Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ενδιαφερόμαστε με το σύζυγο να αγοράσουμε τηλεσκοπικο κονταροπριονο για τις συκιές και τις αμυγδαλιές που έχουν ξεφύγει σε ύψος πάρα πολύ. Είδα κάποια μοντέλα....Gardena Kai nakayama Αλλά δεν λένε τι διάρκεια χρόνου δίνει η μπαταρία σε λειτουργία. Βέβαια στο χωράφι υπάρχει ρεύμα και μπαλαντεζα. Τι θα μου προτείνατε; ρεύμα ή μπαταρία; επίσης από μαρκες; ξέρω πως η sthil είναι κορυφή αλλά είναι ακριβά... για 1-3 φορές το χρόνο χρήση.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα
Γιά ερασιτεχνική χρήση 1-3 φορές τό χρόνο,καί εφόσον έχεις ρεύμα-μπαλαντέζα στό χωράφι θά σου πρότεινα ένα δοκιμασμένο ηλεκτρικό τηλεσκοπικό κονταροπρίονο τό Black&decker PS7525-QS
Μήν δίνεις σημασία στήν αρνητικη αξιολόγηση τό έχω δουλέψει αρκετά,μέ προσοχή,καί είναι μιά χαρά.
Εχει λάμα 25 cm,από τά λίγα ηλεκτρικά κονταροπρίονα πού έχουν λάμα oregon 25 cm,καί αλυσίδα oregon.

Κοίταξε θετικές αξιολογήσεις στό Amazon

Mπαταρία δέν σου προτείνω στά 18 volt πού είναι φτηνά σχετικά γιατί κόβουν αργά-αδύναμα,καί έχουν λάμα 20 cm τά περισσότερα.

Καλησπέρα
Γιά ερασιτεχνική χρήση 1-3 φορές τό χρόνο,καί εφόσον έχεις ρεύμα-μπαλαντέζα στό χωράφι θά σου πρότεινα ένα δοκιμασμένο ηλεκτρικό τηλεσκοπικό κονταροπρίονο τό Black&decker PS7525-QS
Μήν δίνεις σημασία στήν αρνητικη αξιολόγηση τό έχω δουλέψει αρκετά,μέ προσοχή,καί είναι μιά χαρά.
Εχει λάμα 25 cm,από τά λίγα ηλεκτρικά κονταροπρίονα πού έχουν λάμα oregon 25 cm,καί αλυσίδα oregon.

Κοίταξε θετικές αξιολογήσεις στό Amazon

Mπαταρία δέν σου προτείνω στά 18 volt πού είναι φτηνά σχετικά γιατί κόβουν αργά-αδύναμα,καί έχουν λάμα 20 cm τά περισσότερα.

Οτι λεει ο Δημητρης, ειδαλλως πατε σε λιντλ, 20 εκ λεπιδα και 18βολτα (20βολτα ονομαστικα) μοτερακια για φτηνια ΑΛΛΑ σερβις - εγγυηση. Μην ξεχνατε οτι αποθηκευουμε τις μπαταριες φορτισμενες.

Εγώ πήρα αυτό του Lidl που είχε βγάλει πριν κανα μήνα, με μπαταρία. Δοκιμή την άνοιξη, η νεκροψία θα δείξει.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κι εγώ αυτό του lidl του έλεγα να πάρουμε αλλά κολλούσε λίγο στη μπαταρία....να μην ξεμείνει και δεν έχει τελειώσει με το κόψιμο. Από την άλλη βολεύει γιατί το χωράφι μπροστά στο σπίτι είναι 2 στρέμματα και έχει ελιές... Τώρα δεν ξέρω αν θα το βρούμε και σε κανένα μαγαζί.... Αν όχι θα πάμε στο Black and decker

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

2 στρ είναι καμία 30αρια ρίζες.
Δεν είναι πολλά, αλλά δεν τα λες και λίγα για μπαταρίας μηχάνημα και μη επαγγελματικό.
Φυσικά το κλάδεμα δεν είναι απαραίτητο να γίνει σε μια μέρα, μπορείτε να το πατε

Χαλαρά σε 2-3 αλλά και πάλι είναι αρκετά δέντρα.
Και φυσικά μιλάμε για ελαφρύ άραγμα, να φύγουν οι "κλέφτες " που λέμε.
Κι εγώ το ήθελα του Λιντλ (Δυστυχώς το εχασα) αλλά για μια 10αδα οπωροφόρα
Εννοείτε όχι για βαθύ κλάδεμα. Μόνο αραιωμα και περιστασιακά.

Έρχεται φίλος και μου λέει ότι γείτονάς του, κλάδεψε δέντρο σε δέκα λεπτά με σπαθοσέγα. Με ρώταγε αν αξίζει να πάρει σπαθοσέγα. Εγώ είπα όχι όπως και ένα εργαλειομάγαζο. Καλά του είπαμε λέτε?

Κατά την προσωπική μου άποψη πολύ καλά του τα είπατε.
Θεωρητικά Ναι μπορείς να κλαδέψεις δέντρο με σπαθοσεγα αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά της και ο χρόνος κοπής είναι πενταπλασιος από το αλυσσοπρίονο.
Αν ο φίλος σου έκανε 10 λεπτά με την σπαθοσεγα τότε με ένα μικρό αλυσσοπρίονο κλαδευτικό θα έκανε 2 λεπτά η και λιγότερο.
Αν τώρα έχει 1-2 δεντράκια μικρά στον κήπο του και έχει ήδη σπαθοσεγα οκ. Θα την κάνει την δουλειά του οριακά για μια φορά το χρόνο και μέχρι εκεί που φτάνει.
Αλλά για παραπάνω το να πάει να πάρει επί τούτου σπαθοσεγα αντί κλαδευτικό όχι
Για τεμαχισμό κλαδιών μικρης διατομής κομμένων για σόμπα μια χαρά είναι.
Σε κάθε περίπτωση ότι χρόνο κοπής έχει το αλυσσοπρίονο, για σπαθοσεγα τον πενταπλασιάζεις

Κατά την προσωπική μου άποψη πολύ καλά του τα είπατε.
Θεωρητικά Ναι μπορείς να κλαδέψεις δέντρο με σπαθοσεγα αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά της και ο χρόνος κοπής είναι πενταπλασιος από το αλυσσοπρίονο.
Αν ο φίλος σου έκανε 10 λεπτά με την σπαθοσεγα τότε με ένα μικρό αλυσσοπρίονο κλαδευτικό θα έκανε 2 λεπτά η και λιγότερο.
Αν τώρα έχει 1-2 δεντράκια μικρά στον κήπο του και έχει ήδη σπαθοσεγα οκ. Θα την κάνει την δουλειά του οριακά για μια φορά το χρόνο και μέχρι εκεί που φτάνει.
Αλλά για παραπάνω το να πάει να πάρει επί τούτου σπαθοσεγα αντί κλαδευτικό όχι
Για τεμαχισμό κλαδιών μικρης διατομής κομμένων για σόμπα μια χαρά είναι.
Σε κάθε περίπτωση ότι χρόνο κοπής έχει το αλυσσοπρίονο, για σπαθοσεγα τον πενταπλασιάζεις

Συμφωνώ απόλυτα.
Για να μην πω και για την καταπόνηση του χεριού...
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο ένα μικρό κλαδευτικό αλυσσοπρίονο, αν και βαρύτερο, είνα πολύ πιο ξεκούραστο απ´την σπαθόσεγα που έχει πολύ περισσότερους κραδασμούς.
Για 1-2 μικρά δεντράκια θα βολευτείς και με τη σπαθόσεγα. Για παραπάνω δεν κάνει.

Τωρα το καλοκαιρι (χοντρο)κλαδεψα μια μανταρινια με σπαθοσεγα (κοψιμο στα σταυρωματα, λογω ηλικια, για να ξαναπεταξει σε μερικα χρονια).. Μια χαρα δουλεια εκανα, σε 5-10 λεπτα, αλλα κι εγω διαπιστωσα οτι με το αλυσοπριονο θα ειχα κανει μισο-ενα λεπτο περιπου.
Δεν το εβγαλα, αφενος για να μην το λερωσω και το καθαριζω μετα και αφετερου για να δοκιμασω τη σεγα. Αν ειχα αλλο 1 δεντρο, θα συνεχιζα με τη σεγα. Αν ειχα αλλα 5-6 θα εβγαζα το αλυσοπριονο (ρευματος, δεν εχω μπαταριας).

Για ψευτοκλαδεματα κηπου η σπαθοσεγα συμφερει, δεν λερωνει και δεν χρειαζεται λαδια ή και βενζινη αν ειναι με υγρο καυσιμο.
Για συνεχομενα κλαδεματα, ειδικα απο ενα Φ και πανω ενα κλαδευτικο αλυσοπριονο ειναι το ιδανικο.
ΑΛΛΑ τι λετε, εδω εχουνε πριονια χειρος που κλαδευουμε μεχρι ελιες, τι θελουμε τη σπαθοσεγα...και γιατι να βγαλουμε αλυσοπριονο? :damnyou:

Για ψευτοκλαδεματα κηπου η σπαθοσεγα συμφερει, δεν λερωνει και δεν χρειαζεται λαδια ή και βενζινη αν ειναι με υγρο καυσιμο.
Για συνεχομενα κλαδεματα, ειδικα απο ενα Φ και πανω ενα κλαδευτικο αλυσοπριονο ειναι το ιδανικο.
ΑΛΛΑ τι λετε, εδω εχουνε πριονια χειρος που κλαδευουμε μεχρι ελιες, τι θελουμε τη σπαθοσεγα...και γιατι να βγαλουμε αλυσοπριονο? :damnyou:

Ακριβως αυτο μου ειπε κι ο πατερας μου. Εχει κατι χειροπριονα (κι ενα κονταροπριονο καμια ...100μετρα, για...σεκογιες μαλλον) και μου λεει "τι τα θες αυτα; Αφου μια ζωη με το πριονι τα κοβουμε". 😁😛

Ακριβως αυτο μου ειπε κι ο πατερας μου. Εχει κατι χειροπριονα (κι ενα κονταροπριονο καμια ...100μετρα, για...σεκογιες μαλλον) και μου λεει "τι τα θες αυτα; Αφου μια ζωη με το πριονι τα κοβουμε". ο˜ο˜›

Κονταροπρίονο 100 μέτρα ? !!.Σεκόγιες στήν Ελλάδα δέν υπάρχουν εκτός από κάτι μεμονωμένες τοπικά ξενόφερτες.

Κονταροπρίονο 100 μέτρα ? !!.Σεκόγιες στήν Ελλάδα δέν υπάρχουν εκτός από κάτι μεμονωμένες τοπικά ξενόφερτες.

Ε, εβαλα και μια δοση υπερβολης. 3-4 ειναι στην πραγματικοτητα :)

(Οντως εχουν φερει στην Ελλαδα σεκογιες; Πολυ θα ηθελα να δω μια απο κοντα, ειδικα αν εχουν φτασει τα υψη που φτανουν στην Αμερικη. Πρεπει να ειναι πολυ εντυπωσιακες).

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ε, εβαλα και μια δοση υπερβολης. 3-4 ειναι στην πραγματικοτητα :)

(Οντως εχουν φερει στην Ελλαδα σεκογιες; Πολυ θα ηθελα να δω μια απο κοντα, ειδικα αν εχουν φτασει τα υψη που φτανουν στην Αμερικη. Πρεπει να ειναι πολυ εντυπωσιακες).

Ναί έχουν φέρει κάποιες,π.χ στά Τρίκαλα είναι 33 μέτρα ύψος.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τυχαίνουν μερικές περιπτώσεις όπου τό κονταροπρίονο βενζίνης (πού χρησιμοποίησα) η ρεύματος η μπαταρίας είναι άκρως απαραίτητο γιά να γίνει σωστά μιά δουλειά,καί όχι κονταροπρίονο χειρός.
Είχε σπάσει ένα ξερό κλαρί από πλατάνι,καί είχε κρεμαστεί σέ τηλεφωνικό καλώδιο,άν είχα χρησιμοποιήσει κονταροπρίονο χειρός,μέ τίς τεράστιες ταλαντώσεις πού θά υπήρχαν,σίγουρα θά τό έκοβε τό καλώδιο.
Μέ τό βενζινοκίνητο στήν περίπτωση μου κονταροπρίονο καί τήν έξτρα επέκταση του,κόπηκε κομμάτι-κομμάτι (χωρίς ταλαντώσεις) από κάτω,καί όλα πήγαν κατ'ευχήν.Μετά έγινε τό γνωστό καθάρισμα τού μηχανήματος !!

pl110.jpg

pl210.jpg

pl310.jpg

pl410.jpg