Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δε μου αρεσει.
Επρεπε να ειναι σε πρασινο η εστω καφε χρωμα.
Η διαμορφωση ειναι εξαιρετικη ομως!

μηπως εννοεις κίτρινο?:worshippy:
Πραασινες ειναι οι πετρες με μερικες ροζ-καφε για να σπαει η μονοτονια. Η φωτογραφια ισως δεν τις δειχνει καλα πλας οτι εχουν σκονη. Αν πλυθουν ή αλλαξω κοντραστ θα φανουν καλυτερα!

ευχαριστω κυριοι για τα επαινετικα σας λογια. Αν μπορουσα να φτιαξω και τον αυλογυρο ολα θα ηταν ακομη καλυτερα!

Ωραία μέρα η σημερινή όχι μόνο λόγω του ήλιου αλλά τελείωσα με το κλάδεμα. Πέρασε και ο καταστροφεας και τα έκανε πριονίδι τα κλαδιά. Κουρεύτηκε και μια συκιά τεράστια στην άκρη του χωραφιου και αύριο ακολουθεί ραντισμα με χαλκό και διαφυλικό.
468310342389ed926cb6f9133789401f.jpg
a068a1ba161c4ed044c1d472d66f4af6.jpg
67921810e7adb57c7d72dc3a6d966c1b.jpg
dc56ba746436e0db86a132d7dc7bde02.jpg
1d2de0b9d21d31dbc104285631287cb2.jpg
8e051546fd7466538e8302dc5a0bb9f1.jpg

Ωραια δουλεια, αξιο το μεροκαματα Παυλο!

Eσυ εισαι αυτος που αχνοφαινεται επανω στο οχημα?
Ευχαριστώ Μιχάλη..
Όχι δεν είμαι εγώ, δυστυχώς δεν έχω καταστροφεα. Θα γλύτωνα τα 135 ..

Ομορφιές Παύλο! Έχεις μαζέψει λάστιχα ή δεν είναι ποτιστικές;;
Δεν είναι ποτιστικες Νίκο, προς την ώρα τουλάχιστον,παρόλο ότι υπάρχει δίκτυο του Δήμου.

ομορφιες

Παυλο, για πες εντυπωσεις απο το καινουργιο κλαδευτηρι
Εγώ έμεινα ευχαριστημένος Θανάση γιατί με 125 ξεκούραστα τα χέρια μου. Όπως είπα, μέχρι τους δύο πόντους διάμετρο το πάει με την μία. Πιο χοντρά δύσκολα θα χωρέσουν στο άνοιγμα του ψαλιδιου. Μέχρι 3 πόντους χωράνε αλλά θα κοπούν με πολλαπλά χτυπήματα. Το πριόνι χειρός το δούλευα μια με δύο φορές ανά δένδρο, βέβαια δεν είχα και πολλά χοντρά. Τα δένδρα είναι νέα ακόμη.
Σήμερα που το είδε ο κουμπάρος μου (έχει 20 στρ.) παλιά δένδρα δεν του άρεσε και πολύ γιατί θέλει να κόβει πιο χοντρά και μάλλον θα πάει σε κάτι καλύτερο μου είπε, όχι πάνω από 300 αξία. Αν βρει βέβαια στα χρήματα αυτά κάτι πιο δυνατό.
Βέβαια να λάβεις υπόψιν ότι δεν έχω και μεγάλη εμπειρία σε κλαδευτικα και κλαδέματα, περισσότερο ασχολήθηκα γιατί βαριέμαι να κάθομαι.

Last edited by a moderator:
Ωραιο κτημα εχεις Παυλο! Μπραβο!
Στο κλαδεμα ομως δεν καταλαβα, εσυ τις κλαδεψες με το εργαλειο ή πηρες ατομα με 1 /δεντρο που ανεφερες?

Καλημέρα, εγώ τα κλάδεψα Νεκτάριε, άλλωστε τι νόημα θα είχε να πληρώσω εργάτη αφού αγόρασα το ηλεκτρικό ψαλίδι.

ξεκινησε η αναπλαση πλατειας. Εχω ενα χώρο που αποφασισα να το στρωσω και αυτο με γρασιδι και να το διαμορφωσω αναλογα.
Παρελαβα χωμα, διαστρωση αυτου, πατημα και αλφαδιασμα με την αναλογη κλιση.

θα μεινει ετσι για κανα δυο βδομαδες, να καθισει με τη βροχη, μηοπως βγουν καποια χορτα και μετα θα γινει η σπορα.

Σωστος ο παιχτης...!!!

Ερωτηση...γιατι το πατησες με το κυλινδρο και δεν το αφησες αφρατο με την τσουγρανα...;

Αεροδρόμιο το έκανες με τον κύλινδρο. φαντάζομαι τι όμορφο θα δείξει όταν έχει τελειοποιηθεί και φυτρώσει και το γρασίδι.

Ελπίζω να ανεβάσεις καμιά φωτό..

Σωστος ο παιχτης...!!!

Ερωτηση...γιατι το πατησες με το κυλινδρο και δεν το αφησες αφρατο με την τσουγρανα...;

δεν εχει το ιδιο παχος παντου το νεοφερμενο χωμα καθως επισης αλλου ηταν πατημενο με τα ποδια αλλου με το βαρος του ιδιου του χωματος και αλλου αναλαφρο. Οποτε με το χρονο και τις πρωτες βροχες θα δημιουργουνταν λακουβες. Και τωρα θα γινει κατι αναλογο, αλλα οχι σε μεγαλη κλιμακα. ευελπιστω σε δυο βδομαδες να ερθει στα "ισα" του και με ενα ελαφρυ φρεζαρισμα και τσουγκρανισμα να ελθει στη βελτιστη κατασταση.

ειπα να κλαδεψω μερικα ψηλα κλαδια απο ελιες σημερα. Συγκεκριμενα ειπα δυο τρια κλαδια ανα δενδρο γιατι δεν ειχα χρονο και ορεξη. Στο δευτερο δενδρο ...

Αγορασμενο πριν 4-5 χρονια μαξ, δεν θυμαμαι με ετησιες κοπες 50 κλαδια θα ελεγα, ελιες ή αλλα ψηλα δενδρα που εχω.
επικοινωνησα με gardena/ παπαδοπουλος και μου ειπαν να παω εκει που το αγορασα και να το στειλω σε αυτους. Τωρα 3+ μετρα εργαλειο πως θα το στειλω ή τι θα χρεωθω ειναι αλλο θεμα. Θα κανονισω πρωτα να παω στο καταστημα να μιλησουμε γιατι με τα click away κπλπ δεν ξερω τι παιζει.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. πολύ άσχημο πάντως αυτό για μία από τις κορυφαίες μάρκες στα είδη κήπου.

Αλήθεια τι εγγύηση δίνει η εταιρεία ;

Μηπως δεν ειναι για τοσα ζορια και απλως εφτασε στο τελος της κοντρας ζωρηματος του..;.λεω εγω τωρα...