Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Από σήμερα ξανά… ΕΡΑ Σπορ!
Απλά δεν έχει ακόμα οριστεί σε ποιά συχνότητα (!!!) θα εκπέμψει...
"Ο σταθμός θα εκπέμψει στους 105,8 αν και δεν έχει κλείσει 100% η συχνότητα, θα παίζει όμως σίγουρα στη συχνότητα της ΕΡΑ Σπορ στους 101,8. Η διοίκηση της ΔΤ έχει λάβει εντολή από την κυβέρνηση να εκπέμψει ραδιοφωνικό σήμα πριν την Παρασκευή, οπότε το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εκδικάσει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ."

http://www.gazzetta.gr/stili/media-cafe/article/544914/horis-athlitikes-ayrio-xekinaei-i-era-spor

Εκδικάστηκε στο ΣΤΕ η αίτηση των εργαζομένων της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αν κρίνω από τα tweets του The Press Project που παρακολουθούσε την διαδικασία, το κλίμα μάλλον ήταν λίγο ψυχρό για την ΠΟΣΠΕΡΤ. Δεν με εκπλήσσει.
http://www.thepressproject.gr/article/47343/Sto-StE-tin-Paraskeui-i-ekdikasi-gia-to-kleisimo-tis-ERT---Zontani-kalupsi-tha-parexei-to-TPP

Η απόφαση αργεί. Σύμφωνα με το Antinews και μερικά site που το αναπαράγουν η απόφαση αναμένεται σε 20 μέρες. Δεν ξέρω που το βρήκαν αυτοί, και δεν γράφεται τίποτα τέτοιο σε άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά site.
http://www.antinews.gr/2013/09/27/228612/

.........................................
Η απόφαση αργεί. Σύμφωνα με το Antinews και μερικά site που το αναπαράγουν η απόφαση αναμένεται σε 20 μέρες. Δεν ξέρω που το βρήκαν αυτοί, και δεν γράφεται τίποτα τέτοιο σε άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά site.

Σαμαρικο σάητ ειναι, λες να μην ξερουν απο πρωτο χερι;

Re: Απάντηση: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Εκδικάστηκε στο ΣΤΕ η αίτηση των εργαζομένων της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αν κρίνω από τα tweets του The Press Project που παρακολουθούσε την διαδικασία, το κλίμα μάλλον ήταν λίγο ψυχρό για την ΠΟΣΠΕΡΤ. Δεν με εκπλήσσει.
http://www.thepressproject.gr/article/47343/Sto-StE-tin-Paraskeui-i-ekdikasi-gia-to-kleisimo-tis-ERT---Zontani-kalupsi-tha-parexei-to-TPP

Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου δεν άφησε τους δικηγόρους των εργαζομένων να ολοκληρώσουν την επιχειρηματολογία τους. Από αυτό και μόνο μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα.

Αμα θελουν, ολα γινονται γρηγορα.. (βλεπε πχ Χ.Α.) αμα ομως δεν θελουν......

Αθήνα
Αλλάζει χέρια ο φάκελος ΕΡΤ - ΔΤ - ΝΕΡΙΤ, καθώς ο ειδικός εκκαθαριστής - διαχειριστής Γκίκας Μάναλης που όρισε το υπουργείο Οικονομικών τελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό παραίτηση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, κατά μία εκδοχή ο Γκίκας Μάναλης πρόκειται να μετακινηθεί, προκειμένου να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην Attica Bank.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την μετακίνηση επιβεβαίωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας κυβερνητικές πηγές.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231267341

Επιβεβαίωση!
ET1, ET3, NET, ERT HD, και τα ραδιόφωνα όλα καμπάνα! Κέντρο Αθήνας, Αμπελόκηποι.
Μπράβο, κρατήστε !!!

Η περίπτωση της ΕΡΤ μου παρομοιάζει: ενώ έχεις ένα υπερηχητικό, αποφασίζεις να το ρίξεις πάνω στα βράχια, να το καταστρέψεις και να σκοτώσεις τον πιλότο. Μετά ξεκινάς απο την αρχή να μάθεις πως πετάνε τα αεροπλάνα ...

Μια χαρά!
Φυσικά εγώ δε πιάνω τίποτα. Βάρη Αττικής εδώ.
Όταν ειμαστε μικροί, είχαμε ερασιτεχνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με πηνία και λάμπες και παίζαμε μουσική.
Πηγαίναμε βόλτα με ποδήλατο κι ένα τρανζιστοράκι, για να δούμε μέχρι που ακουγόμαστε.
Κέντρο Αθήνας λοιπόν.
Μιά χαρά για όσους το ξέρουν και για όσους το βλέπουν. Η ΕΡΤ έγινε ο "267" (για όσους τον θυμούνται), του σήμερα.

Ε ναι!
Δε ξέρω που βρίσκεται ο Τσαουσόπουλος, αλλά τι σημασία έχει να βλέπουν ΕΡΤ στο κέντρο Αθήνας?
Δυστυχώς, την ΕΡΤ την έκλεισαν.
Μου θυμίζει το Ρ/Σ του Πολυτεχνείου "Εδώ Πολυτεχνείο" με τη Μαρία Δαμανάκη εκφωνήτρια, το 1974.
Δε θα πω αν συμφωνώ ή διαφωνώ για το κλείσιμο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν, ότι άφησε μιά μαύρη τρύπα στην ενημέρωση και να δούμε πότε, αυτή η τρύπα θα κλείσει.
Στη περιοχή μου δε βλέπω (ή βλέπω μερικές φορές), ΕΔΤ. Εννοώ ότι δεν έχω πάντοτε λήψη.

Για να το κάνουμε ελαφρύτερο, το Μιχ. Τσαουσόπουλο τον είχα ακούσει τελευταία φορά στο Athens DJ (95,2 FM).
Εύχομαι το καλύτερο ως προς την ΕΡΤ...

Last edited by a moderator:
Με αυτα και με αυτα παει μακρυα η βαλιτσα....

Βραχυκύκλωμα στην συγκυβέρνηση έφερε ο κοινοβουλευτικός προγραμματισμός της τρέχουσας εβδομάδας ο οποίος περιλαμβάνει την συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ΠΝΟ θα συζητούταν την ερχόμενη Τετάρτη από τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε στην συνέχεια να πάρει τον δρόμο για την Ολομέλεια προκειμένου να κυρωθεί.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να «παγώσει» κάθε διαδικασία καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αναγκασμένη να καταψηφίσει προκειμένου να φανεί συνεπής με την αρχική του στάση που ήταν κατά του «λουκέτου» με ΠΝΠ.

Υπό αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε η ακύρωση κάθε συζήτησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε να αφήσουν την τρίμηνη προθεσμία – μέσα στην οποία πρέπει να κυρωθεί η ΠΝΠ από την Βουλή – να εκπνεύσει καθώς κάτι τέτοιο δεν επηρεάζει τα έννομα αποτελέσματά της και οι όποιες ρυθμίσεις για την δημόσια ραδιοτηλεόραση να έρθουν με την μορφή τροπολογίας.

Για να το κάνουμε ελαφρύτερο, το Μιχ. Τσαουσόπουλο τον είχα ακούσει τελευταία φορά στο Athens DJ (95,2 FM).

Εκεί είναι ακόμα από ό,τι βλέπω στο site του σταθμού...

Με αυτα και με αυτα παει μακρυα η βαλιτσα....

Βραχυκύκλωμα στην συγκυβέρνηση έφερε ο κοινοβουλευτικός προγραμματισμός της τρέχουσας εβδομάδας ο οποίος περιλαμβάνει την συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

....Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε να αφήσουν την τρίμηνη προθεσμία – μέσα στην οποία πρέπει να κυρωθεί η ΠΝΠ από την Βουλή – να εκπνεύσει καθώς κάτι τέτοιο δεν επηρεάζει τα έννομα αποτελέσματά της και οι όποιες ρυθμίσεις για την δημόσια ραδιοτηλεόραση να έρθουν με την μορφή τροπολογίας.

Διαγωνίζονται φαίνεται ποιος θα κάνει τα περισσότερα καραγκιοζιλίκια και κωλοτούμπες.

Εντωμεταξύ...

http://www.dimokratikiaristera.gr/e...praksis-nomothetikoy-periexomenou-gia-tin-ert

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ για την αναβολή της συζήτησης για κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ.

Επιχειρήθηκε να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με αντικείμενο την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 10ης Ιουνίου 2013, που έδωσε ένα δήθεν συνταγματικό έρεισμα για να μπει το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ και για να σιγήσουν όλες οι δημόσιες ραδιοσυχνότητες. Αυτό τελικά δεν έγινε επειδή η Κυβέρνηση προτίμησε να μείνει το θέμα «ανοιχτό» μέχρι να αποβάλει αυτοδικαίως την ισχύ της η Πράξη αυτή.
Ζητούμε να εισαχθεί άμεσα σε ψήφιση η κοινή πρόταση νόμου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για μη κύρωση της Πράξης αυτής και για αναδρομική και εξ υπαρχής ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης κατάργηση της ΕΡΤ. Ζητούμε επίσης την άμεση πλήρη υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της 17ης Ιουνίου 2013, και επισημαίνουμε τις πολιτικές και νομικές συνέπειες από την συνεχιζόμενη μη τήρησή της.

Καλούμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην αποδεχθούν την μη ψήφιση της πρότασής τους μέχρι την στιγμή που η Πράξη θα έχει αποβάλει αυτοδίκαια την ισχύ της, αλλά θα έχει επιβάλει οριστικά τα αποτελέσματά της. Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θελήσουν να κρυφτούν πίσω από τις συνταγματικές προθεσμίες προσπαθώντας να ”περισώσουν” την υπογραφή και την πολιτική τους αξιοπιστία, θα έχουν ακέραιες τις ευθύνες τους.

Last edited:
Πρόχειρες ΝΑΙ. Ανόητες ΟΧΙ! Εκτός και αν πιστεύουμε ότι το παλαιό παγιωμένο καθεστώς ήταν παρθένο, είτε από τους εργαζόμενους είτε από την Διεύθυνση.

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θα γίνει μετά το τρίμηνο. Η ΔΗΜΑΡ λέει ότι μετά την λήξη της Νομοθετικής Πράξης (χωρίς κύρωση της από τη Βουλή) η Πράξη θα έχει αποβάλει αυτοδίκαια την ισχύ της, αλλά θα έχει επιβάλει οριστικά τα αποτελέσματά της. Δεν ξέρω πως θα γίνει αυτό. Το άλλο άρθρο γράφει ότι μετά την λήξη, οι όποιες ρυθμίσεις για την δημόσια ραδιοτηλεόραση να έρθουν με την μορφή τροπολογίας. Αν κατάλαβα καλά η λογική είναι, ας περάσει το τρίμηνο, και μετά βλέπουμε. Αλλά επίσης αν κατάλαβα καλά, η μη κύρωση της Νομοθετικής Πράξης σημαίνει ότι δεν ισχύει το κλείσιμο της ΕΡΤ, και μπορεί κάτι να αλλάξει; Άσχετα αν ψάχνουν τρόπο να το αλλάξουν προς όφελος τους.

Απάντηση: Re: Κλείνει η ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ (11/06/2013)

Πρόχειρες ΝΑΙ. Ανόητες ΟΧΙ! Εκτός και αν πιστεύουμε ότι το παλαιό παγιωμένο καθεστώς ήταν παρθένο, είτε από τους εργαζόμενους είτε από την Διεύθυνση.

Ανόητες, βλακώδεις, κοντόφθαλμες και πολιτικά απερίσκεπτες...

@ Kosh
Χάος δηλαδή για ακόμα 3 μήνες.

Καπου το εχω ξαναγραψει οτι η εκτιμηση μου απο το καλοκαιρι κι ολας ηταν οτι πριν τον γεναρη Νεριτ δεν θα δουμε.

Αλλά επίσης αν κατάλαβα καλά, η μη κύρωση της Νομοθετικής Πράξης σημαίνει ότι δεν ισχύει το κλείσιμο της ΕΡΤ, και μπορεί κάτι να αλλάξει;

Με την παρουσα κυβερνηση οχι.

Διαβασε ξανα το αρθρο που παρεθεσα πιο πανω.

Εκτιμουν λεει και να εκπνευσει η ΠΝΠ τα εννομα αποτελεσματα της δεν επηρεαζονται ......

Μα αυτό εννοώ και εγώ. Στο Πρώτο Θέμα που ανέβασες γράφει ότι μετά το τρίμηνο θα χρειαστεί νέα τροπολογία. Στο άρθρο της ΔΗΜΑΡ γράφουν ότι η Νομοθετική Πράξη μετά το τρίμηνο θα έχει επιβάλει οριστικά τα αποτελέσματά της. Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αυτόματα και τι εννοούν. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μετά το τρίμηνο η Νομοθετική Πράξη ακυρώνεται (αφού δεν θα έχει υπάρξει κύρωση από την Βουλή). Αλλά θα επανέρθουν με νέα τροπολογία, που θα περάσει αναίμακτα, αφού έχει περάσει στον κόσμο ότι η ΕΡΤ έχει πια κλείσει. Αλλά στην ουσία το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν έχει κυρωθεί ακόμα και δεν είναι τελειωτικό. Απλά θα γίνει με νέα τροπολογία μετά το τρίμηνο.

Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει την τρόικα τι κάνει ένας απολυμένος, και πως την βγάζει. Αλλά ενδιαφέρει όλους εμάς.
"Βουτιά θανάτου έκανε στις 22.33 το βράδυ της Τετάρτης απολυμένη εργαζόμενη του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη."
http://www.zougla.gr/greece/article/epese-sto-keno-proin-ergazomeni-tis-ert3-799610