Κιτ Ηχειων Scanspeak Revelator απο Zaph Audio

τασος κυρ

New member
30 April 2010
80
Αθηνα
Καλησπερα σας
Παραθετω μερικες φωτο της κατασκευης

Attachments

• IMGP5871.jpg
    IMGP5871.jpg
    28.8 KB · Views: 170
  • IMGP5888.jpg
    IMGP5888.jpg
    42.2 KB · Views: 157
  • IMGP5880.jpg
    IMGP5880.jpg
    111.3 KB · Views: 182
  • IMGP5895.jpg
    IMGP5895.jpg
    64 KB · Views: 143
  • IMGP5903.jpg
    IMGP5903.jpg
    75.9 KB · Views: 162
  • IMGP5909.jpg
    IMGP5909.jpg
    71.8 KB · Views: 151
  • IMGP5968.jpg
    IMGP5968.jpg
    62.9 KB · Views: 187
  • IMGP5970.jpg
    IMGP5970.jpg
    47.8 KB · Views: 217
ωραια δουλεια..μπραβο φιλε..απο ηχο τι λεει?..συνολικο κοστος?..μια ερωτηση μοναχα..το πηνιο για το γουφερ δε ειναι πολυ μικρο?..τι συρμα να χει..

Ειναι σε ταξη LR 4η στα 1,7kHz.Αν ενδιαφερεσε για περισσοτερα στοιχεια σχετικα με το project κλικ στο www.zaphaudio.com/ZRT.html. Ευχαριστως να απαντησω σε οποιαδηποτε ερωτηση οσον αφορα τις λεπτομερειες κατασκευης

Απάντηση: Re: Κιτ Ηχειων Scanspeak Revelator απο Zaph Audio

Σε ευχαριστω Σηφη. Τα ευσημα σιγουρα στον σχεδιαστη της Zaph Audio, Jonh Krutke. Το ηχειο παιζει πολυ καλα.Το κοστος δεν ειναι χαμηλο εφθασε τα 1100 ευρω (1092 για την ακριβεια) λαμβανοντας υποψη οτι η κατασκευη εγινε εξ'ολοκληρου απο εμενα εκτος της βαφης και οτι αντικατεστησα εναν ακριβο πυκνωτη με εναν χαμηλοτερης αξιας (κατασκευασα και τις γριλιες,δεν εχω ανεβασει φωτο γι αυτες).Οσον αφορα το θεμα του πηνιου συγνωμη αλλα δεν εχω την καταλληλη τεχνογνωσια για να σου απαντησω

ωραια δουλεια..μπραβο φιλε..απο ηχο τι λεει?..συνολικο κοστος?..μια ερωτηση μοναχα..το πηνιο για το γουφερ δε ειναι πολυ μικρο?..τι συρμα να χει..

Οσον αφορα το πηνιο που ρωτας (επειδη απαντησα οτι δεν εχω τεχνογνωσια αλλα νομιζα οτι ρωτουσες τεχνικα για το πηνιο (voice coil) του woofer) αναφερεσε στο πηνιο (inductor) του crossover που δειχνω στις φωτο?

Εχεις βαλει πολυ καλές μονάδες:SFGSFGSF:
ειδικά το πάνω
αυτο το κρος που εχουν στο site τους δεν ειναι το δικό σου
τι εγινε
για λεγε

Καλησπερα σας
Παραθετω μερικες φωτο της κατασκευης
Να προσθεσω και μια του Χover των χαμηλων για τον Σηφη, γιατι ειχα βαλει μονο των υψηλων και τον μπερδεψα βλεποντας τα οντως λεπτα καλωδια των πηνιων.Τα Xover εχουν κατασκευασθει σε ξεχωριστες πλακετες.

Attachments

• IMGP5872.jpg
    IMGP5872.jpg
    98.3 KB · Views: 147

Εχεις βαλει πολυ καλές μονάδες:SFGSFGSF:
ειδικά το πάνω
αυτο το κρος που εχουν στο site τους δεν ειναι το δικό σου
τι εγινε
για λεγε
Το ιδιο ειναι, συνδεσμολογια και τιμες εξαρτηματων.Μονο η διαταξη των υλικων πανω στην πλακετα μεταξυ των 2 Xover των υψηλων αλλαζει (αυτοσχεδιασα κατα την συγκοληση).Ολα ειναι ακριβως οπως τα δειχνει ο Zaph στο σχεδιο

A ok..απλα νομισα οτι ειναι εκεινο ολο το κροσ και αν ηταν, μου φανηκε υπερβολικα μικρο το πηνιο του γουφερ!..σαν ηχος ειναι καλο φιλε?

Domenico, Καλή Διασκέδαση!

Για πές πόσο καιρό παίζουν?

A ok..απλα νομισα οτι ειναι εκεινο ολο το κροσ και αν ηταν, μου φανηκε υπερβολικα μικρο το πηνιο του γουφερ!..σαν ηχος ειναι καλο φιλε?
Παιζει πολυ καλα, ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Το tweeter είναι "αλλού"" με πολύ καλή αληθοφάνεια, μετά απο πολλές δοκιμές των tweeter της scan επέλεξα κι εγώ το ίδιο για το ..... αυτοκίνητο.
Μάλιστα ο τεχνικός τους τότε ισχυριζόταν οτι είναι ικανό να αναπαράγει ατόφια κάποιον πιανίστα που στο δάχτυλό του είχε λάμα και είχε διαφορετική χροιά ο χτύπος των πλήκτρων με εκείνο το δάχτυλο.
Το δε woofeράκι (χαμηλότερης ευαισθησίας) συμπληρώνει άψογα το υπόλοιπο φάσμα ακόμα και τις πολύ χαμηλές συχνότητες με μια μικρή στέρηση στη "μπότα".

ανεπιτρεπεται, με τι ενυσχητη παιζουν?..και σε τι χωρο?
Παιζουν με τον Vincent SV-237MK (αλλα ενας amp μεχρι 100W ειναι αρκετος οπως αναφερει στο site).Ο χωρος μου ομως δεν ειναι μεγαλος και πρεπει να πνιγονται (περιπου 12τμ).Τα εχω ακουσει και σε ανοικτο χωρο γιαυτο μπορω να πω την διαφορα. Δεν συνηθιζω ομως να ακουω σε υψηλες σταθμες και αυτο λιγο ισορροπει την κατασταση.

Το tweeter είναι "αλλού"" με πολύ καλή αληθοφάνεια, μετά απο πολλές δοκιμές των tweeter της scan επέλεξα κι εγώ το ίδιο για το ..... αυτοκίνητο.
Μάλιστα ο τεχνικός τους τότε ισχυριζόταν οτι είναι ικανό να αναπαράγει ατόφια κάποιον πιανίστα που στο δάχτυλό του είχε λάμα και είχε διαφορετική χροιά ο χτύπος των πλήκτρων με εκείνο το δάχτυλο.
Το δε woofeράκι (χαμηλότερης ευαισθησίας) συμπληρώνει άψογα το υπόλοιπο φάσμα ακόμα και τις πολύ χαμηλές συχνότητες με μια μικρή στέρηση στη "μπότα".
Οντως το tweeter αποδιδει πολυ καλα, δεν γνωριζω ομως πολλα για μια εγκατασταση του σε περιβαλλον οπως του αυτοκινητου με τοσες πολλες γυαλινες επιφανειες. Θα πιστευα οτι κατι πιο οικονομικο και μικροτερο να εχει μια πολυ καλη αποδοση (στο ιδιο site του Ζaph υπαρχει ενα project για αυτοκινητο)

Πάρα πολύ σωστή και εύστοχη η παρατήρησή σου.
Το πρόβλημα στο αυτοκίνητο έχει να κάνει με τη μεγάλη διασπορά κατευθυντικότητας του μεγάλου συγκεκριμένου tweeter, διότι στους διαγωνισμούς μετράει πολύ το μέγεθος του φόκους. Δεν ήθελα να γράψω ποιό είναι το για μένα ιδανικό σε αυτοκίνητο γιατί θα ήμουν εκτός topic. Αλλά μιας και το φερε η κουβέντα, D3004/602010.