Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Re: κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Δεν αποκλείεται...
Αλλά να είναι κοινό παραμύθι;

Επίσης σίγουρο είναι πως ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε κλειδί επάνω.
Είναι σαν να τους κάνουμε δώρο το πιο εύκολο "άνοιγμα".

Για ποιο λόγο?

Εγώ τα αφήνω πάνω γυρισμένα διαγώνια.

Απάντηση: κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Εντάξει, μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα.....

Αν έφτιαχναν ένα κλειδί/μια κλειδαριά που να κράταγε για πάντα, τι θα έκαναν οι κλειδαράδες και οι εταιρείες αντίστοιχες. Πολλές φορές μπορεί οι διαρροές να είναι και μέσα από τα εργοστάσια.....
Πρέπει να γίνεται τζίρος για να μην πεινάσει κόσμος.

Για ποιο λόγο?

Αν αφήνεις κλειδί πάνω στην πόρτα απο μέσα είναι σαν το αφήνεις απ έξω.
Μέχρι και μόνος σου μπορείς να την ανοίξεις με δυο τσιμπιδάκια.
Ποτέ κλειδί πάνω στην πόρτα.

Απάντηση: Re: κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Για ποιο λόγο?

Διότι βάζουν από έξω ειδικό κλειδί με "βεντούζα" που αγκιστρώνουν στο κέντρο το δικό σου κλειδί και ξεκλειδώνουν σαν νοικοκυριδες...

Το "βεντούζα" το λέω όχι κυριολεκτικά αλλά για να φωτογραφίσω τον τρόπο.

εγω γι αυτο το λογο εχω το κλειδι πανω στη πορτα,αλλα το τραβαω μερικα χιλιοστα προς τα εξω,για να μη μπορει καποιος απ'εξω να το χρησιμοποιησει.

Re: Απάντηση: κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

εγω γι αυτο το λογο εχω το κλειδι πανω στη πορτα,αλλα το τραβαω μερικα χιλιοστα προς τα εξω,για να μη μπορει καποιος απ'εξω να το χρησιμοποιησει.

Νομίζω δεν αλλάζει κάτι...

Δηλαδή πόση ώρα χρειάζεται ο κλέφτης να ανοίξει μια κλειδαριά ασφαλείας ? Αν είμαι μέσα και τον ακούσω προλαβαίνω να πάρω την καραμπίνα ? :twoguns:

Άμα το πιάσει με "βεντούζα" ή logo (που έχω ακούσει) δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά από το να του το δίνεις στο χέρι...

Αμα μπει μεσα, καλυτερα να κουκουλωθεις, και να ροχαλιζεις κιολας...

Μια χαρα μπορεί να το χρησιμοποήσει.

Δηλαδή πόση ώρα χρειάζεται ο κλέφτης να ανοίξει μια κλειδαριά ασφαλείας ? Αν είμαι μέσα και τον ακούσω προλαβαίνω να πάρω την καραμπίνα ? :twoguns:

Αν θες ασφάλεια ενώ είσαι μέσα το καλύτερο που έχει να κάνεις είναι να βάλεις μπάρα.

Δεν αποκλείεται...
Αλλά να είναι κοινό παραμύθι;

Καλοί οι αστικοί μύθοι, και η ατάκα που θα ακούσεις σε κάθε καφενείο σε ένα λεπτό κουβέντας για όλες τις εταιρίες κλειδαριών…
Αλλά ότι οι παραπάνω κλειδαριές ανοίγουν άμεσα
Είναι πραγματικότητα σήμερα

Οπότε άσε τι γίνεται σε 5 χρόνια *
Σήμερα που μιλάμε Η συμβουλή είναι αλλάξτε κλειδαριά εάν είστε με κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου.
Ή μην αλλάξτε - Αλλά γνωρίζοντας το ρίσκο που παίρνετε.

Το χειρότερο είναι να μην είμαστε ενημερωμένοι και να νομίζουμε ότι έχουμε ασφάλεια.

Στην τελική δεν είναι απαρατήρητο να αλλάξουν όλοι, κάποιοι είναι με ακόμα παλιότερες χειρότερες ευκολότερες κλειδαριές, και δεν θα τις αλλάξουν. Πραγματικότητα και αυτό.

* Τεχνολογικά, υπάρχουν και ηλεκτρονικές λύσεις πια, που σε 5 χρόνια μπορεί να είναι της μόδας.

Απάντηση: Re: κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Νομίζω δεν αλλάζει κάτι...

Άμα το πιάσει με "βεντούζα" ή logo (που έχω ακούσει) δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά από το να του το δίνεις στο χέρι...

Μια χαρα μπορεί να το χρησιμοποήσει.

Αν θες ασφάλεια ενώ είσαι μέσα το καλύτερο που έχει να κάνεις είναι να βάλεις μπάρα.

αν εχεις το κλειδι απο πισω(στη κλειδαρια,μη παει ο νους σας αλλου!),οπως λεω εγω,αν εχει αντικλειδι,δεν μπορει ν'ανοιξει τη πορτα,γιατι δεν γυρναει η κλειδαρια.

Μπορεί να τραβήξει το κλειδί μέσα στην κλειδαριά εύκολα και να το ξεκλειδώσει σαν είχες το κλειδί απ'έξω.

Παίδες, καλύτερα να συμβουλευτείτε την εταιρία, υπάρχουν δίφρων ειδών κλειδιά και κλειδαριές.
Γενικά ο κανόνας είναι όχι κλειδί από πίσω Πρακτικά θα πρέπει να ξέρουμε πολλά στοιχεία

Στις κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου πάντως που ξέρω, απαγορεύετε το κλειδί από μέσα. Αν λέτε για άλλες και πάλι ρωτήστε την εταιρία.

ναι αν εχει το εργαλειο,αν παει ομως με αντικλειδι,πιθανον να μην εχει το εργαλειο.
Ολες οι μεθοδοι εχουν θετικα κι αρνητικα.
Αν και στην ουσια αν ειναι το κλειδι τραβηγμενο,δεν μπορει να το τραβηξει ο διαρρηκτης.
Αυτο που κανει,ειναι να το γραπωσει εκει που ειναι και να το στριψει για να το γυρισει.
Πιο μεσα δεν μπορει να μπει.

ναι αν εχει το εργαλειο,αν παει ομως με αντικλειδι,πιθανον να μην εχει το εργαλειο.
Ολες οι μεθοδοι εχουν θετικα κι αρνητικα.
Αν και στην ουσια αν ειναι το κλειδι τραβηγμενο,δεν μπορει να το τραβηξει ο διαρρηκτης.
Αυτο που κανει,ειναι να το γραπωσει εκει που ειναι και να το στριψει για να το γυρισει.
Πιο μεσα δεν μπορει να μπει.

Τελικά δε λές για κλειδί σαν αυτά που λέμε και εμείς σε αυτό το θέμα
έτσι δεν είναι ?

Βασικά, το χειρότερο που κάνει ο φίλος Λάκης, είναι που γράφει δημόσια τί αφήνει και πώς...

:grandpa:

Πάνω στην ώρα το thread.4 ετών πόρτα και το κλειδί δεν γυρίζει πάνω από μία φορά αντί των τεσσάρων.
Αύριο πάω για καινούρια κλειδαριά.