Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Ποιοι ξέρουν το αντικείμενο, αυτοί που έχουν ρίξει στη ξέρα και τα ιδιωτικά κανάλια;

Επίσης, αφου πιστεύεις οτι μέρος της ευθύνης δεν έχουν οι εργαζόμενοι ( που έχουν), οι συνδικαλιστές (που εχουν) και οι κυβερνώντες ( που κατέχουν την μερίδα του λέοντος), τότε ποιοι φταίνε??

Αφού το γράφει, "αλλά οι κυβερνώντες". Ακολουθούν οι υπόλοιποι, αλλά αν δεν υπήρχε ο αποπνικτικός κυβερνητικός εναγγαλισμός τότε δεν θα έβρισκαν πρόσφορο έδαφος και τα διάφορα φυντάνια των κομματικών σωλήνων...

Δεν είπα κάτι άλλο, όπως επίσης είπα,,όχι απαραίτητα "απο την εγχώρια αγορά", που παρεμπιπτόντως υπάρχουν πολύ ικανά στελέχη. Στην ξερά τα ιδιωτικά κανάλια δεν τα έριξαν τα στελέχη, αλλα αυτοί που τους κατευθύνουν (όλοι ξέρουμε ποιοι ειναι). Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Last edited by a moderator:
Οκ, έχεις δίκιο, ας μη κάνουμε αυτό που κάνει και η κυβέρνηση (ξερά-χλωρά μαζί στη πυρά).

Ο Γιάννης Πετρίδης είχε την μακροβιότερη εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο. Μία αναζήτηση στο internet βγάζει αποτελέσματα που μερικά λένε ότι ήταν η μακροβιότερη στην Ευρώπη, και άλλα ότι ήταν η μακροβιότερη ακόμα και σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω αν ισχύουν, αλλά στην Ελλάδα σίγουρα. Νομίζω ότι αυτό και μόνο θα τους μείνει σημάδι που το κατάφεραν:
http://www.enikos.gr/media/159344,Apoxairetise_to_koino_toy_o_Giannhs_Petr.html
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/209168

Όσοι μιλάνε για εκπομπές ποιότητας, μπορούν να μάς εξηγήσουν και να δικαιολογήσουν τα πενιχρά ποσοστά θεματικότητας των τηλεοπτικών και ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών εκπομπών; Το γεγονός ότι υπήρχαν μερικές (μετρημένες στα δάκτυλα) εκπομπές ποιότητας, σε ορισμένα κρατικά κανάλια, δεν αλλοιώνει τη συνολική εικόνα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, στο επίπεδο που είχε φτάσει.
Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στην Ευρώπη γεννήθηκε η ανάγκη στα περισσότερα κράτη (ή όπου δεν εφαρμοζόταν ήδη) να εφαρμοστεί το μοντέλο του κοινωνικού κράτους. Αυτό σήμαινε ότι το κράτος ήταν υποχρεωμένο να παρέχει στους πολίτες του κάποια πράγματα, άσχετα με το κόστος που είχαν. Δεν έψαχναν πόσο κόστιζαν αυτές οι υπηρεσίες. Θεωρούνταν αυτονόητο ότι πρέπει να προσφερθούν, και το κράτος να κόψει τον λαιμό του να τα προσφέρει. Για παράδειγμα το κράτος ήταν υποχρεωμένο να προσφέρει υγεία στους πολίτες του, όσο και αν κόστιζε στο κράτος ο τομέας της υγείας. Αυτό άρχισε να αλλάζει πρώτα στην Αγγλία με την Θάτσερ, και κυρίως μετά το τέλος της δεκαετίας του 80 με την παγκοσμιοποίηση και την επικράτηση ενός μόνο οικονομικού συστήματος παγκοσμίως. Όλες οι υπηρεσίες του κράτους πια εξετάζονται μόνο με κριτήρια απόδοσης και κέρδους. Τα νοσοκομεία πια εξετάζονται μόνο με κριτήρια οικονομικά. Δεν έχει σημασία πια η υγεία των πολιτών, παρά μόνο πόσο κοστίζει ένα νοσοκομείο. Έτσι κλείνουν τα νοσοκομεία χωρίς κανέναν ενδοιασμό, και δεν έχει σημασία η επίπτωση στους πολίτες. Για να γίνει ανάγκη η εφαρμογή αυτών των πολιτικών ξαφνικά βρίσκεσαι με ένα χρεωκοπημένο κράτος που είναι ανάγκη να εφαρμόσει αυτά τα πράγματα. Δεν είναι περίεργο που ξαφνικά χρεωκόπησαν όλα μαζί τα κράτη της Ευρώπης; Δεν είναι ξαφνικό που κατά δεκαετίες χρεωκοπεί και μία άλλη διαφορετική ήπειρος; Αυτό έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 80 και την Κεντρική Αμερική. Έτσι (για να γυρίσω στα νοσοκομεία) αν αρρωστήσεις πρέπει να πας σε ιδιωτικό φορέα υγείας, ή να κάτσεις να πεθάνεις. Δηλαδή κάποιοι κερδίζουν περισσότερο.
Αν το πάμε αυτό στην τηλεόραση που συζητάμε εδώ, βλέπουμε ότι ξαφνικά προέκυψε η ανάγκη να απολογείται η δημόσια τηλεόραση για τον φόρο (που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη) και για τα νούμερα τηλεθέασης της δημόσιας τηλεόρασης. Έχουμε φύγει δηλαδή από την παλιά άποψη ότι η δημόσια τηλεόραση δεν εξετάζεται ανάλογα με την τηλεθέαση της γιατί υπάρχει για να δίνει ποιότητα και να δείχνει προγράμματα που κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν μπορεί να προσφέρει. Έτσι αναγκάζεται και η δημόσια τηλεόραση να πέσει στο επίπεδο ποιότητας των ιδιωτικών καναλιών, αφού της ζητείται τηλεθέαση. Και τα ιδιωτικά κανάλια εξαγνίζονται (αφού δεν υπάρχει πια κάτι διαφορετικό για να συγκριθούν), και είναι πια η μόνη πηγή κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης όπου η τηλεόραση έχει ακόμα την μεγαλύτερη επιρροή στον πολύ κόσμο από τα υπόλοιπα μέσα. Και πείθεσαι από τις απειλές τους όπως αυτά που ακούσαμε προεκλογικά να προσέξουμε μην κάνουμε καμία βλακεία με την ψήφο μας και βρούμε κανέναν μπελά. Δηλαδή ψήφισε αυτό που πρέπει (για αυτούς).
Δηλαδή αυτό που λες δεν είναι λάθος σύμφωνα με τις τελευταίες συνισταμένες του οικονομικού συστήματος. Απλά είναι λάθος ολόκληρο το οικονομικό σύστημα όπως είναι τώρα, με όλες τις αξίες του και τις προτεραιότητες του. Μετά από πολλά χρόνια που θα κλείσει ο κύκλος θα φανεί, αλλά προς το παρόν αυτά που λέει είναι αξιώματα που πρέπει απλά να εφαρμοστούν, και χωρίς αντίρρηση. Μην ξεχνάς ότι πριν χιλιάδες χρόνια αξίωμα ήταν η διακυβέρνηση ενός λαού από έναν απόλυτο ηγεμόνα που δεν κρίνονταν από κανέναν, και που άμα του την έδινε πήγαινε και έκανε επίθεση σε έναν γειτονικό λαό, ξεκληρίζοντας έτσι τον μισό δικό του λαό. Και αυτό φαινόταν λογικό, όπως φαίνεται τώρα λογικό ότι δεν πρέπει να κοστίζει η υγεία, η παιδεία κτλ. Και η τηλεόραση βέβαια.

Last edited by a moderator:
Έχουμε φτάσει να αμφισβητούμε βασικά πράγματα. Ο φίλος SR71B μιλάει για ταξίδια στο σύμπαν σε άλλα posts, αλλά εδώ υπάρχει θέμα παιδείας. Γράφω πολύ επιθετικά το post, αλλά είναι δυνατόν να ταξιδέψεις στο σύμπαν αν δεν γνωρίζεις τον πολιτισμό και την επιστήμη του έθνους σου και όλου του κόσμου;

Λέξεις, ονόματα, που δεν πρόκειται να ακούσεις ποτέ να έχουν αναφερθεί τα τελευταία δέκα χρόνια στο MEGA, ANT1, ALPHA, STAR, SKAI...
Αινσταιν. Carl Sagan, Αrthur Clarke, Μotzart, Μπέρτραντ Ράσελ, Πλατων, Σωκράτης, Xατζηδάκις, Ελύτης.... είναι δυνατόν να περιμένουμε από το ANT1 να λειτουργήσει ως φορέας πολιτισμού, επιστήμης, ενημέρωσης. Για δείτε πρόγραμμα: http://www.antenna.gr/tv/shows . (Στην Αυστραλία που έκοψαν την ERT έβαλαν στην θέση του τον ΑΝΤ1....

Για ανοίξτε τα μυαλά σας μερικοί γιατί μάλλον ο φασισμός τα δηλητηρίασε τελείως.... Τελείως απλά βρε φίλε θα ακούει το παιδί σου Παντελίδη και θα νομίζει αυτό είναι η Ελλάδα.

Ρε παιδιά πότε παίχτηκε τελευταία φορά η Η Μπαλάντα Του Ούρι (Αχ! Ουρανέ) στο στο MEGA και το ANT1; Ρε φίλε πως θα ξεκινήσεις να ταξιδέψεις για τα αστέρια αν δεν το ακούσεις αυτό και αν δεν μάθεις και το παιδί σου να μάθει το παιδί του να το ακούσει;
http://www.youtube.com/watch?v=RwjyMYVlpjc

Για αυτούς που μιλούν για διαφάνεια...

το στούντιο που γίνεται η εκπομπή της ΕΔΤ ανήκει κατά 25% στον Μπόμπολα και κατά 25% στον ψυχάρη. Θα μπορούσε βέβαια να χρησιμοποιηθούν τα στούντιο στη Μουρούζη για να γίνει η εκπομπή.

Θυμάστε 2 εξωτερικές παραγωγές που έγιναν υπερτιμολογήσεις και πλαστοπροσωπίες; και είχε επέμβει ο εισαγγελέας κλπ; ξέρετε σε ποια στούντιο έγιναν αυτές οι παραγωγές;

Στα στούντιο από τα οποία εκπέμπει τώρα η ΕΔΤ...

διαφάνεια λέμε!!!

Έχουμε φτάσει να αμφισβητούμε βασικά πράγματα. Ο φίλος SR71B μιλάει για ταξίδια στο σύμπαν σε άλλα posts, αλλά εδώ υπάρχει θέμα παιδείας. Γράφω πολύ επιθετικά το post, αλλά είναι δυνατόν να ταξιδέψεις στο σύμπαν αν δεν γνωρίζεις τον πολιτισμό και την επιστήμη του έθνους σου και όλου του κόσμου;

Λέξεις, ονόματα, που δεν πρόκειται να ακούσεις ποτέ να έχουν αναφερθεί τα τελευταία δέκα χρόνια στο MEGA, ANT1, ALPHA, STAR, SKAI...
Αινσταιν. Carl Sagan, Αrthur Clarke, Μotzart, Μπέρτραντ Ράσελ, Πλατων, Σωκράτης, Xατζηδάκις, Ελύτης.... είναι δυνατόν να περιμένουμε από το ANT1 να λειτουργήσει ως φορέας πολιτισμού, επιστήμης, ενημέρωσης. Για δείτε πρόγραμμα: http://www.antenna.gr/tv/shows . (Στην Αυστραλία που έκοψαν την ERT έβαλαν στην θέση του τον ΑΝΤ1....

Για ανοίξτε τα μυαλά σας μερικοί γιατί μάλλον ο φασισμός τα δηλητηρίασε τελείως.... Τελείως απλά βρε φίλε θα ακούει το παιδί σου Παντελίδη και θα νομίζει αυτό είναι η Ελλάδα.

Ρε παιδιά πότε παίχτηκε τελευταία φορά η Η Μπαλάντα Του Ούρι (Αχ! Ουρανέ) στο στο MEGA και το ANT1; Ρε φίλε πως θα ξεκινήσεις να ταξιδέψεις για τα αστέρια αν δεν το ακούσεις αυτό και αν δεν μάθεις και το παιδί σου να μάθει το παιδί του να το ακούσει;

Τι σχεση εχουν τα "ταξιδια στα αστερια" με την παιγνιωδη σπουδη μου να ιχνηλατησω κοστη και προγραμματα ενος
τηλεοπτικου σταθμου ? Ποτε εγραψα εγω, οτι ο ΑΝΤ1 πρεπει να αναλαβει την Παιδεια και τον Πολιτισμο των παιδιων μας ?
Πως (ακριβως) προεκυψα φασιστας ? Ποτε ειδα εγω Σουλειμαν ? Πως, ακριβως, βγηκα ανιστορητος και απαιδευτος ?

ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ?

Ομως ξερεις κατι ? ... ΔΕΝ θελω να μου απαντησεις !!!
Πρωτον, γιατι τα ερωτηματα που εθεσα ειναι ρητορικα (ξερω ποιος ειμαι και τι κατεχω) και
δευτερον, υποψιαζομαι οτι ΟΤΙ και να συζητησω μαζι σου θα με βλεπεις ως Δουρειο Ιππο της Ιδιωτικοποιησης των καναλιων.
Σου κολλησε αυτο τωρα (παει και τελειωσε).

Οποτε ... μην το κουραζουμαι ... φιλε μου !!!

Εσύ έγραψες οτι "Οποιος θελει αλλες λειτουργιες (πολιτισμο, αθλητικα, κοινωνικα, ταινιες) να κοιταξει το αντιστοιχο ιδιωτικο καναλι." Απο τη στιγμή που δεν υπάρχει ελληνικό κανάλι που να προβάλει τέτοιο πρόγραμμα, οι σκέψεις σου για την νέα ΕΡΤ δεν έχουν βάση.

Όπως και να το κάνουμε, η τηλεόραση είναι απο τα καλύτερα μέσα για να δείξει τον πολιτισμό κι ας μην πουλάει όσο ο Σουλτάνος.

Τι σχεση εχουν τα "ταξιδια στα αστερια" με την παιγνιωδη σπουδη μου να ιχνηλατησω κοστη και προγραμματα ενος
τηλεοπτικου σταθμου ? Ποτε εγραψα εγω, οτι ο ΑΝΤ1 πρεπει να αναλαβει την Παιδεια και τον Πολιτισμο των παιδιων μας ?
Πως (ακριβως) προεκυψα φασιστας ? Ποτε ειδα εγω Σουλειμαν ? Πως, ακριβως, βγηκα ανιστορητος και απαιδευτος ?

Πρωτον, γιατι τα ερωτηματα που εθεσα ειναι ρητορικα (ξερω ποιος ειμαι και τι κατεχω) και
δευτερον, υποψιαζομαι οτι ΟΤΙ και να συζητησω μαζι σου θα με βλεπεις ως Δουρειο Ιππο της Ιδιωτικοποιησης των καναλιων.

Κοίτα, όταν γράφεις ότι η κρατική τηλεόραση πρέπει να είναι μόνο ειδήσεις και τα υπόλοιπα να τα αναλάβουν τα ιδιωτικά κανάλια, τι περιμένεις να πιστέψει αυτός που σε διαβάζει; Έδωσα λινκ όπου αναλύεται από το Σπήγκελ το κόστος παρόμοιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων στη Γερμανία και το κόστος ανά κάτοικο της ΕΡΤ βγαίνει συντριπτικά χαμηλό. Το Δούρειος Ίππος των ιδιωτικών καναλιών δεν το είπε κανένας, πιστεύω όμως ότι έχεις μιά στρεβλή άποψη για το ρόλο που πρέπει να έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, κάτι που φωνάζει από μακριά ότι ενημερώνεσαι από MEGA και ΣΚΑΙ. Αν κάνω λάθος συμπάθα με, αλλά από τα συμφραζόμενα αυτό καταλαβαίνω (και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος).

ΔΕΝ ΠΡΟΜΟΤΑΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ .... διαφορετικα καναλια εξυπηρετουν διαφορετικες αναγκες μου !!!

Αυτο που θα ηθελα (απο μικρο παιδι) ειναι ενα ξεχωριστο καναλι για ειδησεις, ενα καναλι για ταινιες,
ενα καναλι για σηριαλς, ενα καναλι για αθλητικα, ενα καναλι για talkshow και ενα καναλι lifestyle
(κουτσομπολιο, δηλαδη). Α ναι ... και ενα για Πολιτισμο-Τεχνες (μου αρεσε πολυ ο Bob Ross).

Ουτε εψαξα (ουτε θα το κανω) γιατι να μην εχει ΕΝΑ καναλι ολα αυτα.
Απλα ... αυτη η εξειδικευση και ο επιμερισμος ειναι η διακαης επιθυμια μου τα τελευταια 30 χρονια.

Απο δω και περα .... ομως αρχιζω να επαναλαμβανομαι. Ημουν σαφης που το πηγαινα απο την
πρωτη στιγμη. ΑΝ δεν ειναι εφικτο κατι τετοιο ... δεν ειναι !!!! (and that's that).

Last edited:
ΔΕΝ ΠΡΟΜΟΤΑΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ .... διαφορετικα καναλια εξυπηρετουν διαφορετικες αναγκες μου !!!

Αυτο που θα ηθελα (απο μικρο παιδι) ειναι ενα ξεχωριστο καναλι για ειδησεις, ενα καναλι για ταινιες,
ενα καναλι για σηριαλς, ενα καναλι για αθλητικα, ενα καναλι για talkshow και ενα καναλι lifestyle
(κουτσομπολιο, δηλαδη). Α ναι ... και ενα για Πολιτισμο-Τεχνες (μου αρεσε πολυ ο Bob Ross).

Απλα ... αυτη η εξειδικευση και ο επιμερισμος ειναι η διακαης επιθυμια μου τα τελευταια 30 χρονια.

Απο δω και περα .... ομως αρχιζω να επαναλαμβανομαι. Ημουν σαφης που το πηγαινα απο την
πρωτη στιγμη. ΑΝ δεν ειναι εφικτο κατι τετοιο ... δεν ειναι !!!! (and that's that).

Φαντάζομαι ότι θα σου αρέσει τότε το γερμανικό μοντέλο της δημόσιας τηλεόρασης, έχει αρκετά τέτοια θεματικά κανάλια, και τα περισσότερα και σε HD (και με ελεύθερη δορυφορική λήψη, ενώ σε αρκετές άλλες χώρες κλειδώνονται τα πάντα). Σε συνδυασμό με το Arte και τα περιφερειακά είναι ένα πολύ καλό πακέτο. Και η ΕΡΤ πήγε να το κάνει αυτό με τα κανάλια της ERT Digital, αλλά τα σκότωσαν πριν την ώρα τους.

Παρεμπιπτόντως, για αρκετά χρόνια το BR της Βαυαρίας έδειχνε κάθε απόγευμα και ξημερώματα τα επεισόδια με τη ζωγραφική του Bob Ross (όπως έκανε και η ΕΤ3 δηλαδή).

Last edited:

Αυτό υπήρχε στην Ραδιοφωνία, με το Α'πρόγραμμα ειδησεογραφικό, το Β' ψυχαγωγικό, το Γ' πολιτιστικό, την ΕΡΑσπορ κλπ. Τώρα καληνύχτα... πάντως στην Ελλάδα δύσκολο το βλέπω να γίνει κάτι τέτοιο στην τηλεόραση, η αγορά είναι πολύ μικρή και με μικρή αγοραστική ικανότητα για να στηρίξει τέτοιο εγχείρημα.

πρωτη στιγμη.
ΑΝ δεν ειναι εφικτο κατι τετοιο ... δεν ειναι !!!! (and that's that).

Σαφής δεν ήσουν, γι αυτό και ξεκίνησε η όλη κουβέντα.

Off topic

Παρεμπιπτόντως, για αρκετά χρόνια το BR της Βαυαρίας έδειχνε κάθε απόγευμα και ξημερώματα τα επεισόδια με τη ζωγραφική του Bob Ross (όπως έκανε και η ΕΤ3 δηλαδή).

Από ό,τι βλέπω στο EPG ακόμα τα έχει το "BR α"

br_a.jpg

Η εκπομπή αυτή γυρίστηκε από τη δημόσια τηλεόραση των ΗΠΑ, την PBS. Αν και απευθύνεται θεωρητικά σε περιορισμένο κοινό είναι από τις πιό πετυχημένες διαχρονικά εκπομπές της. Σταμάτησε μόνο με τον πρόωρο θάνατο του παρουσιαστή.

Δεν το κουράζουμε καθόλου.

Mα αναιρείς το εαυτό σου σε κάθε post πρώτα σύγκρινες την EΡΤ με το MEGA. Μετά αναρωτήθηκες πόσο κοστίζει να λειτουργήσει ένα ειδησεογραφικό κανάλι.

Στην ΕΡΤ μάθαινε ένας άνθρωπος να μιλάει ελληνικά...

Η ΕΡΤ ήταν ο μόνος τηλεοπτικός φορέας που είχε εκπομπή για την αστροφυσική και την κοσμολογία. “Έτσι βλέπω τον Κόσμο” – με τους Μάνο Δανέζη (Επίκουρος καθηγητής αστροφυσικής Παν. Αθηνών) και τον Στράτο Θεοδωσίου (Αστροφυσικός).

Στην ΕΡΤ ένα παιδί μπορούσε να δει τι είναι όμποε, κύμβαλα, τσέλο.

Στην ΕΡΤ μπορούσε να δει τι είναι κωπηλασία τι είδη κολύμβησης υπάρχουν, τι είναι στίβος, τι είναι ρυθμική...

Στην ΕΡΤ έβλεπες ποια νέα βιβλία κυκλοφορούν...

Με την ΕΡΤ ταξίδεψα στην Ρουμάνια, στην Τουρκία με το Balkan Εxpress.

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω από που νομίζεις ότι θα συμπληρωθεί αυτό το έλλειμμα και πόσο μπορείς να το κοστολογήσεις.

Θεματικά κανάλια υπήρχαν, αν θυμάστε: Cine+, Sport+, Prisma+ καθαρά θεματικά, η ΝΕΤ ειδησεογραφικό και η ΕΤ1 ψυχαγωγικό.

Ποιό ιδιωτικό κανάλι θα τολμήσει ποτέ να προβάλει το c'est pas sorcier την πιο απλή εκπαιδευτική σειρά που έχει μάθει χιλιάδες παιδάκια και μεγάλους πως δουλεύει ένας κινητήρας μηχανής, ένα ψυγείο, ένα ραδιόφωνο, μια φωτογραφική μηχανή....

Μας λέει ο φίλος δεν είναι φασισμός να κλείσει η δημόσια τηλεόραση..... και ένας μήνας να κλείσει είναι πάρα πολύ το έλλειμμα. Δεν είναι απλά το ηλεκτρομαγνητικά κύματα που δεν μεταδίδονται είναι ο κώδικας εκπαίδευσης των ανθρώπων που υπάρχει μέσα σε αυτά. Με ποιο δικαίωμα κόβεις την πληροφορία που φτάνει σε κάθε χωριουδάκι της Ελλάδας και έδινες την δυνατότητα σε κάθε παιδάκι να ονειρευτεί, να μάθει, να σκεφτεί τι επάγγελμα θα κάνει; Θα βάλουν δορυφορική τώρα, που μέχρι και τις τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν κόψει οι περισσότεροι λόγω της κρίσης;
http://www.youtube.com/watch?v=GXv2QHIFDms