Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Σωτο

Σε πρωτη φαση, Το κοστος λειτουργιας του σταθμου ειναι αυτο που με ενδιαφερει.
ΑΝ ειναι απαγορευτικο τοτε ΠΟΙΟΣ το επεβαλλε ακομα και στην Eυρωπη (μεσω ανταποδωτικου τελους) ???

Οταν μου περισσευουν δινω .... ΟΧΙ "ετσι κι αλλιως θα δωσω" γιατι αυτο κανουν καποιοι αλλοι.
Ας κανουν οτι θελουν οι αλλοι. Εγω θα κοιταξω τα του οικου μου ....

ΦΥΣΙΚΑ και το ζητημα ειναι το κοστος ! Γιαυτο αποψιλωσα τα παντα.
Οποιος θελει αλλες λειτουργιες (πολιτισμο, αθλητικα, κοινωνικα, ταινιες) να κοιταξει
το αντιστοιχο ιδιωτικο καναλι.
Η ΕΡΤ ειναι για την στιγμη που ολα τα αλλα θα
αναμεταδιδουν τα καλα και συμφεροντα της Pax CocaCola ... και δεν θα υπαρχει
αλλος τροπος να παρεις αμεροληπτη ειδηση.
Χμ...ποιο κανάλι είναι αυτό; ο 902; Γιατί τα άλλα προωθούν τον "πολιτισμό" του τσιφτετελιού, της γυμνής παρουσιάστριας και του φτηνού γέλιου (γελοίου).

Την τηλεοραση την βλεπω ΠΡΩΤΑ σαν ειδηση .... λαθος, σωστο ... ετσι εμαθα να την βλεπω.
Αμα θελω τσοντα θα παω στα γνωστα κακοφημα στεκια του νετ, αμα θελω Star Trek θα
παω στο Ster-Αιθουσα 11, αμα θελω να σωσω αρκουδες θα παω στα γραφεια του Αρκτουρου,
αμα θελω προστασια καταναλωτη θα μπω στην σελιδα του ΚΕΠΚΑ, αμα θελω κοινωνικο κους-κους
θα παρω μια φιλη μου και θα παμε για καφε ..... ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ.

Χωρις αυρα ελιτισμου με θωρια Πλατωνισμου, ολα αυτα. Επιμεριζω για να τελειοποιω ...
Έχεις εντελώς λάθος εντύπωση. Με τη λογική σου, για να δω ένα τελικό CL θα έπρεπε να δώσω 2000 για εισιτήρια και να πάω στο Μόναχο;

Ok .... δεν συνεχιζω αλλο ....
Ουτε να ακουτε για επιμερισμο και εξειδικευση. Στο πυρ το εξωτερο ...
Ειπα οτι ο καθενας (παππους η κομμωτρια) θα εξυπηρετειται απο ιδιωτικο καναλι.
ΟΧΙ το δημοσιο. Το Δημοσιο θα ειναι μονο για Ειδησεις.

Αν λοιπον, ΜΟΝΟ ΕΓΩ, το βλεπω ετσι .... και "δεν γινονται αυτα τα πραγματα" .... μην το κουραζουμε αλλο.

Ειναι αυτονοητο οτι οποιος ειναι αδαης (εγω δηλαδη) εχει και την αναλογη αφελεια (να κανει αστειους πολλαπλασιασμους).
ΔΕΝ προκειται να ζητησω συγνωμη γιαυτο (μην τρελλαθουμε κιολας). Εμαθα να απλοποιω ορισμενα πραγματα ΟΤΑΝ θελω
να καταληξω καπου συγκεκριμενα. Το συγκεκριμενο ηταν το ποσα παιρνει απο τον ελληνα πολιτη η ΕΡΤ. Απαντηθηκε και
ειμαι υποχρεωμενος στον Σωτο (δεν ηταν τοσο ευκολο να βρεθει απο το νετ ... πιστεψτε με).

Η επομενη ερωτηση ειναι ποιο ειναι το μινιμουμ των υπαλληλων για να λειτουργησει ενα καναλι ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Ουτε πολιτισμου, ουτε ντοκυμαντερ, ουτε talkshow με υπουργους. ΕΙΔΗΣΕΩΝ με μπολικο ρεπορταζ (κυριως, ντοπιο).
Το ξερω οτι η ΕΡΤ δεν ηταν ενα ξερο καναλι ειδησεων ΠΟΤΕ, αλλα εμενα, που θελω να επιμερισω, αυτο με ενδιαφερει ΤΩΡΑ.
ΜΕΤΑ, θα προχωρησω στην επομενη ερωτηση που ειναι "ΓΙΑΤΙ δεν εχουμε ενα δημοσια επιδοτουμενο καναλι ειδησεων, ΜΟΝΟ ?"
ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ .... μονο ρεπορταζ και anchormen (οπως το δελτιο του BBC).

Oμως .... φιλοι μου ..... ΜΙΣΟ ΒΗΜΑΤΑΚΙ την φορα .....
Η ερωτηση ειναι ΠΟΣΟΙ για ενα καναλι ειδησεων ???

Oι λέξεις αδαής, αφέλεια, επιμερισμός και άλλες λέξεις που χρησιμοποιείς στο κείμενο, δεν χρησιμοποιούνται στα ιδιωτικά κανάλια. Υποψιάζομαι ότι έβλεπες και εσύ αρκετή ΕΡΤ για να τις μάθεις... Να μην μπερδεύουμε την εμπάθεια που μας πότισαν για την αμαρτωλή ΕΡΤ, με την οικονομική δυσκολία στην οποία βρισκόμαστε. Οικονομικές δυσκολίες θα έρθουν και θα ξανάρθουν όμως εκπομπές λόγου, πολιτισμού δεν υπάρχει περίπτωση να μεταδώσει ο ANT1. Το πολύ πολύ dancing with mike o fasolakis και το βράδυ θα μας μαθαίνει ελληνικά ο ΟΛΑ 2014 -15 Θέμος που κρατάει από τα μπαλάκια τον Σαμαρά....

Αν λοιπον, ΜΟΝΟ ΕΓΩ, το βλεπω ετσι .... και "δεν γινονται αυτα τα πραγματα" .... μην το κουραζουμε αλλο.

Ποιο ιδιωτικό κανάλι καλύπτει ή μπορεί να καλύψει (σήμερα και στο άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον) όλα όσα καλύπτει η δημόσια τηλεόραση; Τα ιδιωτικά κανάλια το πρώτο που μετρούν είναι η τηλεθέαση και το κόστος του προγράμματος. Εφόσον θεωρούν ότι δεν θα βγάλουν τα λεφτά τους (όχι ότι τα βγάζουν και τώρα, πνιγμένα στα χρέη είναι) δεν θα ασχοληθούν με προγράμματα που δεν φέρνουν τηλεθέαση και διαφημίσεις. Μόνο σε συνδρομητικές πλατφόρμες μπορούν να ενταχθούν τέτοια θεματικά κανάλια, αλλά δε νομίζω να προτείνεις στο παππού και τη κομμώτρια να δίνουν 300-700 ευρώ το χρόνο γι αυτά (έως και μία μηνιαία σύνταξη δηλαδή);

Δεν καταλαβαίνω τηνεμμονή σου με τις ειδήσεις στο Δημόσιο. Σε καμμία χώρα δεν υπάρχει το μοντέλο λειτουργίας που λες. Υπάρχουν αυστηρά ειδησεογραφικά κανάλια, αλλά είναι είτε ιδιωτικά (CNN, Al Jazzera),είτε απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερο κοινό λόγω γλώσσας. Καμμία χώρα δεν αφήνει τον πολιτισμό αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ούτε καν οι ΗΠΑ όπου υπαρχει η PBS (Public Broadcasting Service) ακριβώς για να προβάλλει και να αναδεικνύει αυτό που δεν προβάλλουν ποτέ οι ιδιώτες. Αν τώρα εσένα σου φτάνει ο πολιτισμός του MEGA και του ΑΝΤ1 τότε πάω πάσο. Αφού σου φτάνει ο Σουλεϊμάν, οι εκπομπές μαγειρικής και τα ριάλιτι κακώς το κουράζουμε, έχεις δίκιο.

Re: Απάντηση: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Κακώς έκλεισε με τον τρόπο που έκλεισε, καλώς έκλεισε, όμως, το μαγαζί που είχαν στήσει, για χρόνια, οι συνδικαλιστές και ορισμένοι "δημοσιογραφίσκοι" που θεωρούσαν (και αυτοί) ότι κάθε τι δημόσιο είναι και "ιδιοκτησία" τους.
Η Δημόσια Τηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει γιατί το Σύνταγμά μας προβλέπει και απαιτεί την ύπαρξη της. Η ΕΡΤ απ'ότι φαίνεται έκλεισε σε μια προσπάθεια (μάλλον αποτυχημένη τελικά) του Σαμαρά να ικανοποιήσει την τρόικα που ζητούσε επιτακτικά 2000 απολύσεις. Ήταν ένα άδικο οριζόντιο μέτρο που πάρθηκε επειδή δεν κατάφερε ο Σαμαράς να απολύσει ούτε έναν επίορκο.
Και εμένα με εκνευρίζουν πολλές φορές οι συνδικαλιστές με την αδιαλλαξία τους αλλά δεν καταργείς έτσι απλά έναν θεσμό όπως είναι η Δημόσια Τηλεόραση. Η ΕΡΤ δεν ήταν η Στάη, η Σαλαγκούδη και ο Καλφαγιάννης. Η ΕΡΤ ήταν ένας θεσμός του κράτους. Επειδή υπάρχει διαφθορά στο Δημόσιο θα πρέπει να τα καταργήσουμε όλα και να γίνουμε κα πάλι Οθωμανική επαρχία; Πονάει πόδι, κόψει πόδι; Να γίνουμε ζούγκλα και να επιδοθούμε σε ένα κυνήγι μαγισσών τιμωρώντας τους 'κακούς' δημοσίους υπαλλήλους; Άλλο πράγμα η αξιοκρατία και άλλο πράγμα η κατάργηση θεσμών και η ψύχωση απέναντι στους δημόσιους υπαλλήλους.

Όσοι μιλάνε για εκπομπές ποιότητας, μπορούν να μάς εξηγήσουν και να δικαιολογήσουν τα πενιχρά ποσοστά θεματικότητας των τηλεοπτικών και ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών εκπομπών; Το γεγονός ότι υπήρχαν μερικές (μετρημένες στα δάκτυλα) εκπομπές ποιότητας, σε ορισμένα κρατικά κανάλια, δεν αλλοιώνει τη συνολική εικόνα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, στο επίπεδο που είχε φτάσει. Ούτε, βέβαια, δικαιολογείται να πληρώνει η ηλεκτροδοτούμενη γεώτρηση του κάμπου της Θεσσαλίας ή τα κοινόχρηστα κάθε πολυκατοικίας, για να ακούει ελληνικό κρατικό ραδιόφωνο οποιοσδήποτε θέλει να το ακούσει σε κάθε σημείο του πλανήτη. Άλλωστε, με τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας, μπορεί να ακούσει δωρεάν καθένας, μέσω ίντερνετ, κάθε ραδιόφωνο, κρατικό ή ιδιωτικό, σε κάθε σημείο του πλανήτη.
1) Δεν υπήρχαν πενιχρά ποσοστά τηλεθέασης. Τα τελευταία χρόνια (με βάση τα επίσημα νούμερα τηλεθέασης της AGB) η ΕΡΤ ερχόταν 3η σε τηλεθέαση με 15% και ελάχιστα πίσω από τον δεύτερο ANT1. Ο Κεδίκογλου στο διάγγελμα του είπε συνειδητά ψέμματα για τις τηλεθεάσεις της ΕΡΤ.

2) Η ΕΡΤ θα μπορούσε αν υπήρχε η ελάχιστη θέληση από την πλευρά των κυβερνώντων να είναι μακράν πρώτη σε τηλεθέαση.
Το BBC είναι πρώτο σε τηλεθέαση στη Βρετανία παράγοντας και προβάλλοντας εκπομπές όπως το 'Dancing with the Stars'. Καλώς ή κακώς τέτοιες ανάλαφρες εκπομπές θέλει να βλέπει ο λαός (όχι μόνο εδώ, σε όλο τον κόσμο). Επίσης τα τελευταία χρόνια που τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν χρήματα να παράγουν ελληνικές σειρές η πλεονασματική ΕΡΤ θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τμήμα των πλεονασμάτων της για να παράξει εκπομπές μυθοπλασίας και να στηρίξει ηθοποιούς,τεχνικούς,σκηνοθέτες κτλ. Δεν το έκανε γιατί οι κυβερνώντες δεν θέλουν μια ισχυρή ΕΡΤ που θα μειώσει τα διαφημιστικά έσοδα των ιδιωτών καναλαρχών που συντηρούν τα ζημιογόνα κανάλια τους για να ασκούν πιέσεις και να αναλαμβάνουν δημόσια έργα (υπερκαλύπτοντας τις ζημιές των καναλιών).

3) Ο Δημόσιος τομέας αλληλοσυμπληρώνει τον ιδιωτικό. Τα ιδιωτικά κανάλια στοχεύουν στο κέρδος και μόνο σε αυτό. Δεν έχουν κίνητρο να προβάλλουν ποιοτικές (με ή χωρίς εισαγωγικά) εκπομπές οι οποίες φέρνουν χαμηλά νούμερα.
Παράδειγμα : Στις 6 Ιανουαρίου (Κυριακή) ο ΑΝΤ1 το βράδυ είχε το 'Dancing with the Stars' (παραγωγής BBC). Η ΕΤ1 είχε την ταινία 'Φάννυ και Αλέξανδρος' του Μπέργκμαν η οποία θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ο ΑΝΤ1 είχε 40% τηλεθέαση και η ΕΡΤ 3%.
Θα μπορούσε να υπάρχει ένα δημόσιο κανάλι που να στοχεύει στην τηλεθέαση και ένα άλλο που να στοχεύει στην ποιότητα (αν το πρόβλημα μας είναι η χαμηλή τηλεθέαση)

4) Το επιχείρημα πέρι internet δεν υπολογίζει πολλούς παραμέτρους. Στον ΟΑΕΔ που πηγαίνω συναντώ πολλούς νέους που μου λένε ότι δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο και τρέχουν σε φίλους τους για να στείλουν ένα email για θέση εργασίας. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι δεν έχουν πρόσβαση στο internet ενώ και πολλοί νεολαίοι είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι (συνάντησα πολλούς στο στρατό). Η Δημόσια Τηλεόραση έχει εκπαιδευτικό ρόλο, σε καθοδηγεί. Στο ίντερνετ δεν υπάρχει καθοδήγηση, βλέπεις ότι επιλέξεις. Το ίντερνετ είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος στον οποίο πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρεις κάτι αξιόλογο.

5) Το θέμα του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ (από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη) και το πως αυτό εισπράτεται δεν έχει να κάνει με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Οι κυβερνώντες επιλέγουν πως θα γίνει η είσπραξη και όχι η ΕΡΤ. Επίσης το ανταποδοτικό τέλος της νέας ΕΡΤ (παρότι μειωμένο) θα συνεχίζει να εισπράτεται με το ίδιο τρόπο, δεν έχω ακούσει κάτι διαφορετικό.

Τέλος, νομίζω ότι τα μεγάλα λόγια του τύπου "το κλείσιμο της ΕΡΤ προσβάλλει κάθε Έλληνα" είναι που προσβάλλουν το μυαλό κάθε Έλληνα, αφού η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε όλες, σχεδόν, τις δημοσκοπήσεις, συμφώνησαν στο κλείσιμο και διαφώνησαν στον τρόπο.
Δεν συμφώνησαν στο κλείσιμο, συμφώνησαν στο προφανές, στην εξυγίανση. Αν κάποιος σε ρωτούσε θες να εξυγιανθεί ο τάδε οργανισμός εσύ τι θα απαντούσες; Όχι; Αντιθέτως. Η πλειοψηφία διαφώνησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Μπορείς να με παραπέμψεις στο λινκ κάποιας δημοσκόπησης που να λέει ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων συμφωνεί στο κλείσιμο;
Εδώ άρθρο στα Νέα του Ψυχάρη που λέει ότι 'Εξι στους 10 Ελληνες δεν θέλουν το «λουκέτο» την ΕΡΤ'

Θυμόμουν ότι είχε γίνει και παλαιότερα μια σχετική συζήτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και, με αρκετή υπομονή, έψαξα και τη βρήκα.

Συμπτωματικά, η συζήτηση ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια περίπου αλλά στις 30 σελίδες περίπου του θέματος καταγράφηκαν πολλές και αξιόλογες απόψεις τόσο για το τι προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση, με το σύνολο των υπηρεσιών (post #4) και τους υπαλλήλους που έχει (5100) όσο και για το πως έβλεπε καθένας το θέμα αυτό.

Το περίεργο, κατά την άποψη μου, είναι ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι μετέχοντες στη συζήτηση του 2011 είναι διαφορετικοί από αυτούς της παρούσας συζήτησης αλλά και οι τόνοι και οι χαρακτηρισμοί επίσης διαφορετικοί.

Τι το περίεργο βρίσκεις; τότε ήταν μιά θεωρητική συζήτηση, τώρα μιλάμε για το Μαύρο που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας. Επίσης οι υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι 2600 και όχι 5100.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Θυμόμουν ότι είχε γίνει και παλαιότερα μια σχετική συζήτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και, με αρκετή υπομονή, έψαξα και τη βρήκα.

Συμπτωματικά, η συζήτηση ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια περίπου αλλά στις 30 σελίδες περίπου του θέματος καταγράφηκαν πολλές και αξιόλογες απόψεις τόσο για το τι προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση, με το σύνολο των υπηρεσιών (post #4) και τους υπαλλήλους που έχει (5100) όσο και για το πως έβλεπε καθένας το θέμα αυτό.

Το περίεργο, κατά την άποψη μου, είναι ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι μετέχοντες στη συζήτηση του 2011 είναι διαφορετικοί από αυτούς της παρούσας συζήτησης αλλά και οι τόνοι και οι χαρακτηρισμοί επίσης διαφορετικοί.

Η ΕΡΤ σαφώς είχε πολλά αρνητικά και έπρεπε να εξυγιανθεί. Όταν όμως την καταργούν δήθεν για να την εξυγιάνουν δεν μπορώ να κάνω συζήτηση για τα αρνητικά της ΕΡΤ και για το εαν ο τάδε δημοσιογράφος έκανε κυβερνητική προπαγάνδα. Ρίξαν μαύρο στη δημόσια τηλεόραση και επέτρεψε μου να πιστεύω ότι όλο αυτό δεν έγινε για να την εξυγιάνουν.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να υπερασπιστώ την ΕΡΤ παρά τις όποιες αμαρτίες της.

Last edited:

Μιας και είχα αρκετά μηνύματα στη συζήτηση αυτή, θυμάμαι ότι είχα και τότε τις ίδιες απόψεις για την ΕΡΤ, τώρα μάλιστα έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο (σε σχέση με το γενικότερο πολιτικό τοπίο, τα μνημόνια και τα μέτρα). Όπως λέει κι ο Κώστας τώρα οι υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι 2600 (2650 περίπου), μέχρι πριν 2-3 χρόνια ήταν αρκετά περισσότεροι, αλλά από τότε έφυγε η μεγάλη πλειοψηφία των συμβασιούχων...

Είσαι, ίσως, ο μοναδικός που συμμετείχε (ενεργά, γιατί εγώ την παρακολούθησα αλλά δεν συμμετείχα) και στις δύο και για να μην κάνω λάθος χρησιμοποίησα την έκφραση για τα δάχτυλα του ενός χεριού. Όμως, το θέμα της επισήμανσης της συγκεκιμένης συζήτησης δεν είναι ο αρθιμός των υπηρεσιών και των τότε υπαλλήλων, που αναφέρθηκαν για να αναδείξουν τα στοιχεία της ΕΡΤ της εποχής εκείνης, αλλά οι θέσεις που υποστηρίχτηκαν και από τις δύο πλευρές και το επίπεδο της συζήτησης.

Για να μην το ξεχάσω, εντύπωση μου έκανε η απουσία, από την παρούσα συζήτηση, του Photis, υπαλλήλου επί 5ετία της ΕΡΤ, όπως δήλωσε τότε, ο οποίος είχε υπεραμυνθεί, με σθένος, τις θέσεις των υπαλλήλων της.

Για να μην το ξεχάσω, εντύπωση μου έκανε η απουσία, από την παρούσα συζήτηση, του Photis, υπαλλήλου επί 5ετία της ΕΡΤ, όπως δήλωσε τότε, ο οποίος είχε υπεραμυνθεί, με σθένος, τις θέσεις των υπαλλήλων της.

Ίσως φταίει που ο άνθρωπος έχασε σε μιά νύχτα τη δουλειά του. Με τι κουράγιο να κάτσει να συζητήσει γιά το αν χρειάζεται η δεν χρειάζεται η δημόσια ραδιοτηλεόραση; Εγώ πάντως αν ήμουνα στη θέση του και διάβαζα κάποια από τα ποστ που γράφονται εδώ για τεμπέληδες, άχρηστους, για το πόσο ακριβή είναι η ΕΡΤ και για το ότι δεν τη χρειαζόμαστε γιατί φτάνει η κουλτούρα που προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια μπορεί και να έσπαγα την οθόνη. Πάντως το μπαν δεν το γλίτωνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Tι να πεί ο άνθρωπος, σεμνός ήταν, είναι και παραμένει!
Ίσως φταίει που ο άνθρωπος έχασε σε μιά νύχτα τη δουλειά του. Με τι κουράγιο να κάτσει να συζητήσει γιά το αν χρειάζεται η δεν χρειάζεται η δημόσια ραδιοτηλεόραση; Εγώ πάντως αν ήμουνα στη θέση του και διάβαζα κάποια από τα ποστ που γράφονται εδώ για τεμπέληδες, άχρηστους, για το πόσο ακριβή είναι η ΕΡΤ και για το ότι δεν τη χρειαζόμαστε γιατί φτάνει η κουλτούρα που προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια μπορεί και να έσπαγα την οθόνη. Πάντως το μπαν δεν το γλίτωνα.
Ακριβώς!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Έκατσα κια διάβασα με προσοχή υις τελευταίες τρεις σελίδες και προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που τελικά ενοχλεί στο κλείσιμο και ποιές είναι οι προδοκίες σας από μία ΔΗΜΟΣΙΑ τηλεόραση.
Ειληκρινά θα απαντήσω , δεν κατάφερα να βγάλω ένα συμπέρασμα, μιας και η κουβέντα άλλαξε δρόμο και αναλώθηκε στα πόσα λεφτά χρειάζονται και τι προσωπικό κλπ
Για μένα προσωπικά το θέμα δεν είναι τα 4 ευρώ, ή το Χ ποσό που δίνω και πολύ περισσότερο το πόσα δίνει ο γείτονας Ιταλός ή οποιοσδήποτε Ευρωπαίος.
Εμένα με ενδιαφέρει το ποσό αυτό να αξιοποιείται σωστά. Εμένα αυτό που με ενοχλούσε (και το έβλεπα πολλά χρόνια, μιας και είμαι στο χώρο) είναι η κακοδιαχείρηση του συγκεκριμένου ποσού, η αδιαφορία ορισμένων υπαλλήλων (οι περισσότεροι είναι οι "χωνευτοί"), η μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων μηχανημάτων ή εργαζομένων (υπάρχουν πολλοί που δίνουν και την ψυχή τους για την δουλειά τους) και πολύ περισσότερο η εμμονή και ο απώτερος σκοπός κάποιων να "φάνε" όσα μπορούν, τώρα που κατέχουν "κάποια" θέση.
Με ενοχλούσε το ύφος "χιλίων καρδυναλίων" που είχαν κάποιοι, ύφος που απέκτησαν απλά και μόνο επειδή ήταν "χωνευτοί" και αμετακίνητοι (ύφος που συναντάς ευρέως στον δημόσιο τομέα), με ενοχλούσε η ατιμωρησία στα όποια (ανύπαρκτα) διοικητικά παραπτώματα, με ενοχλούσε που δεν ήταν ΔΗΜΟΣΙΑ αλλά κυβερνητική και κομματική και πολύ περισσότερο με ενοχλούσε που άκουγα πολύ συχνά από αξιόλογα άτομα μες στην ΕΡΤ, "...το ξέρουμε βρε Νίκο, λες να μην το ξέρουμε; Το βλέπουμε και το ζούμε καθημερινά, αλλά πες μου τι να κάνω..."
Πως μπορούσε να αλλάξει όλο αυτό? Δεν μπορούσε έτσι απλά γιατί θα αντιδρούσαν, στην κάθε αλλαγή, τα κομματικά παιδιά και οι φίλοι τους μες στην ΕΡΤ.
Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα σε ένα σάπιο σύστημα , ένα σύστημα που αντανακλά δυστυχώς στον πολιτικό μας κόσμο.
Αν είμαι υπέρ σε αυτό που έγινε. Ναι, αλλά υπο προυποθέσεις. Αφού έγινε όπως έγινε, ας στηθεί το μαγαζί σωστά από την αρχή. Με σωστές βάσεις, σκοπό και κατευθύνσεις. Δώσε την αξιολόγηση του προσωπικού σε managment (όχι απαραίτητα εγχώριου) του χώρου και όχι σε πολιτικά γραφεία. Άκου το προσωπικό, άκου τι έχουν να σου πουν και κρίνε αναλόγως. Εκμεταλλεύσου τις δυνατίτητες της ΕΡΤ. Κάνε συμβάσεις έργου ή προκυρήξεις που να μην είναι φωτογραφικές.
Φτιάξε ένα σωστό σταθμό. Άσε αυτούς που το κατέχουν να χτίσουν μία ΕΡΤ που θα είναι το καμάρι του κάθε Έλληνα και όχι η πίκρα του. Αλλά κάντο σωστά.
Αν πιστεύω ότι θα αλλάξει τίποτα? Θέλω να πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει. Έδω που έφτασε το πράγμα, προσωπική η νίκη όλων θα είναι να δείξουν , πολιτικοί και εργαζόμενοι, ότι ναι μπορούν να στήσουν το μαγαζί σωστά.
Ελπίζω, σε μία σωστή ΕΡΤ.

Σε κανένα μας δεν άρεσε η ΕΡΤ όπως ήταν, γιατί ξέραμε ότι μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Δεν τη ζήσαμε από μέσα, αλλά εκτιμούσαμε αυτό που είχε να προσφέρει. Για τα περισσότερα από αυτά που της καταλογίζεις δε φταίνε ούτε εργαζόμενοι ούτε συνδικαλιστές, αλλά οι κυβερνώντες. Αν νομίζεις ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο με τη ΝΕΡΙΤ γελιέσαι. Οι ίδιοι άνθρωποι που χαντάκωσαν την ΕΡΤ, τη φόρτωσαν με άσχετους σαν την Ανθή Σαλαγκούδη και της απαγόρευαν να κάνει εσωτερικές παραγωγές στήνουν μιά νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση από την αρχή. Ο ανεκδιηγήτος Μουρούτης έκλεισε την ΕΡΤ γιατί δε διέκοψε το πρόγραμμα για να μεταδώσει απευθείας μιά ομιλία του Σαμαρά. Πιστεύεις ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι ικανοί να στήσουν μια σωστή δημόσια ραδιοτηλεόραση; Αστεία πράγματα.

Last edited by a moderator:
Moυ λειπει το ραδιοφωνο της ΕΡΤ. Εδω (Λαρισα) ηταν, μαζι με το καποτε ανθηρο Δημοτικο ραδιοφωνο που τωρα μετατραπηκε ελεω Δημαρχω σε "ελαφρουτσικο" οσο κι αν τα παιδια προσπαθουν, η ΜΟΝΗ ποιοτικη παρουσια στα ερτζιανα. Ακομη και η ΕΡΑσπορ, που με τις οπαδικες προτιμησεις δημοσιογραφων αλλα και τη συνεχη αναφορα στο Στοιχημα καταντουσε ανυποφορη, ειναι κατι που λειπει.
Ολοι λεμε για την εισφορα στην ΕΡΤ μεσω ΔΕΗ, αλλα κανεναν δεν "τσουζει" το οτι πληρωνουμε τους Τελωνες με το ετσι θελω(τους); Τι μας προσφερουν οι εκβιαστες της τοτε κυβερνησης;

Τουλάχιστον η ΕΡΑ Σπορ δεν ήταν "λίγο πρόγραμμα ανάμεσα σε διαφημίσεις, σπόνσορες και τραγουδάκια" όπως ο μεγάλος της αντίπαλος...

Οι προθέσεις φαίνονται ξεκάθαρα στο τελευταίο άρθρο (16) του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ:

«Κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, η συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου γίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Επικρατείας και του Υπουργού, αρμόδιου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και απαρτίζεται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους. Η θητεία του Συμβουλίου αυτού δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος. Το Εποπτικό Συμβούλιο, στη συνέχεια και κατ' εξαίρεση του άρθρου 9, διορίζει εντός μηνός τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., η θητεία των οποίων δεν μπορεί να υπερβεί το 1 έτος».

Από τη στιγμή που τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το πρώτο εποπτικό συμβούλιο επιλεγούν από τους υπουργούς, δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα "χτίσουν" ένα ακομμάτιστο, ανεξάρτητο και πλήρως αποδεσμευμένο από τη κυβέρνηση φορέα (όπως περίπου περιγράφεται σε άλλα άρθρα του νομοσχεδίου). Τα πρόσωπα αυτά θα σχεδιάσουν τα θεμέλια του φορέα, το οργανόγραμμα του, τις λειτουργίες του, ουσιαστικά και τη στελέχωση του. Αν η αρχή γίνει με κομματικά κριτήρια, με δεσμούς με τη κυβέρνηση, άντε να διορθωθούν αυτά αργότερα...

Σε κανένα μας δεν άρεσε η ΕΡΤ όπως ήταν, γιατί ξέραμε ότι μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Δεν τη ζήσαμε από μέσα, αλλά εκτιμούσαμε αυτό που είχε να προσφέρει. Για τα περισσότερα από αυτά που της καταλογίζεις δε φταίνε ούτε εργαζόμενοι ούτε συνδικαλιστές, αλλά οι κυβερνώντες. Αν νομίζεις ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο με τη ΝΕΡΙΤ γελιέσαι. Οι ίδιοι άνθρωποι που χαντάκωσαν την ΕΡΤ, τη φόρτωσαν με άσχετους σαν την Ανθή Σαλαγκούδη και της απαγόρευαν να κάνει εσωτερικές παραγωγές στήνουν μιά νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση από την αρχή. Ο ανεκδιηγήτος Μουρούτης έκλεισε την ΕΡΤ γιατί δε διέκοψε το πρόγραμμα για να μεταδώσει απευθείας μιά ομιλία του Σαμαρά. Πιστεύεις ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι ικανοί να στήσουν μια σωστή δημόσια ραδιοτηλεόραση; Αστεία πράγματα.

Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Δεν με ενδιαφέρουν ονομαστικά ποιοι την έκαναν όπως την έκαναν, αν δεν λεγόταν Μουρουτης θα λεγόταν Κουρούτης ή Χουρουτης... Ειναι ένα σύστημα.
Δεν διαβάσεις καλά τα γραφόμενα μου, έγραψα "ας δώσουν το management έξω σε κάποιους που να κατέχουν το αντικείμενο..."
Βασική προϋπόθεση για την αλλαγή της ΕΡΤ ( και ας λέγεται όπως θέλει, δεν με ενδιαφέρει ούτε το όνομα ούτε το γραφικό περιβάλλον, (έχω άποψη, αλλα την κρατώ για μένα) ειναι το σωστό στήσιμο της, αλλα απο ανθρώπους που ξέρουν.

Επίσης, αφου πιστεύεις οτι μέρος της ευθύνης δεν έχουν οι εργαζόμενοι ( που έχουν), οι συνδικαλιστές (που εχουν) και οι κυβερνώντες ( που κατέχουν την μερίδα του λέοντος), τότε ποιοι φταίνε??

Και ναι έβλεπα ειδήσεις στην ΝΕΤ και άκουγα Κοσμος (αυτή η απουσία με πόνεσε περισσότερα )

Last edited: