Κλείνει το Hitech και το RAM???!!!!

ωραία πράγματα...

αγγελικά πλασμένα...

δεν παραξενεύομαι καθόλου

Απο οτι εμαθα εκ των εσω ειναι περα για περα αληθεια....

Η εργοδοσια τους εκβιαζει με τον απαραδεκτο αυτο τροπο για να υποκυψουν στις βασιλικες τους απαιτησεις.

Και καλα απο τον Λαμπρακη αναμενομενο.....τωρα μαθαινεται και η αληθινη πλευρα του Σπινουλα που πραγματικα ελπιζω να βγει και να τα διαψευσει ολα αυτα γιατι θα ειναι πραγματικη ντροπη για εργαζομενο ουσιαστικα να λειτουργει εις βαρος των συνεργατων του -με τον πιο αναισχυντο τροπο- και εις οφελος δικο του και μονο.

κρίμα....

πάντως το κλείσιμό τους θα αλλάξει το τοπίο στα περιοδικά του χώρου...

αλήθεια...θα συμπαρασύρει και τον ΗΧΟ???

Re: Απάντηση: Κλείνει το Hitech και το RAM???!!!!

κρίμα....

πάντως το κλείσιμό τους θα αλλάξει το τοπίο στα περιοδικά του χώρου...

αλήθεια...θα συμπαρασύρει και τον ΗΧΟ???

Δεν νομιζω ο Ηχος να εχει καποιες παρενεργειες...ισα ισα που θα δεχτει το φιλι της ζωης. (για ποσο δεν ξερω αλλα δεν εχει και τα εξοδα του Hitech πιστευω...)

Πάντως θεωρώ ότι το "δώρο" bluray ήταν η μεγαλύτερη γκάφα που έκανε ποτε το hitech και ίσως αφορμή για το κλείσιμο. Δεν εχω τυπικο δειγμα για να μιλαω με ασφαλεια, ωστοσο κρινοντας από το ψιλικατζιδικο απεναντι μου που ψωνιζω εδω και χρονια, προ bluray το hitech μου το κραταγαν επειδη εξαφανιζοταν σε 2 μερες, ενω τωρα τα επιστρεφουν στο τελος του μηνα. Τελικα ο κοσμακης δεν τσιμπαει τοσο ευκολα στα "δώρα" των 12 και 15 ευρώ. Παλι καλα...

Ερώτηση: Αν κλείσει με τις συνδρομές τί γίνεται? Δήλωση πτώχευσης,κοινώς τα αρπάζουν και φεύγουν?

Υπάρχει μια γενικότερη φημολογία για τα περιοδικά του Λαμπράκη, από το HiTech μέχρι το RAM, δεν ξέρω αν ετοιμάζουν κάτι, πάντως από εκ των έσσω πληροφόρηση που έχω, υπάρχει μια ανυσηχία...

Δε θέλετε να σας πω που ειχαμε φτασει στο Δημο Αθηναιων οπου δουλευα μεχρι προτινος... Το πρώτο που χρειάζεται κανείς σήμερα είναι έναν καλό δικηγόρο, και αρκετά λεφτά για να τον συντηρεί.

Μπορεί όλη αυτή η κίνηση που διαβασα παραπάνω να μην είναι εκ του πονηρού, και πραγματι να εχει κανει αυτη τη συμφωνια ωστε όλοι να παραμεινουν στις δουλειες τους. Το θεμα ειναι οτι αυτο θα πρεπει να διασφαλιστει με συμβόλαια και αλλα πραγματα με νομική ισχύ.

Σε καποιες ιδιωτικες επιχειρησεις πλεον το 8ωρο δεν ειναι ισχυει και ενας εργαζομενος φτανει να δουλευει 10-12 ωρες χωρις ομως να αμοιβεται για τις παραπανω ωρες, σε καποιες περιπτωσεις υπαρχουν τα bonus ομως δεν αντριποσοπευουν την πραγματικη αμοιβη που θα επερνε εαν πληρωνωνταν με βαση τις ωρες που εκατσε.

Οσον αφορα της αποζημιωσεις ειναι νομιζω γνωστο οτι υπαρχει πλεον μια μυστικη συμφωνια των εργοδοτων οι οποιοι με την απειλη να μην στιγματιστη ενας υπαλληλος που απολυετε να τον ωθουν σε παραιτηση αρα σε κερδος της επιχειρησης απο την μη καταβολη αποζημιωσης.

Βεβαια για τον οργανισμο λαμπρακη νομιζω οτι μαλλον στερεψε η κρατικη πηγη και πλεον δεν συμφερει ενα περιοδικο που στοιχιζει 12 ευρω στην εποχη μας μιας και την μεγαλυτερη πληροφορηση την εχουμε απο το Ιντερνετ και δεν περιμενουμε το εκαστοτε περιοδικο να συντηρητε αυτο φανηκε και οταν εβγακαν το BR με 15 ευρω και το αλλαξαν προς 12 ευρω, και ισως με την νεες προσληψεις να επιδοτουνται απο το κρατος για τα επομενα 2 ή 3 χρονια ως νεες προσληψεις.

Last edited:
Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο ΔΟΛ σκοπεύει να κλείσει τα 2 περιοδικά και αναρωτιέμαι για τους λόγους.

Είναι άραγε ότι δεν πάνε καλά ή είναι απλώς στα πλαίσια γενικότερων αλλαγών πολιτικής;

Επίσης:

Μπορεί όλη αυτή η κίνηση που διαβασα παραπάνω να μην είναι εκ του πονηρού, και πραγματι να εχει κανει αυτη τη συμφωνια ωστε όλοι να παραμεινουν στις δουλειες τους. Το θεμα ειναι οτι αυτο θα πρεπει να διασφαλιστει με συμβόλαια και αλλα πραγματα με νομική ισχύ.

(στην αρχική είδηση):

<<Ο κύριος Σπίνουλας καθησύχασε τους εργαζόμενους των δύο περιοδικών λέγοντας τους ότι όποιος υπογράψει παραίτηση, θα του δοθεί αυτομάτως και μια έγγραφη εγγύηση που θα του κατοχυρώνει τα εργασιακά του δικαιώματα και θα του αναγνωρίζει τα χρόνια προϋπηρεσίας του στα περιοδικά του ΔΟΛ.>>

Αν διασφαλιστούν τα παραπάνω δλδ, δεν είναι τα πράγματα δίκαια για τους εργαζομένους;

Θα ήταν πιο λογικό δλδ, ξαναλέω με βάση την δυνατότητα διασφάλισης των ανωτέρω - η οποία δεν ξέρω εάν είναι εφικτή – αυτό είναι τεχνικό ζήτημα, θα ήταν πιο λογικό οι εργαζόμενοι να πάρουν αποζημίωση και να συνεχίσουν κανονικά τις δουλειές τους (στην νέα εταιρία) – σαν να μην άλλαξε τίποτα γιʼ αυτούς δλδ αλλά απλώς ʽαπό το πουθενάʼ να πάρουν μία αποζημίωση για μία δουλειά που από την οποία στην ουσία ποτέ δεν απομακρύνθηκαν / απολύθηκαν;

Και εάν πχ όντως ο ΔΟΛ θέλει να κλείσει τα περιοδικά και ο Χ Σπίνουλας μπορεί να προσφέρει αυτή την λύση (η οποία μπορεί να είναι η μόνη βιώσιμη για την δημιουργία μίας νέας εταιρίας), ποιο είναι εν τέλει το συμφέρον των εργαζομένων; Η απόλυσή τους και η λήψη αποζημίωσης ή η συνέχιση της δουλειάς τους;

Με απλά λόγια, με βάση την πιθανή απόφαση του ΔΟΛ για κλείσιμο των περιοδικών, η όλη ιστορία ίσως είναι ένα απλό deal που συμφέρει όλους (συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων).

Ξαναλέω ότι δεν γνωρίζω τι συμβαίνει και ούτε υιοθετώ καμία άποψη αλλά απλώς πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με ανοιχτά μάτια και όχι με παρωπίδες και κλασικούς ʽαφορισμούςʼ.

Kαι αν η καινούρια εταιρεία πτωχεύσει σε 3 - 6 μήνες τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι που θεωρητικά δεν αποζημιώθηκαν και διατήρησαν την εργασία τους ;

Kαι αν η καινούρια εταιρεία πτωχεύσει σε 3 - 6 μήνες τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι που θεωρητικά δεν αποζημιώθηκαν και διατήρησαν την εργασία τους ;

.........

(στην αρχική είδηση):

<<Ο κύριος Σπίνουλας καθησύχασε τους εργαζόμενους των δύο περιοδικών λέγοντας τους ότι όποιος υπογράψει παραίτηση, θα του δοθεί αυτομάτως και μια έγγραφη εγγύηση που θα του κατοχυρώνει τα εργασιακά του δικαιώματα και θα του αναγνωρίζει τα χρόνια προϋπηρεσίας του στα περιοδικά του ΔΟΛ.>>

Αν διασφαλιστούν τα παραπάνω δλδ, δεν είναι τα πράγματα δίκαια για τους εργαζομένους;

Θα ήταν πιο λογικό δλδ, ξαναλέω με βάση την δυνατότητα διασφάλισης των ανωτέρω - η οποία δεν ξέρω εάν είναι εφικτή – αυτό είναι τεχνικό ζήτημα...

Τον εν λόγω κύριο Σ#@%&α του HITECH βάσει των γραφομένων του στην αντίστοιχη στήλη του περιόδικου,δεν τον "πήγαινα"με τίποτα!!
Τουπέ και ύφος..χιλίων καρδιναλίων!!:tdown::tdown
Μου'βρωμάει'πολύ η όλη υπόθεση και η "σφήνα"του εν λόγω κυρίου

Φίλοι μου δεν ανέβασα το θέμα για να ανοίξουμε κουβέντα για τα εργασιακά....είναι δύσκολοι καιροί και αυτό το ξέρουμε όλοι...μακάρι να βρεθεί η καλύτερη λύση για όλους....

το άνοιξα για να ενημερώσω γι αυτή την πολλή σημαντική κίνηση-αλλαγή στο χώρο το audio-video(αν τελικά γίνει πράξη)....

όταν πριν 2 σχεδόν χρόνια-οι ιδρυτές του avclub-ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια δεν είδαμε ανταγωνιστικά τα περιοδικά...άλλωστε εμείς -οι ίδιοι-είμαστε το αγοραστικό κοινό τους...όμως κακά τα ψέματα..το internet είναι το μέλλον...η πληροφορία μεταδίδεται άμεσα και είναι διαδραστική...και κοστίζει πολύ λιγότερο...

καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι-λοιπόν-να υπάρχει ένα χομπίστικο site στο χώρο, πέρα από οικονομικά συμφέροντα....όπως καταλαβαίνετε και την ευθύνη που έχουμε να λέμε τις αλήθειες για το χόμπυ μας και να στηρίζουμε τους σωστούς επαγγελματίες που μας σέβονται...

Re: Απάντηση: Κλείνει το Hitech και το RAM???!!!!

καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι-λοιπόν-να υπάρχει ένα χομπίστικο site στο χώρο, πέρα από οικονομικά συμφέροντα....όπως καταλαβαίνετε και την ευθύνη που έχουμε να λέμε τις αλήθειες για το χόμπυ μας και να στηρίζουμε τους σωστούς επαγγελματίες που μας σέβονται...

Για μενα επισης αξια εχει να γνωριζω οτι το προιον το οποιο αγοραζω, δεν ειναι προιον μαυρης εργασιας και ειδικα αν η παραγωγη του γινεται στην Ελλαδα δεν εκμεταλευονται καποιοι προς πλουτισμο λιγων και μονο.

Αλλιως δεν χρειαζεται να τους ενισχυω, υπαρχουν κι αλλοι τροποι να πληροφορηθω.

Ελπιζω να υπαρχει κι αλλος τροπος και για τους εργαζομενους ομως.

είμαι παραπάνω από ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ο δολ ετοιμάζει κάτι στο διαδίκτυο...