Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Re: κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Κι όμως είναι πολλοί που αφήνουν το κλειδί πάνω γυρισμένο.

Σε ένα πρόχειρο γκαλοπ (χωρις να πω πως και τι) παραπάνω από τους μισούς συγγενείς το κάνουν.
Βέβαια εδώ τα επίπεδα ασφαλείας και οι επαγγελματικές τεχνικές των διαρηκτών είναι πολύ λιγότερο εξελιγμένες.

Επίσης πρόπερσι που κλειδώθηκα απ'έξω ο κλειδαράς έκανε τουλάχιστον 20-25 λεπτά να ανοίξει την πόρτα (και είχα και τζάκι μέσα και μου πήγε πεντε-πεντε)....................

Λόγω επαγγέλματος μιας και διάβασα τα πάντα που έχουν γραφτεί να σας αναφέρω ότι μερικά που έχουν γραφτεί θεωρητικά ισχύουν εν μέρει πάντα και μερικά είναι απλώς θεωρεία. Δεν θα αναφέρω το πως ανοίγει η κάθε πόρτα μιας και ούτε χρειάζεται και προπαντός δεν πρέπει αλλά να έχετε υπόψιν το παλιό ρητό που λέει.
ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. Και κάτι τελευταίο, οι κλέφτες δεν πάνε ποτέ στα τυφλά και ότι τους κάτσει, πρώτα τσεκάρουν και μετά αποφασίζουν πιο είναι αυτό που μπορούν να βάλουν χέρι πιό εύκολα........

Last edited:
Ο MacGyver λέει οτι δεν πρέπει να έιναι είναι κάποιος MacGyver για να ανοίξει μία πόρτα απέξω και δίχως το κείδί. Εκτός και αν κάνεις κάτι τέτοιο ...

hellweek03.jpg

MacGyver - Hell Week

Αυτό με τα κλεμμένα πασπαρτού έχω την εντύπωση πως ήταν μούφα. Η ίδια η εταιρεία (ATRA - Dierre) είχε κάνει τότε και σχετική ανακοίνωση.

Οι κλειδαράδες αν δεν κάνω λάθος έλεγαν πως η ATRA κατασκεύαζε κλειδαριές με λίγους συνδυασμούς κλειδιών, με αποτέλεσμα όποιοι είχαν μελετήσει το αντικείμενο να μπορούσαν να ανοίξουν με συνδυασμό ειδικών κλειδιών κάποιες από τις πόρτες της εταιρείας, και ασφαλώς όχι όλες....

Σε κάθε περίπτωση, όσοι μπορείτε τοποθετείστε και έναν συναγερμό.....

αγαπητέ kblachos

δεν είχα σκοπό να αναφερθώ σε εταιρίες για να δυσφημίσω ή διαφημίσω κάποια.
Όμως μιας και αναφέρθηκες σε εταιρία, να πω ότι η πόρτα που άνοιξε χωρίς το παραμικρό ίχνος παραβίασης ήταν αυτή που ανάφερες και εσύ.
Η σήμανση είπε αυτολεξή "επειδή ο διαρρήκτης είδε ότι έχετε όλοι τις ίδιες κλειδαριές και επειδή τις ανοίγει για πλάκα, να περιμένετε να σας ξανάρθει αργά ή σύντομα, οπότε αλλάξτε σύντομα κλειδαριές"
Σήμερα πήγα το πρωί σε κλειδαρά για να δω τι επιλογές έχω. Μπαίνω μέσα, λέω «καλημέρα, ενδιαφέρομαι για αλλαγή κλειδαριάς σε πόρτα ασφαλείας» και με ρωτά “Atra;”
Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω πιστεύω, είναι προφανές ότι υπάρχει σοβαρό θέμα τουλάχιστον με κάποιες κλειδαριές της.

Απάντηση: Re: κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Τελικά δε λές για κλειδί σαν αυτά που λέμε και εμείς σε αυτό το θέμα
έτσι δεν είναι ?

Βασικά, το χειρότερο που κάνει ο φίλος Λάκης, είναι που γράφει δημόσια τί αφήνει και πώς...

:grandpa:

ε ενταξει,περισσοτερες πληροφοριες απο κοντα.

Από ότι κατάλαβα (ας με διορθώσει κάποιος αν γράφω αρλούμπες) αυτή την περίοδο παίζουν 2 προτάσεις στην αγορά γύρω από το θέματα κλειδαριά ασφαλείας (όχι και καλά ασφαλείας, ασφαλείας σκέτο).
Η 1η πρόταση είναι μια κλειδαριά με ξεχωριστό αφαλό (νομίζω πια λέγετε κύλινδρος) και ένα καλό defender, δηλαδή ένα κομμάτι από σκληρό μέταλλο που προστατεύει όλον τον αφαλό. Εδώ έχεις την επιλογή να επιλέξεις ότι αφαλό θέλει, από απλό μέχρι τούμπανο που λένε.
Η 2η πρόταση είναι της Omega plus όπου κλειδαριά και αφαλός είναι ένα. Διάβασα καλά λόγια για την αντοχή της σε διάρρηξη, όμως άκουσα επίσης και για 2 bugs:
τα μακρόστενα κλειδιά της είναι σχετικά ευαίσθητα και αν δεν προσέχεις και πολύ παίζει κάποια μέρα να μην μπορείς να ξεκλειδώσεις γυρνώντας σπίτι σου.
έχεις την δυνατότητα να ακυρώσεις 1 φορά τα αντικλείδια που έχεις και να βγάλεις 2η σειρά κλειδιών (τα οποία δεν είναι και φτηνά). Αν πρέπει να ακυρώσεις και την 2η τότε αλλάζεις όλη την κλειδαριά.
Θα με ενδιέφερε να μάθω τι ακούτε και εσείς από την πιάτσα.

Τα Omega Plus τα έχω βάλει στους γονείς μου.
Δεν είναι και οι πιο προσεκτικοί άνθρωποι στον κόσμο. Επίσης ο κλειδαράς δεν μας ειδοποίησε για τυχόν ευασθησία τους κάπου/κάπως.
Είναι πάνω από 4-5 χρόνια η χρήση τους, ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα.
Επίσης βρίσκω θετικό το γεγονός πως είναι "σπαστό", και άρα γίνεται αρκετά συμπαγές όταν διπλώνει. Θεωρώ πως πρέπει να το κανιβαλίσεις για να στραπατσαριστεί.

Είναι όμως αλήθεια πώς "δικαιούσαι" δεύτερο σετ. Τρίτο δεν. Πάς για αλλαγή.
Γι' αυτό και θέλει να έχεις σαν τα μάτια σου την συνοδευτική κάρτα που σου δίνουν.

Από ότι κατάλαβα (ας με διορθώσει κάποιος αν γράφω αρλούμπες) αυτή την περίοδο παίζουν 2 προτάσεις στην αγορά γύρω από το θέματα κλειδαριά ασφαλείας (όχι και καλά ασφαλείας, ασφαλείας σκέτο).

Η 1η πρόταση είναι μια κλειδαριά με ξεχωριστό αφαλό (νομίζω πια λέγετε κύλινδρος) και ένα καλό defender, δηλαδή ένα κομμάτι από σκληρό μέταλλο που προστατεύει όλον τον αφαλό. Εδώ έχεις την επιλογή να επιλέξεις ότι αφαλό θέλει, από απλό μέχρι τούμπανο που λένε. Φυσικά βέβαια αν πας σε τετοια κλειδαριά θα πάρεις και τον ανάλογο αφαλό.

Η 2η πρόταση είναι της Omega plus που ανέφερε και ο gojakla, στην οποία κλειδαριά και αφαλός είναι ένα. Άκουσα όμως 2 bugs:
  1. τα μακρόστενα κλειδιά της είναι σχετικά ευαίσθητα και αν δεν προσέχεις και πολύ παίζει κάποια μέρα να μην μπορείς να ξεκλειδώσεις γυρνώντας σπίτι σου.
  2. έχεις την δυνατότητα να ακυρώσεις 1 φορά τα αντικλείδια που έχεις και να βγάλεις 2η σειρά κλειδιών (τα οποία δεν είναι και φτηνά). Αν πρέπει να ακυρώσεις και την 2η τότε αλλάζεις όλη την κλειδαριά.

Και οι δύο προτάσεις θεωρούνται ασφαλείς μιας και για να ανοίξει η πόρτα, ο διαρήκτης θα πρέπει να κάνει πολύ φασαρία. Αυτό που δεν ξέρω είναι ποια από τις δύο λύσεις , και αν υποθέσουμε ότι η φασαρία δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για τον διαρρήκτη, έχει περισσότερη αντίσταση σε διάρρηξη.

Απο έρευνα που είχα κάνει η Omega Plus σε συνδυασμό με ροζέτα ασφαλειας και πλάκα μαγγανίου θεωρείται απαραβίαστη και δεν ανοίγει χωρίς να διαλυθεί η πόρτα.
Υπάρχει ένα βίντεο στο youtube που δείχνει και καλά διάρρηξη της αλλά είναι μούφα καθώς έχει αφαιρεθεί ο εσωτερικός μηχανισμός.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αν με κάποιο τρόπο καταφέρεις να χάσεις τα κλειδιά (5+1 είναι νομίζω) η τα ξεχάσεις απο μέσα, πας για νέα πόρτα καθώς δεν μπορεί να την ανοίξει κλειδαράς χωρίς να σου την αχρηστέψει.

Last edited:
Υπάρχει και άλλη μία λύση, όμως πιο ακριβή.
Ηλεκτρονική κλειδαριά.
Είμαι σε σκέψη, μου έχουν κάνει ήδη demo και μάλλον θα τη βάλω.

Ποιό είναι το κόστος?
Ηλεκτρονική εννοείς ξεκλειδώνει με κοντρολάκι/κάρτα?

Αυτό που βλέπω στην παραπάνω καταχώρηση,αντιγράφεται πανέυκολα...

Προτιμήστε κλειδιά με ελικοειδείς αυλακώσεις κι άλλες περίπλοκες χαράξεις,που είναι αδύνατο να αντιγραφούν χωρίς εξελιγμένες εργαλειομηχανές.

Τις ηλεκτρονικές κλειδαριές δεν θα τις εμπιστευόμουν και τόσο...

π.χ http://www.kleidaries-asfalias.gr/product/dierre/

Last edited:
Η καλύτερη κλειδαριά, η κλειδαριά που οι ίδιοι οι κλειδαράδες παιδεύονται να την ανοίξουν αντιγράφεται εύκολα..

μαλιστα !!!

Σαν έξτρα ασφάλεια για όσους έχουν και τον χοντρό πύρο που είναι για να ανοίγει λίγο η πόρτα μπορείτε να τρυπήσετε την κάσα εκεί που εφάπτεται με τον πύρο έτσι ώστε ο πύρος να μπαίνει μέσα στην κάσα.
Αυτό για όταν είσαστε μέσα στο σπίτι είναι ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και από το κλείδωμα της πόρτας..

Η καλύτερη κλειδαριά δεν κάνει 200 ευρό.Περιορίσου σ' αυτά που ξέρεις.
Απο επεξεργασίες μετάλλων δεν ξέρεις.Ούτε οι "κλειδαράδες".Με μια άδεια απο την αστυνομία(κυρίως κολλητοί-γνωστοί-συνεργάτες...) και μια μικρή πρακτική γίνονται...μάστορες.Οτι πουλάνε προβάλουν.

Η τιμή είναι ενδεικτική της δουλειάς που απαιτείται για να κατασκευαστεί.Υπάρχουν αφαλοί με τα κλειδιά τους που φθάνουν το χιλιάρικο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Αυτό που βλέπω στην παραπάνω καταχώρηση,αντιγράφεται πανέυκολα...

Τι λες ρε Dipie...?
Ρωτα 100 κλειδαράδες να δεις σε ποια δυο το πολυ μοντέλα θα καταλήξουν.
Το κλειδί αντιγράφεται με κάρτα ιδιοκτησίας μόνο απο την εταιρία δεν είναι απλό μέταλλο που στο βόβει με οδηγό ο κλειδαράς.
Η κλειδαριά θεωρείται απαραβίαστη θα στο πει και ο κλειδαράς ότι αν χάσεις τα κλειδιά η πόρτα θέλει ξύλωμα δεν ανοίγει.
Αυτο που λες για το κόστος δεν ισχύει απλά.

Last edited:
Προσωπικά δεν έχω καμία εμπειρία, απλά εμπιστεύομαι την γνώμη 6-7 κλειδαράδων που συζήτησα και που είναι το επάγγελμα τους να ανόιγουν πόρτες για καμιά 30αριά χρόνια αντί ενός τυχάρπαστου φορουμτζη που επειδή δουλεέι σε μηχανουργεία νομίζει ότι έγινε κλειδαράς και που λέει πως τα κλειδιά της omega αντιγράφονται και μάλιστα εύκολα.