Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Θανάση δεν θυμάμαι μοντέλο.
Έχει πάει στην ανακύκλωση απο πέρσυ
Ήταν μέσα στο κιτ που είχα αγοράσει πριν απο καμιά δεκαριά χρόνια.

Θα σου προτεινα το παλιο αναλογικο gardena 1826 (απλη κατασκευη)
Το πρωτο που ειχα, χαλασε στα 17 χρονια, σε ηλιο κρυο βροχη ... το αντικατεστησα με ενα ιδιο

Δεν νομίζω να σε περιορίζει καθόλου ότι το υπόλοιπο σύστημα είναι της gardena. Αυτό που μετράει είναι η είσοδος νερού και η έξοδος να είναι της ίδιας διαμέτρου με το υπάρχον. Μπορεις να κοιτάξεις σε clabber που είναι αξιόπιστα ιταλικά και ταιριάζουν καλύτερα στο κλίμα της Ελλάδας, Τα γερμανικά έχω ακούσει βγάζουν προβλήματα αν τα βλέπει πολύ ο ήλιος.

Kλαδευτηρια χειρος ποιοτικα και σε διαφορα μεγεθη βγαζει η Gardena και η Fiscars. Yπαρχουν φανταζομαι και στην Ελλαδα.

Σε Gardena https://www.amazon.de/-/en/Gardena-...XJTCZD/ref=psdc_4288478031_t4_B000PKINEU?th=1

και σε Fiscars https://www.amazon.de/dp/B000PKINEU...lja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ&th=1

Κλαδευτηρι μπαταριας περιμενω να πεσει παλι κατω απο τα 100 ευρω με τα μεταφορικα το Ryobi. Κοβει 32μμ, χλωρα/ξερα.

για φτηνη εναλλακτικη, παρομοιο οπως τα καλα που λεει ο μιχαλης, απο το λιντλ 10 €

ακόλωτο, εχει κοψει εκατονταδες χοντρα κλαδια, απο τα πιο καλα και χρησιμα που εχει βγαλει
μετα απο τρια χρονια της εκανα ενα τροχισματακι και ειναι παλι σαν καινουρια!

θα το φερει εδω κοντα (τετοιο καιρο τα φερνει), θα παρω αλλο ενα.
με 20 ευρω παιρνεις δυο και κατεβαζεις δεντρα επαναληπτικα για τα επομενα χρονια :)

χαχαχα, και εγω το φλοραμπεστ εχω αλλα επειδη ο Νεκταριος εχει κανει στροφη στην ποιοτητα τα τελευταια ετη, ειπα να τον εντυπωσιασω και να παρακαμψω τα τσιπικα και πτωχα πλην τιμια εργαλεια του Lidl.

Βεβαια η γενικοτερη αισθηση του φλορα σε συγκριση με τα υπολοιπα δυο τα οποια και τα εχω δοκιμασει (σε πιο παλιες εκδοσεις τους) εχει μεγαλη διαφορα.
Ειναι η διαφορα που λες οτι "χαιρεσαι το κλαδεμα" και με το να "κανεις αγγαρεια".

Επισης να πω οτι η μια σιαγωνα του Florabest εσπασε σε καποια φαση που δεν επρεπε. Νομιζω οτι ειχα παρουσιασει και την επισκευη της εδω, πριν κανα τριχρονο.

εγω εχω κοψει με δαυτο την αρτα και τα γιαννενα και δεν εχει παθει τιποτα :)
ενταξει η στραβη μπορει να κατσει παντου, δεν ειδες τελευταια με τον συναδελφο που του εσπασε η σιαγωνα απο το γκαρντενα και του βγηκε ο κουκος αϊδονι?
ενω του λιντλ και να παθει κατι το πετας και βαζεις το δευτερο μπροστα.
καλημερα μιχαλη, καλημερα παιδες!!

Eτσι ειναι, αν ειχα σοβαρα παραπονα απο το εργαλειο θα ειχα ηδη αγορασει ενα καλυτερο εδω και τοσα χρονια. Ομως η δουλεια γινεται μια χαρα αν και εγω εχω το πρωτο που εβγαλε.
Φανταζομαι τα πιο νεα κλαδευτηρια φλοραμπεστ να ειναι βελτιωμενα και ελαφρυτερα, Το σωστο να λεγεται :)

Kλαδευτηρια χειρος ποιοτικα και σε διαφορα μεγεθη βγαζει η Gardena και η Fiscars. Yπαρχουν φανταζομαι και στην Ελλαδα.

Σε Gardena https://www.amazon.de/-/en/Gardena-...XJTCZD/ref=psdc_4288478031_t4_B000PKINEU?th=1

και σε Fiscars https://www.amazon.de/dp/B000PKINEU...lja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ&th=1

Κλαδευτηρι μπαταριας περιμενω να πεσει παλι κατω απο τα 100 ευρω με τα μεταφορικα το Ryobi. Κοβει 32μμ, χλωρα/ξερα.
Μικρό φίλε μπαταρίας δοκίμασες κάτι ;

Εχω και τα 3 διαφορετικα κλαδευτηρια που εχει βγαλει το Lidl

Το 1 με τις βιδωτες λαβες καλουτσικο μεχρι ενος σημειου, μετα εσπασε η λαμα και η μια λαβη (φτηνοκατασκευη)
Το 2 ειναι το κορυφαιο, εχει ισια λαμα με πολυ καλα grip και συστημα επεκτασης. Η λαμα αφαιρειται για ακονισμα
Το 3 καλο με σχεδον ιδια χαρακτηριστικα με το 2, αλλα η λαμα ειναι κυρτη με αποτελεσμα για να πιασεις μεγαλο κλαδι θα πρεπει να ανοιξουν τα ακρα παρα πολυ κατι που δεν βολευει οταν δεν εχεις πολυ χωρο, πχ μεσα στο δεντρο

Τα 2 και 3 ειναι στιβαρα και παρα πολυ ανθεκτικα, εχουν δοκιμαστει σε "αντιξοες" συνθηκες και απο πολλα χερια (εργατες κλπ)

lidl 123.jpg

Last edited:
το 3 εχω και μου εχει βγει αστερι. εχω παρει και μερικα για θειες και γειτονισσες και τους εχουν βγει εξαιρετικα και σε αυτες.
αλλά ναι εχει το θεμα που αναφερεις.
ελπιζω να φερει το 2 σε λιγο καιρο

Μικρό φίλε μπαταρίας δοκίμασες κάτι ;
Το EasyPrune ειναι το πιο καινουριο 4βολτο της DIY σειρας της Bosch και με καλα χαρακτηριστικα καθως ειναι με 3 βαθμιδες υποβοηθησης.
Η μπαταρια του κραταει εντυπωσιακα πολυ. Ειναι ακριβο αλλα νομιζω οτι αξιζει και θα το εκτιμησει μια πολυ μεγαλη μεριδα ανθρωπων.

Δες το βιντεο με την γεροντισσα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Μάλιστα, δεν ήξερα ότι υπάρχουν ψαλίδια ηλεκτρικά τέτοιου τύπου παρά μόνο με σκανδαλι, για επαγγελματική χρήση λογικά δεν κάνει, δεν παύει όμως να είναι ενδιαφέρον