Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σήμερα δοκίμασα τό επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο Stihl MSA 120

Η δοκιμή έγινε σέ ξερή βερυκοκιά,πού ώς γνωστόν τό ξερό ξύλο έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στήν κοπή λόγο σκληρότητας.
Η διάμετρος τής Βερυκοκιάς ήταν στό μεγαλύτερο σημείο 17 cm καί στό μικρότερο 14,5 cm,τό κόψιμο έγινε γρήγορα σάν βούτυρο πράγμα πού μέ εντυπωσίασε,ομολογώ νά πώ ότι επειδή δέν γνώριζα τίς δυνατότητες του,είχα στό ιχ καί τό κλαδευτικό Husqvarna Τ 525 γιά πάν ενδεχόμενο,αλλά δέν χρειάστηκε.

ms110.jpg

ms310.jpg

ms410.jpg

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πω πω πω ρε Μήτσο... Τι μας τα δείχνεις αυτά; :bigcry:
Φοβερό τορνόξυλο η βερυκοκιά!

Μυρωδιά πήρες...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μεγαλη δουλεια το καλο αλυσοπριονο μπαταριας, μπραβο Δημητρη!

Προσωπικα εχω παροπλισει εδω και χρονια ολα τα αλλα αλυσοπριονα που εχω, για την ακριβεια απο τοτε που πηρα το 18βολτο της gardena και ακολουθησαν τα υπολοιπα.

Δημητρη κανα πολυτιμο σανιδακι φυλαξε.. ανταλλασω ολη την κοπη της βερυκοκιας με ενα ηλεκτρικο αλυσοπριονο της αρεσκειας σου απο αυτα που εχω :))

λοιπον τεχνικη ερωτηση

Τσιμεντοπασσαλλοι σε αγροκτημα ακτινιδιας σπασμενοι συριζα απο ανεμοθυελλα. Εχουν κοπει και οι ψευτικες σιδεριες των 4mm μεσα τους.
ΜΕΣΑ απο τρυπες στους πασσαλους περνανε συρματα 3,4mm που στηριζουν τα ακτινιδια.
Οι ακτινιδιες συνηθως χωνευουν τα συρματα στα μεγαλα κλαδια τους καθως αυτα μεγαλωνουν.
Πως να μπουν νεοι πασσαλοι?
Αφου τα αρχικα συρματα δεν ειναι δυνατον να κοπουν, ή θα δεθουν οι παλιοι πασσαλοι πανω στους νεους, ή θα περαστει συρμα μεσα απο τους νεους και μετα τα πλεχτει πανω στο παλιο συρμα σαν πηνιο.
τι λετε για τον 2ο τροπο?

Έχουν βάση τσιμεντένια οι παλιοί πάσαλοι; Μπορείς να μπήξεις κολλητά άλλον πάσαλο;
Εγώ θα έβαζα κοντούς πασάλους γαλβανιζέ στη ρίζα των σπασμένων και θα τους έδενα με σφιχτήρες σαν αυτούς πιυ στηριλζουμε το κοντάρι της κεραίας.
Διαφορετικά, αν αποφασίσεις χοντρή επέμβαση, η δεύτερη λύση μου ακούγεται πολύ καλύτερη.

Μεγαλη δουλεια το καλο αλυσοπριονο μπαταριας, μπραβο Δημητρη!

Προσωπικα εχω παροπλισει εδω και χρονια ολα τα αλλα αλυσοπριονα που εχω, για την ακριβεια απο τοτε που πηρα το 18βολτο της gardena και ακολουθησαν τα υπολοιπα.

Δημητρη κανα πολυτιμο σανιδακι φυλαξε.. ανταλλασω ολη την κοπη της βερυκοκιας με ενα ηλεκτρικο αλυσοπριονο της αρεσκειας σου απο αυτα που εχω :))

Σε ευχαριστώ Μιχάλη.
Πλάκα-πλάκα μέ τά εργαλεία μπαταρίας έχω παροπλίσει τά εργαλεία Βενζίνης γιά ψιλοδουλειές.
Μιχάλη καί Μπάμπη δυστυχώς τα ξύλα τά ήθελε ο κάτοχος τής Βερυκοκιάς γιά ντεκόρ !!
Οσο γιά τήν προσφορά Μιχάλη σέ ευχαριστώ,έχω ήδη 6 αλυσοπρίονα !! αλλά άν μπορούσα νά τά πάρω τά ξύλα θά στά έδινα έτσι.

Από εβδομάδα έχω νά κόψω ένα Gold crest σέ διατομή 15 cm περίπου,άν τό θέλετε πείτε μου νά τό κάνω φέτες καί να σάς τό δώσω.

Να´σαι καλα Δημητρη δεν πειραζει, εχουμε ακομα αποθεμα απο τη δικη μου βερυκοκια :))

Το ξυλο του golden crest δυστυχως ειναι σαν του πευκου.

Δημήτρη πολύ ωραία η μετατροπή του παρτεριού έγινε πολύ όμορφο..
Πολύ δυνατό φενεται το αλυσοπριονο μπαταρίας της Stilh...καλόδουλευτο λοιπόν..

λοιπον τεχνικη ερωτηση

Τσιμεντοπασσαλλοι σε αγροκτημα ακτινιδιας σπασμενοι συριζα απο ανεμοθυελλα. Εχουν κοπει και οι ψευτικες σιδεριες των 4mm μεσα τους.
ΜΕΣΑ απο τρυπες στους πασσαλους περνανε συρματα 3,4mm που στηριζουν τα ακτινιδια.
Οι ακτινιδιες συνηθως χωνευουν τα συρματα στα μεγαλα κλαδια τους καθως αυτα μεγαλωνουν.
Πως να μπουν νεοι πασσαλοι?
Αφου τα αρχικα συρματα δεν ειναι δυνατον να κοπουν, ή θα δεθουν οι παλιοι πασσαλοι πανω στους νεους, ή θα περαστει συρμα μεσα απο τους νεους και μετα τα πλεχτει πανω στο παλιο συρμα σαν πηνιο.
τι λετε για τον 2ο τροπο?

Η εργασία αυτή πρέπει να γίνει μετα το κλάδεμα για να μπορεις (ισως) να τραβήξεις τα σύρματα. Εμεις στα επιτραπέζια σταφύλια φτιάχνουμε με σίδερα. Στις άκρες χοντρές γωνίες και ενδιάμεσα ανα 6-8 μέτρα λεπτότερα με κολλημένα επάνω μικρότερα κάθετα για να βιδώσουμε τα σίδερα που θα περάσουμε τα σ´ρματα. Κάτι σαν Υ σε σχήμα. Τα τσιμέντα τα έχουμε αφήσει απο δεκαετίες. Λογικά θα πρέπει να βγάλεις τα σύρματα. ΑΝ μπορείς να τα ξαναβάλεις καλώς. Αλλιώς μαζί με τα σίδερα πρέπει να αγοράσεις και σύρματα. Για πόσους πασάλους λέμε; Είναι μεγάλο το ποσό να ξέρεις.

Η ακτινιδια ειναι ΑΛΛΟ πραγμα απο θεμα βαρους. οι πασσαλου εσπασαν γιατι ηταν κοινοι πασσαλοι περιφραξης (εξαπατηση). Για να ερθουν στην καθετη θεση ξανα τραβηχταν ενα ενα τα φυτα με τρακτερ.

Και το συρμα ΔΕΝ βγαινει γιατι θα πρεπει να κοπει αριθμος απο βραχιονες ακομα και των 10 εκατοστων παχους που εχουν χωνεψει το συρμα μεσα τους.

το να μπει νεος πασσαλος διπλα στον παλιο ειναι το ευκολο. πως θα δεθει το συρμα πανω στον νεο ειναι το θεμα.

Δημήτρη πόσο σου κόστισε το αλυσοπρίονο ; έχεις μετρήσει διάρκεια μπαταρίας ;
Το να κόβει τη ξερή βερικοκιά σαν βούτυρο πρέπει να έχει πολύ δύναμη. από διάρκεια όμως ;

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημήτρη πόσο σου κόστισε το αλυσοπρίονο ; έχεις μετρήσει διάρκεια μπαταρίας ;
Το να κόβει τη ξερή βερικοκιά σαν βούτυρο πρέπει να έχει πολύ δύναμη. από διάρκεια όμως ;

Γιώργο καί εγώ εξεπλάγην ευχάριστα μέ τήν δύναμη του,πράγμα πού δέν τό περίμενα είναι η αλήθεια,μιάς καί η βερυκοκιά ειδικά έχει σκληρό ξύλο.

Η διάρκεια τής μπαταρίας χονδρικά βάση κατασκευαστή είναι η παρακάτω

Χρόνος λειτουργίας με AK 10 λεπτά μέχρι 15
Χρόνος λειτουργίας με AK 20 λεπτά μέχρι 35
Χρόνος λειτουργίας με AK 30 λεπτά μέχρι 55

Σχεδόν μιά ώρα μέ τήν ΑΚ30 τήν μεγαλύτερη μπαταρία είναι αρκετός χρόνος,αυτά τά λίγα κορμουδάκια πού έκοψα δέν τό κατάλαβε κάν η μπαταρία (ζήτημα άν τά έκοψα όλα σέ 2-3 λεπτά) ,αν υπάρχουν 2 μπαταρίες (έχω ήδη 6 μπαταρίες) ο χρόνος είναι υπέραρκετός.
Ούτε καυσαέρια,ούτε χειρόμιζες καί service,ούτε θόρυβος.
Η τιμή του μέ μιά μπαταρία ΑΚ20 είναι στά 300 ευρώ,πιστεύω σέ σχέση μέ άλλα επώνυμα επαναφορτιζόμενα αλυσοπρίονα η τιμή είναι άν όχι η καλύτερη,πάρα πολύ καλή,καί μέ ποιότητα Stihl.

χεχεχε, αμα τα 'λεγα εγω πριν χρονια για τα εργαλεια μπαταριας και δη για τα αλυσοπριονα, εσυ ψιλοχλευαζες -διακριτικα ομως και με ευγενια:)

ποιος εγώ ; όχι μωρέ δεν συνηθίζω να χλευάζω, ειδικά σε κάτι που δεν έχω κάποια πείρα και ολοκληρωμένη άποψη.

Μήπως με μπερδεύεις με κάποιον άλλο αγρότη ;:flipout:

χεχεχε, αμα τα 'λεγα εγω πριν χρονια για τα εργαλεια μπαταριας και δη για τα αλυσοπριονα, εσυ ψιλοχλευαζες -διακριτικα ομως και με ευγενια:)

Χαχαχα καί έλεγα θά τό έχει ξεχάσει ο Μιχάλης,αλλά έχει μνήμη ελέφαντα από ότι διαπιστώνω ευχάριστα. :ernaehrung004:

Ψιλοχλεύαζα γιά τό θέμα τής ισχύος,πού όπως καί να το κάνουμε ακόμα καί τό μεγαλύτερο επαναφορτιζόμενο MSA 200 τής επαγγελματικής σειράς,υπολείπεται σέ ισχύ από τά μεγάλα βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα.

Καί μού τό έλεγε ο έμπορος ότι άν μάθεις τά εργαλεία κήπου μπαταρίας θά τά αφήσεις τα βενζινοκίνητα σταδιακά,καί ήδη τά βενζίνης τά χρησιμοποιώ σέ δύσκολες περιπτώσεις πού χρειάζεται η απαραίτητη ισχύς.

Ενδιαφερόμαστε με το σύζυγο να αγοράσουμε τηλεσκοπικο κονταροπριονο για τις συκιές και τις αμυγδαλιές που έχουν ξεφύγει σε ύψος πάρα πολύ. Είδα κάποια μοντέλα....Gardena Kai nakayama Αλλά δεν λένε τι διάρκεια χρόνου δίνει η μπαταρία σε λειτουργία. Βέβαια στο χωράφι υπάρχει ρεύμα και μπαλαντεζα. Τι θα μου προτείνατε; ρεύμα ή μπαταρία; επίσης από μαρκες; ξέρω πως η sthil είναι κορυφή αλλά είναι ακριβά... για 1-3 φορές το χρόνο χρήση.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk