Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Re: Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Αν το επιχείρημα που θα επικαλεστείς είναι ότι αυτά τα κανάλια δεν τα πληρώνεις, απλά θα σου πω ότι κάνεις λάθος, αφού δεν καταβάλουν τις νόμιμες υποχρεώσεις τους, επομένως αυτές επιβαρύνουν το κράτος, άρα κι εμένα και εσένα κι όλους έμμεσα.

Και επιπλέον τα πληρώνουμε επίσης έμμεσα μια χαρά, αγοράζοντας οποιοδήποτε από τα προϊόντα που διαφημίζουν, αφού το κόστος της διαφήμισης μετακυλίεται φυσικά στον πελάτη...

"Η αμοιβή μου, καθαρές αποδοχές 2.650 ευρώ μηνιαίως (ήτοι 3800 μεικτά), ορίζεται από το συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την ΕΡΤ για 12 μήνες και περιλαμβάνει την εργασία μου για:

- Μένουμε Ελλάδα: καθημερινή δίωρη ζωντανή εκπομπή (συμπαρουσίαση/σύνταξη/γυρίσματα τα ΣΚ)

- Ποδήλατο Παντού: αρχισυνταξία κ συμπαρουσίαση νέας εβδομαδιαίας εκπομπής

- Μονά Ζυγά: συμπαρουσίαση για 3 εκπομπές

- Εργασία όλα τα ΣΚ για περίοδο 8 μηνών.

Φιλικά
Γιώργος Αμυράς"

http://www.blog.gr/article.php?id=19573&category_id=2

.... και για το "δαρμένος" > «Οι αμοιβές στην τηλεόραση έπρεπε να μειωθούν»
http://www.gossip-tv.gr/Media/story...Oi-amoives-stin-tileorasi-eprepe-na-meiothoyn

Όταν αποφασίσει τελικά ο Αμυράς τι έπαιρνε ας μας το πεί
:ADFADF1::BDGBGDB55:

μα το γράφει ότι μετά από 2 χρόνια πήραν αύξηση... και μετά την πήραν πίσω...

BMkKmY6CUAAJjUl.jpg:large

επειδή πολύ μπορεί να μην το έχουνε καταλάβει άλλα εδώ μιλάμε για κλείσιμο του κρατικού καναλιού , έχετε ιδέα τι σημαίνει ;
το EBU μεταδίδει ερτ ξέρετε τι σημαίνει ; (στο b πόλεμο το bbc τι έκανε ; )
στον υπόλοιπο κόσμο ξέρετε πιο κανάλι αντιπροσωπεύει έμενα εσένα εσάς όλους τους ελληνίς
ΕΡΤ
ξέρετε τι σημαίνει ;
τα υπόλοιπα που αναφέρεστε σίγουρα έχουνε βάση άλλα δεν κλίνης ένα σπίτι επειδή δεν είσαι ικανός να το διαχειριστής .

Κλέαρχε βάλε και τα σχόλια της εικόνας.... για να είναι ολοκληρωμένη η ενημέρωση...

ποια σχόλια; από το twitter είναι

νόμιζα ότι το πήρες από το fb, εκεί τον σχολιάζουν συνάδελφοί του... ο ένας καρφώνει τον άλλον....

Αντωνη, επειδη εγω το ειδα στο FB , τον εν λογω δεν τον λες "καλο παιδι", αλλα εκει ειναι και το σημαντικοτερο και πιο αληθινο. Οταν αρχιζουν τα αλληλοκαρφωματα.

Στα υπολοιπα με καλυψε ο Κωστας ο Ζαγγογιαννης και ο Βλασσης.

Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Ρε παιδιά,στα παρακάτω λινκ έχει γραφτει ότι μεταδίδουν ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΤ.Τα έχω ανοιχτά και τα 2 και δεν βγάζεις άκρη.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/deite_zwntana_to_programma_ths_net.2292155.html
http://www.lakatamia.tv/greece-tv-radios/tv/net-tv.html

Δες από εδώ:

http://www.thepressproject.gr/live/44219/Louketo-stin-ERT

Ας συνεχίσω για το δίπολο ΕΡΑ/ΕΡΤ (γιατί δεν μιλούμε μόνο για την ΕΡΤ) και για τα ιδιωτικά κανάλια.

Αλήθεια, αν το κριτήριο είναι η ΕΡΑ/ΕΡΤ να γίνει κερδοφόρος, αυτό το εννοεί εκτός του Τέλους υπέρ ΕΡΤ; Διότι με αυτό το Κράτος ήδη έχει 85 εκ. ευρώ κέρδος.
Αλήθεια, ποιός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός είναι κερδοφόρος;
Αλήθεια σε ποιό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό δεν έγιναν χοντρές παραβιάσεις της νομοθεσίας σχετικά με τις επιστροφές των διαφημίσεων;
Αλήθεια σε ποιο ραδιοφωνικό σταθμό, που συνεργάζεται με mediashops δεν έγιναν χοντρές παραβιάσεις της νομοθεσίας;
Αλήθεια, ποιός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πληρώνει αγγελιόσημο, ΦΠΑ κλπ.;
Αλήθεια, ποιός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός έχει αποθεματικά σε σχέση με τις ζημιές του, όπως ορίζουν οι νόμοι;
Αλήθεια, γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν και χρηματοδοτούν τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αφού παραβαίνουν τα κριτήρια που η Τρόικα έχει θεσπίσει;
Αλήθεια, ποιά είναι τα κριτήρια, με τα οποία έχουν επιλεγεί οι συχνότητες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών;
Αλήθεια, για ποιό λόγο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πληρώνουν τα πρόστιμα που τους καταλογίζει το ΕΣΡ;
Αλήθεια, ποιά είναι τα κριτήρια, με τα οποία επιλέγονται τα διοικητικά στελέχη των σταθμών;
Αλήθεια, αυτά τα στελέχη, μπορούν να επιβιώσουν σε αντίστοιχους σταθμούς του εξωτερικού; Ρωτώ διότι οι σταθμοί τους κόπτονται για την αξιολόγηση, αλλά οι ίδιοι δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ, ενώ οι EBU/IFJ/IRX/ κλπ. εκφράζονται γι αυτούς με τα χειρότερα λόγια.

Αλήθεια, σε περίπτωση που η ΕΡΑ/ΕΡΤ δεν εμφανιστεί και πάλι, οι ιδιωτικοί σταθμοί θα αναλάβουν και τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κοινωνία; Γιατί μέχρι τώρα κάθε φορά που γινόταν μια διαβούλευση, όλοι έλεγαν ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μπορεί να έχουν το χάλι τους, αλλά τις ανάγκες "τις άλλες" ικανοποιούν τα δημόσια δίκτυα.

Είναι ερωτήματα προς απάντηση.

Το θέμα είναι πολυσύνθετο, αλλά θα ήθελα να τοποθετηθώ με δύο μόνο προτάσεις.

ΝΑΙ στο ξήλωμα ολόκληρης της ΕΡΤ και επαναπρόσληψη ΜΟΝΟ αυτών που χρειάζονται, με μισθούς 2013.
ΟΧΙ στον τρόπο με τον οποίο έγινε.

Άλλωστε η "οργή λαού" δεν υπάρχει για το τι θα απογίνει το προσωπικό της ΕΡΤ, αλλά για το κλείσιμο του καναλιού.

Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

.....
Άλλωστε η "οργή λαού" δεν υπάρχει για το τι θα απογίνει το προσωπικό της ΕΡΤ.....

Το προσωπικό της ΕΡΤ αποτελείται από ζώα;

Το θέμα είναι πολυσύνθετο, αλλά θα ήθελα να τοποθετηθώ με δύο μόνο προτάσεις.

ΝΑΙ στο ξήλωμα ολόκληρης της ΕΡΤ και επαναπρόσληψη ΜΟΝΟ αυτών που χρειάζονται, με μισθούς 2013.
ΟΧΙ στον τρόπο με τον οποίο έγινε.

Άλλωστε η "οργή λαού" δεν υπάρχει για το τι θα απογίνει το προσωπικό της ΕΡΤ, αλλά για το κλείσιμο του καναλιού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της ΕΡΑ/ΕΡΤ εν έτει 2012/2013 έπαιρνε μισθούς 2013.

Για τους απολύτως απαραίτητους ... θα γίνει ό,τι και στα νοσοκομεία. Το πρωί θα φωνάζεις, θα επιχειρηματολογείς για τους τεμπέληδες στα νοσοκομεία και το βράδυ, που θα πας με το γιο σου με σπασμένο πόδι στο νοσοκομείο Καστοριάς που εφημερεύει ΣΚ θα πρέπει να τον πας εσύ, διότι τα δυο ασθενοφόρα το ένα φέρνει σοβαρά περιστατικά, το δεύτερο μεταφέρει τα ακόμα πιο δύσκολα στη Θεσσαλονίκη. θα τον βάλεις μόνος σου στο καροτσάκι και θα στηθείς στην ουρά στο χειρουργικό. Κι όταν θα δεις τη νοσοκόμα και θα πας να της τα ψάλεις, και σου πει, "κύριε είμαι 32 ώρες εφημερία...." θα της πεις "δεν με ενδιαφέρει το παιδί μου να μπει μέσα". Μέσα σου θα καταλάβεις ότι είσαι κάθαρμα, αλλά δεν σε νοιάζει, ο άλλος την πληρώνει, όχι εσύ.

Η κοινωνία της ζούγκλας...

Το προσωπικό της ΕΡΤ αποτελείται από ζώα;

Το προσωπικό της ΕΡΤ αποτελείται από ανθρώπους ίδιους και ίσους με τα υπόλοιπα 11εκ. των Ελλήνων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της ΕΡΑ/ΕΡΤ εν έτει 2012/2013 έπαιρνε μισθούς 2013.

Για τους απολύτως απαραίτητους ... θα γίνει ό,τι και στα νοσοκομεία. Το πρωί θα φωνάζεις, θα επιχειρηματολογείς για τους τεμπέληδες στα νοσοκομεία και το βράδυ, που θα πας με το γιο σου με σπασμένο πόδι στο νοσοκομείο Καστοριάς που εφημερεύει ΣΚ θα πρέπει να τον πας εσύ, διότι τα δυο ασθενοφόρα το ένα φέρνει σοβαρά περιστατικά, το δεύτερο μεταφέρει τα ακόμα πιο δύσκολα στη Θεσσαλονίκη. θα τον βάλεις μόνος σου στο καροτσάκι και θα στηθείς στην ουρά στο χειρουργικό. Κι όταν θα δεις τη νοσοκόμα και θα πας να της τα ψάλεις, και σου πει, "κύριε είμαι 32 ώρες εφημερία...." θα της πεις "δεν με ενδιαφέρει το παιδί μου να μπει μέσα". Μέσα σου θα καταλάβεις ότι είσαι κάθαρμα, αλλά δεν σε νοιάζει, ο άλλος την πληρώνει, όχι εσύ.

Η κοινωνία της ζούγκλας...

Γιαυτό ακριβώς είπα ότι στην ΕΡΤ θα έπρεπε να μείνουν αυτοί που χρειάζονται, χωρίς να κλείσει το κανάλι ούτε μία μέρα. Συγχώρα με, αλλά σαν άνεργος Έλληνας πολίτης, δεν έχω καμία διάθεση να δίνω 20χιλ την βδομάδα στον κάθε Παπαδόπουλο από την στιγμή που δεν μου περισσεύουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρομαι, όπου δεν είχαν κανένα λόγο ύπαρξης στην κρατική τηλεόραση. Δεν ανέφερα πουθενά ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να λειτουργεί με 3 υπαλλήλους με 200€ το μήνα.

Συγχώρα με, αλλά σαν άνεργος Έλληνας πολίτης, δεν έχω καμία διάθεση να δίνω 20χιλ την βδομάδα στον κάθε Παπαδόπουλο από την στιγμή που δεν μου περισσεύουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρομαι, όπου δεν είχαν κανένα λόγο ύπαρξης στην κρατική τηλεόραση. Δεν ανέφερα πουθενά ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να λειτουργεί με 3 υπαλλήλους με 200 το μήνα.

Συγνώμη ρε φίλε, αλλα εσυ, όπως και κάθε σπιτι, δίνεις 50 ευρω το χρόνο. Το περιεχόμενο της ΕΡΤ είναι για ΠΟΛΥ περισσότερο απο 50ευρώ. Τί δε σου περισσεύει; Θα μας τρελάνεις; Θέλετε όλοι να πείτε πως είναι οικονομικοί λόγοι που έκλεισε.. Λίγη σοβαρότητα.

Το προσωπικό της ΕΡΤ αποτελείται από ανθρώπους ίδιους και ίσους με τα υπόλοιπα 11εκ. των Ελλήνων.

Γιαυτό ακριβώς είπα ότι στην ΕΡΤ θα έπρεπε να μείνουν αυτοί που χρειάζονται, χωρίς να κλείσει το κανάλι ούτε μία μέρα. Συγχώρα με, αλλά σαν άνεργος Έλληνας πολίτης, δεν έχω καμία διάθεση να δίνω 20χιλ την βδομάδα στον κάθε Παπαδόπουλο από την στιγμή που δεν μου περισσεύουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρομαι, όπου δεν είχαν κανένα λόγο ύπαρξης στην κρατική τηλεόραση. Δεν ανέφερα πουθενά ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να λειτουργεί με 3 υπαλλήλους με 200 το μήνα.

μπορεί στην Αθήνα να περισσεύει ο κόσμος, ειδικά σε διοικητικές θέσεις και σε θέσεις συμβούλων, αλλά στην επαρχία δεν συμβαίνει το ίδιο, κυρίως σε τεχνικούς. Αν δεις πόσοι σταθμοί υπάρχουν, πόσα κέντρα εκπομπής, κλπ. κι ότι όλα αυτά χρειάζονται βάρδιες, σε βλέπω να αναθεωρείς.

Για την εκπομπή του Παπαδόπουλου δεν γνωρίζω πόσος είναι ο συνολικός προυπολογισμός της εκπομπής και πόση η αμοιβή του εν έτει 2012/2013. Όμως εκείνο που γνωρίζω είναι ότι έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση από κάθε άλλη εκπομπή οποιουδήποτε ελληνικού σταθμού, εκτός των ελληνικών συνόρων. Διαπίστωσα προσωπικά, ότι έχει αξιοσημείωτη τηλεθέαση στις περιοχές Αγίων Σαράντα και Αργυροκάστρου στην Αλβανία, στο Μοναστήρι και στη Δοιράνη της FYROM, σε Κεσάνη, Τσανάκ Καλέ, Αιβαλί της Τουρκίας. Σε τέτοιο βαθμό που τη συγκεκριμένη μέρα τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα δεν αντιπαραθέτουν τα πιο σημαντικά προγράμματά τους. Αυτά από τους ξένους παραγωγούς και ιδιοκτήτες.

Για την αναδιοργάνωση. Οπως πολύ καλά μπορείς να καταλάβεις, θα δημιουργηθεί μια τάξη πατρικίων, μάλλον μεγάλη στο μέγεθος και μια τάξη ολιγάριθμη πληβείων, που θα τραβούν όλο το κουπί και θα δέχονται τον ψόγο για όλα τα κακά που τυχόν θα προκύψουν. Αυτή θα είναι η ΕΡΑ/ΕΡΤ.