Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Μα είναι φανερό οτι αυτός είναι ο σκοπός της καθυστέρησης εφαρμογής του ΣτΕ. Λίγο ακόμα να το τραβήξουν, θα έρθει ο Αύγουστος και μετά ποιος θα θυμάται πια την ΕΡΤ;

Μα αυτό ουσιαστικά έχει γίνει, δεν χρειάζεται να περιμένει κάποιος τον Αυγουστο.
Πόσοι είναι αυτοί που ακόμα την παρακολουθούν μέσω streaming, ή πόσοι είναι αυτοί έχουν κινητό πιάτο, ή έστω ένα ελεύθερο για να το γυρίσουν στις 7?
Πιστεύεις δηλαδή ότι είναι πολλοί αυτοί που ψάχνουν σε τηλεοπτικές συχνότητες να την βρουν, άσε που μόνο Αθήνα (σε συγκεκριμένες περιοχές) πιάνει το ψηφιακό

Στο streaming εχει πολλα hits παντως απο οτι μαθαινουμε. Στην αρχη σκεφτομασταν για bot attacks αλλα νομιζω πως απο τη στιγμή που δεν κατάφεραν να ριξουν τους servers της EBU, πρεπει να σταμάτησαν για να μην μας δινουν τηλεθέαση. Αλλά όταν εχεις 4.5 εκατομμύρια hits καθημερινα δεν ειναι λιγο...

Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Αλλά όταν εχεις 4.5 εκατομμύρια hits καθημερινα δεν ειναι λιγο...

Κάθε άλλο μπορώ να πω, ίσως και υπερβολικό νούμερο. Πάντως αν είναι να έχετε τέτοια νούμερα, μείνετε στο streaming και αφήστε τα επίγεια (μην παρεξηγηθώ ε?):grinning-smiley-043

Έτσι κι αλλιώς είμαστε στο 2013. Το internet είναι μόνιμα στην TV. Είναι μια μετάβαση που δεν έχει γυρισμό, όλο και λιγότερα κανάλια θα εκπέμπουν με κεραίες και θα πληρώνουν ενοίκια σε δορυφόρους... Απλά παίζει με το ζόρισμα η Ελλάδα να έχει αυτή τη στιγμή σπάσει ρεκόρ θέασης μέσω internet σε όλο τον κόσμο. Όσο για τις γιαγιάδες και τους παπούδες έτσι κι αλλιώς πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν οπότε δεν έχει σημασία αν μεταδίδεται η όχι πρόγραμμα από την ΕΡΤ. Και να μην ξεχνάμε ότι τώρα πια το καλοκαίρι δεν υπάρχουν ραδιοφωνάκια, αλλά tabletakia και smartphones....

Όσο για τις γιαγιάδες και τους παπούδες έτσι κι αλλιώς πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν οπότε δεν έχει σημασία αν μεταδίδεται η όχι πρόγραμμα από την ΕΡΤ.

Θα εκπλαγείς πόσα τηλεφωνα δέχομαι από φίλες της μητέρας μου για το πως θα δουν ΕΡΤ απο το web...

Κάθε άλλο μπορώ να πω, ίσως και υπερβολικό νούμερο. Πάντως αν είναι να έχετε τέτοια νούμερα, μείνετε στο streaming και αφήστε τα επίγεια (μην παρεξηγηθώ ε?):grinning-smiley-043

No worries mite. Αλλωστε το πλήγμα στην ΕΡΤ ειναι πλήγμα για όλο το broadcast industry και ας φαίνεται το αντίθετο.

Απλά την επόμενη φορά που θα ανηφορήσεις να κανονίσουμε να τα πούμε και απο κοντά.

Last edited by a moderator:
Μα αυτό ουσιαστικά έχει γίνει, δεν χρειάζεται να περιμένει κάποιος τον Αυγουστο.
Πόσοι είναι αυτοί που ακόμα την παρακολουθούν μέσω streaming, ή πόσοι είναι αυτοί έχουν κινητό πιάτο, ή έστω ένα ελεύθερο για να το γυρίσουν στις 7?
Πιστεύεις δηλαδή ότι είναι πολλοί αυτοί που ψάχνουν σε τηλεοπτικές συχνότητες να την βρουν, άσε που μόνο Αθήνα (σε συγκεκριμένες περιοχές) πιάνει το ψηφιακό
Σίγουρα δεν ψάχνονται όλοι όπως εμείς. Το θέμα όμως είναι ακόμα "ζεστό" όπως δείχνουν τα hits στο δίκτυο. Αν πιάσουμε Σεπτέμβριο και αρχίσουν οι ψύχρες, πάει, χάθηκε το τρένο.

Η δική μου τηλεόραση δεν είναι "έξυπνη" και δεν πρόκειται να ανοίξω το HTPC για να δω ΕΡΤ με το πρόγραμμα που έχει τώρα. Αρκούμαι στο ραδιόφωνο. Το κακό είναι οτι έχω αρχίσει να συνηθίζω την απουσία των καναλιών.

Να πω την αμαρτία μου, και εγώ το ίδιο σκέφτομαι όποτε ακούω τα νούμερα στο ραδιόφωνο ;)

Επιστρέφει σταδιακά το δίκτυο. Κεφαλλονιά επανήλθε ψηφιακά. Παίζει το απεργιακό πρόγραμμα κανονικά σε όλες τις συχνότητες ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΡΤ HD. Η ΕΤ3 επέστρεψε επίσης, αλλά χωρίς ήχο.

Το μπουκέτο της ΕΡΤ πήγε στην 31 (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤHD, ΕΡΑ1, ΕΡΑ2, ΕΡΑ3, ΕΡΑΣΠΟΡ)

Στο 29 πάντως υπάρχει "κάριερ" αλλα χωρίς κανάλια.

Πάντως, έχει αρχίσει να κουράζει αυτό το κρυφτούλι...
Στο τέλος θα βαρεθούμε να γυροφέρνουμε τις συχνότητες για να δούμε την ΕΡΤ και θα την σβήσουμε οριστικά από το τηλεκοντρόλ μας.
Ναι, πιστεύω ότι γίνεται κυνηγητό. Ποιοι είναι όμως αυτοί που τους κυνηγάνε, από που εκπέμπουν παράσιτα και τα κανάλια με τις μπάρες, τα ξένα κτλ; Κάποια μηχανήματα, πομποί, τεχνικοί χρησιμοποιούνται. Πόσο κοστίζει όλο αυτό το κρυφτούλι;
Εγώ στην 29 από Υμηττό δεν πιάνω τίποτα. Πιάνω όμως κάτι στην 31, αλλά δεν κατεβαίνουν κανάλια, απλά ένδειξη σήματος στην μπάρα εγκατάστασης. Μου φαίνεται ότι τα παιδιά της ΕΡΤ εκπέμπουν από κάποια συχνότητα, τους ταπώνουν οι άλλοι, και της ΕΡΤ αλλάζουν συχνότητα. Ένα κυνηγητό συνεχές από ότι έχω καταλάβει, γιαυτό από την αρχή μας έλεγαν ότι εκπέμπουν από την ΕΡΤ και να κάνουμε συνέχεια σάρωση στην τηλεόραση. Παρόλο που ο δέκτης μου δεν χάνει την σειρά των καναλιών με νέα σάρωση, δεν μπορώ συνέχεια να κάθομαι να ψάχνω σε ποια συχνότητα βρίσκονται.

Πάντως εγώ δεν έχω laptop και ο dektop βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο. Υπάρχει μεν smartphone αλλά με τέτοια χρήση πρέπει να γυρνάω με τον φορτιστή στην τσέπη. Χρειάζομαι και τα κανονικά κανάλια και τα ραδιόφωνα.

Πάντως η EBU συνεχίζει την στήριξη
http://www.enikos.gr/media/155702,To_yhfisma_ths_EBU_gia_thn_ERT_.html
Αλήθεια η απόφαση του ΣΤΕ έλεγε μεν για κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και για άμεσο άνοιγμα των καναλιών. Οι κυβερνώντες κράτησαν το κομμάτι για το κλείσιμο (και στέλνουν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους) αλλά αδιαφορούν για την υπόλοιπη απόφαση. Φαντάζομαι η μη συμμόρφωση με το ΣΤΕ έχει και κυρώσεις, ακόμα και αν είσαι υπουργός.

Επιτέλους μετά από τόσες μέρες που ξεκίνησε το θέμα με την ΕΡΤ ξαναείδα στην τηλεόραση μου την εικόνα της ΝΕΤ. Κέντρο Αθήνας. Ας μην γράψω πως όμως γιατί παραμονεύουν οι "κυνηγοί" σήματος της ΕΡΤ για να την ταπώσουν.

Εγώ την βλέπω καθημερινά. Έβγαλα το hdmi απο το ps3 του πιτσιρικά και τόχω μόνιμα στο laptop. Η οργή μου όμως δεν έχει περάσει. Τα κανάλια που έβλεπα ήταν et3, et1, net και λίγο skai. Τώρα στη θέση της ΕΡΤ έχουν αποθηκευτεί τα attica, zoom, και high (ύστερα απο σκανάρισμα και βαριέμαι να τα μετακινήσω). Το τηλεοπτικό τοπίο νέκρωσε. Να χαιρόμαστε την κυβέρνησή μας.

Δεν μιλάω για internet. Δεν μπορώ να συνδέσω τηλεόραση με υπολογιστή γιατί έχω desktop και είναι σε άλλο δωμάτιο. Μιλάω για λήψη στην τηλεόραση.

Ναι βρε, είχα καταλάβει τι έγραψες, λέω τι κάνω εγώ :bebored: