κοβoντας το καπνισμα.

Re: Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

Εσύ τι ανησυχείς.
Απο τον Σεπτέμβριο και μέσα στίς 5 πρώτες αγωνιστικές θα τά χάσεις όλα...:ADFADF1::ADFADF1::ernaehrung004:
Υ.Γ.
Μπράβο πάντως πού τά κατάφερες ,όπως και ο φίλος backousis.

Σεπτέμβρη???
Τι έγινε ο μήνας μου?? Έχασα την αμνηστία μου??:flipout:

Σοβαρά τώρα, Ο Δημήτρης έχει δίκιο να λέει για το πάχος. Αν είναι να το κόψεις και να πας από κάτι άλλο...
Μέτρο στο τσιγάρο για όσους δεν μπορούν.
Μέτρο και σε όσους το έκοψαν σε όλα τα άλλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

Σεπτέμβρη???
Τι έγινε ο μήνας μου?? Έχασα την αμνηστία μου??:flipout:

Σοβαρά τώρα, Ο Δημήτρης έχει δίκιο να λέει για το πάχος. Αν είναι να το κόψεις και να πας από κάτι άλλο...
Μέτρο στο τσιγάρο για όσους δεν μπορούν.
Μέτρο και σε όσους το έκοψαν σε όλα τα άλλα.

Εσύ έχεις μόνιμη αμνηστία.:grandpa:
Κοίτα:Ως καπνιστής και γνωστός αντιδρών στην αντικαπνιστική υστερία όπως και στην μή παροχή βοηθείας απο ορισμένους γιατρούς στο εξωτερικό σε καπνιστές και παχύσαρκους(θέση απαράδεκτα αντιεπιστημονική και άθλια αντι-ανθρωπιστική) μπορώ να σού πώ πώς το κάπνισμα δεν έχει μέτρο...Αρα κόψιμο μέ το μαχαίρι εάν κάποιος είναι έτοιμος καί όχι ημίμετρα.
Οσο γιά το παραπάνω βάρος μπορεί να χαθεί στην πάροδο τού χρόνου,ένα μεγάλο μέρος του.
Τέλος τά Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος πού έγραψα σέ προηγούμενό μου πόστ προσφέρουν σημαντική βοήθεια.
Eπίσης η ουσία Varenicline(δέν γράφω την εμπορική της ονομασία,γιά να μήν θεωρηθεί διαφήμιση)βοηθά πολύ περισσότερο απο τις τσίχλες νικοτίνης εάν ληφθεί περίπου γιά 3 μήνες.Οι παρενέργειές της καλοήθεις και ελάχιστες.
Οποιος ενδιαφέρεται αληθινά μπορεί να βρεί τέτοια Ιατρεία σε κάποια νοσοκομεία.Το κόστος γύρο στά 350-400 ευρώ γιά 3 μήνες εξ´όσων γνωρίζω μιά και το συγκεκριμένο φάρμακο δέν καλύπτεται(ακόμα)απο τά Ταμεία.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

Εσύ έχεις μόνιμη αμνηστία.:grandpa:
Κοίτα:Ως καπνιστής και γνωστός αντιδρών στην αντικαπνιστική υστερία όπως και στην μή παροχή βοηθείας απο ορισμένους γιατρούς στο εξωτερικό σε καπνιστές και παχύσαρκους(θέση απαράδεκτα αντιεπιστημονική και άθλια αντι-ανθρωπιστική) μπορώ να σού πώ πώς το κάπνισμα δεν έχει μέτρο...Αρα κόψιμο μέ το μαχαίρι εάν κάποιος είναι έτοιμος καί όχι ημίμετρα.
Οσο γιά το παραπάνω βάρος μπορεί να χαθεί στην πάροδο τού χρόνου,ένα μεγάλο μέρος του.
Τέλος τά Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος πού έγραψα σέ προηγούμενό μου πόστ προσφέρουν σημαντική βοήθεια.
Eπίσης η ουσία Varenicline(δέν γράφω την εμπορική της ονομασία,γιά να μήν θεωρηθεί διαφήμηση)βοηθά πολύ περισσότερο απο τις τσίχλες νικοτίνης εάν ληφθεί περίπου γιά 3 μήνες.Οι παρενέργειές της καλοήθεις και ελάχιστες.
Οποιος ενδιαφέρεται αληθινά μπορεί να βρεί τέτοια Ιατρεία σε κάποια νοσοκομεία.Το κόστος γύρο στά 350-400 ευρώ γιά 3 μήνες εξ´όσων γνωρίζω μιά και το συγκεκριμένο φάρμακο δέν καλύπτεται(ακόμα)απο τά Ταμεία.

Με βρίσκεις σύμφωνο σε όλα.
Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος καπνίζει και το κάνει με συνείδηση. Ο κουμπάρος μου δεν θέλει να το κόψει γιατί του αρέσει (εκεί πήγαινε και το "μέτρο"). Ξέρει τις συνέπειες.
Όσον αφορά την φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη, πιστεύω πως η βοήθεια σε κάποιον που θέλει να το κόψει, πλέον, είναι ουσιαστικότερη από ποτέ.

Re: Απάντηση: κοβoντας το καπνισμα.

Εσ´ύ είσαι τυχερός.

Εγώ το είχα κόψει για 6 μήνες στο 5ο έτος και είχα γίνει σαν σουτζούκι.

Μόλις το ξαναρχισα επανήλθα ραγδαία.

εν ολίγοις προτιμώ να καπνίζω αυτά που καπνίζω και να είμαι στυλάκι (και να φοράω ότι θέλω και να είμαι sexy) παρά να το κόψω και να γίνω βόνασος !!!:BDGBGDB55:

Αν ήμουν γιατρός θα σου έλεγα να κόψεις το κάπνισμα να αθλείσαι και πάλι στυλακι και sexy θα είσαι.. Δεν είναι δικαιολογία αυτή αγαπητέ μου για να συνεχίζεις το κάπνισμα. Επίσης το να είσαι απλά sexy και στυλακι είναι μια εικόνα μια ψευδαίσθηση, η ουσία του ζητήματος είναι να έχεις και αντοχές στο sex. Αυτά μου είπε ο δικός μου γιατρός αγαπητέ μου..

Ισα ίσα,το οξύμωρο είναι οτι στους καπνιστές δεν εμφανίζονται άφθες στο στόμα !!:Banane0:

Αυτό δεν ισχύει... Και δυστυχώς μιλάω εκ πείρας.

Εγώ το είχα κόψει για 4 μήνες, 21 ημέρες, 13 ώρες και 47 δευτερόλεπτα και δεν μου έλειπε καθόλου πάντως!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

Eπίσης η ουσία Varenicline(δέν γράφω την εμπορική της ονομασία,γιά να μήν θεωρηθεί διαφήμιση)βοηθά πολύ περισσότερο απο τις τσίχλες νικοτίνης εάν ληφθεί περίπου γιά 3 μήνες.Οι παρενέργειές της καλοήθεις και ελάχιστες.
Είναι αυτή η ουσία που προκαλεί κατάθλιψη και έντονες τάσεις αυτοκτονίας?
http://en.wikipedia.org/wiki/Varenicline

Δηλαδή όποιος δεν πάει από το τσιγάρο, θα αυτοκτονίσει από τη δράση του Varenicline!!!!

Αυτό το περι επιπλέον κιλών που θα επιβαρύνουν εξ ίσου την υγεία μου με το κάπνισμα ήταν και το δικό μου επιχείρημα όταν...δεν ήθελα να το κόψω!
Αν και έχει καποια βάση, δεν μπορούν να "ζυγιστούν" οι επιπτώσεις επιστημονικά. Αν βέβαια βάλεις...20 κιλά σε σύντομο χρόνο επειδή έκοψες το κάπνισμα, τότε ...παίζεται, πόσα όμως απο αυτά οφείλονται σ αυτό; Εγω απο τα 40 μέχρι τα 45 (που κάπνιζα) έβαζα ένα κιλό το χρόνο ...έτσι κι αλλιώς! Απο τα 45 μέχρι τα 50 που είμαι τώρα και δεν καπνίζω έχω βάλει ακριβώς 8 κιλά, πιθανότατα όμως τα 5 θα τα έβαζα έτσι κι αλλιώς αφού με τα χρόνια μειώνουμε την άσκηση και γενικότερα την κίνηση και αν θελουμε να μείνουμε στα ίδια θα έπρεπε να μειώσουμε το φαγητό. Ουσιαστικά δηλαδη έχω φορτωθεί με 3 επιπλέον κιλά που δεν νομίζω να επιβαρύνουν τον οργανισμό μου όσο τα δυόμισυ πακέτα την ημέρα που κάπνιζα!
Το άλλο (μακάβριο) επιχείρημα που είχα...για να μην το κόψω ήταν ότι ...τελικά το κάπνισμα δεν στοιχίζει σε χρήματα, αφού τα λεφτά που ΔΕΝ ξοδεύει σε τσιγάρα ο ΜΗ καπνιστής, θα τα ξοδεψει στο τέλος της ζωής του καθώς θα ζήσει τουλάχιστον 5 χρόνια περισσότερο!

μολις αναψα ενα......

Πριν καμια ωριτσα, και ενα δευτερο...

Παντως, παλι καλα.

Απο εχθες το απογευμα εχω κανει μονο 2....

Θα γραφω εδω τι και ποτε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

Είναι αυτή η ουσία που προκαλεί κατάθλιψη και έντονες τάσεις αυτοκτονίας?
http://en.wikipedia.org/wiki/Varenicline

Δηλαδή όποιος δεν πάει από το τσιγάρο, θα αυτοκτονίσει από τη δράση του Varenicline!!!!

νευρα πολλα, κ λιγο καταθλιψη η οποια ξεπερνιεται ανετα
αυξημενη ορεξη η οποια μειωνεται με λιγο αθληση
καποιες μερες λιγο υπνηλια
αυτες ειναι οι παρενεργειες μεχρι τωρα (18 μερες )

δεν το εχω κοψει ακομα αλλα με το φαρμακο το εχω μειωσει σε 10 τσιγαρα ημερησιως απο 2 εως 3 πακετα
βοηθαει παρα πολυ παντως και αξιζει τον κοπο να το δοκιμασετε

Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

Το άλλο (μακάβριο) επιχείρημα που είχα...για να μην το κόψω ήταν ότι ...τελικά το κάπνισμα δεν στοιχίζει σε χρήματα, αφού τα λεφτά που ΔΕΝ ξοδεύει σε τσιγάρα ο ΜΗ καπνιστής, θα τα ξοδεψει στο τέλος της ζωής του καθώς θα ζήσει τουλάχιστον 5 χρόνια περισσότερο!

:flipout::flipout::flipout:
Θα έπρεπε να τα μοιράζουν δωρεάν τα ταμεία δλδ?
Κάτι σαν οικονομική εξυγίανση?

Μπράβο, πολύ καλό!

Τι θα λέγατε για ένα threαd με τίτλο "αρχίζοντας το κάπνισμα;"

Όλοι το αρχίσαμε για κάποιους λόγους, ποιοί είναι αυτοί;

Λέω "αρχίσαμε" γιατί ήμουν καπνιστής μέχρι πριν από 9 χρόνια...

Για να δούμε ποιός θα εμφανίσει την καλύτερη, πιό φιλοσοφημένη άποψη...

Γιατί, μπορεί να ξέρουμε ότι κάνει κακό,αλλά δεν σταματάμε ποτέ να βρίσκουμε λόγους για αυτή τη συνήθεια...

Άλλωστε οι λόγοι που το ξεκινάμε, πολλές φορές μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε γιατί το συνεχίζουμε και γιατί να το κόψουμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

νευρα πολλα, κ λιγο καταθλιψη η οποια ξεπερνιεται ανετα
αυξημενη ορεξη η οποια μειωνεται με λιγο αθληση
καποιες μερες λιγο υπνηλια
αυτες ειναι οι παρενεργειες μεχρι τωρα (18 μερες )

δεν το εχω κοψει ακομα αλλα με το φαρμακο το εχω μειωσει σε 10 τσιγαρα ημερησιως απο 2 εως 3 πακετα
βοηθαει παρα πολυ παντως και αξιζει τον κοπο να το δοκιμασετε

καλη δυναμη σου ευχομαι !!!-bye-

Λοιπόν, επειδή είδα πολύ αργά και κατόπιν εορτής τη "φασαρία", ως διαχειριστής οφείλω να πω πως θα έπρεπε να είναι ευδιάκριτος σε όλους ο μεταξύ-αστείου-και-σοβαρού τόνος του "εάν είναι έτσι ξαναρχίστε το κάπνισμα" που έγραψε ο Δημήτρης Ιωάννου. Ως εκ τούτου βρίσκω τις αντιδράσεις και υπερβολικές αλλά και αδικαιολόγητες, τη στιγμή που εμπλέκουν την επαγγελματική ιδιότητα του Δημήτρη Ιωάννου. Δεν νομίζω να φάνηκε πουθενά ότι δίνει υπεύθυνη συμβουλή ή ότι καταθέτει την επιστημονική του άποψη για να δικαιολογείται τέτοια απάντηση. Απλώς στη λογική του αγγλοσαξωνικού every cloud has a silver lining νομίζω πως άνετα δικαιολογείται να βρει να πει και κάτι θετικό για τη συνήθεια αυτή, δεν νομίζω ότι είναι δα και κανένα θέμα απαγορευμένο.

Παρακαλώ να μην εμπλέκουμε στις συζητήσεις μας την επαγγελματική ή επιστημονική ιδιότητα του άλλου, τη στιγμή που γίνεται μία απλή και χαλαρή πιστεύω συζήτηση, καθώς την τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο, όπως θα θυμάστε οι τακτικοί, είχαμε πολύ άσχημη κλιμάκωση και τελική εξέλιξη.

Καθώς θεωρώ τη συζήτηση λήξασα, δεν θέλω να πιάσω την κοπτοραπτική και να σβήνω ποστ από εδώ και από εκεί, ας μείνει η θέση μου σαφής και η παρατήρησή μου δημόσια.

Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

Αυτό δεν ισχύει... Και δυστυχώς μιλάω εκ πείρας.

Εγώ το είχα κόψει για 4 μήνες, 21 ημέρες, 13 ώρες και 47 δευτερόλεπτα και δεν μου έλειπε καθόλου πάντως!

Να διορθώσω τότε, αφού δεν ισχύει αγαπητέ "συνάδελφε"..
..
Πάνω στην πλάκα που έκανα με τον PETRAN παρέλειψα να σημειώσω οτι στατιστικώς οι εμφανίσεις αφθών στους καπνιστές είναι ελάχιστες σε σχέση με τους μη καπνίζοντες.
Εξαιρέσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Στην Ιατρική δεν υφίστανται θέσφατα.
Μιλάμε για μια γενική εικόνα περί των αφθών.

Καλυφθήκατε ?
αν όχι η βιβλιογραφία και το πτυχίο μου στη διάθεσή σας.

Υ.Γ, πολύ hi-end κατέληξε η Επί Παντός βρε παιδί μου...:afro:

Re: Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

Να διορθώσω τότε, αφού δεν ισχύει αγαπητέ "συνάδελφε"..

Δεν το είπα για να θίξω κάποιον...
Και δεν γνωρίζω αν είστε web developer για να είμαστε συνάδελφοι. -bye-

Απλά μιλάω εκ πείρας, μιας και καπνιστής είμαι και σε περιόδους στρες βγάζω άφθες... :bigcry:

Είπαμε, να μπουν μέσα τα μαχαίρια (όχι της υπογραφής του Tzimisce :p).

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε σε τέτοιο ύφος.

Και για το θέμα, εγώ δεν καπνίζω και άφθες βγάζω διαρκώς, αλλά το αποδίδω στο ότι δεν ξέρω πώς, καταλήγω να βάζω πάντα τα χέρια στο στόμα μου! Και στο ότι ξεχνάω να φάω τα πορτοκάλια μου, συνήθως τις περιόδους που καταναλώνω άφθονη βιταμίνη C, οι άφθες σπανίζουν.

Και για το θέμα, εγώ δεν καπνίζω και άφθες βγάζω διαρκώς, αλλά το αποδίδω στο ότι δεν ξέρω πώς, καταλήγω να βάζω πάντα τα χέρια στο στόμα μου! Και στο ότι ξεχνάω να φάω τα πορτοκάλια μου, συνήθως τις περιόδους που καταναλώνω άφθονη βιταμίνη C, οι άφθες σπανίζουν.

Και ποιος ξέρει που τα είχες πιο πριν... Τσκ τσκ τσκ... :flipout:

Αν ίσχυε αυτό με τη βιταμίνη C δεν θα έπρεπε να δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στους καπνιστές, οπότε να βγάζουν περισσότερες άφθες;

Πιο λογικό μου φαίνεται να μην μπορείς να φας πορτοκάλια όταν έχεις άφθες πάντως... :p