Klipsch Cornwall III

θα κοιταξω απο βδομαδα να παμε με τον φιλο που ενδιαφαιρετε να τα ακουσουμε στο αντιπροσωπο ,αν τα εχει, να βγαλουμε τα συμπερασματα μας...Κατι μου λεει ομως οτι θα ειναι ''μαγικο'' ηχειο....

Τα Cornwall III μου αρεσουν παρα πολυ και ειναι τα Klipsch τα οποια θα επαιρνα αν ειχα τα χρηματα. Τα εχω ακουσει μονο σε εκθεσεις οπου οι συνθηκες ακροασης δεν ειναι ιδανικες ομως την μαγεια του ηχειου την καταλαβα απο τις πρωτες νοτες. Καλο θα ειναι αν το ακουσετε στον αντιπροσωπο να μη σας τα βαλει με Accuphase των 100 και βαλε Watt....

Το μεγεθος του ηχειου ειναι ιδανικο για δωματιο ανω των 20τ.μ.. Ειναι αρκετα μικροτερο απο τα La Scala/Klipsch Horn, εχει ομως ενα 15αρι μεγαφωνο μεσα στην καμπινα του! Ελπιζω καποτε να επιστρεψουμε στα "αληθινα" μεγαφωνα και να σταματησει η μοδα των 4 & 6 ιντσων που μπαινουν στα περισσοτερα ηχεια.

Ειμαι περιεργος ποσο κοστιζει στην Ελλαδα, ενημερωσε μας.

Το εχουμε υποψιν αυτο με τα βαττ γιαυτο και θα συνδιαστει με λαμπα ταξη Α...Ειναι αληθεια αυτο που λες για τα μεγαφωνα και γω αυτο θεωρω οτι πρεπει να εχει μεγαλη διασταση ο κωνος στα ηχεια για να ειναι καπως ''ρεαλιστικο'' ακομα και σε χαμηλες εντασεις ακουγονται διαφορετικα...

Τα Heresy και γενικότερα τα Klipsch είναι ιδιαίτερη περίπτωση ηχείου που μπορεί να παίξει από τραγικά - μέχρι μαγικά. Αν δε, στηθεί και ματσαριστεί σωστά είναι πολύ πιθανό ο ιδιοκτήτης να μην ασχοληθεί ξανά με το θέμα ηχείο.

Ειδικά στην περίπτωση των Heresy/Cornwall λόγω της κλειστής καμπίνας έχουμε προφανή πλεονεκτήματα στο χαμηλό που ακολουθεί με χρονική συνέπεια την ταχύτατη κόρνα. Κανένα bass reflex δεν έχει την ταχύτητα στο χαμηλό της κλειστής καμπίνας ώστε να ακολουθήσει την κόρνα.

Από την άλλη, παρόλο που η φόρτιση κόρνας είναι η καλύτερη δυνατή για ταχύτητα/αμεσότητα/δυναμικά-ευαισθησία - την πεμπτουσία του αναπαραγόμενου ήχου (οι χροιές είναι υποκειμενικό θέμα), η αναδιπλούμενη κόρνα είναι χωρικός συμβιβασμός (βλέπε μικροί χώροι/WAF) και έχει τονικά προβλήματα που δεν λύνονται εύκολα.

Για να παίξει σωστά - δηλαδή ουδέτερα και μουσικά το Heresy και κατ' επέκταση όλα τα Klipsch, χρειάζεται ο ενισχυτής που θα τα οδηγήσει αφενώς να μην ξεπερνά τα 50-60 watt και αφετέρου να έχει πληρότητα αρμονικών συχνοτήτων. Να μην "στεγνώνει" στα ψηλά και να έχει επαρκές decay. Για παράδειγμα οι παραδοσιακοί αγγλικοί ενισχυτές (δεν αναφέρω brands για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις - τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση για άλλες εφαρμογές) είναι εντελώς ακατάλληλοι και οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.

Εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο να παίξουν με λάμπα για να παίξουν καλά. Υπάρχουν και τρανζιστοράτοι από class A μέχρι τάξη class D που παίζουν εξαιρετικά και έχουν αρμονικό πλούτο. Ο συνδυασμός με Accuphase που έχω ακούσει και 'γω παίζει ικανοποιητικά αλλά δεν είναι ο καλύτερος δυνατός.

Τα klipsch είναι τα πιο αποκαλυπτικά ηχεία που έχω ακούσει ποτέ.. Αν κάτι στην αλυσίδα φωνάζει θα ακουστεί αμέσως είτε είναι κεφαλή πικάπ, είτε dac είτε καλώδιο. Το klipsch δεν συγχωρεί και δεν στρογγυλεύει. Λέει την αλήθεια και ΔΕΝ επιβάλλεται στο άκουσμα των υπολοίπων. Απλώς τα ξεβρακώνει.

Αυτά.

εχοντας ακουσει και γω τον συνδιασμο Accuphase-Klipsch βγαζω το συμπερεσμα οτι θελουν μια καλη λαμπα οπως π.χ τα ζινγκαλι που τα εχω ακουσει με 2 διαφορετικους λαμπατους συνδιασμους με εξαιρετικα αποτελεσματα...τρανζιστοράτοι class A και τάξη class D θα με τρομαζαν...Αλλα δεν το εχω ακουσει και δεν ξερω,θεωριτηκα παντα...

Είχα ακούσει πριν από καιρό στον Λάϊο τα Heresy και ήταν καταπληκτικά!
Επαιζαν ακουμπισμένα στο πάτωμα γύρω στο 1 μ. από τον πίσω τοίχο και κοιτώντας προς τα πάνω όπως ορίζουν οι βάσεις-ποδαράκια τους.
Δεν τα άκουσα με Accuphase αλλά με τον Sunfire που είχε εκεί συνδεδεμένο και έπαιζε. Πάντως έβαλα αρκετά δικά μου CDs οπότε σχημάτισα γνώμη. Εκείνο που μού άρεσε πάρα πολύ σε αυτό το ηχείο ήταν η ταχύτητά του και η αμεσότητά του. Επίσης μού έκανε εντύπωση πόσο καλά έπαιζε σε χαμηλές στάθμες.
Δεν τα άκουγα ως υποψήφιος αγοραστής, αλλά παρά μόνο για να σχηματίσω γνώμη οπότε δεν μπήκα στην λογική να ρωτήσω πόσο κάνουν! :smile:

Απάντηση: Re: Klipsch Cornwall III

Τα Cornwall νομίζω οτι είναι bass reflex...

Ναι τα Cornwall είναι bass reflex ενώ τα Heresy είναι κλειστής καμπίνας.
Εχοντας ακούσει μόνο τα Heresy υποθέτω ότι αυτά θα προτιμούσα ούτως ή άλλως λόγω της κλειστής καμπίνας....

Re: Απάντηση: Klipsch Cornwall III

Είχα ακούσει πριν από καιρό στον Λάϊο τα Heresy και ήταν καταπληκτικά!
Επαιζαν ακουμπισμένα στο πάτωμα γύρω στο 1 μ. από τον πίσω τοίχο και κοιτώντας προς τα πάνω όπως ορίζουν οι βάσεις-ποδαράκια τους.
Δεν τα άκουσα με Accuphase αλλά με τον Sunfire που είχε εκεί συνδεδεμένο και έπαιζε. Πάντως έβαλα αρκετά δικά μου CDs οπότε σχημάτισα γνώμη. Εκείνο που μού άρεσε πάρα πολύ σε αυτό το ηχείο ήταν η ταχύτητά του και η αμεσότητά του. Επίσης μού έκανε εντύπωση πόσο καλά έπαιζε σε χαμηλές στάθμες.
Δεν τα άκουγα ως υποψήφιος αγοραστής, αλλά παρά μόνο για να σχηματίσω γνώμη οπότε δεν μπήκα στην λογική να ρωτήσω πόσο κάνουν! :smile:

Ποιόν Sunfire;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Klipsch Cornwall III

Ποιόν Sunfire;

Δεν θυμάμαι το μοντέλο... Αν έχεις πάει από εκεί θα τον έχεις δει. Μόνιμα αυτόν έχει συνδεδεμένο και παίζει....
Και τα Klipsch RB-61 που ήθελα να πάρω για τον ανηψιό μου με αυτόν τα άκουσα.
Την επόμενη φορά που θα πάω θα τον κοιτάξω και θα σού πω... Φαντάζομαι να μην τον έχει πουλήσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Klipsch Cornwall III

Δεν θυμάμαι το μοντέλο... Αν έχεις πάει από εκεί θα τον έχεις δει. Μόνιμα αυτόν έχει συνδεδεμένο και παίζει....
Και τα Klipsch RB-61 που ήθελα να πάρω για τον ανηψιό μου με αυτόν τα άκουσα.
Την επόμενη φορά που θα πάω θα τον κοιτάξω και θα σού πω... Φαντάζομαι να μην τον έχει πουλήσει.

Βασικα μου φανηκε πολύ παράξενο, εκτός αν δεν ειναι απο τους Sunfire που γνωρίζω(πολυκάναλα θηρία με transistor)

Ψάχνοντας για τα Cornwall και Heresy, έπεσα σ'ενα πολύ ενδιαφέρον thread στα forums της Klipsch όπου ένας χρήστης περιγράφει δοκιμές λαμπάτων πάνω στα Cornwall. Αξίζει να το διαβάσετε... Ο μπαχτσές εχει απο Music Angel μέχρι Leben ;)

οκ αλλα γιατι εντυπωσιαζόμαστε? Και ο Πετροπουλος και η roister το ιδιο κανουν, δεν βλεπω κατι το διαφορετικο. Το ποιο σημαντικο ειναι οτι δεν ειδα καποιο ελεγχο πριν το πακεταρισμα.