-2 μαγαζιά που έχουν ανταλλακτικά για B & S αλλά θα σου πω αύριο που θα είμαι στο στο άλλο pc με τους σελιδοδείκτες.

Διαμόρφωση παρτεριού,τό πρίν καί τό τελικό αποτέλεσμα.

parter10.jpg

parter11.jpg

parter12.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τα είδες αυτά που σου έγραψα για την τάπα ...ή έτσι στον αέρα γράφω ...

Ευχαριστω πολυ! Τα ειδα τωρα...
:a0210:
Θα παρω τις εναλλακτικες μια μια και οτι βγει!

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Είσαι καλλιτέχνης!!!!!

Nά σαι καλά Πάνο,σέ ευχαριστώ

Πολυ ωραιο αποτελεσμα, η πριζα με ξενιζει η θεση της αν και ip55

Σέ ευχαριστώ Νεκτάριε,δέν έχει θέμα στεγανότητας καί δέν κρατάει νερό σέ αυτό τό σημείο.