Κλιματική αλλαγή

Status
Not open for further replies.
Oλο αυτo (οσο πολυπλοκο και αν δειχνει) ειναι ενα, και μονο ενα, πραγμα ....... ο θερμοστατης του πλανητη !!!!
Ναι, ΔΕΝ υπαρχει ενας διακοπτης που κλεινει τα παντα. Πουθενα. Ομως αυτο ειναι. Δεν υπαρχει καποιος αλλος
μαγικος τροπος να εξασφαλιζουμε το ...... temp range (-100C με +50C).
AYTO ...... ειναι, και τιποτε αλλο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kανονιστε να το χαλασετε 🙁 ......... δεν υπαρχει αλλο ! 😤

Last edited:

here it comes.....

here it comes.....
Εννοείται έρχεται....
Είμαστε συνηθισμένοι πλέον στο πολλαπλό σεξ.....από ρεύμα, από σούπερ μάρκετ, από βενζινες κλπ....ας έρθει κι άλλο ένα (νερό). Ούτε καν θα το καταλάβουμε.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλους τους ορεινούς όγκους στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια εντείνεται στα Τζουμέρκα, στην Κοιλάδα του Αχελώου και τα Αγραφα, χωρίς να αφήνει ανέγγιχτους τον Κιθαιρώνα -σε μικρότερο βαθμό-, τον Ελικώνα, περιοχές της Ηπείρου, αλλά και την Πελοπόννησο.

Ειδικά για τα πλατάνια, μάλιστα, η πρώτη φορά που καταγράφηκε η ασθένεια που τώρα τα ξεραίνει μαζικά ήταν το 2003 στη Μεσσηνία. Τότε ο μύκητας Ceratokystis platani (προκαλεί μεταχρωματικό έλκος) είχε απονομονωθεί σε ετοιμοθάνατα ή νεκρά δέντρα. Αναλύσεις που είχαν γίνει τότε είχαν δείξει ότι το στέλεχος που είχε εντοπιστεί στην Ελλάδα είναι πανομοιότυπο με εκείνα που είχαν αναφερθεί στην Ιταλία, στη Γαλλία και την Ελβετία, πράγμα που δείχνει κατά πάσα πιθανότητα ότι η ασθένεια των πλατάνων εισήχθη με κάποιον τρόπο από αυτές τις χώρες, με πιθανότερη την Ιταλία απ’ όπου εισάγονταν φυτώρια

. Μετά τη Μεσσηνία επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Πέρασε στην Ηπειρο και τη Θεσσαλία και ακολούθως στη Στερεά και την Εύβοια.

Είναι πραγματικά μάστιγα. Βλέπεις μέρη που τα έχεις συνδέσει άρρηκτα με αιωνόβια πλατάνια να είναι πλέον γυμνά... σα να βρίσκεσαι σε άλλο τόπο.

Οκ, φυσιολογικοί και συνήθεις καύσωνες Ιουλίου, πάμε παρακάτω. Τον Γενάρη υποθέτω πως ο συρφετός της κονόμας θα σκούζει πως χιονίζει, πρωτοφανές στα χρονικά, και έτσι.

Οκ, φυσιολογικοί και συνήθεις καύσωνες Ιουλίου, πάμε παρακάτω. Τον Γενάρη υποθέτω πως ο συρφετός της κονόμας θα σκούζει πως χιονίζει, πρωτοφανές στα χρονικά, και έτσι.
Μα και το Γενάρη καύσωνες έχει πλέον, δε χιονίζει.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πια φθινόπωρο - άνοιξη παρά 2-3 μεταβατικές εβδομάδες στην πράξη μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα.
Γιώργο από το δημοτικό το ακούω αυτό. Δεν αμφισβητώ πως οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν μεταβληθεί, αλλά το να σκίζουμε τα ρούχα μας επειδή κάνει ζέστη τον Ιούλιο είναι υπερβολή, και κατά την γνώμη μου καθοδηγούμενη κιόλας. Έχει κυκλοφορήσει από εχτές ένας "τρομακτικός" χάρτης για τις πυρκαγιές της τελευταίας εβδομάδας στην λεκάνη της Μεσογείου. Οποιοδήποτε σύγγραμα οικολογίας και αν ανοίξετε, ξεκαθαρίζει πως οι πυρκαγιές στα μεσογειακά οικοσυστήματα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά τους, και μάλιστα τα φυτά μας αναγεννιούνται ταχύτατα μετά από αυτές (φυσική επιλογή).

Εγώ πάντως μικρός θυμάμαι τα 40αρια να είναι στάνταρ τα καλοκαίρια ενώ φέτος δεν τα έχουμε πιάσει ακόμη εδώ που είμαι στην Χαλκιδική.
Επίσης εκείνο το καλοκαίρι του 2007 με τα 45αρια δεν θα τα ξεχάσω καθώς ήμουν φαντάρος σε φυλάκιο στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως επίσης πριν χρόνια πιάσαμε στην Κοζάνη -12 τον Απρίλη κατι που αν δεν κάνω λάθος έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να απαναληφθει.

να λαβουμε υπ πψιν , οσον αφορα την θερμοκρασια κ τις τιμες, το λεγομενο τοπικο μικροκλιμα..αλλες οι θερμοκρασιες στα αστικα κεντρα κ σλλες οι θερμοκρασιες στο συνολο των εδαφων της χωρας κ σε χωρια κ μικρες κωμοπολεις

Γιώργο από το δημοτικό το ακούω αυτό. Δεν αμφισβητώ πως οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν μεταβληθεί, αλλά το να σκίζουμε τα ρούχα μας επειδή κάνει ζέστη τον Ιούλιο είναι υπερβολή, και κατά την γνώμη μου καθοδηγούμενη κιόλας. Έχει κυκλοφορήσει από εχτές ένας "τρομακτικός" χάρτης για τις πυρκαγιές της τελευταίας εβδομάδας στην λεκάνη της Μεσογείου. Οποιοδήποτε σύγγραμα οικολογίας και αν ανοίξετε, ξεκαθαρίζει πως οι πυρκαγιές στα μεσογειακά οικοσυστήματα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά τους, και μάλιστα τα φυτά μας αναγεννιούνται ταχύτατα μετά από αυτές (φυσική επιλογή).
Νίκο, εθελοτυφλείς. Το κλίμα έχει αλλάξει, ριζικά. Αν δεν το βλέπεις, λυπάμαι που το λέω, αλλά είσαι θύμα πλύσης εγκεφάλου.

Εδώ στη Γερμανία έχω 7-8 χρόνια να ζήσω πραγματικό χιόνι. Το 2013 που ήρθα από το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη έβρισκα κάθε πρωί πάχνη στο αυτοκίνητο. Τώρα πλέον αυτό συμβαίνει από Δεκέμβρη, βαριά.
Είσαι Κρητικός, για πες μου, όταν ήσουν παιδί είχες ακούσει ποτέ για λαγόψαρα; Όχι, είναι φαινόμενο των τελευταίων 10-15 χρόνων. Ξέρεις ότι αυτά βρήκαν δίοδο από τον Ινδικό Ωκεανό στη Μεσόγειο όταν άνοιξε η Διώρυγα του Σουέζ; Όμως η Διώρυγα άνοιξε το 1869, γιατί τους πήρε 150 χρόνια να βρουν το δρόμο για το νησί σου (και την Κύπρο); Μήπως επειδή μόλις πρόσφατα έγιναν τα νερά αρκετά ζεστά για αυτά;

Πυρκαγιές είχαμε πάντα στη Μεσόγειο, αλλά κάποτε σβήνανε γιατί το χώμα είχε υγρασία. Τώρα δε σβήνουν με τίποτα. Το ίδιο και οι μεγαπυρκαγιές σε Καλιφόρνια, Καναδά, Αυστραλία κλπ.

Για τον Τυφώνα Daniel τι έχεις να πεις; Ήταν πρωτοφανές φαινόμενο, δεν υπάρχει καμία μαρτυρία, καμία ιστορική αναφορά, κανένα αρχαιολογικό εύρημα που να παραπέμπει σε παρόμοια φαινόμενα στην Ελλάδα από τη Νεολιθική εποχή και μετά.

Αλλά ΟΚ, μπορεί να τα παίρνω κι εγώ από τη μαφία των Οικολόγων που θέλουν να γεμίσουν τα βουνά μας με ανεμογεννήτριες.

Βλέπω ότι εδώ πλέον αναρτώνται ψεύδη, προπαγάνδα και θεωρίες συνωμοσίας. Επειδή η ζωή είναι μικρή και ο χρόνος μου λίγος αρνούμαι να τον ξοδέψω αντικρούοντας ότι ανυπόστατο αλιεύει ο καθένας στο ΝΕΤ. Το avclub δεν είναι 4chan αγαπητοί. Το νήμα κλείνει οριστικά.

Status
Not open for further replies.