Klipsch 5.1 ή 7.1 ?

Aν είναι δυνατόν όχι πάνω από 1000 ή έστω όχι πολύ πάνω αν είναι αναγκαίο να υπερβεί αυτό το ποσό Γιάννη μου.Αν είναι να ακούσω την μεγάλη διαφορά στην ποιότητα είμαι διατεθειμένος να περιμένω λίγο ακόμα ώστε να κάνω την υπέρβαση αν κριθεί απαραίτητο.

Να πας γιά τελικό 7,1 και όχι 5,1.Ο λόγος είναι ότι τους τελικούς σχεδόν τους παντρευόμαστε και ιδιαίτερα τους πολυκάναλους.Τώρα μπορεί να μην σε ενδιαφέρει το 7,1 αλά αυτό στο άμεσο μέλλον το πιό πιθανό είναι να αλλάξει.Κάτσε να το ψάξουμε λίγο.

TONIOUS δεν ειναι λιγο υπερβολη η χρηση διπολων σε 7καναλο , συνηθως τα διπολα επιλεγονται για να αντικαταστησουν το 7 καναλο συστημα σε 5+1 ωστε να εχεις την δυνατοτητα να ακους απο παντου και για καποιον που δεν θελει να ξοδεψει η να εχει πολλα ηχεια , δεν εχω δει πουθενα ουτε ακουσει , ουτε φυσικα νομιζω να προτεινουν εταιριες 7 καναλο με διπολα , ουτε φυσικα σε σινεμα και λοιπα

Απάντηση: Re: Klipsch 5.1 ή 7.1 ?

TONIOUS δεν ειναι λιγο υπερβολη η χρηση διπολων σε 7καναλο , συνηθως τα διπολα επιλεγονται για να αντικαταστησουν το 7 καναλο συστημα σε 5+1 ωστε να εχεις την δυνατοτητα να ακους απο παντου και για καποιον που δεν θελει να ξοδεψει η να εχει πολλα ηχεια , δεν εχω δει πουθενα ουτε ακουσει , ουτε φυσικα νομιζω να προτεινουν εταιριες 7 καναλο με διπολα , ουτε φυσικα σε σινεμα και λοιπα

Είμαι λοιπόν ο πρώτος στον κόσμο με επτακάναλο κινηματογραφικό σύσημα έχοντας 4 δίπολα περιφερειακά ηχεία....τι καλά!!!!:music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: Klipsch 5.1 ή 7.1 ?

Είμαι λοιπόν ο πρώτος στον κόσμο με επτακάναλο κινηματογραφικό σύσημα έχοντας 4 δίπολα περιφερειακά ηχεία....τι καλά!!!!:music-smiley-005:

φανταζομαι θα τα εχεις διαταξη οπως τα απλα 7 καναλια ? ,να ρωτησω πως ειναι η αισθηση του surround με τοσα πολλα διπολα , θελω να πω καταλαβαινεις απο το καθε ηχειο το suround με τοσα πολλα διπολα που συμαδευουν παντου δεν μπερδευεται ο ηχος ρωταω απο περιεργια βασικα δεν εχω ακουσει διπολα ποτε

Last edited:
Aυτός είναι και ο λόγος που προβληματιζόμουν στην αρχή!Από τις συμβουλές των φίλων όμως εδώ αποφάσισα και το επιχείρησα και τελικά δεν το μετάνιωσα.Όχι ότι είναι η μέρα με την νύχτα άλλα τώρα μεγαλώσαν και οι επιλογές μου και μπορώ να βλέπω ταινίες για παράδειγμα και με περισσότερους φίλους λόγω και της μορφολογίας του χώρου μου σε αυτή τη φάση (πολύ μακρόστενος ).Δεν είμαι βέβαια και κανένας ειδικός γνώστης γι αυτό και ζητάω συμβουλές.Πάντως σε αυτό που λες προτίμησα δύο δίπολα από το να αγοράσω δύο ακόμα βάσης και λόγω καλύτερης εκμετάλευσης του χώρου μου.Από την άλλη το αποτέλεσμα δεν νομίζω να ήταν καλύτερο με ηχεία βάσης αντί για δίπολα.Άσε που είναι και πιο εύχρηστο το σύστημα έτσι σε περίπτωση μετακόμισης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Klipsch 5.1 ή 7.1 ?

φανταζομαι θα τα εχεις διαταξη οπως τα απλα 7 καναλια ? ,να ρωτησω πως ειναι η αισθηση του surround με τοσα πολλα διπολα , θελω να πω καταλαβαινεις απο το καθε ηχειο το suround με τοσα πολλα διπολα που συμαδευουν παντου δεν μπερδευεται ο ηχος ρωταω απο περιεργια βασικα δεν εχω ακουσει διπολα ποτε

Αντίθετα....επειδή ο χώρος μου έχει ιδιαιτερότητες λόγω των πολλών κινηματογραφικών θέσεων έπρεπε ο περιφερειακός ήχος να μην φτάνει σωστά, μόνο στην πίσω τελευταία σειρά, αλά και στις υπόλοιπες εμπρός δύο.
Ετσι λοιπόν το ένα ζευγάρι των κυρίως περιφερειακών ηχείων τοποθετήθηκε στους δύο πλαινούς τοίχους πιό μπροστά απο τις γωνίες που σχηματίχουν με τον πίσω,(δηλαδή προς τις δύο μπροστινές σειρές) ενω το άλο ζευγάρι των efect ήχων τοποθετήθηκε στον πίσω τοίχο αλά όχι στις γωνίες του δεξιά-αριστερά...περισσότερο θα έλεγα προς το κέντρο, αλά ψηλώτερα των υπόλοιπων δύο που περιέγραψα πριν ,με σκοπό το γέμισμα του περιφερειακού ήχου προς το κέντρο του πίσω τοίχου και ψηλώτερα ,προς την οροφή.
Το αποτέλεσμα το θεωρώ άκρως ικανοποιητικό.Θα είχα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα εαν ο χώρος μου ήταν κατά 10 περίπου τετραγωνικά μεγαλύτερος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Klipsch 5.1 ή 7.1 ?

Αντίθετα....επειδή ο χώρος μου έχει ιδιαιτερότητες λόγω των πολλών κινηματογραφικών θέσεων έπρεπε ο περιφερειακός ήχος να μην φτάνει σωστά, μόνο στην πίσω τελευταία σειρά, αλά και στις υπόλοιπες εμπρός δύο.
Ετσι λοιπόν το ένα ζευγάρι των κυρίως περιφερειακών ηχείων τοποθετήθηκε στους δύο πλαινούς τοίχους πιό μπροστά απο τις γωνίες που σχηματίχουν με τον πίσω,(δηλαδή προς τις δύο μπροστινές σειρές) ενω το άλο ζευγάρι των efect ήχων τοποθετήθηκε στον πίσω τοίχο αλά όχι στις γωνίες του δεξιά-αριστερά...περισσότερο θα έλεγα προς το κέντρο, αλά ψηλώτερα των υπόλοιπων δύο που περιέγραψα πριν ,με σκοπό το γέμισμα του περιφερειακού ήχου προς το κέντρο του πίσω τοίχου και ψηλώτερα ,προς την οροφή.
Το αποτέλεσμα το θεωρώ άκρως ικανοποιητικό.Θα είχα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα εαν ο χώρος μου ήταν κατά 10 περίπου τετραγωνικά μεγαλύτερος.

Αν ειχες μεγαλυτερο χωρο θα εβαζες το ζευγαρι effect ηχειων 2 μετρα πιο πισω (10 τετραγωνικα αν ηταν 2χ5 λογου χαριν ) ωστε να εχεις μεγαλυτερο ευρος Surround απο την πισω μερια ωστε να ταιριαξεις σωστα τις αποστασεις με τα πλαινα ωστε να εχεις συνολικα ισες αποστασεις πλαινων και πισω απο το μερος που καθεσαι, τωρα τα εχεις σχετικα κοντα σου εννοω απο την θεση που καθεσαι , καταλαβα σωστα?
τελικα φανταζομαι τα διπολα ειναι η καλυτερη λυση σε χωρους μη τετραγωνισμενους οπως εχουν οι περισσοτεροι γιατι καλυπτουν ολο το ευρος που δεν θα καλυπταν τα απλα , αλλα σε εναν απολυτα τετραγωνισμενο χωρο (στυλ σινεμα) δεν θα ειχαν και τοσο καλη εφαρμογη

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Klipsch 5.1 ή 7.1 ?

Αν ειχες μεγαλυτερο χωρο θα εβαζες το ζευγαρι effect ηχειων 2 μετρα πιο πισω (10 τετραγωνικα αν ηταν 2χ5 λογου χαριν ) ωστε να εχεις μεγαλυτερο ευρος Surround απο την πισω μερια ωστε να ταιριαξεις σωστα τις αποστασεις με τα πλαινα ωστε να εχεις συνολικα ισες αποστασεις πλαινων και πισω απο το μερος που καθεσαι, τωρα τα εχεις σχετικα κοντα σου εννοω απο την θεση που καθεσαι , καταλαβα σωστα?
τελικα φανταζομαι τα διπολα ειναι η καλυτερη λυση σε χωρους μη τετραγωνισμενους οπως εχουν οι περισσοτεροι γιατι καλυπτουν ολο το ευρος που δεν θα καλυπταν τα απλα , αλλα σε εναν απολυτα τετραγωνισμενο χωρο (στυλ σινεμα) δεν θα ειχαν και τοσο καλη εφαρμογη

Πολύ σωστά κατάλαβες και γιά αυτό έγραψα ότι θα ήθελα ακόμη καμιιά δεκαριά τετραγωνικά.Ευτυχώς πάντως που δεν είναι τετραγωνισμένος ο χώρος...δεν πειράζει...ποτέ δεν μπορείς να τα έχεις όλα.-bye-

Last edited:
Παιδιά επανέρχομαι εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα και κουράζω.Ήθελα να αναφερθώ στο θέμα του τελικού που συζητήσαμε πιο πάνω και ο λόγος διότι είδα ότι με αυτα τα χρήματα δεν έπαιρνα κάτι αξιόλογο.Έκανα υπομονή και ανέβασα το κασέ στα 2000.Γιάννη μου ούτε σε αυτο το μπατζετ όμως βρίσκω ευκολα 7κάναλους όπως μου πρότεινες.Βρήκα σε ρότελ όπως μου πρότεινε ενας φίλος παραπάνω αλλά τον RMB-1095 στα 1800.Από 7 κανάλια και πάνω υπάρχει απο οτι εχω δει ο marantz MM8003 στα 1600.Μετά σαν επιλογες πάλι στα 5 κανάλια υπάρχουν οι καινουριοι rotel adcom anthem χαμός.Τι προτείνετε ρε παίδες?Παρατήρησα επισης στον rmb-1095 τα 34 περιπου κιλά βάρους και βλέπω τους καινούριους της ίδιας εταιρείας στα ίδια βατ και ίδια κατηγορία τιμής όπως για παράδειγμα τον rmb-1575 με 11 κιλά!Τι γίνεται ρε παιδια?Να λέμε μπράβο ή να πονειρευόμαστε τελικά?

Οι νέοι τελικοί της ρότελ είναι ψηδιακοί και γ'αυτό δεν έχουν τόσο βάρος. Τελικούς τύπου marantz σου προτείνω να τους αποφύγεις.

Ευχαριστώ για την πληροφορια.Τους ξέχασα είδη.Οι ψηφιακοί που μου είπες σαν αποτέλεσμα είναι καλύτεροι?

Εγω λεω να κοιταξεις την περιπτωση του τελικου που πουλαει ο ρεμπελος.

Οποιος σκεφτει οτι σπρωχνω αγγελια ρεμπελου να του καει το bluray. Ολοσχερως

Πλαν Β, αμα θες εναν 3καναλο που εχω, να στον δωκω, και να παρω εγω του ρεμπελου.

Αν με παρεξηγεις, θα με λυπησεις :D

:flipout: Την κοιταω ειδη αυτή την περίπτωση πολύ σοβαρά!Μη με παρεξηγήσεις ούτε μένα αλλά προτιμώ του Ρέμπελου τον ενισχυτή! :earmuffs:

:flipout: Την κοιταω ειδη αυτή την περίπτωση πολύ σοβαρά!Μη με παρεξηγήσεις ούτε μένα αλλά προτιμώ του Ρέμπελου τον ενισχυτή! :earmuffs:

Χωρίς λόγια ;)

Attachments

• IMG_5634.JPG
    IMG_5634.JPG
    253.4 KB · Views: 33
  • IMG_5669.JPG
    IMG_5669.JPG
    228.1 KB · Views: 35
  • IMG_5666.jpg
    IMG_5666.jpg
    69.8 KB · Views: 33