Κλιματική αλλαγή

Status
Not open for further replies.
A Ok ........ εχεις δικιο σ'αυτο.
Δεν ξερω αν υπαρχει αλλος που μισει τοσο πολυ την χωρα του.
Αν θυμαμαι καλα ..... εγω ειμαι !
Εσένα σου χρειάζεται μια 5ετία ξεγυρισμένη στη Γερμανία για να στρώσεις χαρακτήρα. Να γυρίσεις πίσω και να φιλήσεις το τσιμέντο του διαδρόμου προσγείωσης στο "Μακεδονία".

• Like
Reactions: cacau and Maestro
Εσένα σου χρειάζεται μια 5ετία ξεγυρισμένη στη Γερμανία για να στρώσεις χαρακτήρα. Να γυρίσεις πίσω και να φιλήσεις το τσιμέντο του διαδρόμου προσγείωσης στο "Μακεδονία".
Και σενα σου χρειαζεται μισθος η συνταξη κοντα στα 650 ευρω (αν ειναι να το παμε ετσι) .....

Γιατι οχι ? εχουν πει πολλα ψεματα δηλαδη ?

Η επομενη τους εφεδρεια αφου φτιαξουν φυσικα την υποδομη αντλησης/κυλησης ειναι η λιμνη των Κρεμαστων την οποια πρεπει να "φερουν" στην λιμνη του Μορνου.

Εφικτοτατο μου φαινεται μιας και καποτε εκαναν το ιδιο με την υιοθετηση του Μορνου αντι της Υλικης.

Και φυσικα παραλληλα πρεπει να σκεφτονται και την αφαλατωση (κατα τα λεγομενα τους) πιθανον και την συμμετοχη της Ψυτταλειας.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Λειψυδρία: Το σχέδιο για να «ξεδιψάσει» η Αθήνα μέσω του Αχελώου | 9/9/2024​

ΕΡΤ Α.Ε.

Ο Μίλτον είναι «η χειρότερη» καταιγίδα που πλήττει την περιοχή της Τάμπας τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το NHC.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να προετοιμαστούν για μια «άγρια» καταιγίδα, τονίζοντας πως πρόκειται για τον ισχυρότερο κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού από το 2005. «Ας προετοιμαστούμε για το χειρότερο και ας ελπίσουμε ότι θα εξασθενήσει», δήλωσε ο κ. ΝτεΣάντις.

«Μπορώ να πω αυτό χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης: εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε».

1728406307478.png

• Sad
Reactions: Maestro

Ο Μίλτον είναι «η χειρότερη» καταιγίδα που πλήττει την περιοχή της Τάμπας τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το NHC.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να προετοιμαστούν για μια «άγρια» καταιγίδα, τονίζοντας πως πρόκειται για τον ισχυρότερο κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού από το 2005. «Ας προετοιμαστούμε για το χειρότερο και ας ελπίσουμε ότι θα εξασθενήσει», δήλωσε ο κ. ΝτεΣάντις.

«Μπορώ να πω αυτό χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης: εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε».

Τραγική ειρωνία (?) το ότι ο συγκεκριμένος που κάνει αυτές τις δηλώσεις εν μέσω δέους για τις τραγικές (έως και βιβλικές) στιγμές που πλησιάζουν, είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές αυτών που κοροϊδεύουν την κλιματική αλλαγή και υπερασπίζονται τις σχετικές πολιτικές άρνησής της.

Σημεία των καιρών...

• Like
Reactions: Kosh
Περιμενουν οπως λενε πολυ χειροτερη καταιγιδα ακομα και απο την Κατρινα για να εχουμε ενα μεγεθος .....

Ζητουν απο τις αεροπορικες εταιρειες να εκκενωσουν αμεσα κοσμο....

Αφού έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι η περιοχή εκεί είναι τόσο ευάλωτη στους τυφώνες τι πάνε και φτιάχνουν εκεί τις megaεπαύλεις τους; Τόσο μόδα είναι πια η Φλόριντα;
Δείτε στο windy τι πλησιάζει. 12bft
Υ.Γ. έχουν να φύγουν γυψοσανίδες και ξύλο κατασκευές στον αέρα....τόνοι....τρίβουν τα χέρια τους οι κατασκευαστές. Μην ξεχνάτε: ΠΑΝΤΑ η δυστυχία κάποιου είναι η ευτυχία για κάποιον άλλο.

1000039470.jpg

Last edited:
Αυτό ειναι η αρχή τα χειρότερα ειναι μπροστά αρκούν 10 τέτοιοι τυφώνες για να διαλύσουν την παγκόσμια οικονομία που στηρίζεται σε χαρτιά (μετοχές ομόλογα κοκ)

Eπεσε στο 4 (απο το 5) λενε μακαρι να εξασθενησει κι αλλο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αφού έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι η περιοχή εκεί είναι τόσο ευάλωτη στους τυφώνες τι πάνε και φτιάχνουν εκεί τις megaεπαύλεις τους; Τόσο μόδα είναι πια η Φλόριντα;

View attachment 239971
Δεν είναι τόσο απλό. Η δυτική Φλόριντα μέχρι στιγμής δεν είχε πρόβλημα με τυφώνες. Ο πρώτος που χτύπησε την Τάμπα ήταν μόλις το 2001 και ήταν μικρός, κατηγορίας 1. Ο Μίλτον είναι ο πρώτος κατηγορίας 5 που προέρχεται από την Καραϊβική, και η περιοχή είναι εντελώς απροετοίμαστη. Επίσης, έχε υπόψη τα τεράστια μεγέθη: η Φλόριντα είναι μεγαλύτερη από την Ιταλία, είναι σα να έχει χιονιά στη Σικελία και να περιμένεις ότι θα είναι προετοιμασμένοι επειδή το χιόνι είναι συνηθισμένο πράγμα στο Τιρόλο.

Εν τω μεταξύ, αυτά που λένε ότι υποβαθμίζεται η κατηγορία δε σημαίνουν απολύτως τίποτα, το να γίνει κατηγορίας 3 αντί για 5 δε σημαίνει ότι τη γλιτώσαμε.

Νομίζω σας είχα ξαναγράψει για τον χαλασμό που έγινε στην πόλη μου την 1η Αυγούστου. Ε, αυτό δεν έφτασε καν να γίνει θέμα στις ειδήσεις σε εθνικό δίκτυο. Κι όμως, η πόλη έφαγε μεγάλη φρίκη, υπεραιωνόβια δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεφταν πάνω σε σπίτια και έκλειναν δρόμους, το σπίτι μου έμεινε χωρίς ρεύμα για 7μιση μέρες, ενώ καθάριζαν μπάζα από τους δρόμους μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, δυο μήνες μετά. Δυστυχώς ακόμα κι αν πέσει η κατηγορία, θα έχουμε θύματα (για τις καταστροφές περιουσιών τι να λέμε τώρα, μιλάμε για φρίκη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα κόστη επισκευών εδώ).

Κάτι σουρρεαλιστικό: είμαι στο γραφείο μου, στις ΗΠΑ μεν, αλλά ευτυχώς πολύ μακριά από το συγκεκριμένο νταβαντούρι, και παρακολουθώ τις εξελίξεις μέσω.... skai.gr που έχει ζωντανή εκπομπή (!)

• Like
Reactions: karajim80 and Kosh
Status
Not open for further replies.