Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

σιγά ρε, κόψε κάτι!

δηλαδή τι τηλεθέαση έπιανε; είπαμε φονταμενταλιστικό ελλημπανάτο της Ελλάδος, αλλά όχι κι έτσι.

Άσε που η εκκλησία έχει δικό της (πειρατικό) κανάλι..

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να την δούν (εγώ δεν καίγομαι) και αυτό πρέπει να το σεβαστείς! Δεν μπορείς να σχολιάζεις έτσι παρόλο που δεν σε ενδιαφέρει , σεβάσου το. Άσχετα από τα πιστεύω σου! Θυμάσαι τι έλεγε ο Βολταίρος; μια που φαίνεσαι μορφωμένο άτομο και λες για φονταμενταλιστικο ελλημπανάτο κ π κλπ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Δεν είναι θέμα τελεθέασης, δεν μετριέται έτσι ούτως ή άλλως , αλλά και κάτι που δεν είναι μετρήσιμο δεν σημαίνει πως είναι και αμελητέο...
Για κάποιους είναι η "Το Βήμα της Εκκλησιάς".

Υ.Γ @cinetheatis, Δεν θίχτηκα από την απάντηση σου και το ύφος σου. Ο καθένας έχει και το ελέυθερο του λόγου καθώς και της έκφρασης.
Απλά προσπάθησε να τεκμηριώνεις τα λεγόμενα σου (γραφόμενα στο συγκεκριμένο) για να μην εκτίθεσαι.

Φιλικά,
Νίκος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/20

1. Αθλητικές μεταδόσεις μεγάλων διοργανώσεων (απόψε το mega έδειχνε αποσπάσματα από το χθεσινό αγώνα μεξικό-ελλάδα u20 από μετάδοση της νετ! ακόμα και "κλειστή" όπου τους βολεύει την προβάλλουν)
2. Πολιτιστικές εκδηλώσεις που κανένα άλλο κανάλι δεν πρόβαλε ή θα προβάλει ποτέ (π.χ. παραδοσιακοί χοροί στο Ηρώδειο που έβλεπα ένα βράδυ με το παιδί)
3. Η θεία λειτουργία της Κυριακής (ξέρω πολύ κόσμο προχωρημένης ηλικίας που δεν του ήταν εύκολο να πάει στην εκκλησία και το έβλεπε στην tv.
4. Το παιδικό πρόγραμμα της ET1 (Τόσο αξιόλογο και εκπαιδευτικό όσο κανένα άλλο!

Για όλα τα παραπάνω εμένα η ΕΡΤ μου λείπει πραγματικά σαν πρόγραμμα.

Αλλά πέραν του προγραμμάτος μου λείπει και για κάτι άλλο: Για την ελευθερία του λόγου.

Όχι γιατι έκλεισε με τον τρόπο που έκλεισε (κάποια στιγμή ούτως ή άλλως θα έπρεπε να χτυπηθεί το κατεστημένο που είχε στηθεί εκεί μέσα)

Αλλά γιατί είμαστε μάλλον η μοναδική χώρα στον κόσμο που η κυβέρνηση κλείνει τη δημόσια τηλεόραση, μοιράζει στους ιδιώτες καναλάρχες τις σάρκες της, και στο τέλος τα ιδιωτικά κανάλια καταλήγουν πολύ πιο "κρατικά" από όσο ήταν η ΕΡΤ.

Μπράβο σας κ. Σαμαρά. Καταφέρατε να ελέγξετε όλα τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, κλείνοντας την ΕΡΤ και αφήνοντας στους καναλάρχες ελεύθερο το πεδίο.

Πραγματικά σατανικό...

@cinetheatis:

Προειδοποίηση: Αλλη προσβολή προς συνομιλητή σου δεν θα γίνει ανεκτή.....

???

το «σιγά, κόψε κάτι» πώς ακριβώς μπορεί να θεωρηθεί προσβολή;

κάτα τ' άλλα την τηλεθέαση (που είναι βέβαια μετρήσιμη, και βέβαια ακόμα και η εκκλησιαστική εκπομπή υπόκειται στην μέτρηση της) την αναφέρω μόνο γιατί απορώ πόσοι, πια, είναι αυτοί που διαμαρτύρονται; 100; το θέμα είναι αστείο...αλλά και χιλιάδες να ήταν οι διαμαρτυρόμενοι δε σημαίνει πως θα πρέπει να εισακουστούν. Εγώ δηλαδή αν μαζέψω δεκάδες χιλιάδες διαμαρτυρίες από τσοντόβιους θα πρέπει να τους προσέξει η (κάθε) ΕΡΤ και να βάλει σκληρό πορνό στο πρόγραμμά της;

Ούτε λέω πως το κριτήριο των εκπομπών της ΕΡΤ πρέπει να είναι η τηλεθέαση, σωστά λέει ο φίλος πιο πάνω, γι αυτό υπάρχουν τα κρατικά κανάλια για να προβάλλονται (και) τέτοιες εκπομπές. Συγκεκριμένα όμως η εκκλησία προβάλλεται αβέρτα, δεν είναι παραμελημένη... άσε που είναι ένας πανίσχυρος και διαπλεκόμενος, με το κράτος οργανισμός, (που έχει και δικά του πειρατικά κανάλια).

Εγώ προσωπικά 8 στις 10 φορές που θα δω τηλεόραση θα είναι κρατικό κανάλι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα (παράνομα κι όμως ανέγγιχτα) ιδιωτικά κανάλια είναι απέραντος σκουπιδότοπος και η μοναδική «επαγγελματική» ας το πούμε, μορφή τηλεόρασης στην Ελλάδα ήταν η ΕΡΤ. Επίσης δε μου φαίνεται παράξενο (απλά ενοχλητικό) το κρατικό κανάλι να προβάλει την κυριακάτικη λειτουργία της μεγάλης θρησκείας της χώρας. Βέβαια στην Ελλάδα, την χώρα της υπερβολής, την έδειχναν τα δύο από τα τρία κρατικά κανάλια (ή μήπως και τα τρία; δεν θυμάμαι) συγχρόνως...μεγάλη φούρια

Εδώ οι αντιδράσεις του μητροπολίτη της πόλης σου και σίγουρα δεν συγκρίνονται οι τσόντες με την θεία λειτουργία.
Να λέτε καλά που το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν έγινε μεγάλη βδομάδα...

Σχετικά με την Θεία Λειτουργία, να θυμίσω πως ο Ιερώνυμος συναντήθηκε μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ με τον Σαμαρά-Καταρά. Συνάντηση που έγινε κατόπιν πρόσκλησης (!) του υπουργού Κεδίκογλου. Ξέρετε γιατί η πρόσκληση;

Η σύγκλητος της Αρχιεπισκοπής συζήτησε την Δευτέρα, έξι μέρες μετά το λουκέτο της ΕΡΤ και αφού δεν μεταδόθηκε η Θεία Λειτουργία να διαβαστούν πανελλαδικά (!) σε όλες τις Εκκλησίες ιδιαίτερα καυστικές επιστολές του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης σε όλες τις Εκκλησίες της χώρας, αλλά και μέσω των Μητροπολιτών σε κάθε γωνιά του πλανήτη που υπάρχει Ελληνισμός. Θέμα της επιστολής: το λουκέτο της ΕΡΤ και αποκοπεί περίπου 1,5 εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο από την Θεία Λειτουργία των Αθηνών.

Η Λειτουργία της Κυριακής έκανε Μ.Ο. 9,8 % στην ΕΤ1 και ήταν κάθε Κυριακή ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα. Επίσης μετρήσεις της Intelsat για λογαριασμό της ERT World έχουν δείξει πως τα νούμερα κάθε Κυριακή γύρω στις 9.00 με 11.00 εκτοξευόντουσαν. Γι αυτό λ.χ. έπαιζαν και όλες τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας χωρίς διακοπή.

Την πρόθεση για την ανάγνωση που αναφέρω, την γνωστοποίησε ο Άνθιμος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το δελτίο της ΝΕΤ. Την Δευτέρα όλα αυτά, έξι μέρες μετά το λουκέτο.

Φανταστείτε τον πανικό των Νεοδημοκρατών που σε εκλογικές περιφέρειες στηρίζονται κατ' εξοχήν σε οικογενειάρχες και συντηριτικούς ψηφοφόρους. Μην ξεχνάτε επίσης πως υπάρχουν ακόμη πολλά χωριά όπου ο παπάς μοιράζει τα ψηφοδέλτια... Όπως μην ξεχνάτε και τον πανικό που έγινε τότε με τις ταυτότητες.

Στην συνάντηση που είχε ο Ιερώνυμος του γνωστοποίησε ο Σαμαράς-Καταράς πως η Θεία Λειτουργία θα μεταφερθεί στο Κανάλι της Βουλής, κάτι που μετέδωσαν όλα τα διαπλεκόμενα μέσα (Μπόμπολας, Θέμος, Χατζηνικολάου). Αυτό όμως δεν έγινε, καθώς ο Σαμαράς-Καταράς νόμιζε πως θα πάρει απλά τεχνικούς του Mega, Ant1 ή Alpha και θα το προβάλει στο Κανάλι της Βουλής. Έλα όμως πως εκτός από προσωπικό, απαιτείται και δίκτυο διανομής. Επειδή οι καναλάρχες όμως δεν έχουν ούτε λεφτά εκτυπωτικό χαρτί τελικά το σχέδιο ναυάγησε.

Έχει κυκλοφορήσει η φήμη πως την επόμενη Κυριακή οι επιστολές θα διαβαστούν. Και τσουκ... αύριο ο Ιερώνυμος ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου!
Μην νομίζετε πως είναι μόνο θέμα μετάδοσης ... είναι και πολλά περισσότερα από πίσω.

Last edited:
τελικα νομιζω οτι οπως παμε το mega θα δημιουργησει τη νεα ερτ.δειτε ποιος ειναι υφυπουργος ραδιοτηλεορασης...

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σβήστηκε η δημοσίευσή μου όπως επίσης δεν καταλαβαίνω την συμπόνια για τους διαπλεκόμενους παπάδες

Έχει αναφερθεί σε προηγούμενα post, και φαίνεται όντως ότι κάτι βρομάει. Δεν έγινε βέβαια μόνο για αυτό το κλείσιμο της ΕΡΤ. Είναι και μία πρόβα τζενεράλε για το μελλοντικό κλείσιμο και άλλων δημόσιων οργανισμών, νοσοκομείων, σχολείων, αλλά βοηθάει και στην επίτευξη του στόχου για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων, δηλαδή πολλαπλά οφέλη (όχι για εμάς βέβαια) και ένα από αυτά είναι και αυτό:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=242477&catID=77

Last edited:
Πράγματι, το θέμα της μετάδοσης της Θ. Λειτουργίας, είναι κάτι δεδομένο και σημαντικώτατο.
Μπορεί να μη βλέπει κανείς μας εδώ τη Θεία Λειτουργία, όμως Κυριακή πρωί, ένα κομάτι του πληθυσμού θεωρεί δεδομένο ότι θα τη δεί στην ΕΡΤ.
Και αυτή ακριβώς, είναι η ιδέα και ο προορισμός της Δημόσιας τηλεόρασης.
Είναι εκεί και δείχνει αυτά που περινένεις, ανεξάρτητα από μετρήσεις τηλεθέασης και προσέλκυση διαφημιζόμενων.

Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Δεν έχει να κάνει μόνο με καθ' αυτή την μετάδοση και φυσικά όχι οι διαφημίσεις, αλλά με το τι "παίζεται" στο παρασκήνιο.

Δείγμα του τι "παίζεται¨εδώ

"ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ
*.Οι υποστηρικτές της ιδέας θεωρούν ότι η Εκκλησία χωρίς να δαπανήσει χρήματα αποκτά τηλεοπτικό σταθμό
*.Οι «σκεπτικιστές» απαντούν πως θα ανοίξουν θέματα όπως η σχέση της Εκκλησίας με τις οργανώσεις, η παρουσία της στην ΕΡΤ
*.Τι θα γίνει με τον ραδιοφωνικό σταθμό που «φυτοζωεί» ;"

Κείμενα
Λουδάρος Ανδρέας

Μάλι - Ελλάδα από την ΝΕΤ στις 21:00 ζωντανά μέσω διαδικτύου..

Πολύ θα ήθελα πάντως να μας εξηγήσει κάτω από ποιο καθεστώς γίνεται τώρα αυτό (οι μεταδόσεις εννοώ, από ένα κανάλι που δεν υφίσταται), όχι πως με πειράζει, απλά θέλω να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου

Είπαν αρκετά στην σημερινή συνέντευξη τύπου για τις ζημιές της ΕΡΤ απο τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί για δικαιώματα εκπομπών που δεν θα προβληθούν.

Αν έχει βρει κάποιος απομαγνητοφώνηση, ας ανεβάσει το llink.

Ποιος θα τα πληρωσει αυτα ?

Επισης τρεχανε εκπομπες (οι περισσοτερες χωρις συμβολαια ως παγια τακτικη της Μεσογειων) που εκαναν γυρισματα και εχουν ετοιμες εκπομπες. Αραγε θα τα πληρωσει ο εκκαθαριστης αυτα ?

Μα λογικά έχουν υπολογιστεί όλα αυτά τα χαμένα λεφτά από τηλεοπτικά, μέρος των οποίων μπορεί το ΥπΟικ να τα διεκδικήσει πίσω, αν υπάρχει, που λογικά θα προβλέπεται κάτι ανάλογο στο συμβόλαιο, καθώς και τα λεφτά των αποζημιώσεων του προσωπικού.
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πως συναλλάσεται και με ποιους, για τα δικαιώματα και τις μεταδόσεις η τωρινή "ΕΡΤ", μιας που δεν υφίσταται πλέον.
Και καλά οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, που σε καθεστώς "κατάληψης" ενεργούν όπως ενεργούν (δεν θα το κρίνω αυτΌ), οι απέναντι πως το δέχονται να συναλλάσονται με πρόσωπα, που σε περίπτωση "στραβής" δεν μπορούν να "ζητήσουν" τον λόγο ή τις ευθύνες;

Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Ποιος θα τα πληρωσει αυτα ?

Επισης τρεχανε εκπομπες (οι περισσοτερες χωρις συμβολαια ως παγια τακτικη της Μεσογειων) που εκαναν γυρισματα και εχουν ετοιμες εκπομπες. Αραγε θα τα πληρωσει ο εκκαθαριστης αυτα ?

Μα φυσικά ο μ@λ@κ@ς Έλληνας φορολογούμενος, στον βωμό της "εξυγίανσης" της ΕΡΤ

Μάλι - Ελλάδα από την ΝΕΤ στις 21:00 ζωντανά μέσω διαδικτύου..

Πολύ θα ήθελα πάντως να μας εξηγήσει κάτω από ποιο καθεστώς γίνεται τώρα αυτό (οι μεταδόσεις εννοώ, από ένα κανάλι που δεν υφίσταται), όχι πως με πειράζει, απλά θέλω να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου

Εγω παντως το βλεπω κανονικα στην τηλεοραση μου.