Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Έχω την αίσθηση πως δεν αλλάζει κάτι με τις ταινίες. Σαν Default όντως προτιμά πάντα τους εξωτερικούς και αν θες επιλέγεις άλλον απ' το menu subtitles. Επίσης οι υπότιτλοι που κατεβαίνουν πηγαίνουν στο φάκελο της ταινίας -σειράς, εκτός και αν επιλέξεις κάτι άλλο απ´το menu του addon XBMC Subtitles.

Μια πιθανή λύση στο δεύτερο είναι η ύπαρξη δύο προφίλ, μια για ταινίες και μια για σειρές με διαφορετικά setup ήχου.

Re: XBMC Live - Openelec

αυγερινέ σίγουρο αυτό δηλαδή ότι προτιμά τους εξωτερικούς???? στις eden builds δεν συμβαίνει αυτό. δηλαδή αν υπάρχει εσωτερικός τον προτιμά αν όχι παίζει τους εξωτερικούς. επίσης όταν έχεις παίξει μια ταινία και σε ρωτάει resume from.... έχω παρατηρήσει ότι παίρνει τις τελευταίες ρυθμίσεις που είχες κάνει στους υποτίτλους. είχα ρωτήσει και στο νήμα του xbmc και φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Win-7)?p=1056341499&viewfull=1#post1056341499

post 1414

Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Έχω την αίσθηση πως δεν αλλάζει κάτι με τις ταινίες. Σαν Default όντως προτιμά πάντα τους εξωτερικούς και αν θες επιλέγεις άλλον απ' το menu subtitles. Επίσης οι υπότιτλοι που κατεβαίνουν πηγαίνουν στο φάκελο της ταινίας -σειράς, εκτός και αν επιλέξεις κάτι άλλο απ´το menu του addon XBMC Subtitles.

Μια πιθανή λύση στο δεύτερο είναι η ύπαρξη δύο προφίλ, μια για ταινίες και μια για σειρές με διαφορετικά setup ήχου.

σε ευχαριστω αυτο με τα διαφορετικα προφιλ(για να μην αλλαζω καθε φορα ρυθμισεις δεν το ειχα σκεφτει)ελπιζω να μην θελει και ριμπουτ......τωρα με τις ταινιες οταν υπαρχουν εσωτερικοι αυτοι που κατεβαινουν αλλά ακομα και αν τους διαλεξω δεν παιζουν γιατι δεν εχουν το ιδιο ονομα με την ταινια και οταν πηγα στο πς να τους μετονομάσω δεν υπηρχαν.....ενω με τις σειρες δεν υπηρχε τετοιο θεμα....θα το ψαξω παραπανω.....

τελικα δικο μου το λαθος....οι σειρες παιζουν απο ενα temp dir ενω οι ταινιες από τον τελικο προορισμο στον σερβερ και εκει ο χρηστης με ονομα xbmc (αφου το χρησιμοποιει ολη η οικογενεια)εχει read only level....για αυτο ενω φαινοταν στο xbmc οτι τον διαλεγει(για αυτο και μπερδευτικα) δεν παιζει....μολις εδωσα read-write στο συγκεκριμενο καταλογο δουλεψε.....:blush:

επαθα πλακα τωρα εβαλα τo plugin the trailers...( ε ναι και τι εγινε?) και στις επιλογες ειχε το couchpotato....βαζω τις ρυθμισεις για τον σερβερ μου παω στα τραιλερς και παλι,διαλεγω ενα και επιλεγο add to couchpotato...αυτοματα μου εμφανιζει τις επιλογες του σερβερ μου διαλεγο 1080P και η ταινια εφοσον εχει κυκλοφορήσει αρχιζει και κατεβαινει....

IMG_20120130_191309.jpg

Υποβάλλω τα σέβη μου στο XBMC που είναι τουλάχιστον 1,5 χρόνο μπροστά σε δυνατότητες χειρισμού και πρακτικότητας από οποιοδήποτε stand alone mp!

Ότι και να πω είναι λίγο! Με έχει ενθουσιάσει τόσο πολύ η ιδέα να γίνω "πατάτα του καναπέ" όπως αναλύθηκε λίγο παραπάνω, ώστε είπα στα "γεράματα" να βάλω SABnzbd στο etrayz και να ασχοληθώ με το usenet (έχω τουλάχιστον 12 χρόνια να το χρησιμοποιήσω)

Να 'χουμε κάτι να ασχολούμαστε τις κρύες νύχτες του χειμώνα!!! LOL

τωρα γινονται ολα ποιο ευκολα δεν ειναι οπως παλια που ηθελες 1-2 μερες να κατεβαζεις headers:) αν θελεις βοηθεια στειλε πμ...αν και μετα τα κλεισηματα στους filehosters με τρώει ο κωλος μου να γραψω ενα οδηγο,δεν ξερω ομως αν θα μείνει....και παει ο κοπος αδικα......

Με την σειρα μου τωρα θα ηθελα να ρωτησω φτιαχνοντας στο xbmc ενα δευτερο προφιλ,ενα το αρχικο οπου η nvidia430 συνδεεται με τον ενισχυτή μου με hdmi και παιρνω εικονα-ηχο και ενα δευτερο μεσω diplay port to hdmi(απο την ιδια καρτα αφου το η μητρικη ειναι παλια και δεν εχει αναλογες εξοδους) κατευθειαν στην T.V και θελω και παλι να εχω εικονα και ηχο.....

Εχετε να προτείνετε καποιο καλωδιο display port σε hdmi που να περνάει εικονα και ηχος? Γιατι βλεπω και σε αυτα υπαρχουν διαφορετικες εκδοχες...... Η καρτα μου ειναι η ZOTAC GeForce GT 430 ZONE Edition

Αυτο το καλωδιο π.χ θα κανει? http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=8207 Έκδοση: DP 1.1

Μήπως κάποιος κάτοχος XTreamer Ultra μπορεί να μου πει με ποιές ρυθμίσεις ήχου, οι καινούργιες official daily εκδόσεις λειτουργούν χωρίς πρόβλημα?

Εγώ έχω κατ´επανάληψη δοκιμάσει οποιαδήποτε νέα (μετά την OpenELEC-Ultra.x86_64-devel-20120102142356-r9416) και με καμία απά αυτές δεν μπορώ να πάρω ήχο, ούτε από την HDMI ούτε από την αναλογική έξοδο.
Όταν επιστρέφω στην 9416 όλα λειτουργούν καλά!

η ultra γιατι ειναι? εγω βαζω την generic με intel και nvidia 430......

δοκιμασα και με display port αλλα εχω μονο εικονα δυστυχώς....οποτε αναλογικα ο ηχος στην t.v....μεσω hdmi στον ενισχυτή,δουλευει κανονικα εικονα και ηχος.....θα το ψαξω λιγο παραπανω για το diplay port αν και δεν νομιζω........

Βρήκα ένα παλιό IDE δισκο και ειπα να παίξω λίγο με τα linux-οειδή. Xubuntu 11.10 μπήκε εύκολα αλλα θέλω να βάλω Openelec.

Ο δίσκος έχει μέσα αρκετά GB με εγγραφές απο ψηφιακά κανάλια και διάφορα .avi. Έχω μικρύνει το partition ετσι ώστε να μείνουν 11GB ελεύθερα. Μπορώ να εγκαταστήσω το Openelec σε αυτά τα 11GB χωρις να πειράξει τα βίντεο ή το USB stick εγκατάστασης θα σβήσει όλο το δίσκο;

Δεν με ενδιαφέρει το dual boot, όχι ακόμα τουλάχιστον.

Και εγώ σε ide δίσκο το έχω απλά να είσαι σίγουρος ότι διαλέγεις το σωστό partion:-)

Partition μην το ψαχνεις,δεν αναγνωριζει. Τουλαχιστον οχι με ευκολο τροπο