ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ- Ποιό να προτιμήσω?

1) FUJITSU ASYA 24 BTU (Κίνας)- 1140

Είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου ένα δίμηνο τώρα. Πολύ ευχαριστημένος και επειδή ο τύπος που μου το εγκατέστησε είναι φίλος μου, μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα Fujitsu.

Και τα Daikin είναι καλά, αλλά ανεβαίνουν πολύ σε τιμή.

Πάντως, μακριά απο LG, Samsung...

Kοίτα και τα panasonic, λόγω επαφής με το αντικείμενο μπορώ να σου πιστοποιήσω οτι είναι απο τα καλύτερα (τουλάχιστον το ίδιο καλά με τα daikin) σαν κλιματιστικά και τα πιό σκυλιά μηχανήματα που έχω συναντήσει.
Επίσης εξαιρετικά είναι και τα Τoyotomi τα made in Japan (αν βρείς..)

Re: Απάντηση: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ- Ποιό να προτιμήσω?

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση ίσως άκυρη?
Παίζει τα κλιματιστικά από Ιαπωνία να έχουν ίχνη ραδιενέργειας?

Ημαρτον...

Είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου ένα δίμηνο τώρα. Πολύ ευχαριστημένος και επειδή ο τύπος που μου το εγκατέστησε είναι φίλος μου, μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα Fujitsu.

Και τα Daikin είναι καλά, αλλά ανεβαίνουν πολύ σε τιμή.

Πάντως, μακριά απο LG, Samsung...
Σε ωρες γραφειου, 18 χρονια δουλευουν τα Fujitsu χωρις την παραμικρη βλαβη....

Για 30 τ + Θερμανση δεν κοιτας ουτε για αστειο κατω απο 18αρι.

Αν θες τη γνωμη μου, πρεπει να πας σε 22-24αρι για να εισαι σίγουρος.

Για θερμανση παντως γενικα, εχε υποψιν οτι τα A/C δεν ειναι η καλυτερη λυση. Κοιτα και κατι σε ''σωματα / κονβέρτορες''.

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση ίσως άκυρη?
Παίζει τα κλιματιστικά από Ιαπωνία να έχουν ίχνη ραδιενέργειας?

Στο λιμάνι του Πειραιά λειτουργεί μονάδα ελέγχου εκπομπών ραδιενέργειας, εφόσον οι συσκευές έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές, δεν υπάρχει σχετικός κίνδυνος.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η εγκατάσταση, επειδή είδα ότι κανείς δεν το αναφέρει.
Για φαντάσου να βάλεις κανά Daikin, καιι ο μάστορας να σου κάνει λαδιές.....
Και τα LG, καλά είναι και τα daikin και τα Τoshiba και τα Ηitachi και τα Mitsubishi.......

Δε ξέρω τι λέτε εσείς, πάντως εκτός των Daikin που είναι πράγματι καλά αλλά και ακριβά, τα Samsung που έχω πάρει τελευταίας 3ετίας έχουν βγει κορυφή !

Αθόρυβα και απροβλημάτιστα.

Επίσης να αναφέρω πως παλαιότερα μοντέλα Samsung ναι είχαν προβλήματα, αλλά πάντα παίζει ρόλο και η χρήση.

Δεν τα λειτουργούμε όλοι το ίδιο, ούτε τους συμπεριφερόμαστε το ίδιο (service κτλ.)

Panasonic/Mitsubishi/Fujitsu σκυλιά! Καλά λόγια έχουν ακουστεί και για τα ιαπωνέζικα Toyotomi! Γενικότερα άσε τις μπροσούρες και τα πολυκαταστήματα και πήγαινε σε ένα ειδικευμένο με εγκαταστάσεις για AC να σου πει ακριβώς τι χρειάζεσαι για τον χώρο σου. Άκου τα παιδιά που έχουν βάλει σε επαγγελματικούς χώρους. Έλεγξε την εξωτερική μονάδα, δες τις παροχές που έχουν μην είναι μινιατούρες (δεν είναι τυχαίο που τα προαναφερθέντα έχουν και απο τις μεγαλύτερες εξωτερικές μονάδες) και μη ξεχνάς πως τα inverter έχουν κ ένα καρο πλακέτες, επομένως ρώτα τον και τα σέρβις πόσα πάνε γιατί αν είναι να σου λήξει η εγγύηση μεσα σε 2 χρόνια και χρειαστείς πλακέτα που έχει όσο ένα καινούριο τότε τι να το κάνεις? Βάζεις ένα Κινέζικο ή κ SAMSUNG και όσο αντέξει! Έτσι και αλλιώς λίγα κατασκευάζονται πια εκτός Κίνας..

Panasonic/Mitsubishi/Fujitsu σκυλιά! Καλά λόγια έχουν ακουστεί και για τα ιαπωνέζικα Toyotomi! Γενικότερα άσε τις μπροσούρες και τα πολυκαταστήματα και πήγαινε σε ένα ειδικευμένο με εγκαταστάσεις για AC να σου πει ακριβώς τι χρειάζεσαι για τον χώρο σου. Άκου τα παιδιά που έχουν βάλει σε επαγγελματικούς χώρους. Έλεγξε την εξωτερική μονάδα, δες τις παροχές που έχουν μην είναι μινιατούρες (δεν είναι τυχαίο που τα προαναφερθέντα έχουν και απο τις μεγαλύτερες εξωτερικές μονάδες) και μη ξεχνάς πως τα inverter έχουν κ ένα καρο πλακέτες, επομένως ρώτα τον και τα σέρβις πόσα πάνε γιατί αν είναι να σου λήξει η εγγύηση μεσα σε 2 χρόνια και χρειαστείς πλακέτα που έχει όσο ένα καινούριο τότε τι να το κάνεις? Βάζεις ένα Κινέζικο ή κ SAMSUNG και όσο αντέξει! Έτσι και αλλιώς λίγα κατασκευάζονται πια εκτός Κίνας..

Το κακό είναι ότι πήγα σε αρκετά καταστήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με την τοποθέτηση κλιματισμού και άκουσα ότι παπαριά μπορείς να φανταστείς.Ο καθένας προσπαθεί να σε πείσει και να σου πουλήσει αυτό που του αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος.Κατέληξα σε αυτά τα δύο διαβάζοντας στο ίντερνετ και συζητώντας με χρήστες.

Panasonic, Mitsubishi Heavy Industries, Hitachi,Toshiba είναι όλα πολύ καλά.

Προσωπικά αντικατέστησα το παλαιό Mitsubishi που είχα στην κρεβατοκάμαρα από το 1994 με Daikin αλλά έχω κρατήσει αυτό του σαλονιού, ( από το 1998 ) που όμως έχει λίγες ώρες λειτουργίας.

Τα Daikin είναι αλλού...

Το σημαντικοτερο ρολο παιζει το κελυφος του κτιριου και αν ο χωρος κλεινει με πορτα απο το υπολοιπο σπιτι.

Για να υπολογισεις τις απαιτησεις, δεν φτανει μονο να ξερεις την επιφανεια που θες να καλυψεις. Ενα σπιτι καλα μονωμενο, με στεγανα κουφωματα, διπλα τζαμια, μπορει να εχει τις μισες αναγκες απο ενα σπιτι που τα κουφωματα ειναι ξυλινα με χαραμαδες και μονα τζαμια και δεν εχει μονωση ουτε στα τσιμεντα.

Κατα τα αλλα σημαντικο ειναι να γινει σωστα η εγκατασταση και η εταιρια να εχει καλη αντιπροσωπευση στην Ελλαδα, ωστε αν χρειαστει καποιο ανταλλακτικο σε λιγα χρονια να υπαρχει.

Οι περισσοτερες εταιριες εχουν και φτηνα μοντελα που φτιαχνονται στην Κινα. Τετοιο εχω στο σπιτι μου της Carrier, που ποτε δεν δουλεψε καλα. Αντιθετα, δροζιζω το σπιτι (90τμ) το καλοκαιρι, με ενα 9αρι inverter παλι Carrier που ομως ειναι σκυλια.

Επισης, το inverter ειναι μονοδρομος.

Last edited:
απο DAIKIN βρήκα αυτό στα 1150 :
http://www.climahellas.gr/shop/inde...ion=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

με προβλημάτισε όμως η κλάση Β στην ψύξη αλλά και η κλάση Α στην θέρμανση υστερεί σε σχέση με το MITSUBISHI, όπως επίσης είναι στα 22000 BTU και όχι 27000 που βγάζει το MITSUBISHI στη θέρμανση.

Εγώ να ρωτήσω, πως προτείνεται κάτι στο στιλ "Πάρε αυτό μην κοιτάς κάτι άλλο". Είναι θέμα εμπειρίας μετά από δεκάδες κλιματιστικά που είχατε ? Το έχετε και είστε ευχαριστημένοι ?

Εγώ να ρωτήσω, πως προτείνεται κάτι στο στιλ "Πάρε αυτό μην κοιτάς κάτι άλλο". Είναι θέμα εμπειρίας μετά από δεκάδες κλιματιστικά που είχατε ? Το έχετε και είστε ευχαριστημένοι ?

Εγω με συνολο 5 κλιματιστικα δικα μου, στα 9 & 12Κ BTU διαφορετικων εταιριων, διαφορετικων ενεργειακων κλασεων, F&U, General Electric, Samsung, Mitsubishi, και ενα αλλο no-name και με μετρημενη καταναλωση εχω να δηλωσω το εξης:

Φιλε μου παρε το φθηνοτερο.

Παντως το παν σε ενα κλιματιστικο ειναι ο θορυβος.
Τοσο ο μεσα, οσο και ο εξω. Μαλιστα κατι που δεν αναφερει ο κατασκευαστης ειναι ο κραδασμος που παραγει η εξωτερικη μοναδα.
Αν μια τετοια μοναδα τοποθετηθει σε τοιχο, αστα. Μεσα μετα ακους βουητο που παει συννεφο...
Ειδικα οσα ειναι με 410 φρεον εχουν μεγαλυτερο κραδασμο απο αυτα με 407. Ας ειναι και μαρκας. Ειναι θεμα πιεσης που δουλευει το 410.

Μετα ειναι κατι χρησιμα εξτρα. Οπως το αυτοματο προγραμματισμενο ανοιγμα. Γυρνας απο την δουλεια και αυτο εχει ξεκινησει μιση ωρα πιο πριν.

Ολα τα αλλα, μαρκες, κτλ ειναι τριχες. Τα ιδια ειναι.
Εχει επωνυμες σαβουρες, εχει και αψογα φθηνα.

ΥΓ. επισης πιο πισω ειπα: καλυτερα δυο φθηνα 12αρια παρα ενα ακριβο 24αρι.
Ακομα και για τον ιδιο χωρο να ειναι.
Καλυτερη κατανομη, χωρις να σε χτυπαει απευθειας. Και υποψη, το 24αρι ακομη και στην μικρη σκαλα αερα βγαζει πολυ ποσοτητα αερα.
Συν οτι τον περισσοτερο καιρο τα 30τμ θα τα καλυπτει μονο το ενα 12αρι. Οποτε εχεις και οικονομια στο ρευμα.
Αρκει βεβαια να μην μιλαμε για 30τμ που ανοιγει η πορτα συνεχεια (καταστημα).

Last edited:
Α, ναι, και για την περιπτωση θερμανσης οπως σωστα ανεφερε καποιος πιο πανω παιζει σημαντικο ρολο η αποδοση του σε χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες.
Καποια αν εξω εχει 10 βαθμους εχουν μειωμενη αποδοση.
Καποια μαλιστα κοβουν και τελειως στους 10 ή λιγο κατω. Αλλα κοβουν στους 5.

Καλυτερα μαλλον ενα συμβατικο που να λεει οτι λειτουργει στους 5 ή και πιο κατω και ακομα καλυτερα ενα inverter (απο οσο λενε, δεν εχω inverter, αλλά στην δουλεια που υπαρχει ενα hitachi μαπα ειναι στην θερμανση σε χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες, φουμαρα δηλαδη).

απο DAIKIN βρήκα αυτό στα 1150 :
http://www.climahellas.gr/shop/inde...ion=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

με προβλημάτισε όμως η κλάση Β στην ψύξη αλλά και η κλάση Α στην θέρμανση υστερεί σε σχέση με το MITSUBISHI, όπως επίσης είναι στα 22000 BTU και όχι 27000 που βγάζει το MITSUBISHI στη θέρμανση.

Daikin FTX50GV / RX50GV17000 btu απο 1070
http://www.skroutz.gr/s/268173/Daikin-FTX50GV-RX50GV.html[/URL]
Samsung AQV24PSBN 23202 btu απο 1039
http://www.skroutz.gr/s/316731/Samsung-AQV24PSBN.html[/URL]
Fujitsu General ASYA24LC 24200 btu απο 1130
http://www.skroutz.gr/s/6238/Fujitsu-General-ASYA24LC.html[/URL]
Fujitsu General ASHA24LC 24200 btu απο 989
http://www.skroutz.gr/s/6249/Fujitsu-General-ASHA24LC.html[/URL]

εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία απο κλιματιστικά, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ένα 12ρι inverter της samsung που έβαλα στο γραφείο για θέρμανση (ντεμέκ 14000 σε θέρμανση) είναι μια τραγωδία.
Τόσο χάλια που φώναξα συνεργείο να το ελέγξει.

"Τόσο αποδίδει" μου είπανε.

Το γραφείο μου είναι περίπου 20 τετραγωνικά...

Ποτέ ξανά samsung κλιματιστικό.

Επίσης, μια φίλη έχει daikin 18ρι inverter στο μαγαζί της σε περίπου 35-40 τετραγωνικά αλλά με 5 μέτρα ύψος και υπερεπαρκεί για θέρμανση το χειμώνα, ακόμα και στους -βαθμούς...

Ποτέ ξανά φτηνό ή noname κλιματιστικό.... ΠΟΤΕ!