Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Προφανώς και έχει θερμικές απώλειες...Έχεις μια διαμπερής τρύπα δυστυχώς...
Μπορεί να είναι σχεδόν μηδενικού κόστους η λύση, αλλά έχει αυτά τα θέματα.
Μετά πας για τα κροκοδειλάκια...

Rottweiler-Head.jpg

Τι κανει αυτο ακριβως ?

Γουφ.

Λειτουργεί και αυτό αποτρεπτικά τις περισσότερες φορές.
Αλλά πρέπει να ζεί μέσα. Μέλος της οικογενείας.

Έξω "αφοπλίζεται" ίσως γρηγορότερα και από τις πόρτες.

Έχει αρκετή δόση αλήθειας το παραπάνω αλλά κλείνω το off topic.

-bye-

Γουφ.

-bye-

Αφοπλίζεται σε dt, ειδικα αν μενει εντος διαμερισματος... (δυστυχως)

Γουφ.

-bye-

Δεν έχει δόση, είναι Η Αλήθεια...

Σκύλος φύλακας μόνο μέσα από την πόρτα...

Λοιπόν... deja vu το παρόν θέμα... Να τι έγραφα σε κάποιους φίλους, το 2008...

Πριν λίγο καιρό φαντάζομαι είχατε διαβάσει για το θέμα ασφαλείας που είχε προκύψει με τις συγκεκριμένες κλειδαριές (ΑΤRA) που εισάγει η Protecta, και συνήθως τοποθετεί σε πόρτες ασφαλείας της Dierre (πιθανότατα και αλλού). Πιθανότατα θα είχατε διαβάσει και τον «αντίλογο» που μπορείτε ακόμα να τον βρείτε εδώ:

Code:
http://www.protecta.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=307

(διαφορετικά protecta.gr -> Δελτία Τύπου -> «Απάντηση σε ανυπόστατο email σχετικά με τις κλειδαριές ATRA» ). Λοιπόν έχω να σας πω (για όσους έχετε ακόμα αμφιβολίες, ότι είναι 100% αλήθεια το αρχικό email, και η απάντηση της protecta είναι ******!

Η πολυκατοικία μου χρησιμοποιεί πόρτες ασφαλείας Dierre, με κλειδαριές ATRA. Προχτές 13/10 άνοιξαν το διαμέρισμα του 4ου, αφού άνοιξαν πρώτα της εισόδου (οκ, αυτή πιθανότατα ήταν ξεκλείδωτη σε αντίθεση με του διαμερίσματος, που ήταν κλειδωμένη). Δεν υπήρχαν σημεία βίαιης παραβίασης, η πόρτα (ασφαλείας, μετάλλου 0.8 χιλ. εσωτερικά, κλειδαριά ATRA με αλλαγμένο το αρχικό κλειδί που έδωσε ο κατασκευαστής στον ιδιοκτήτη, χωρίς χαμένα κλειδιά και ***** που θα ακούσετε από την protecta) είχε ξεκλειδωθεί κανονικότατα. Ήταν το δεύτερο κρούσμα στην πολυκατοικία, πέρυσι (με ίδιες κλειδαριές πάλι, της ATRA) είχε παραβιαστεί το διαμέρισμα του 3ου ορόφου με τον ίδιο τρόπο (αλλά τότε υποθέσαμε ότι έτυχε).

Οι άνδρες της ασφάλειας με το που τις είδαν, είπαν «ΟΚ τα γνωστά, έχουμε άπειρες καταγγελίες με αυτές τις κλειδαριές».

Ο κλειδαράς που ήρθε μετά, μας είπε «αφού σας το είπαμε πέρυσι, αυτές δεν παρέχουν πια καμία ασφάλεια».

Τα παραπάνω ΔΕΝ αποτελούν προώθηση κάποιου ανώνυμου email που ήρθε στο μέιλ μου, αλλά το έγραψα εγώ.

Οσοι έχετε τέτοιες πόρτες – κλειδαριές κλπ, αλλάξτε τις ΑΜΕΣΑ (και υπολογίστε κανά 300 όπως έδωσα εγώ χτες, αφού ξηλώνεται η πόρτα, και αλλάζει όλος ο εσωτερικός μηχανισμός). Οι ΑΤRA δεν σας παρέχουν καμία ασφάλεια, θεωρήστε ότι έχετε ανοιχτή την πόρτα σας σε όλους… Και η ίδια η protecta έχει πλέον προϊόν που αντικαθιστά τις συγκεκριμένες κλειδαριές.

Υγ. Να πω ότι για δεύτερη φορά πιθανότατα εγώ στάθηκα τυχερός, που επέλεξαν άλλο διαμέρισμα αφού από το δικό μου πάλι ακουγόταν φασαρία και μουσική (τα άλλα διαμερίσματα ήταν άδεια, έλειπαν οι ιδιοκτήτες, και προφανώς γι’αυτό προτιμήθηκαν).

Υγ2. Κανένα κλειδί ασφαλείας δεν είναι αιώνιο: Η διάρκεια ζωής τους είναι γύρω στα 5 χρόνια, μετά όλα «σπάνε». Κλειδαράς speaking…

Υγ3. Μην μπερδευτείτε αν τα κλειδιά γράφουν άλλη μάρκα, τα αντίγραφα το πιθανότερο είναι ότι θα λένε κάτι άλλο (π.χ. silca, κλπ).

Υγ4. Πόρτα ασφαλείας ξεκλείδωτη = απλή πόρτα. Μόνο κλειδωμένη παρέχει την έξτρα ασφάλεια.

από τότε υπήρξε και τρίτο διαμέρισμα που ανοίχτηκε (σε σύνολο έξι, με όλα να έχουν αρχικά ΑΤRA κλειδαριά), με την ίδια ευκολία (απέναντι μου... μπρρρρ)

Εγώ έχω πάει πλεον σε omega

Ρε παιδιά απλά είναι τα πράγματα.

Πως να το πώ... ένα κομματάκι ελάσματος που έχει επεξεργασία πάνω κάτω σε δυό πλευρές,μόνο με κάθετα κοψίματα-παραλληλόγραμμα άς πούμε σχήματα,αντιγράφεται εύκολα.

Η πιό απλή επεξεργασία είναι.Απλά στα δυό φύλλα που βλέπω παραπάνω στην φωτο,έχουν γίνει παραπάνω και πιό περίπλοκα κοψίματα απο τα κλειδιά που σήμερα πετιούνται.Είναι δύσκολο να αντιγραφούν με το χέρι,αλλά όχι αδύνατο.Πόσο μάλλον με μηχανικά μέσα.

Απο την άλλη,τέτοιες ψιρικοκό περίπλοκες ελικοειδείς χαράξεις,άνισες σε πλάτος-βάθος γίνονται μόνο με εξελιγμένο μηχάνημα κι απο πολύ καλό τεχνίτη-όχι μάστορα της πλάκας.Στο σχετικά απλό δείγμα της φωτο που έβαλα,αυτές συνδυάζονται και μ' άλλες επεξεργασίες επίσης περίπλοκες...

Τέσπα ότι ήταν να πώ το είπα...

Αν μιλάς για την omega, μαλλον δεν είδες καλά στην φωτό (δεν φαίνεται), το κλειδί είναι κυλινδρικό, και έχει τρεις πλευρές αυλακώσεων... όχι δύο (αριστερά - δεξιά και πάνω έχει)

Last edited:
Φιλικη συμβουλη: οταν παραγγελνετε φαι, καλυτερα να το παραλαμβανεται απο την εισοδο της πολυκατοικιας. Οι περσοτεροι που κανουν αυτοι την δουλεια ειναι ανθωποι του μοχθου που προσπαθουν οπως ολοι μας να τα φερουν βολτα. Ομως οπως κ σε καθε επαγγελμα, ετσι κ σε αυτο υπαρχουν τα καλοπαιδα, τα οποια λογω του επαγγελματος εχουν το προνομοιο να μπαινουν σε πολυκατοικιες κ να βλεπουν τι κλειδαριες φορουν τα διαμερισματα της

Re: Απάντηση: Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

....

από τότε υπήρξε και τρίτο διαμέρισμα που ανοίχτηκε (σε σύνολο έξι, με όλα να έχουν αρχικά ΑΤRA κλειδαριά), με την ίδια ευκολία (απέναντι μου... μπρρρρ)...

Δεν θυμαμαι αν το ειχα γραψει μερικες σελιδες πισω η σε pm προς εναν φιλο που επικοικωνησε μαζι μου, αλλα η συμανση ειπε ´να τον περιμενετε ξανά´

5 σπίτια γύρω γύρω ΟΛΑ τα ξέβράκωσαν απο 2 φορές , έχω 2 μπασταρδοgrifon και απλά δεν τολμάς να έρθεις στο μέτρο .. τρώνε τα σίδερα,, εάν τα δείς απο κοντά θα βάλεις τα γέλια ,, έλα και πέρνα μέσα εαν δεν σε ξέρουν .. δεν θα σε φάνε στεγνα ...
δεν νομίζω να μπορουν να κάνουν τέτοιο χουνέρι .. αλλά δοκίμασε ,,

απλά

Τα σκυλιά θα απομακρύνουν τον τυχάρπαστο.
Όπως και όλα όσα συζητάμε εδώ.
Γιατι αν μιλάμε για "επαγγελματία", δεν σταματιέται.
Και όσο δυσάρεστο και αν είναι, δεν υπάρχει τρόπος προστασίας από τον επαγγελματία.

Για τον τυχάρπαστο λοιπόν, πιστεύω κι' εγώ πως ο σκύλος είναι φόβητρο.
Εμένα έχουν σταματήσει να έρχονται κουριερ στην πορτα... :-)

Εκπαιδευμένα σκυλιά μπορεί να σταματήσουν και τον επαγγελματία...
Αλλά ποιος έχει τόσο καλά εκπαιδευμένα σκυλιά;

Με εκπαιδευτή τον Βασίλη όλα γίνονται Μιχάλη...... ρώτα και τον gzoun...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Διαφωνώ κάθετα με την εκπαίδευση για φύλαξη.
Γι' αυτό δεν το ανέφερα πουθενά.

5 σπίτια γύρω γύρω ΟΛΑ τα ξέβράκωσαν απο 2 φορές , έχω 2 μπασταρδοgrifon και απλά δεν τολμάς να έρθεις στο μέτρο .. τρώνε τα σίδερα,, εάν τα δείς απο κοντά θα βάλεις τα γέλια ,, έλα και πέρνα μέσα εαν δεν σε ξέρουν .. δεν θα σε φάνε στεγνα ...
δεν νομίζω να μπορουν να κάνουν τέτοιο χουνέρι .. αλλά δοκίμασε ,,

απλά

Σπρευ κατω απο την πορτα, και απλα τα σπρωχνεις... μαζι με την πορτα...