Κλειστά τα Τέμπη λόγω κατολισθήσεων

το απαγορευτικο θα ισχυσει για τις νταλικες? στις μερες που οριζει ο νομος να μην κυκλοφορυν? ή οπως παντα..ο,τι θελει κανει ο καθενας?

κοίτα να δεις
όταν ήταν ανοιχτός ο δρόμος τις στέλνανε από τους επαρχιακούς δηλαδή αυτούς που θα πάμε όλοι τώρα...
Αρα από πού να πάνε κι αυτές...?

Ρε μήπως να κάτσω Θεσσαλονίκη για τις γιορτές...

Στη χειρότερη-χειρότερη, πηγαίνεις Θεσσαλονίκη-Γρεβενά (1:20), Γρεβενά-Τρίκαλα (1:10) και από εκεί Αθήνα (πόσο είναι αυτό? 3:30? 4? Αποκλείεται παραπάνω). Το κομμάτι Γρεβενά-Τρίκαλα πολύ ωραίο, και συνήθως ερημικό.

το απαγορευτικο θα ισχυσει για τις νταλικες? στις μερες που οριζει ο νομος να μην κυκλοφορυν? ή οπως παντα..ο,τι θελει κανει ο καθενας?
οχι δεν εχει απαγορευτικο απλα εχουν κανει το εξης:3,5 και ανω θα πανε απο αλλου και κατω τον 3.5 θα πανε απο αλλο δρομο

Τον Γενάρη με τις κινητοποιήσεις των αγροτών πήγα Θεσσαλονίκη - Αθήνα και Αθήνα - Βόλο - Αθήνα σε ένα ΣΚ. Η διαδρομή από παράλια Λάρισας γίνεται όντως σε επαρχιακή οδό, και νομίζω είναι περίπου δύο ώρες. Μην είστε τόσο σίγουροι ότι δεν θα έχει φορτηγά γιατί όσοι είναι από Βόλο ή Ανατολική Λάρισα νομίζω ότι θα προτιμήσουν να πάνε απο εκεί και όχι μέσω Ελασσόνας ή Κοζάνης (τα μεγαλύτερα). Όταν εγώ κατέβαινα Αθήνα υποτίθεται ότι τα φορτηγά πηγαίναν από Κοζάνη - Λάρισα, ή από Κατερίνη - Ελασσόνα - Λάρισα, αλλά και πάλι στον Αγιόκαμπο τίγκα ήταν. Μην αποθαρρύνεστε αλλά ελέγξτε καλά όλες τις εναλλακτικές διαδρομές. Ειδικά για Θεσσαλονίκη ακόμα και μέχρι Κοζάνη ή Γρεβενά μπορεί να συμφέρει να πάτε και από εκεί, καιρού επιτρέποντος, η Θεσσαλονίκη είναι δύο ώρες.
Τα συλληπητήρια στην οικογένεια του Ιταλού μηχανικού που είναι ένα ακόμα θύμα της ΠΑΘΕ και ειδικά των Τεμπών. Εύχομαι να είναι το τελευταίο.

Ορθόν. Απλά υπολόγισα όπως όταν έμενα Σαλονίκη που το ταξίδι τελείωνε όταν άρχιζα να ψάχνω πάρκινγκ Μαρτίου με Όλγας

Βλέπω ότι όλοι λέτε για τουτού και αεροπλάνο....

Κάποιος (ο μοναδικός) έγραψε για τρένο, αυτό δεν βολεύει ?????

Πόση ώρα είναι το ταξίδι πλέον ???

To intercity express νομίζω 4.30 ώρες. Το intercity απλό γύρω στις 5 και το τρένο απλό μπορεί και 6.30. Φοβάμαι όμως ότι τώρα που θα πυκνώσουν τα δρομολόγια θα αλλάξει και η διάρκεια ταξιδιού. Με το αμάξι σου αν δεις ότι τραβάει πολύ το πράμα, κάνεις και μία στάση, απολαμβάνεις και έναν καφέ και κανένα ψητό.

Ανέβηκα την Πέμπτη (λίγες ώρες μετά το ατύχημα) και φυσικά έφαγα πακέτο.
Μας έστειλαν από Ελασώνα. Πίκρα μεγάλη, σκέφτομαι να γυρίσω από Κοζάνη - Λάρισα. Τι λέει ο δρόμος Κοζάνης - Λάρισας?

Έλλειψη επαρκούς σήμανσης
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο νομό Λάρισας μετά το κλείσιμο των Τεμπών"

Κυκλοφοριακό κομφούζιο σημειώνεται στο νομό Λάρισας, μετά το κλείσιμο των Τεμπών, καθώς οι εναλλακτικές διαδρομές που έχουν υιοθετηθεί δεν διαθέτουν αξιόπιστα οδικά δίκτυα και τη δυνατότητα να «σηκώσουν» τόσο κυκλοφοριακό φόρτο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ"

πηγη: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1087171&lngDtrID=244

και για οσους ελπιζαμε στην διαδρομη μεσω αγια οτι δεν θα βρουμε φορτηγα...να η διαφευση!

"Ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στη διαδρομή μέσω των παραλίων του Ν. Λάρισας, η οποία προορίζεται μόνον για ΙΧ, αλλά την Παρασκευή πέρασαν και μεγάλα οχήματα, με αποτέλεσμα και να «φρακάρουν» αλλά και να «χάνονται» λόγω της ελλιπούς σήμανσης μέσα στους οικισμούς. Αυτό υποχρέωσε πολλούς κατοίκους της περιοχής να εκτελούν χρέη «τροχονόμου». "

Re: Απάντηση: Κλειστά τα Τέμπη λόγω κατολισθήσεων

Ανέβηκα την Πέμπτη (λίγες ώρες μετά το ατύχημα) και φυσικά έφαγα πακέτο.
Μας έστειλαν από Ελασώνα. Πίκρα μεγάλη, σκέφτομαι να γυρίσω από Κοζάνη - Λάρισα. Τι λέει ο δρόμος Κοζάνης - Λάρισας?

Προφανώς σας έστειλαν απο Ελασσώνα-Μικρο Ελευθεροχώρι-Ολυμπος-Κατερίνη.
Το κομμάτι Ελευθεροχώρι-Κοζάνη είναι καλός ορεινός επαρχιακός δρόμος που αν τον ξέρεις πάς και αρκετά γρήγορα αφού συνήθως δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση και δεν νομίζω να πάνε οι πολλοί απο εκεί

το θεμα ειναι οτι οσο περνανε οι μερες..και ολο και πιο πολλοι οδηγοι θα ψαχνουν εναλλακτικους δρομους...και θα μαθαινουν απο που ειναι καλυτερα..θα γεμισουν ολοι οι δρομοι! ειδικα τα φορτηγα αν δεν μπει μια ταξη..θα μπουκωσουν καθε επαρχιακο δρομο! η μονη λυση ειναι να προγραμματισεις καλη ωρα να αναχωρησεις αν υπαρχει τετοια ωρα..γιατι απο αθηνα ειναι 3,5 - 4 ωρες μεχρι να φτασεις εκει..οποτε τι ωρα να ξεκινησει καποιος ?μεσα στο μαυρο σκοταδι?

Στη χειρότερη-χειρότερη, πηγαίνεις Θεσσαλονίκη-Γρεβενά (1:20), Γρεβενά-Τρίκαλα (1:10) και από εκεί Αθήνα (πόσο είναι αυτό? 3:30? 4? Αποκλείεται παραπάνω). Το κομμάτι Γρεβενά-Τρίκαλα πολύ ωραίο, και συνήθως ερημικό.

Απο κεί με βλέπω να πηγαίνω. Ο Πατέρας μου που κατέβαινε Πέμπτη βράδυ και τον στείλαν απο Ελασώνα έφαγε περίπου 3, 5 ώρες εκεί. Στενές γέφυρες που μπλοκάρουν συνεχώς, πολλά φορτηγά και άλλα τέτοια...

Θα κοιτάξω αν μπορώ να φύγω όσο πιό νωρίς, αλλα μάλλον θα πάρω έναν καινούργιο χάρτη και θα πάω απο Γρεβενά. Καλύτερα 6+ ώρες πορείας παρά 10 ώρες πίσω απο φορτηγό σε φιδωτό δρόμο μέσα στην νύχτα.

Είμαστε όμως για την βιτρίνα βρε παιδί μου. Βλέπεις τον ΠΑΘΕ και λές έχουμε και εμείς επιτέλους δρόμο, και 10 μέτρα πιό δίπλα είμαστε με τους αγροτικούς...

Αβέβαιο παραμένει το πότε θα ανοίξει πάλι η εθνική οδός στα Τέμπη

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1087351&lngDtrID=244

Αισιόδοξες θεωρούν οι ειδικοί τις ανακοινώσεις για επαναλειτουργία της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Τεμπών σε έναν ως τρεις μήνες και υπενθυμίζουν ότι οι κατολισθήσεις στη Μαλακάσα στοίχισαν το κλείσιμο της εθνικής οδού για τρία χρόνια στο σημείο αυτό.

H περίπτωση της Μαλακάσας, προσέθεταν, μπορεί να θεωρηθεί ηπιότερη από την εκτεταμένη κατολίσθηση που συνέβη στην κοιλάδα των Τεμπών, την περασμένη Πέμπτη. Ετσι, προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πότε θα ξανανοίξει ο εθνικός δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο.

Re: Απάντηση: Κλειστά τα Τέμπη λόγω κατολισθήσεων

Είναι αλήθεια αυτό που άκουσα πρωϊνιάτικα?
Οτι δλδ κάτω από την οδό γίνονται έργα διάνοιξης τούνελ με φουρνέλα?
Υπάρχει περίπτωση συσχετισμού?

φυσικά και ισχύει. Γίνεται διάνοιξη τούνελ με ελεγχόμενες εκρήξεις, αλλά το σκάψιμο γίνεται με μετροπόντικες. Και η σήραγγα θα έχει μήκος 11 (!!!!!) χλμ.

Όχι, το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει θέμα συσχετισμού της κατολίσθησης με τις εκρήξεις. Η χάραξη της σήραγγας των Τεμπών πλησιάζει το σημείο της κατολίσθησης σε απόσταση 800m, ενώ η θέση που βρίσκεται τώρα η διάνοιξη νομίζω απέχει περισσότερο. Η ενέργεια των εκρηκτικών είναι μικρή και αυτά χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για να υποβοηθούσουν το έργο των εκσκαπτικών μηχανημάτων, καθώς η γεωλογία της περιοχής (σχιστόλιθοι, ασβεστόλιθοι και φυλλίτες) δεν απαιτεί εκσκαφή με αποκλειστική χρήση εκρηκτικών. Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως σε μετρήσεις που έχουν γίνει κατά τη χρήση ανάλογων εκρηκτικών η επίδραση τους από άποψη δονήσεων εξασθενεί πλήρως μετά τα 100m.

Πάντως απ'όσο μπορώ να ξέρω αυτή τη στιγμή έχει συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων που σαν πρώτο βήμα έχει σκοπό να αποδείξει τον μη συσχετισμό που αναφέρω παραπάνω.

Οι κατολισθήσεις σ'εκείνο το σημείο ήταν μια κατάσταση που όλοι γνώριζαν, οι βράχοι βρίσκονταν σε ιδιαίτερα επικίνδυνη θέση και κατάσταση, και μια σειρά από βροχές θα ήταν ικανή να τις ενεργοποιήσει, κάτι που όπως όλα δείχνουν μάλλον έγινε. Εξάλλου, είχε γίνει μελέτη για την προστασία του πρανούς όμως απ'όσα έχω ακούσει είχε "κολλήσει" για περιβαλλοντικούς λόγους.

Η συσχέτιση με τις σήραγγες ήταν μάλλον απλά η εύκολη λύση για τα κανάλια και τους παντογνώστες δημοσιογράφους, ώστε να γίνουν για μια ακόμη φορά τηλε-δικαστήρια...

Βέβαια μέχρι το τελικό πόρισμα έχουμε μέλλον..

Last edited: