Νανόπουλος Γιάννης
Supreme Member
Στους πολυκάναλους τελικούς δεν έχεις και αμέτρητες επιλογές....μέχρι πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις;
TONIOUS δεν ειναι λιγο υπερβολη η χρηση διπολων σε 7καναλο , συνηθως τα διπολα επιλεγονται για να αντικαταστησουν το 7 καναλο συστημα σε 5+1 ωστε να εχεις την δυνατοτητα να ακους απο παντου και για καποιον που δεν θελει να ξοδεψει η να εχει πολλα ηχεια , δεν εχω δει πουθενα ουτε ακουσει , ουτε φυσικα νομιζω να προτεινουν εταιριες 7 καναλο με διπολα , ουτε φυσικα σε σινεμα και λοιπα
Είμαι λοιπόν ο πρώτος στον κόσμο με επτακάναλο κινηματογραφικό σύσημα έχοντας 4 δίπολα περιφερειακά ηχεία....τι καλά!!!!:music-smiley-005:
+1Είμαι λοιπόν ο πρώτος στον κόσμο με επτακάναλο κινηματογραφικό σύσημα έχοντας 4 δίπολα περιφερειακά ηχεία....τι καλά!!!!:music-smiley-005:
φανταζομαι θα τα εχεις διαταξη οπως τα απλα 7 καναλια ? ,να ρωτησω πως ειναι η αισθηση του surround με τοσα πολλα διπολα , θελω να πω καταλαβαινεις απο το καθε ηχειο το suround με τοσα πολλα διπολα που συμαδευουν παντου δεν μπερδευεται ο ηχος ρωταω απο περιεργια βασικα δεν εχω ακουσει διπολα ποτε
Αντίθετα....επειδή ο χώρος μου έχει ιδιαιτερότητες λόγω των πολλών κινηματογραφικών θέσεων έπρεπε ο περιφερειακός ήχος να μην φτάνει σωστά, μόνο στην πίσω τελευταία σειρά, αλά και στις υπόλοιπες εμπρός δύο.
Ετσι λοιπόν το ένα ζευγάρι των κυρίως περιφερειακών ηχείων τοποθετήθηκε στους δύο πλαινούς τοίχους πιό μπροστά απο τις γωνίες που σχηματίχουν με τον πίσω,(δηλαδή προς τις δύο μπροστινές σειρές) ενω το άλο ζευγάρι των efect ήχων τοποθετήθηκε στον πίσω τοίχο αλά όχι στις γωνίες του δεξιά-αριστερά...περισσότερο θα έλεγα προς το κέντρο, αλά ψηλώτερα των υπόλοιπων δύο που περιέγραψα πριν ,με σκοπό το γέμισμα του περιφερειακού ήχου προς το κέντρο του πίσω τοίχου και ψηλώτερα ,προς την οροφή.
Το αποτέλεσμα το θεωρώ άκρως ικανοποιητικό.Θα είχα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα εαν ο χώρος μου ήταν κατά 10 περίπου τετραγωνικά μεγαλύτερος.
Αν ειχες μεγαλυτερο χωρο θα εβαζες το ζευγαρι effect ηχειων 2 μετρα πιο πισω (10 τετραγωνικα αν ηταν 2χ5 λογου χαριν ) ωστε να εχεις μεγαλυτερο ευρος Surround απο την πισω μερια ωστε να ταιριαξεις σωστα τις αποστασεις με τα πλαινα ωστε να εχεις συνολικα ισες αποστασεις πλαινων και πισω απο το μερος που καθεσαι, τωρα τα εχεις σχετικα κοντα σου εννοω απο την θεση που καθεσαι , καταλαβα σωστα?
τελικα φανταζομαι τα διπολα ειναι η καλυτερη λυση σε χωρους μη τετραγωνισμενους οπως εχουν οι περισσοτεροι γιατι καλυπτουν ολο το ευρος που δεν θα καλυπταν τα απλα , αλλα σε εναν απολυτα τετραγωνισμενο χωρο (στυλ σινεμα) δεν θα ειχαν και τοσο καλη εφαρμογη
Την κοιταω ειδη αυτή την περίπτωση πολύ σοβαρά!Μη με παρεξηγήσεις ούτε μένα αλλά προτιμώ του Ρέμπελου τον ενισχυτή! :earmuffs:
Χωρίς λόγια![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.