klipsch heresy III ή τι?

Ναί αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο ποσοτικό βεβαίως-βεβαίως...

Απο άποψη ποιότητας τα συγκεκριμένα ηχεία είναι κυρίως φτιαγμένα για home cinema και μπαπα-μπούπα...
Μαλλον δεν εχεις ακουσει κανενα rf-7 για να το λες.... Ριξε μια ματια στον ειδικο τυπο και στη ποιοτητα των μοναδων! η κορνα χρησιμοποιει οδηγο compresion driver που δε φοριεται σε αλλα ηχεια της σειρας reference και οι μοναδες των χαμηλο μεσαιων οχι και τυχαιες... τελος παντων ειναι διαφορετικα απο τον ηχο των heresy μιας και τα εχω ακουσει κι αυτα πολλες φορες.

Απάντηση: Re: klipsch heresy III ή τι?

Εγώ πήρα το ζεύγος μου (RF-7) τέτοια εποχή το 2006, λίγο πριν σταματήσει η παραγωγή τους. Τα RF-5/RF-7 διαφέρουν αρκετά από τη "μεσαία" σειρά (και τιμολογιακά τουλάχιστον τότε, πάρα πολύ). Δεν είχε βγάλει κάτι αντίστοιχο τόσο καιρό η Klipsch, με δύο 10ιντσα και τουήτερ 1.75'' κόρνας. Και τα RF-5 (με 8ιντσα) μπορούν να γεμίσουν τον χώρο σου, νομίζω.

και γω αυτο νομιζω, γιαυτο ειπα για τα RF-63 απο την τελευταια σειρα Ref IV

Μαλλον δεν εχεις ακουσει κανενα rf-7 για να το λες.... Ριξε μια ματια στον ειδικο τυπο και στη ποιοτητα των μοναδων! η κορνα χρησιμοποιει οδηγο compresion driver που δε φοριεται σε αλλα ηχεια της σειρας reference και οι μοναδες των χαμηλο μεσαιων οχι και τυχαιες... τελος παντων ειναι διαφορετικα απο τον ηχο των heresy μιας και τα εχω ακουσει κι αυτα πολλες φορες.

Τα έχω ακούσει σε AV σέτ.Για σινεμά είναι οκ.

Την έχουμε ξανακάνει αυτή την συζήτηση,πρίν τα βγάλεις σε αγγελία.Εσύ δεν είσαι που τα πουλάς ή κάνω λάθος;

Ναι τα εχω σε αγγελια. Παντως με λαμπα δεν εχουν καμια σχεση.τα επαιζα παλια με powerhouse και λυπαμει που τον εδωσα... Ολοι ξερουν οτι οι a.v. δεν ειναι και τοσο για μουσικη αλλα για κινηματογραφο.

δεν έχω ακούσει τα rf7 αλλά έχω ακούσει τα 82 ή 83. ας μην αρχίσουμε την κουβέντα περί klipsch. είναι πολύ εντυπωσιακά ηχεία αλλά όχι αυτό που θέλω για να ακούω καθημερινά μουσική.

ακούω τα πάντα πλην κλασικής, heavy metal και ελληνικής ποπ.

βρήκα σε μια αγγελία τα la scala...θα πάρω το απόγευμα να μάθω πόσο τα δίνει.

πάντως είμαι πεπεισμένος οτι μου ταιριάζει περισσότερο κάτι σε harbeth ή spendor.

Το 5αρι κυκλοφοράει αρκετά σε μεταχειρισμένο...Μπορείς να το βρείς...Στην ανάγκη πάρτο και καινούργιο,δεν είναι και πανάκριβο.

Φίλε μου είχα τα χέρεσυ σε μια μεζονέτα ακριβώς σαν τη δικιά σου, με σκάλα πίσω από το σαλόνι, πιο δίπλα κουζίνα, από την άλλη γραφείο κλπ. Λοιπόν, τα χέρεσυ έχουν πολύ μεγάλο ήχο και δεν θα έχεις πρόβλημα κάλυψης του χώρου σου σε καμία περίπτωση! Επίσης, επειδή λόγο κόρνας είναι και πιο κατευθυντικά παίζουν αρκετά καλά παρόλη την ασυμμετρία κλπ. Τουλάχιστον σε εμένα... Το θέμα είναι όπως πολύ σωστά είπε και ο φίλος tzo, ότι θα χρειαστείς σίγουρα sub γιατί το 12αράκι τους δυστυχώς δεν...

Πάντως έχω βαρεθεί να ακούω την εξής ερώτηση από όλους όσους αντικρίζουν τα Heresy στο σπίτι μου: "Βαράνε καλά;"

Όχι, δεν "βαράνε" καθολου, γι' αυτή τη δουλειά είναι τα ηχεία της σειράς Reference.

Για ηχεία πλήρους φάσματος η αντιπρόταση από τη σειρά Heritage είναι τα Cornwall.

Πάντως έχω βαρεθεί να ακούω την εξής ερώτηση από όλους όσους αντικρίζουν τα Heresy στο σπίτι μου: "Βαράνε καλά;"

Όχι, δεν "βαράνε" καθολου, γι' αυτή τη δουλειά είναι τα ηχεία της σειράς Reference.

Για ηχεία πλήρους φάσματος η αντιπρόταση από τη σειρά Heritage είναι τα Cornwall.

+1

Τα cornwall μου αρέσουν πολύ αλλά ξεφεύγουν στην τιμή. Αν έπαιρνα τα Heresy, πως θα συνδίαζα το sub με τον ενισχυτή μου?

heresy δαγκωτο
τη λαιβαδικη αισθηση που δινουν απλα δυσκολα θα την βρεις σε αλλο ηχειο αυτης της τιμης οσο για το μπασο μια χαρα ειναι,απλως το μπασο της κλειστης καμπινας διαφερει και θα ελεγα οτι ειναι πιο ρεαλιστικο απο τη σειρα rb. γιατι καλο το μπαμ μπουμ της rb αλλα για καμια ταινια οχι για μουσικη.συν οτι με τα heresy ακους περισσοτερα

Τα cornwall μου αρέσουν πολύ αλλά ξεφεύγουν στην τιμή. Αν έπαιρνα τα Heresy, πως θα συνδίαζα το sub με τον ενισχυτή μου?

Με δεύτερο ζευγάρι καλώδια ηχείων που θα ξεκινούσαν από τις εξόδους ηχείων του ενισχυτή σου και θα κατέληγαν στο sub.

Αν αποκτήσεις προ με rec out/tape out, συνδέεις εκεί το sub με rca.

Εγω νομίζω οτι πρώτα πρέπει να βάλεις όποια τα ηχεία στον χωρο σου και μετά να δεις αν τελικά χρειάζεσαι sub...

Το tape out δεν έχει ρύθμιση έντασης, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθεί subwoofer. Χρειάζεσαι ένα κανονικό pre-out.

Το tape out δεν έχει ρύθμιση έντασης, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθεί subwoofer. Χρειάζεσαι ένα κανονικό pre-out.

Σωστά, αλλά στην ανάγκη γίνεται κι έτσι, διατηρώντας το gain στο sub σε μια σταθερή θέση, όσο συνηθίζεις να ακούς. Αλλιώς κλέβεις preout.

Εγω νομίζω οτι πρώτα πρέπει να βάλεις όποια τα ηχεία στον χωρο σου και μετά να δεις αν τελικά χρειάζεσαι sub...

Τα Heresy είναι δεδομένο ότι χρειάζονται sub για να αναδειχθούν. Στον χώρο του ecopak σίγουρα.

Απάντηση: Re: klipsch heresy III ή τι?

Με δεύτερο ζευγάρι καλώδια ηχείων που θα ξεκινούσαν από τις εξόδους ηχείων του ενισχυτή σου και θα κατέληγαν στο sub.

Αν αποκτήσεις προ με rec out/tape out, συνδέεις εκεί το sub με rca.

Ωπα! τι λες εδω; καπου "αλλου" διαβασα οτι μια τετοια συνδεση ΔΕΝ ειναι η καταλληλοτερη απο τη στιγμη που υπαρχει απ´ευθειας εξοδος σαμπ στο πολυενισχυτη σου. Τι απο ολα ειναι σωστο;