Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

Πραγματικά φοβερή ερμηνεία απο Karajan τής παλιότερης εποχής,με Φιλαρμονική της Βιέννης..Η εισαγωγή απο τον Tannhauzer τού Wagner..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο Samuel Barber (1910 -1981) είναι γνωστός δυστυχώς μόνο για το Adagio for Strings (που χρησιμοποιήθηκε και στο Platoon).
Λέω δυστυχώς, όχι γιατί είναι κακό το κομμάτι, το αντίθετο! Είναι αριστουργηματικό και τυχαίνει να είναι και το αγαπημένο μου κομμάτι κλασικής μουσικής.
Απλώς υπάρχουν και άλλες πλευρές του αθέατες που δε γνωρίζουν πολλοί.
Εδώ παραθέτω ένα κομμάτι από τη "μαγευτική" πλευρά του, με μια κινηματογραφική ποιότητα.
Κομμάτι που θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από το Star Trek ή από μουσική φαντασίας του James Horner.

Αρχίζει σιγανά με επαναλαμβανόμενα μοτίβα κλιμακώνοντας προς το 3.19'', από το οποίο και μετά είναι το αγαπημένο μου σημείο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο Bach ειναι απο τους αγαπημένους μου , βεβαια τι να ξεχωρίσει κανείς απο όλους αυτους τους τεραστιους μουσικούς που αφησαν πίσω τους ολα αυτά τα καταπληκτικά εργα . Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ , Λούντβιχ βαν Μπετόβεν , Ρίχαρντ Βάγκνερ , Φραντς Λιστ , Γιοχάνες Μπραμς , Φρεντερίκ Σοπέν , Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι , Γκούσταβ Μάλερ .