Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

Philip Glass - Akhnaten: Dance

http://www.youtube.com/watch?v=p1LlguFHGFA

Scene 3: The City - Dance
The Narrator speaks a text taken from the boundary stones of the new capital of the empire, Akhet-Aten (The Horizon of Aten), describing the construction of the city, with large, light-filled spaces. After a brass fanfare, the completion of the city is celebrated in a light-hearted dance, contrasting with the stark, ritualistic music with which this act began. (In the Stuttgart premiere, the dance actually described the construction of the city)

*wiki*

άντε να σε σιγοντάρω με κάτι αγαπημένο μου από παλιό καλό Glass

τι κρίμα βρε Σπύρο μου να μην μπορείς να βρεις τέτοια έργα στην "πόρτα σου"....δηλαδή στο θεωρητικά μεγάλο δισκοπωλείο του κέντρου... 1 δίσκο είχε....
Αναγκαστικά θα στραφώ στον Αμαζόνιο. -bye-

Από τον Ιμπρεσάριο του Mozart η άρια της Mlle Silberklang "Βester Jüngling!" ερμηνευμένη μοναδικά από την αγαπημένη μου Arleen Auger (αν ήρθαν Άγγελοι στην γη, αυτή ήταν ένας από αυτούς). Αψεγάδιαστη και υψηλής αισθητικής συνοδεία από τον μαέστρο Karl Bohm

http://www.youtube.com/watch?v=SbHC_r92iTk

Παρουσίαση του έργου εδώ

είχα την εντύπωση ότι δεν είσαι επετειολάγνος
245.gif
gigglesmile.gif
loudlaff.gif
156fs428254.gif
150fs46144.gif
146fs96171.gif

άντε να μας ζήσει το Μαρθάκι ... άντρες δεν ήξερε να διαλέγει, αλλά το όργανο το λάλαγε καλά, ίσως ακριβώς γιαυτόν τον λόγο ...

Μπρέ αμετανόητα Μαλερά (το ξέρω ότι σου αρέσει για αυτό στο λέω) εορτασμολάγνος και δη διετίας δεν είμαι. Το να μνημονεύομε μια στο τόσο δεν είναι κακό.

Δεν δίαλεξε σωστούς άντρες, ε; Πόσοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της προσωπικότητας;

Μά γιατί τό λές αυτό?
Ζήτησε κάτι απ´εμάς καί τό αρνηθήκαμε??:flipout::flipout:

:flipout:

Υ.Γ.Εβαλες πιο πανω τον Κοριολανο του φιλου μας του Καρλος.Εξαιρετικος.
Αλλα θεωρω οτι ο Φουρτ ειναι καλυτερος εδω.Ειναι η πρωτη φορα που ακουσα κατι απο Καρλος και βρηκα ερμηνεια απο αλλον που να τον ξεπερνα....

http://www.youtube.com/watch?v=w6_sj4vxWwI

Οσο ακούω αυτο το διαμάντι δεν μπορώ να χωνέψω οτι το 'γραψε ενα δεκατριάχρονο μυξιάρικο...

Υ.Γ. Χρόνια πολλά στη Μάρθα. Απο βδομάδα ξεκινά με κοντσέρτο Ravel στο Lugano

Edit: Ας σβήσει κάποιος το προηγούμενο...Με τυφλωσε το μίσος για τον Korngold και διπλοπόσταρα :flipout:

Re: Απάντηση: Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

Μά γιατί τό λές αυτό?
Ζήτησε κάτι απ´εμάς καί τό αρνηθήκαμε??:flipout::flipout:

:flipout::flipout::flipout:

Μπρε συ επίδοξε "λιλίκο", την έχεις δει πως κοπανάει το πιάνο στο 3ο του Rachmaninov ή στο αντίστοιχο του Prokofiev, όπου οι ορχήστρες δεν παίζουν απλά fortisimo αλλά φούλ forte (κοινώς δεν χαρίζονται) και δεν μπορούν να καλύψουν με τίποτα τον ήχο του πιάνου και τα λες αυτά; Αυτό το πράγμα εκτός τεχνικής θέλει μεγάλη δύναμη σωματική, ψυχική και συναισθηματική. Κοινώς άμα φας καμιά "μπάτσα", στην καλύτερη περίπτωση θα σου φύγει καμιά γνάθος 2-3 μέτρα παρακάτ'.

αχχχχχχ, γουστάρω νότες και μπάτσες ... πω πω, ένας ολόκληρος νέος κόσμος φαντασιώσεων ... το δεξί φορτίσιμο, το αριστερό μπατσίσιμο / μπουνίσιμο, κοκ. ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

:flipout::flipout::flipout:

Μπρε συ επίδοξε "λιλίκο", την έχεις δει πως κοπανάει το πιάνο στο 3ο του Rachmaninov ή στο αντίστοιχο του Prokofiev, όπου οι ορχήστρες δεν παίζουν απλά fortisimo αλλά φούλ forte (κοινώς δεν χαρίζονται) και δεν μπορούν να καλύψουν με τίποτα τον ήχο του πιάνου και τα λες αυτά; Αυτό το πράγμα εκτός τεχνικής θέλει μεγάλη δύναμη σωματική, ψυχική και συναισθηματική. Κοινώς άμα φας καμιά "μπάτσα", στην καλύτερη περίπτωση θα σου φύγει καμιά γνάθος 2-3 μέτρα παρακάτ'.

Στό τρίτο τού Rach μού αρκεί τό ''συγκρατημένο'' χαμόγελο πού σκάει στον Chailly κάποια στιγμή ,στό τελευταίο μέρος..

Εικόνα πού δέν ξεχνιέται..:grinning-smiley-043...

Re: Απάντηση: Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

Εβαλες πιο πανω τον Κοριολανο του φιλου μας του Καρλος.Εξαιρετικος.
Αλλα θεωρω οτι ο Φουρτ ειναι καλυτερος εδω.Ειναι η πρωτη φορα που ακουσα κατι απο Καρλος και βρηκα ερμηνεια απο αλλον που να τον ξεπερνα....

Ο καλύτερος 'Κοριολανός' που έχω ακούσει είναι του Bruno Walter. Τον έφερε ο Ντέμιαν ένα βράδυ και τον ακούσαμε στου Σπύρου (Σούρλα). Μας έκανε τα αυτιά μπισκότα.
Ξεπερνάει και την μέχρι προ τινος προσωπική μου εκτέλεση αναφοράς, αυτή του Paul Kletzki με τους Τσέχους στη Supraphon.
Συμπτωματικά (?) ή εκτέλεση του Kletzki είναι αυτή με την οποία πρωτογνώρισα το έργο. Μέχρι να ακούσω τον Walter τη θεωρούσα αξεπέραστη: καμία άλλη δεν με είχε φέρει σε τέτοιο χάλι since.

First Cut Is The Deepest :grinning-smiley-043

Εμένα με αρέσει πιο πολύ με τον α) Karajan με την Philharmonia και β) Με το Giulini με την Σκάλα του Μιλάνου.

Πολύ σκοτεινά έργο ο Kοριολάνος. Δεν δίνει καμία επλίδα, ούτε μια μικρή αχτίδα φωτός. Πολύ μαυρίλα... Βαθιά μεσάνυχτα σε καρβουναποθήκη και με γυαλιά ηλίου.

Ταιριαστό και ανάλογου ύφους έργο είναι η εισαγωγή Manfred του Schumann όπου ο Giulini (πάλι) δεν παίζεται!

εμένα ο Κοριολάνος μου αρέσει με τον Φουρτβένγκλερ .... ίσως γιατί , παρά τα αναφερόμενα του Μανουέλ, το παλεύει να βγάλει τουλάχιστον τα μαύρα γυαλιά ... η εισαγωγή Μάνφρεντ ομοίως με Φουρτ ... παρεμπιπτόντως δεν την βρίσκω τόσο μαύρη όσο πχ. το κουαρτέτο 41.3 .... αν θυμάμαι την είχε γράψει και σε γαλήνια στιγμή ...

http://www.youtube.com/watch?v=0Q0y1X84Qqc

Last edited: